Jump to content
Dogomania

Max nie ma na hotel..co z Nim bedzie..brakuje 180zl mies..pilnie ogloszenia i DS

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iljova']Ale to tak fajnie brzmi Krepelek:roll: :loveu: (ciekawe czy Lolka to słowo słyszała i wie co oznacza ??? :evil_lol:)

A co do psiaka który wraca to poprostu potraktowali go w tej chwili jak przedmiot,mebel :angryy: :angryy: :angryy:[/QUOTE]
nie Lola nie slyszala i nie chce slyszec,Maxio tez nie chce slyszec:razz::eviltong:

Posted

[quote name='Lolalola']o kurcze.......to bardzo przykre co piszesz.....szkoda,ze zadna ze stron po 18 m-cach nie sadzi,ze zlamia temu psu serce porzucajac go w ten sposob......dwoch debili.......dobrze tylko,ze trafi pod Twoja opieke,ale kto teraz oplaci koszty hotelowania psiaka?pewnie potrzebujesz pomocy![/QUOTE]

Białek nie był psem hotelowym, więc będzie na moim utrzymaniu. Szczerze mówiąc nie wiem nawet gdzie go umieścić

Posted

Na fb jest nawoływanie do szybkiej moblilizacji w sprawie nowej ustawy dla zwierząt!!!:
[B]WAŻNE!!![/B] Proszę, wyślijcie maila o takim tekście: "Nie zgadzam się na odrzucenie obywatelskiego projektu ustawy o zwierzętach w pierwszym czytaniu, żądam odesłania go do rozpatrzenia w komisji sejmowej." (i oczywiście Wasz podpis) na ten adres mailowy: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] Ludzie z PO planują odrzucenie ustawy o ochronie zwierząt, proszę, nie pozwólcie im na to! Wyślijcie maila, powiadomcie znajomych

Posted

[quote name='Lolalola']:angryy::angryy:PO to posrane kiepy!!!!!:mad::mad:[/QUOTE]
Zgadzam się, nie mają się czym zając, tyle problemów a oni chcą zniszczyć coś o co tyle osób walczyło i walczy!!!

Posted

A tu pojawiły się głosy sprzeciwu, żeby jednak nie wysyłać sprzeciwu, bo wtedy nie rozwiąże się problemu pseudo, czy Ty to czytałaś???
Tu jest fragment tej ustawy:

W czwartek ma się odbyć pierwsze czytanie odrzuconego wcześniej projektu Koalicji dla zwierząt. Projekt jest wybitnie szkodliwy i dający możliwosci legalnego pseudo, co więcej czyniący hodowlę normalną działalnością gospodarczą.
[B]Cytat:[/B]Art. 17.
1. Chów, rozmnażanie i oferowanie zwierząt domowych, w tym także rasowych, na sprzedaż jest działalnością gospodarczą
podlegająca rejestracji w ogólnokrajowym rejestrze psów oraz innych zwierząt domowych, zwanego dalej „rejestrem hodowli
zwierząt domowych”.
2. Rejestr hodowli zwierząt domowych prowadzi Krajowy Inspektor do Spraw Zwierząt.
3. Do rejestru hodowli zwierząt domowych wpisuje się zwierzęta oznaczone czipem.
4. W rejestrze umieszcza się dane wszystkich psów wydawanych lub zbywanych z hodowli oraz przyjmowanych do schronisk i
domów tymczasowych.
5. Do rejestru mogą być, na wniosek właściciela, wpisane inne zwierzęta domowe.
6. Minister właściwy do spraw administracji publicznej określi, w drodze rozporządzenia, sposób i tryb prowadzenia rejestru hodowli
zwierząt domowych, mając na względzie potrzebę zapewnienia jawności danych zawartych w rejestrze.
7. W przypadku prowadzenia handlu lub rozrodu zwierząt domowych bez wpisu do rejestracji hodowli zwierząt domowych, wójt
gminy właściwej ze względu na miejsce chowu lub oferowania zwierząt lub Wojewódzki Inspektor do Spraw Zwierząt może wydać
decyzję o odebraniu zwierząt.

Posted

Przez pisanie , telefony i szukanie surowicy nie zdążyłam w ostatnie dni odwiedzać wątków na których jestem... ale już jestem Maxiu :-)
dostałam wiadomość że jest ale okazało się że już nie trzeba bo dotarła z innego miejsca

Posted

[quote name='Iljova']Przez pisanie , telefony i szukanie surowicy nie zdążyłam w ostatnie dni odwiedzać wątków na których jestem... ale już jestem Maxiu :-)
dostałam wiadomość że jest ale okazało się że już nie trzeba bo dotarła z innego miejsca[/QUOTE]
o prosze,to dobre wiesci:)
Maxio sie zastanawial gdzie jestes???;)