Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od trzech dni na stacji paliw koczuje pies rudo-brązowy w typie Teriera.Nie sięga nawet kolan. Sypia w krzewach tuji i pod choinkami. Pracownicy dokarmiają go, ale jest ogromne ryzyko, że pies wpadnie pod samochód, stacja mieści się blisko drogi krajowej, obleganej przez TIRy i osobówki licznie jeżdżące. Niestety nie posiadam zdjęć, znajomi widują go nocami pracując tam i ciężko uchwycić jego postać komórką. Potrzeba miejsca, gdzie psiaka można by przetrzymać parę dni, porobić mu zdjęcia, ogłosić do adopcji,a niestety wszystkie możliwe miejsca są zajęte. Prosimy o pomoc...Może ktoś podsunie pomysł, coś zasugeruje? Jak zwykle nie ma kto pomóc, nie wiadomo, co zrobić, gdzie szukać tymczasowych domów w okolicy...Czy od razu schronisko?

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

HA! Dzięki złotemu serduszku pani Danusi Maciek został ocalony przed potencjalną śmiercią pod kołami samochodu! Znajduje się w DT wśród licznych psiaków, w tym padaczkowego, jest tam też i kot. Jest uroczym, zabawnym, radosnym psiakiem, może rocznym. Bardzo dobrze zniósł jazdę autem, w domu się nie załatwia( po powrocie do domu domaga sie wytarcia łapek), pięknie chodzi na smyczy. Jest zupełnie bezproblemowy, świetnie sie sprawdzi nawet w bloku. Niestety dom tymczasowy jest biedny i teraz potrzebna jest pomoc w karmieniu i opiece weterynaryjnej, oraz przy organizacji niezbędnego pakietu adopcyjnego, wraz ze sterylizacją. Oczywiście przede wszystkim pomoc w poszukiwaniu domu stałego.
Jeśli Maciek komuś przypadnie do gustu prosimy o kontakt pod nr. telefonu:

666-190-584 (numer do domu tymczasowego pani Danusi)
880-220-200 (mój numer,Sylwia)

Proszę bardzo o udostępnianie ogłoszenia Maćka, a jeśli KTOŚ mógłby i chciał bardzo proszę o wsparcie, choćby niewielkie finansowe, pozwalające na pomoc pieskowi. Poniżej podaję numer konta. Koniecznie proszę dopisać w tytule przelewu :

"POMOC DLA MAĆKA"
Bank Spółdzielczy Jastrowie
76 8935 0009 0000 1613 2000 0010
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce, Koło w Jastrowiu
ul. Mickiewicza 40/8, 64-915 Jastrowie

Zdjęcia psiaka:
http://tonzokonek.blogspot.com/2011/09/maciek-w-typie-teriera-ze-stacji-paliw.html

Posted

Psiak ma chwilowy DT pod Jastrowiem, niestety psy-rezydenci nie bardzo go polubili.
Generalnie widać, że był domowy, utrzymuje czystość, co więcej- po powrocie ze spaceru stoi w przedpokoju i czeka aż ktoś mu wytrze łapki!Pięknie chodzi na smyczy.

Czy ktoś mógłby go wesprzeć ogłoszeniowo?

Posted

Nadal nie ma chętnych do przygarnięcia na stałe Maćka :-(
Maciek jest super grzecznym psem, okazuje się, że wchodząc i wychodząc z domu pierwszego przepuszcza człowieka. Musiał niewątpliwie w byłym domu ktoś zn im ładnie pracować. Prawdziwy lizus i całuśnik, niezwykle grzeczny, nawet bez smyczy trzyma się blisko nogi na spacerze. Wariacji dostaje dopiero w lesie, być może ktoś go przygotowywał do polowań? Być może Maciek zgubił się w lesie i dotarł na BP? Wierzyc się nie chce, że tak ułożony pies mógłby zostać porzucony...

Posted

Oprócz tego, że przepuszcza człowieka przodem, po wejściu do domu czeka w przedpokoju na wytarcie łapek!
Strasznie lubi koty, chce się bawić z kicią Celiną, ale ona jest z kotów królewskich i z psami się nie zadaje. No, chyba żeby przylać.

Ogłoszenie o Maćku ma się ukazać w gazecie, może odnajdzie się właściciel?

• 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Neris napisał(a):
basiaap, dostałaś dane do ogłoszeń?

Nie.

Nadal jestem chętna, ale wolałabym dostać jasna odpowiedź, gdzie jest teraz pies (orientacyjnie, okolica) i na kogo mam podawac kontakt.
Jakas jeszcze inne fotki by się przydały.

CZY MAM ZROBIĆ Z TEGO CO JEST I PODAĆ KONTAKT TAKI JAK JEST TUTAJ???

I w ogóle czy sprawa aktualna???

Posted (edited)

Maciuś ma ogłoszenie na stronie poznańskiej Fundacji Animalia

http://fdz-animalia.pl/index.php?page=psy&id=1299

i takie same na facebooku Animalii, alegratce, tablica.pl, kupsprzedaj, gumtree.pl.

Mam dostać inne zdjęcia Maćka, to dostawię.

Napisałam też pw do CatAngel, bo słyszałam, że za niewielką opłatą robi psiakom naprawdę spore pakiety ogłoszeń. Czekam na odpowiedź.

A w ogóle to nie ma tu na dogo jakiejś frakcji "Teriery w potrzebie"??? Ktoś wie?

Edited by basiaaap
Posted

[quote name='basiaaap']Maciuś ma ogłoszenie na stronie poznańskiej Fundacji Animalia

http://fdz-animalia.pl/index.php?page=psy&id=1299

i takie same na facebooku Animalii, alegratce, tablica.pl, kupsprzedaj, gumtree.pl.

Mam dostać inne zdjęcia Maćka, to dostawię.

Napisałam też pw do CatAngel, bo słyszałam, że za niewielką opłatą robi psiakom naprawdę spore pakiety ogłoszeń. Czekam na odpowiedź.

A w ogóle to nie ma tu na dogo jakiejś frakcji "Teriery w potrzebie"??? Ktoś wie?

Ciotka basiaaap jest wspaniała,miejmy nadzieję że dzięki niej Maciuś trafi na tych jedynych,kochających opiekunów.Dziekuje w imieniu Maciejki !!!!

Posted (edited)

Udało mi się skontaktowac z CatAngel:)

Maciuś będzie miał pakiet 130 ogłoszeń:)

W istniejących ogłoszeniach nowe fotki już doklejone.

Edited by basiaaap