Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostalam wczoraj maila z prosba o pomoc dla bezdomnego psiaka z okolic Pyrzyc, czy ktos jest z tamtych okolic??

Potrzebuje pomocy ,bo nie wiem co mam robić. Od czerwca mam firme kurierską i obsługuję powiat pyrzycki. Od tygodnia, 5 km od Pyrzyc, przy głównej drodze ktos wurzucił malutkiego psa z samochodu/widziała to miejscowa ludność/piesek jest malutki wystraszony mozna podejść najwyżej na 10m. Spi na trawie ,nikt go nie karmi (miejscowi smiali się jak próbowałam go złapac z mężem).

Piesek to typ takiej małej owieczki, jego sierść jest cała w dredach skołtuniona wygląda makabrycznie. Chcę go zabrać, żeby mu pomóc zrobić zdjecia jak teraz wygląda i dać do adopcji. Zapłace za leczenie. Znajdzie dom napewno, bo jest malutki, ale proszę pomóżcie mi go złapać. Ja nie mogę tam dlugo stać, bo mam poumawianych klientów i dziennie robię 400 km. Mijam go od tygodnia, wczoraj leżał i myślałam ze juz nie żyje, ale jak podeszliśmy uciekł prosto pod TIRY.

Błagam nie mogę normalnie funkcjonować jak mu nie pomogę. Jśli chodzi o Pyrzyce i gmine, próbowawałam nikt nie jest zainteresowany. Może ma Pani kogos z tamtąd na forum może ktoś tam pojedzie? Ja zwrócę za paliwo! Można go chyba tylko na jakiś lek złapać, ma tylna łapkę kulejącą.

Proszę mi pomóc Małgosia

Posted

mam pytanie- piesek jest 5km od Pyrzyc, tylko od której strony?
Jakiego jest koloru?
Co z psem, jesli uda się go złapać?
pytam, bo mamy trasówkę w czwartek (przedstawiciel) i piątek (kierowcy)- może moim chłopakom uda się go złapać?
prosze o więcej info.

Posted

Udalo sie zlapac psiaka :multi:

właśnie wróciłam z psem.Pomogli złapać miejscowe małolaty.jak przyjechałam piesek był już w kurtce zawiniety jednego z chłopaków.Będzie na tymczasie u mojej koleżanki która jest psim fryzjerem.Dałam jej aparat i porobi zdjęcia w jakim stanie jest obecnie pies.A potem jak będzie ładniał.Dzieki za odpowiedz,jak otrzymam zdjęcia to zaraz prześlę.To malutka sunia,bardzo grzeczna .Nóżka kulejaca byłą od strzału z wiatrówki,dzieciaki powiedziały że sąsiad tak się zabawiał.sunia spała w wykopanej przez siebie norze.
pozdrawiam Małgosia

• 3 weeks later...
Posted

Dostalam maila od p. Malgosi

piesek 2-letnia suczka Mika tak wygląda po obcięciu kołtunów które ważyły 2 kg. zaszczepiona wykąpana i obcięta wczoraj znalazła dom u ciotki koleżanki która się nią opiekowała. jestem szczęśliwa że mi się udało.