Jump to content
Dogomania

ABC hodowli psów : "Pies. Hodowla, wychowanie, żywienie" Anna Marek Polecam! Warto!

Recommended Posts

Posted

Anna Marek "Pies. Hodowla, wychowanie, żywienie"
Wydawnictwo Multico
Twarda oprawa, format prawie A4, 184 str

[B]Moja hodowlana biblia[/B] - co już kilkukrotnie pisałam w swoim wątku.
Napisana przystępnym językiem, doskonale opisane przygotowania do hodowli - od zakupu szczeniaka, przez wyrabianie papierów związkowych, wystawy, szukanie reproduktora, karty krycia, samo krycie, przebieg ciąży - co się zmienia u suki, jak rozwijają się płody, co i kiedy powinien zrobić hodowca. Potem przygotowania do porodu, poród i pomoc porodowa a kiedy wzywać weterynarza, opieka nad szczeniętami, rozwój tydzień po tygodniu - znowu opisane co się dzieje ze szczeniakami, co z suką, a co hodowca ma robić - wczesna neurostymulacja, odrobaczenia, szczepienia, przegląd hodowlany, karta miotu. Wychowywanie i socjalizacja szczeniąt, przygotowanie do sprzedaży - wyprawki, jak zrobić dobre zdjęcia (a czego unikać).
Książka jest po prostu genialna!

Jak ktoś chce próbki to można sobie wejść na stronę hodowli autorki - Beta Plus - beagle i westy - i tam w różnych działach są porady autorki.
[B]
Właśnie wróciłam z mojej ukochanej księgarni i mają tą książkę w promocji zamiast za 55zł (cena okładkowa) to 26zł .[/B]
[B]Jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana to mogę kupić i podesłać.[/B] Już zważyłam swoją i przy wadze 777g [IMG]http://yorkowe.fsl.pl/images/smilies/icon_e_biggrin.gif[/IMG] przesyłka kosztowałaby (edit - jednak wyszedł gabaryt B) :
list polecony zwykły 7,50zł
list polecony priorytet 9,00zł
paczka pocztowa zwykła 9,50zł
paczka pocztowa priorytet 11zł

Naprawdę warto wzbogacić biblioteczkę o tą książkę, a swoją wiedzę o jej zawartość.

Proszę o info najlepiej na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] jak któraś z Was by chciała z adresem do wysyłki, to podam nr konta.

• 2 weeks later...
Posted

[B]Vectra[/B] to drożej Ci wyszło, bo ja za całość zapłaciłam u [B]bluerat[/B] 35zł wybierając polecony priorytet:)
Książka oczywiście doszła.
Jestem w trakcie czytania, ale jest cuuuuudna!
A wstęp tak mnie zszokował, że to masakra.
Wydawało mi się, że ktoś pisze o mnie :O
Jednym słowem [B]SUUUUPER!!!!!![/B]
[B]Bluerat[/B] wielkie dzięki :D

Posted

doliczając dojazd do banku by kasę wpłacić , przelew .... to nie mam drożej ;) bo zamówiłam przesyłkę kurierską za pobraniem :)
czekam z niecierpliwością na książkę , jutro powinna być ...

• 2 weeks later...
Posted

Książka GENIALNA , prawdziwa , po prostu cudo i powinna być jako obowiązkowa lektura w szkołach ;)
Jestem w połowie , jest prawie 4 rano , ale nie mogę się oderwać od czytania

Będę ją dawać w wyprawkach dla szczeniaków !!!