ageralion Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Pod koniec sierpnia trafil pod nasza opieke psiak, znaleziony pod Szczecinem. Osoby, ktore go przygarnely maja juz kilka swoich psow, wiec nie mogly go zostawic u siebie. Na szczescie pojawil sie DT, ktory mogl malego do siebie przygarnac. Rudamania zawiozla go na pierwsza wizyte u weterynarza Dzisiaj dostałyśmy pod opieke nastepną bidę , pewnie juz wszystkie wiecie ale wolę napisac. Byłam z Nim u lekarza , nie ma chipa , ma nie więcej jak 8 miesięcy , czarny z białymi znaczeniami, śliczny szczylek ( 100% mix pita zero amstaffa w nim) potrafi siadac łapki podawac bardzo posłuszny ( facet ma go 2 dni a mały nie widzi swiata poza nim) widać ,że wybiegany zadbany i napewno skoczna bestyjka :) Nie trawi kotków reaguje agresją na duże psy małe toleruje i zachęca do zabawy ( nie ważne czy suka czy pies). Dzieci były w jego otoczeniu nie reagowal na nie ale warto by sprawdzić. Ma coś z przednia łapką , wytarte poduszki i bardzo liże ( nie wolno mu pozwalć lizać lekarz powiedział ,że witamina A spokojnie pomoże tylko żeby nie dawać mu lizać).Dalej opieke nad Royem przejela mama blanki, dzieki ktorej Roy ma DT :) nasz nowy psiak dostał na imię ROY. W załączeniu fotki (kiepściutkie, bo pies ruchliwy jak diabli) ale jak za tydzień zabiorę go na szczepienie to postaram się zrobić lepsze. Psiak jest wybredny w sprawie jedzenia- karmę którą mu kupiłam olewa i woli wcinać zupki z ryżem;) Jak dla mnie to on ani pit, ani amstaff- taki trochę bardziej przypominający Asta niż Frodo;-)Psiak jutro jest umowiony na kastracje, po ktorej prawdopodobnie podpiszemy umowe z DT, ktore chce zostaj DS :) Quote
mama blanki Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 2 tygodnie temu oglądała go nasza Asia- pozątkowo Roy chciał ja "bzyknąć" ale szybciutko nad nim zapanowała po krótkiej obserwacji stwierdziła, że to bardzo fajny psiak, jednak niestety mało wybiegany i kumuluje się w nim masa energii... Zaleciła dla Royka więcej ruchu. Quote
mama blanki Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Roy juz po! Wszystko jest OK, wprawdzie psiak jest trochę "pijany" ale to normalne po narkozie. Na jutro dostał syropek, a w niedzielę jedziemy na wizytę kontrolną do Weta;) Quote
Rudamania Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Zgłoszę Cię do Tozu za "upijanie" psów!!!! Nie masz z kim się napić ,że psiaki rozpijasz? No to ciotka mamy 2 bezjajecznych podopiecznych hehehe Quote
mama blanki Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 dziś byłam z Royem na wizycie kontrolnej- wszystko goi się doskonale, we wtorek kolejna wizyta kontrolna;) Quote
ageralion Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 No to super! :) Jeszcze kilka dni i moze Royek oficjalnie zostanie stalym czlonkiem swojej tymczasowej rodziny ;) Quote
mama blanki Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Wczoraj (po ponad 2 godzinnym oczekiwaniu w kolejce do weta;() Roj pozbył się szwów ze swoich klejnotów;) Roy jest zdrowiutki, został zachipowany i pod koniec tygodnia podjadę podpisać umowę adopcyjną z jego dotychczasowym DT;) Quote
ageralion Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Bardzo, bardzo dobre wiesci :multi: Quote
mama blanki Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 dziś podpisałam umowę o DS dotychczasowym DT;) Roy nie jest już bezpańskim psem, ma rodzinę;) Quote
kamilqax95x Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 mama blanki napisał(a):dziś podpisałam umowę o DS dotychczasowym DT;) Roy nie jest już bezpańskim psem, ma rodzinę;) To wspaniała wiadomość. :) Quote
ageralion Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Super wiadomosc :) To czekam na umowe, dolacze ja do papierow naszych psow :) Quote
sylwia637 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 :loveu:Ale super ze psiak trafił do nowego domku;) uwielbiam takie zakończenia. Nie zawsze jest łatwo znaleźć nowe domy dla porzuconych zwierzaków, ale jak sie znajda to serce ze szcześcia sie cieszy:) Powodzenia mały;) Quote
kamilqax95x Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 KOLEJNA EDYCJA ;-) "JESTEM GWIAZDĄ YOUTUBE'A vol.2 : )" NA NADZIEJĘ AMSTAFFA TTB SZCZECIN :smile: ZAPRASZAM PO FILMIK, który może być fajna pamiątką :cool3: do 31 stycznia! http://www.dogomania.pl/threads/2215...7#post18445887 Quote
Recommended Posts