martaipieski Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 (edited) Adoptowana :) P-0310 piesek starszy ok 8 lat trafił po jakimś wypadku i trzeba było amputować mu tylną łapkę ale bez niej sobie świetnie radzi Usłuchany, łagodny, spokojny innym psom nie robi krzywdy wykastrowany i zaszczepiony, przebywa w schronisku w Pile kontakt: Marta 668-432-511 e-mail: [email protected] Więcej zdjęć http://imageshack.us/g/59/dsc03971ao.jpg/ Numer w schronisku: P-961 IMIĘ :Bazyl WIEK: ok 6lat PŁEĆ: pies RASA : mix owczarkowaty SCHRONISKO: W Gładyszewie k/Piły WOJEWÓDZTWO: Wielkopolskie UMASZCZENIE: ciemne WIELKOŚĆ: duzy KASTRACJA/STERYLIZACJA : tak SZCZEPIENIA :TAK ODPCHLENIE/ODROBACZENIE: TAK czip schroniskowy: TAK TRAFIŁ/A Z MIASTA : W SCHRONISKU OD: ZGADZA SIE Z PSAMI : tak SUCZKAMI: tak REAKCJA NA DZIECI : NIE ZNANA REAKCJA NA KOTY : NIE ZNANA KONTAKT: [email protected] tel. 668-432-511 CHARAKTER: wspaniały przyjazny i łagodny pies. DODATKOWE INFORMACJE:brak tylnej łapki Więcej zdjęć pod linkiem!!!!! http://imageshack.us/g/193/dsc00434vb.jpg/ [FONT=&]adoptowana[/FONT] Łapek to ok 1,5 roczny szczeniak który stracił łapke w wypadku ale jako trójłapek radzi sobie doskonale, jest wykastrowany i zaszczepiony, toleruje inne psy i jest bardzo żywiołowy.przebywa w Jędrzejewie Adoptowany Adoptowany Edited January 16, 2013 by martaipieski Quote
martaipieski Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 (edited) ...................................................... Edited January 16, 2013 by martaipieski Quote
Sabina02 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [COLOR=black]Nikogo tu nie ma... :-([/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]Muszka jedzie do nowego domu do Poznania! :multi:[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]Suczka biala otrzymala imie Śnieżka i ma Allegro: :lol:[/COLOR] [URL]http://allegro.pl/niezwykla-roznooka-trojlapka-czeka-na-dobry-dom-i1975162438.html[/URL] Quote
martaipieski Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Muche dzisiaj zawiozłam do nowego domku, domek fantastyczny jestem z nowa Panią w stałym kontakcie, a Mucha??jeszcze nie widziałam takiej reakcji u psa po wejsciu do mieszkania, zaczęła biegać zwiedzać potem podbiegała do mnie i skakała piszczała tak jakby chciała na raczki później kolejna rundka po mieszkaniu siku i kupa na dziendobry:D cieszyła się niesamowicie , tak jakby wróciła do domu po latach...boo tak było tylko ze domek nowy.... Quote
Sabina02 Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 [quote name='martaipieski']Muche dzisiaj zawiozłam do nowego domku, domek fantastyczny jestem z nowa Panią w stałym kontakcie, a Mucha??jeszcze nie widziałam takiej reakcji u psa po wejsciu do mieszkania, zaczęła biegać zwiedzać potem podbiegała do mnie i skakała piszczała tak jakby chciała na raczki później kolejna rundka po mieszkaniu siku i kupa na dziendobry:D cieszyła się niesamowicie , tak jakby wróciła do domu po latach...boo tak było tylko ze domek nowy....[/QUOTE] Cudna sunieczka!!! :loveu: A jak dlugo byla w schronisku? Quote
martaipieski Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 3 lata, :( POPRAWKA WŁAŚNIE SPR BYŁA 2,5 ROKU Quote
Sabina02 Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 martaipieski napisał(a):3 lata, :( Oj, to dlugo... :shake: no ale najwazniesze, ze to juz poza nia. :lol: Quote
martaipieski Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 (edited) .............................................. Edited January 15, 2012 by martaipieski Quote
cisowianka Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 (edited) Witam Dzisiaj szczęśliwie dotarła do mnie Blue trójłapka Śnieżka (takie otrzymała imię w schronisku) z niebieskim oczkiem :) Dziękuję wszystkim wolontariuszom biorącym udział w tej akcji, teraz trzymajcie kciuki za mnie , co bym się sprawdziła w roli godnego Jej opiekuna.Sunia już zajęła miejscówkę starszego, gościnnego psiaka, jest mimo wszystko zestresowana długą podróżą, ale nie odmówiła zjedzenia odrobiny dietetycznej karmy. ;) Jak tylko będzie spokojniejsza zrobię jej zdjęcia w nowym otoczeniu. Edited May 23, 2012 by cisowianka Quote
Sabina02 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='cisowianka']Witam Dzisiaj szczęśliwie dotarła do mnie Blue (Blu) trójłapka Śnieżka (takie otrzymała imię w schronisku) z niebieskim oczkiem :) Dziękuję wszystkim wolontariuszom biorącym udział w tej akcji, teraz trzymajcie kciuki za mnie , co bym się sprawdziła w roli godnego Jej opiekuna.Sunia już zajęła miejscówkę starszego, gościnnego psiaka, jest mimo wszystko zestresowana długą podróżą, ale nie odmówiła zjedzenia odrobiny dietetycznej karmy. ;) Jak tylko będzie spokojniejsza zrobię jej zdjęcia w nowym otoczeniu.[/QUOTE] Super ze niunia juz u Ciebie! A w jakiej miejscowosci teraz przebybwa sunia? Chcialabym uaktualnic jej ogloszenie w Tablica.pl. Quote
martaipieski Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Witam Pani Iwono, szczerze juz traciłam nadzieje że sie to uda tyle razy od tak ,,dawna" rozmawiałyśmy o Śnieżce Blue no i jednak się udało, Dziękujemy dziewczynom z adopcji husky w szczególności Kindze i dziekujemy dogomaniaczce Szalonykot bo to ona transportowała niunie do Warszawy, aha i dziękujemy Pani z psiej myjni w Pile za kolejna darmowa kąpiel schroniskowego psiaka!!!!!! Quote
cisowianka Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Witam, dawno mnie tu nie było :) tzn. na tym wątku, bo po Dogomanii śmigam, brałam udział w kilku bazarkach, niestety ze względu na czas który muszę poświęcić swojej pracy i Blue nie brałam udziału w akcji bezpośredniej pomocy jakiemuś stworzeniu. Blue (daw. Śnieżka)jest nadal płochliwa w stosunku do mnie już mniej, wystrasza ją czasami dźwięk np. sztućców odkładanych na talerz, czy pukanie do drzwi. Dobrze że nie jest sama jak wychodze do pracy- od początku dotrzymuje jej towarzystwa Norek(wieloowocowy psiak). Na początku mimo wszystko był lęk separacyjny - gryzione drzwi, kapcie, kupy. Pod stołem w pokoju- graciarni znalazła sobie "legowisko" w kartonie (mimo że w przedpokoju są dwa legowiska)do którego znosi moje buty, ciuchy, kapcie i zabawki. Mimo braku łapki radzi sobie świetnie, biega i dokazuje, już reaguje na swje imię. Ma już swoją książeczkę zdrowia i specjalną karme (Purina Pro Plan sterilised), za sobą akcje odrobaczania (oj bylo tego świństwa trochę). Powolutku idzie też nauka, nie ma pośpiechu, głaskanie, mizianie - ok. ale na "siad" musimy jeszcze poczekać ;) Niedługo będę miała zdjęcia :) Quote
Sabina02 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Cisowianka, zobacz jaka podobna psina do Blue tkwi w schronisku na Podhalu: :( Quote
cisowianka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Tak, odrobinę podobna, moja Blue ma tylko jedno oczko niebieskie, drugie brązowe i jasnobrązowy nosek. No i Blue ma sporo z haszczaka, ale też jest mniejsza od typowych haszczaków, wiem że nie mogłabym przygarnąć typowego haskiego, bo przy mnie on sie nie wybiega tak jak powinien (min. 2 godz./dziennie)i nigdy nie miałam styczności z Tą rasą.Teraz oczywiście troszkę poczytałam i stwierdzam że prócz cech zewnętrznych Blue ma swój charakterek (północniaka) ;) Kapcie i buty nadal muszę przednią ukrywać :) Niewiem czemu nadal boi się przejść przez drzwi domu, wnosząc ją po schodkach , muszę ją przenieść dalej przez próg. Ale powolutku jest coraz lepiej. Quote
Sabina02 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 A moglibysmy prosic o jakies nowe foteczki Blue? :cool3: Quote
cisowianka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 (edited) Wrzucam link z Picassa ;) https://picasaweb.google.com/102237905302816949999/19Marca2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMWT3tLVw-vPxgE&feat=directlink Niestety Blue ucieka sprzed aparatu, nie lubi sesji zdjęciowych, no i aparat nie najlepszy, bo najlepiej zwalić niepowodzenia na sprzęt no nie ? ;) Edited March 19, 2012 by cisowianka Quote
Sabina02 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 [quote name='cisowianka']Wrzucam link z Picassa ;) https://picasaweb.google.com/102237905302816949999/19Marca2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMWT3tLVw-vPxgE&feat=directlink Niestety Blue ucieka sprzed aparatu, nie lubi sesji zdjęciowych, no i aparat nie najlepszy, bo najlepiej zwalić niepowodzenia na sprzęt no nie ? ;) Jak Ona jest piekna!!! Sliczna mordeczka! :loveu: Dzieki za fotki! :lol: Quote
cisowianka Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 (edited) Cały czas jestem na Dogo, więc mogę też napisać kilka słów o mojej Blue ;)Nadal po powrocie do domu są niespodzianki, fruwają kawałki gazet, innym razem fragmenty posłania, drzwi sobie już darowała.Mam mały problem sunia jest kaprofażką ale na spacerach nie je kup - jest cały czas na smyczy,dłuższej ale na smyczy. na podwórku jest sprzątanie kup (dawno nie miałam tak czystego), podczas spacerów mamy przebieżki (nazwać tego bieganiem nie mogę;) ) Dzisiaj jestem na kilkudniowym urlopie i całe szczęście bo sunia zwróciła karmę a na spacerze biegunka. Już dzwoniłam do swojej wet, musimy zrobić kompleksowe badania.Uzupełniam też kilka zdjęć w Picassie. https://picasaweb.google.com/102237905302816949999/19Marca2012?authkey=Gv1sRgCMWT3tLVw-vPxgE Edited May 23, 2012 by cisowianka dodanie linku - zdjęcia Quote
Sabina02 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Dziekujemy za wiesci! :lol: Widze, ze masz rozrabiare w domu! :diabloti: Fotki cudne!!! :loveu: Quote
cisowianka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Próbowałam wstawić zdjęcia Blue, zmniejszyłam, ale wstawienie tu zdjęcia przerasta moje umiejętności, mogę tylko wrzucić na picassa i wstawić link sorki dzisiaj już nie dam rady. Blue ma się dobrze, w lesie zachowuje się super (cały czas na smyczy 10m) Wczoraj nawet prowadziła w lesie do wyjścia na głowną drogę (nauczyła się). Stopniowo powolutku jest coraz lepiej ale nadal boi się samochodów ale w lasku jest w swoim żywiole. Quote
Sabina02 Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 [quote name='cisowianka']Próbowałam wstawić zdjęcia Blue, zmniejszyłam, ale wstawienie tu zdjęcia przerasta moje umiejętności, mogę tylko wrzucić na picassa i wstawić link sorki dzisiaj już nie dam rady. Blue ma się dobrze, w lesie zachowuje się super (cały czas na smyczy 10m) Wczoraj nawet prowadziła w lesie do wyjścia na głowną drogę (nauczyła się). Stopniowo powolutku jest coraz lepiej ale nadal boi się samochodów ale w lasku jest w swoim żywiole.[/QUOTE] Dziekujemy za wiesci o Blue i czekamy na fotki! :lol: Quote
cisowianka Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 Już daje link do fotek, na razie malutko, będę uzupełniać ;) https://picasaweb.google.com/102237905302816949999/BlueIReszta2012?authkey=Gv1sRgCKj5xKjivdGO6wE# Quote
Sabina02 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='cisowianka']Już daje link do fotek, na razie malutko, będę uzupełniać ;) https://picasaweb.google.com/102237905302816949999/BlueIReszta2012?authkey=Gv1sRgCKj5xKjivdGO6wE# Jakie biale cudo!!! :loveu: To brazowe rowniez cudo!!! :loveu: Dzieki za foteczki! Quote
Recommended Posts