Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Adoptowana :)

P-0310 piesek starszy ok 8 lat trafił po jakimś wypadku i trzeba było amputować mu tylną łapkę ale bez niej sobie świetnie radzi Usłuchany, łagodny, spokojny innym psom nie robi krzywdy wykastrowany i zaszczepiony, przebywa w schronisku w Pile

kontakt: Marta 668-432-511 e-mail: [email protected]
Więcej zdjęć
http://imageshack.us/g/59/dsc03971ao.jpg/

Numer w schronisku: P-961
IMIĘ :Bazyl
RASA : mix owczarkowaty
SCHRONISKO: W Gładyszewie k/Piły
WOJEWÓDZTWO: Wielkopolskie
UMASZCZENIE: ciemne
WIELKOŚĆ: duzy
KASTRACJA/STERYLIZACJA : tak
SZCZEPIENIA :TAK
ODPCHLENIE/ODROBACZENIE: TAK
czip schroniskowy: TAK
TRAFIŁ/A Z MIASTA :
W SCHRONISKU OD:
ZGADZA SIE Z PSAMI : tak SUCZKAMI: tak
REAKCJA NA DZIECI : NIE ZNANA
REAKCJA NA KOTY : NIE ZNANA
KONTAKT: [email protected] tel. 668-432-511
CHARAKTER: wspaniały przyjazny i łagodny pies.
DODATKOWE INFORMACJE:brak tylnej łapki
Więcej zdjęć pod linkiem!!!!!
http://imageshack.us/g/193/dsc00434vb.jpg/

[FONT=&amp]adoptowana[/FONT]

Łapek to ok 1,5 roczny szczeniak który stracił łapke w wypadku ale jako trójłapek radzi sobie doskonale, jest wykastrowany i zaszczepiony, toleruje inne psy i jest bardzo żywiołowy.przebywa w Jędrzejewie

Adoptowany

Adoptowany

Edited by martaipieski
  • 2 weeks later...
Posted

[COLOR=black]Nikogo tu nie ma... :-([/COLOR]
[COLOR=black] [/COLOR]
[COLOR=black]Muszka jedzie do nowego domu do Poznania! :multi:[/COLOR]
[COLOR=black] [/COLOR]
[COLOR=black]Suczka biala otrzymala imie Śnieżka i ma Allegro: :lol:[/COLOR]

[URL]http://allegro.pl/niezwykla-roznooka-trojlapka-czeka-na-dobry-dom-i1975162438.html[/URL]

Posted

Muche dzisiaj zawiozłam do nowego domku, domek fantastyczny jestem z nowa Panią w stałym kontakcie, a Mucha??jeszcze nie widziałam takiej reakcji u psa po wejsciu do mieszkania, zaczęła biegać zwiedzać potem podbiegała do mnie i skakała piszczała tak jakby chciała na raczki później kolejna rundka po mieszkaniu siku i kupa na dziendobry:D cieszyła się niesamowicie , tak jakby wróciła do domu po latach...boo tak było tylko ze domek nowy....

Posted

[quote name='martaipieski']Muche dzisiaj zawiozłam do nowego domku, domek fantastyczny jestem z nowa Panią w stałym kontakcie, a Mucha??jeszcze nie widziałam takiej reakcji u psa po wejsciu do mieszkania, zaczęła biegać zwiedzać potem podbiegała do mnie i skakała piszczała tak jakby chciała na raczki później kolejna rundka po mieszkaniu siku i kupa na dziendobry:D cieszyła się niesamowicie , tak jakby wróciła do domu po latach...boo tak było tylko ze domek nowy....[/QUOTE]

Cudna sunieczka!!! :loveu: A jak dlugo byla w schronisku?

• 1 month later...
Posted (edited)

Witam
Dzisiaj szczęśliwie dotarła do mnie Blue trójłapka Śnieżka (takie otrzymała imię w schronisku) z niebieskim oczkiem :) Dziękuję wszystkim wolontariuszom biorącym udział w tej akcji, teraz trzymajcie kciuki za mnie , co bym się sprawdziła w roli godnego Jej opiekuna.Sunia już zajęła miejscówkę starszego, gościnnego psiaka, jest mimo wszystko zestresowana długą podróżą, ale nie odmówiła zjedzenia odrobiny dietetycznej karmy. ;) Jak tylko będzie spokojniejsza zrobię jej zdjęcia w nowym otoczeniu.

Edited by cisowianka
Posted

[quote name='cisowianka']Witam
Dzisiaj szczęśliwie dotarła do mnie Blue (Blu) trójłapka Śnieżka (takie otrzymała imię w schronisku) z niebieskim oczkiem :) Dziękuję wszystkim wolontariuszom biorącym udział w tej akcji, teraz trzymajcie kciuki za mnie , co bym się sprawdziła w roli godnego Jej opiekuna.Sunia już zajęła miejscówkę starszego, gościnnego psiaka, jest mimo wszystko zestresowana długą podróżą, ale nie odmówiła zjedzenia odrobiny dietetycznej karmy. ;) Jak tylko będzie spokojniejsza zrobię jej zdjęcia w nowym otoczeniu.[/QUOTE]

Super ze niunia juz u Ciebie! A w jakiej miejscowosci teraz przebybwa sunia? Chcialabym uaktualnic jej ogloszenie w Tablica.pl.

Posted

Witam Pani Iwono, szczerze juz traciłam nadzieje że sie to uda tyle razy od tak ,,dawna" rozmawiałyśmy o Śnieżce Blue no i jednak się udało, Dziękujemy dziewczynom z adopcji husky w szczególności Kindze i dziekujemy dogomaniaczce Szalonykot bo to ona transportowała niunie do Warszawy, aha i dziękujemy Pani z psiej myjni w Pile za kolejna darmowa kąpiel schroniskowego psiaka!!!!!!

• 4 weeks later...
Posted

Witam, dawno mnie tu nie było :) tzn. na tym wątku, bo po Dogomanii śmigam, brałam udział w kilku bazarkach, niestety ze względu na czas który muszę poświęcić swojej pracy i Blue nie brałam udziału w akcji bezpośredniej pomocy jakiemuś stworzeniu.
Blue (daw. Śnieżka)jest nadal płochliwa w stosunku do mnie już mniej, wystrasza ją czasami dźwięk np. sztućców odkładanych na talerz, czy pukanie do drzwi. Dobrze że nie jest sama jak wychodze do pracy- od początku dotrzymuje jej towarzystwa Norek(wieloowocowy psiak). Na początku mimo wszystko był lęk separacyjny - gryzione drzwi, kapcie, kupy. Pod stołem w pokoju- graciarni znalazła sobie "legowisko" w kartonie (mimo że w przedpokoju są dwa legowiska)do którego znosi moje buty, ciuchy, kapcie i zabawki. Mimo braku łapki radzi sobie świetnie, biega i dokazuje, już reaguje na swje imię. Ma już swoją książeczkę zdrowia i specjalną karme (Purina Pro Plan sterilised), za sobą akcje odrobaczania (oj bylo tego świństwa trochę). Powolutku idzie też nauka, nie ma pośpiechu, głaskanie, mizianie - ok. ale na "siad" musimy jeszcze poczekać ;) Niedługo będę miała zdjęcia :)

• 1 month later...
Posted

Tak, odrobinę podobna, moja Blue ma tylko jedno oczko niebieskie, drugie brązowe i jasnobrązowy nosek.
No i Blue ma sporo z haszczaka, ale też jest mniejsza od typowych haszczaków, wiem że nie mogłabym przygarnąć typowego haskiego, bo przy mnie on sie nie wybiega tak jak powinien (min. 2 godz./dziennie)i nigdy nie miałam styczności z Tą rasą.Teraz oczywiście troszkę poczytałam i stwierdzam że prócz cech zewnętrznych Blue ma swój charakterek (północniaka) ;)
Kapcie i buty nadal muszę przednią ukrywać :) Niewiem czemu nadal boi się przejść przez drzwi domu, wnosząc ją po schodkach , muszę ją przenieść dalej przez próg. Ale powolutku jest coraz lepiej.

• 1 month later...
Posted (edited)

Cały czas jestem na Dogo, więc mogę też napisać kilka słów o mojej Blue ;)Nadal po powrocie do domu są niespodzianki, fruwają kawałki gazet, innym razem fragmenty posłania, drzwi sobie już darowała.Mam mały problem sunia jest kaprofażką ale na spacerach nie je kup - jest cały czas na smyczy,dłuższej ale na smyczy. na podwórku jest sprzątanie kup (dawno nie miałam tak czystego), podczas spacerów mamy przebieżki (nazwać tego bieganiem nie mogę;) ) Dzisiaj jestem na kilkudniowym urlopie i całe szczęście bo sunia zwróciła karmę a na spacerze biegunka. Już dzwoniłam do swojej wet, musimy zrobić kompleksowe badania.Uzupełniam też kilka zdjęć w Picassie. https://picasaweb.google.com/102237905302816949999/19Marca2012?authkey=Gv1sRgCMWT3tLVw-vPxgE

Edited by cisowianka
dodanie linku - zdjęcia
  • 3 months later...
Posted

Próbowałam wstawić zdjęcia Blue, zmniejszyłam, ale wstawienie tu zdjęcia przerasta moje umiejętności, mogę tylko wrzucić na picassa i wstawić link sorki dzisiaj już nie dam rady.
Blue ma się dobrze, w lesie zachowuje się super (cały czas na smyczy 10m) Wczoraj nawet prowadziła w lesie do wyjścia na głowną drogę (nauczyła się). Stopniowo powolutku jest coraz lepiej ale nadal boi się samochodów ale w lasku jest w swoim żywiole.

Posted

[quote name='cisowianka']Próbowałam wstawić zdjęcia Blue, zmniejszyłam, ale wstawienie tu zdjęcia przerasta moje umiejętności, mogę tylko wrzucić na picassa i wstawić link sorki dzisiaj już nie dam rady.
Blue ma się dobrze, w lesie zachowuje się super (cały czas na smyczy 10m) Wczoraj nawet prowadziła w lesie do wyjścia na głowną drogę (nauczyła się). Stopniowo powolutku jest coraz lepiej ale nadal boi się samochodów ale w lasku jest w swoim żywiole.[/QUOTE]

Dziekujemy za wiesci o Blue i czekamy na fotki! :lol:

• 1 month later...