Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pod koniec sierpnia trafil pod nasza opieke psiak, znaleziony pod Szczecinem. Osoby, ktore go przygarnely maja juz kilka swoich psow, wiec nie mogly go zostawic u siebie. Na szczescie pojawil sie DT, ktory mogl malego do siebie przygarnac. Rudamania zawiozla go na pierwsza wizyte u weterynarza

Dzisiaj dostałyśmy pod opieke nastepną bidę , pewnie juz wszystkie wiecie ale wolę napisac.
Byłam z Nim u lekarza , nie ma chipa , ma nie więcej jak 8 miesięcy , czarny z białymi znaczeniami, śliczny szczylek ( 100% mix pita zero amstaffa w nim) potrafi siadac łapki podawac bardzo posłuszny ( facet ma go 2 dni a mały nie widzi swiata poza nim) widać ,że wybiegany zadbany i napewno skoczna bestyjka :) Nie trawi kotków reaguje agresją na duże psy małe toleruje i zachęca do zabawy ( nie ważne czy suka czy pies). Dzieci były w jego otoczeniu nie reagowal na nie ale warto by sprawdzić.
Ma coś z przednia łapką , wytarte poduszki i bardzo liże ( nie wolno mu pozwalć lizać lekarz powiedział ,że witamina A spokojnie pomoże tylko żeby nie dawać mu lizać).
Dalej opieke nad Royem przejela mama blanki, dzieki ktorej Roy ma DT :)

nasz nowy psiak dostał na imię ROY. W załączeniu fotki (kiepściutkie, bo pies ruchliwy jak diabli) ale jak za tydzień zabiorę go na szczepienie to postaram się zrobić lepsze. Psiak jest wybredny w sprawie jedzenia- karmę którą mu kupiłam olewa i woli wcinać zupki z ryżem;)
Jak dla mnie to on ani pit, ani amstaff- taki trochę bardziej przypominający Asta niż Frodo;-)
Psiak jutro jest umowiony na kastracje, po ktorej prawdopodobnie podpiszemy umowe z DT, ktore chce zostaj DS :)

Posted

2 tygodnie temu oglądała go nasza Asia- pozątkowo Roy chciał ja "bzyknąć" ale szybciutko nad nim zapanowała po krótkiej obserwacji stwierdziła, że to bardzo fajny psiak, jednak niestety mało wybiegany i kumuluje się w nim masa energii...
Zaleciła dla Royka więcej ruchu.

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj (po ponad 2 godzinnym oczekiwaniu w kolejce do weta;() Roj pozbył się szwów ze swoich klejnotów;)
Roy jest zdrowiutki, został zachipowany i pod koniec tygodnia podjadę podpisać umowę adopcyjną z jego dotychczasowym DT;)

Posted

:loveu:Ale super ze psiak trafił do nowego domku;) uwielbiam takie zakończenia.
Nie zawsze jest łatwo znaleźć nowe domy dla porzuconych zwierzaków, ale jak sie znajda to serce ze szcześcia sie cieszy:)

Powodzenia mały;)

• 2 months later...