Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Podrzucone w kartonie 9 stycznia 2012 do jednej z podopolskich firm, wystraszone i niedożywione.
Wzięłam je ze sobą do domu i tego samego dnia trafiły do weta. Zostały odrobaczone, odpchlone i zaszczepione, a następnie wykąpane. Mają ok. 10 tyg (wg weta), będą średniej wielkości psami.
Gerda i Sonja to urocze i bardzo wesołe psiaki. W tej chwili dzielą przestrzeń z 4 kotami i duuuużym psem. Niestety dłużej niż do piątku nie mogę im zapewnić DT Szukam pilnie jakiegoś domku dla nich (DT lub DS).

Kontakt ws adopcji:
Fioletowy Pies
tel. 664 332 220
mail: [email protected]

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.270745119655351.66742.138605206202677&type=1

Przed kąpaniem i wizytą u weta

Gerda

Sonja

Edited by gerda
Posted (edited)

Hej Magdyska :), niunie mają się świetnie. Rozrabiają cały czas :), szczególnie upodobały sobie mojego najmłodszego kota i w trójkę robią sajgon z mieszkania. Czekam na info, bo być może będę dla nich miała tymczas do końca marca ( kawałek za Wrocławiem ), no i jest jedna osoba, która myśli myśli myśli :) może się zdecyduje na którąś niunie.

Edited by gerda
Posted

Śliczne sunie, one są też przez Fioletowego Psa ogłaszane? Czy to nie te same? Są naprawdę urocze, oby znalazły kochający domek! I odpowiedzialny, żeby sunie w przyszłości wysterylizował.

Posted

Tak yoshi na FB są ogłaszane, to te same :). Postaram się dopilnować żeby zostały wysterylizowane. Zostawiłabym jedną gdyby nie mój gwiazduś emeryt jęczący, bręczący wiecznie. Zdecydowanie woli koty :D, a sam myśli , że jest człowiekiem a nie psem ;).

Posted

hehe doskonale Cię rozumiem, na widok takiego szczeniaczka każdemu człowiekowi (który kocha zwierzęta) mięknie serce. Moja suczka też nie toleruje innych suczek, a poza tym mój zwierzyniec jest dosyć spory, wiadomo nie zawsze wszystko od człowieka zależy. A Twój psiak ile ma lat, że taki jęczący hehe?:)

Posted

10 lipca kończy 10 lat, pyskuje, komentuje i opiernicza młodzież co jakiś czas, szczególnie Gerde. Wisi mu na ogonie, a on ją ciągnie po całym mieszkaniu. Gwiazduś jest w typie ONka.

Posted

Ślepa kura :D :D :D miałam kiedyś nauczyciela od "ZPTów" , na którego wszyscy wołali ślepa kura :D. Dziewuchy śpią od godziny, wcześniej popisywały się przez ponad 2h swoim "adehade" ;). Oczywiście wybaczam :D :D

Posted

Jakieś tam jest, ale odsiew jest już podczas rozmowy telefonicznej. Dzwonił jeden dziwny gość, jakaś dziewczynka i kobieta, która ma trójkę małych dzieci i chce dla nich szczeniaczka. Dziewoje jadą w przyszłym tygodniu do domku tymczasowego, będą czekać na swoich nowych opiekunów. A brzuszki ;) akurat zjadły obiadek i opiły się jak bąki. Tak sobie na nie patrzę i coś mi się zdaje , że będą wysokimi psimi pięknościami :). Kradną zabawki kotom i znoszą do swojej (kociej!) budki, emerytowi też już ukradły zabawkę. Przywłaszczają sobie wszystko ;). Szybko się uczą.

Posted

Ich nowe domy jakby co to zostaną sprawdzone? Też mi się zdaje, że będą sporymi dziewczynami! :) Są jeszcze małe dlatego kradną zabawki hehe. Urocze pannice, a te brzuchy mnie rozwalają :)))

Posted

Oczywiście, że zostaną sprawdzone , będą też wizyty poadopcyjne, których osobiście dopilnuję. Jest już potencjalny dom dla Sonji , jedziemy we wtorek albo w środę na wizytę właśnie :). W tej sytuacji jeśli nowi opiekunowie będą okej, to do domu tymczasowego pojedzie tylko Gerda :).

Posted

Dziewczyny jadą jednak razem do DT , a następnie Gerda jedzie do swojego DS. Domek Sonji sprawdzony, nie zaakceptowany o czym napiszę w "czarnych kwiatkach"? chyba tak się ten dział nazywa.
A dziewczyny cóż, urocze, zdrowiutkie rosną jak na drożdżach. Wieczorem wstawię kilka zdjęć ślicznotek.
Poraża mnie mentalność niektórych ludzi i podejście do sterylizacji psów czy kotów.

Posted (edited)

Od wczoraj Sonja ma fantastyczny dom i kochających ludzi, Gerda natomiast jest w równie fantastycznym DT i mam nadzieję, że stanie się on domem stałym ;). Ciężko było się rozstawać z dziewczynami ;( , ale wiem, że będą miały dobrze, ponieważ DS jest polecony przez osobę, u której jest teraz Gerda. Pierwotnie to Gerda miała być adoptowana , ale Sonja postanowiła inaczej ;).

Soniowska ( imię będzie miała zmienione )

Gerda

Sonja i Gerda

Edited by gerda
Posted

Mam nadzieję, że oba domki są rzeczywiście fantastyczne i kochane! Niech będą takie na zawsze dla tych dwóch pięknych panien. Wcale Ci się nie dziwię, że ciężko było Ci się z nimi rozstać...są takie urocze:) To teraz chyba tylko pilnować sterylizacji i czekać na wieści z ich niebawem dorosłego życia:)

• 4 weeks later...
Posted

Gerda jak widać ma się dobrze w DT :), nadal szukamy domku stałego dla niej. Sonja ( imienia nowi opiekunowie nie zmienili :) ) ma się równie dobrze. Jak tylko będę miała zdjęcia to wstawię.