Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

psi napisał(a):
Nasze schronisko dba o psy i ich byt,tam każdy pies na wybiegu ma swoja budę jedynie psy co stoją w budynkach z wybiegiem na zewnątrz to mają małe pomieszczenie do spania problem w tym,że te pomieszczenia nie są ogrzewane więc psiakom na pewno jest zimno :(,śpią na podwyższeniach.
Lucjan jest na wybiegu od razu przy wejściu do schroniska ma dwie koleżanki i każda ma swoje cztery ściany z zasłoniętym wejściem (kawałek wykładziny by osłaniała od wiatru)
Niebawem nowe ogłoszenia Luckowi będą :)

W zeszłym roku psiaki miały ogromne ilości sianka wrzucone do bud jak przyszły duże mrozy. Mniemam, że w tym roku jest tak samo.

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monia3a napisał(a):
W zeszłym roku psiaki miały ogromne ilości sianka wrzucone do bud jak przyszły duże mrozy. Mniemam, że w tym roku jest tak samo.

Będę w następnym tygodniu w schronisku to napiszę Wam jak się Lucjan miewa

Posted

Beatkaa napisał(a):
Ślepy ONek....w schronisku...14 letni? Boże....dajcie żyć :-(:-(:-(:-(
W którym schronisku przebywa Lucjan?

W Białostockim od maja 2010r. :( Sarci ONce udało się pomóc (znalazła dom w zeszłym roku), ma 16 lat w tym 9 lat spędziła w schronie.Wierzę głęboko,że i Luckowi się uda mimo jego wieku i ślepoty.

Posted

Oh Boże Boże :(:( A jak jego łapki? Bo wiadomo,że ONek to czasem problemy z dysplazją..Przepraszam,że pytam,a są odpowiedzi na wątku...ale niestety nie czytałam całego :oops:

Posted

Beatkaa napisał(a):
Oh Boże Boże :(:( A jak jego łapki? Bo wiadomo,że ONek to czasem problemy z dysplazją..Przepraszam,że pytam,a są odpowiedzi na wątku...ale niestety nie czytałam całego :oops:

Lucjan jest zdrowym psem jak na swoje latka trzyma się całkiem nieźle jest jedynie ślepy no i dość duży :) powiedziała bym ,że to większy ONek :)

Posted

Beatkaa napisał(a):
No to w sumie tyle dobrego... Ale i tak serce mi pęka,że ślepy psiak w tym wieku musi być w schronisku :(:( To wszystko jest niesprawiedliwe....

Dokładnie dzięki jednej osobie żyje i nadal ma szanse na nowy dom gdyby go nie zabrali do schronisko zginą by zapewne pod kolami samochodu albo.... Nie podajemy się i szukamy mu domku do końca....choć by miał pomieszkać w nowym DS parę dni to nie ważne liczy się,że będzie przy swoim człowieku

Posted

psi napisał(a):
Nie podajemy się i szukamy mu domku do końca....choć by miał pomieszkać w nowym DS parę dni to nie ważne liczy się,że będzie przy swoim człowieku

Dokładnie tak :)
Lucuś na pierwszą :)
Czekamy na wieści, jak sobie Lucjan daje radę w te siarczyste mrozy :shake:
Dziś w Faktach na TVN apelowali o pomoc dla zwierząt
Pokazywali wybrane schroniska w Łodzi i w Szczecinie, do których płyną dary w postaci: koców, kołder itp
Bardzo się teraz przydają !!!

Posted

Beatkaa napisał(a):
Takie mrozy,że drżę o wszystkie psiaki w schroniskach a szczególnie te z wybiegów....:nerwy::nerwy::nerwy:

dzięki człowiekowi są skazane na taki los i to jest smutne :(

Guest monia3a
Posted

Trudno o DT dla młodego i zdrowego psiaka, a Lucek nie dość, że starszy to jeszcze niewidomy :(

Posted

monia3a napisał(a):
Trudno o DT dla młodego i zdrowego psiaka, a Lucek nie dość, że starszy to jeszcze niewidomy :(

niby tak..ale z drugiej strony...nie wiadomo ile jeszcze psiak może pożyć,wiec warto szukać chociaż na ostatnie miesiące/lata...jakiegoś tymczasu.:( Może nie tyle problem z DT co z deklaracjami :shake:

Posted

Beatkaa napisał(a):
niby tak..ale z drugiej strony...nie wiadomo ile jeszcze psiak może pożyć,wiec warto szukać chociaż na ostatnie miesiące/lata...jakiegoś tymczasu.:( Może nie tyle problem z DT co z deklaracjami :shake:

Tak jak powiedziała monia3a z DT bardzo ciężko nie mówiąc o deklaracjach

Wcześniej ta kwestia była już poruszana i doszliśmy do wniosku ,że BDT nie ma więc niech zostanie w schronie tam jest bezpieczny i najedzony (za to płaci UM)Nasze schronisko dba o psy więc nie jest źle.Dlatego Lucjana ogłaszamy i szukamy mu DS już na zawsze :)

Beatkaa dziękuję,że jesteś :)

Posted

Beatkaa napisał(a):
Ah,rozumiem. :) to trzymam za niego kciuki....
A macie już jakieś inne psy ze schronu w hotelikach?

Schroniskowe nie wiem ja o takich nie słyszałam (pomagam od 2 lat),są natomiast biedy z ulic w różnych miejscach umieszczone.

Dziekuję dobre słowa i kciuki zawsze mile widziane :)

Guest monia3a
Posted

U nas dziś straaaaasznie mroziło. Około 8 mój termometr wskazywał -24 :o

Posted

monia3a napisał(a):
U nas dziś straaaaasznie mroziło. Około 8 mój termometr wskazywał -24 :o

ja mieszkam na 2 piętrze u mnie o 7.00 było -22 teraz jak słoneczko świeci to wskazuje -18 ale jak by nie patrzeć jest zimno :( oj biedne te zwierzaki co mieszkaja na podwórku :(

Guest monia3a
Posted

Mój czujnik od termometru jest celowo zawieszony 30 cm od ziemi aby sprawdzać szczególnie zimą prawdziwą temperaturę.
Jak rano było -24 to ile było w nocy ?? -30 :o