bluerat Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Anna Marek "Pies. Hodowla, wychowanie, żywienie" Wydawnictwo Multico Twarda oprawa, format prawie A4, 184 str [B]Moja hodowlana biblia[/B] - co już kilkukrotnie pisałam w swoim wątku. Napisana przystępnym językiem, doskonale opisane przygotowania do hodowli - od zakupu szczeniaka, przez wyrabianie papierów związkowych, wystawy, szukanie reproduktora, karty krycia, samo krycie, przebieg ciąży - co się zmienia u suki, jak rozwijają się płody, co i kiedy powinien zrobić hodowca. Potem przygotowania do porodu, poród i pomoc porodowa a kiedy wzywać weterynarza, opieka nad szczeniętami, rozwój tydzień po tygodniu - znowu opisane co się dzieje ze szczeniakami, co z suką, a co hodowca ma robić - wczesna neurostymulacja, odrobaczenia, szczepienia, przegląd hodowlany, karta miotu. Wychowywanie i socjalizacja szczeniąt, przygotowanie do sprzedaży - wyprawki, jak zrobić dobre zdjęcia (a czego unikać). Książka jest po prostu genialna! Jak ktoś chce próbki to można sobie wejść na stronę hodowli autorki - Beta Plus - beagle i westy - i tam w różnych działach są porady autorki. [B] Właśnie wróciłam z mojej ukochanej księgarni i mają tą książkę w promocji zamiast za 55zł (cena okładkowa) to 26zł .[/B] [B]Jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana to mogę kupić i podesłać.[/B] Już zważyłam swoją i przy wadze 777g [IMG]http://yorkowe.fsl.pl/images/smilies/icon_e_biggrin.gif[/IMG] przesyłka kosztowałaby (edit - jednak wyszedł gabaryt B) : list polecony zwykły 7,50zł list polecony priorytet 9,00zł paczka pocztowa zwykła 9,50zł paczka pocztowa priorytet 11zł Naprawdę warto wzbogacić biblioteczkę o tą książkę, a swoją wiedzę o jej zawartość. Proszę o info najlepiej na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] jak któraś z Was by chciała z adresem do wysyłki, to podam nr konta. Quote
ppaula2 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 zaraz napiszę maila :) Szukałam takiej książki jakieś 2 lata temu ale nie znalazłam :( Quote
Vectra Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 dzięki za info o takiej książce !!! właśnie zamówiłam na allegro , za 27,50 + 14 zł kurier ... Quote
ppaula2 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [B]Vectra[/B] to drożej Ci wyszło, bo ja za całość zapłaciłam u [B]bluerat[/B] 35zł wybierając polecony priorytet:) Książka oczywiście doszła. Jestem w trakcie czytania, ale jest cuuuuudna! A wstęp tak mnie zszokował, że to masakra. Wydawało mi się, że ktoś pisze o mnie :O Jednym słowem [B]SUUUUPER!!!!!![/B] [B]Bluerat[/B] wielkie dzięki :D Quote
Vectra Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 doliczając dojazd do banku by kasę wpłacić , przelew .... to nie mam drożej ;) bo zamówiłam przesyłkę kurierską za pobraniem :) czekam z niecierpliwością na książkę , jutro powinna być ... Quote
Belle et la Bete Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Też ją kupiłam :) Nawet zaczęłam czytać. Za wcześnie jeszcze na ocenę ale podoba mi się styl w jakim jest napisana. Czyta się lekko i przyjemnie :) Quote
Vectra Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Książka GENIALNA , prawdziwa , po prostu cudo i powinna być jako obowiązkowa lektura w szkołach ;) Jestem w połowie , jest prawie 4 rano , ale nie mogę się oderwać od czytania Będę ją dawać w wyprawkach dla szczeniaków !!! Quote
Recommended Posts