ata Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Przedstawiam Wam psa, który we Wrzesińskim schronisku przebywa ok 3-4 lat. Dobosz jest psem jedenastoletnim, bardzo spokojnym, zgadza się z innymi psami. Liże po rękach, jest uroczy i zarazem bardzo smutny.... myślę, że to jego ostatnie lato.... To zdjęcie robiłam 07.2009r. czerwiec 2010 [ Quote
Pankracy Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 piesek do góry-!!! znajdz domek -mój psiak schroniskowy zył ok 20 lat-więc 11 w dobrych warunkach to nie wyrok Quote
conceited Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Piękny pies ! Oglaszać, ogłaszać, ogłaszać :) wiele osób szuka ONków lub ONkopodobnych. Moze szukac pomocy na stronie www ONków... Quote
ata Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Muszę w końcu zarejestrować się na owczarkowatym forum, we Wrześni co 3 pies jest owczarkowaty... Quote
ata Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Nie wiem już co pisać.... prawdopodobnie pies w najbliższych dniach wyjedzie na zesłanie,, razem ze swoimi 99 braćmi, być może w ogóle tam nie dojedzie, bo droga będzie długa.... Quote
xxxx52 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Aneta -tam napewno umrze ,gdyz w tym przepelnieniu po takiej podrozy nie wytrzyma serce seniora.Nie mozesz go gdzies przeniesc do nastepnego tygodnia?Do Oli czy W Quote
conceited Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Ata, uderz osobiscie do wszystkich mozliwych fundacji i na te forum od owczarkow. Wiem z doswiadczenia, ze fundacje i organizacje nie siedzą na forum i nie czytaja pojedynczych watkow bo jest ich za duzo, czlowiek by musial przejsc na emeryture i czytac calymi dniami. Nie wiem dlaczego ma wyjechac na zeslanie, ale domyslam sie, ze zamykaja schron? tez nie czytam wszystkich watkow bo nie mam czasu, więc jesli sie pomylilam w interpretacji tego zdania, to przepraszam. Czy pies ma ogloszenia? Samo zalozenie psu watku na dogo nie wystarczy. Czasem zdarzaja sie cuda, ale wiekszosc watkow na dogo ucieka w odchlan - za duzo tego psiego nieszczescia. Pozdrawiam Cie cieplo i zycze powdzenia i determinacji w walce o psiaka, bo jest niezwyle urzekającym stworem. Aha...jaki jest na koty? Quote
ata Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 conceited, 100 psów z Wrześni zostało sprzedanych za sumę 100.000zł do Białogardu Szczecińskiego do Harłacza...... 3 maja robimy pikietę na rynku Wrzesińskim może sie przyłączysz ?? Quote
xxxx52 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 przecoiez z Poznania na pewno pojada inne osoby ,mozecie sie umowic i jednym autem jechac. Moze radio lokalne poda informacje o pikiecie ,tak jak w radiu z Gniezna czy karolina ola ,Ania przyjda? Quote
Jaro Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [COLOR=red]przepraszam ale rzecz ważna:[/COLOR] [COLOR=red]100 PSÓW ZE SCHRONISKA WE WRZEŚNI ZOSTANIE WYWIEZIONYCH DO MORDOWNI W BIAŁOGARDZIE!!![/COLOR] [COLOR=red]Błagam wejdźcie na wątek: [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/threads/205156-Apel-o-pomoc-dla-schroniska-we-Wrześni!-Chcą-je-zamknąć-i-pozbyć-się-problemu-psów"][COLOR=red]http://www.dogomania.pl/threads/205156-Apel-o-pomoc-dla-schroniska-we-Wrześni!-Chcą-je-zamknąć-i-pozbyć-się-problemu-psów[/COLOR][/URL] [COLOR=red] [/COLOR] [COLOR=red]Piketa w obronie tych biedaków 3 maja o 11 00 pod Urzędem MIasta we Wrześni[/COLOR] Quote
ata Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 To jeden z całej masy starych piesków w potrzebie, pomóc jest bardzo trudno, może coraz trudniej, wszyscy zapsieni, widziałam ostatnio Dobosza jakoś się trzyma i nawet sobie troszkę poszczekał, oby doczekał się adopcji... momentami wszystkiego nie ogarniam, więc jeżeli ktoś mógłby go zgłosić na owczarki byłabym wdzięczna ... Z nowym superasnym kolegą dawali koncert:loveu: Quote
ata Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Dobosz lżejszy o jajeczka, niedawno opuścił schronisko na razie przebywa w zaprzyjażniony domu tymczasowym :) Dziękujemy Quote
beataczl Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='ata']Dobosz lżejszy o jajeczka, niedawno opuścił schronisko na razie przebywa w zaprzyjażniony domu tymczasowym :) Dziękujemy[/QUOTE] no to cudnie! :multi: Quote
ata Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 [quote name='ata']Dobosz lżejszy o jajeczka, niedawno opuścił schronisko na razie przebywa w zaprzyjażniony domu tymczasowym :) Dziękujemy Tak , od paru miesięcy Dobosz przebywa pod opieką Organizacja S.O.S Ochrona Zwierząt ( www.sosdlazwierzat.com ) Początkowo piesek miał pojechać po nowe życie do Niemiec, niestety do tej pory nie udało nam się znalezć dla psiaka odpowiedniego miejsca. Dlatego Dobosz wciąż jest pod opieka organizacji. Niestety piesek ten nie należy już do najmłodszych, powolutku zaczynają siadać mu stawy. Ogólnie jest tak, że organizacja przyjmuje do siebie psy za cenę 10zł na dzień, Dobosz do tej pory mieszka za darmo ;) [FONT=Verdana] Teraz proszę o wsparcie finansowe dla Dobosza ! Może znalazłaby się osoba, która objęłaby psiaka wirtualną adopcja? [/FONT] Quote
ata Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Czekam na zdjęcia z miejsca w którym obecnie przebywa Dobosz. Chłopak potrzebuje leków, bardzo proszę o pomoc !! Quote
beataczl Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 ata napisał(a):Czekam na zdjęcia z miejsca w którym obecnie przebywa Dobosz. Chłopak potrzebuje leków, bardzo proszę o pomoc !! jakie leki konkretnie? a ile wynosi wirtualna adopcja miesiecznie.. Quote
ata Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 [quote name='beataczl']jakie leki konkretnie? a ile wynosi wirtualna adopcja miesiecznie.. Poprosiłam o wpis osobę, która opiekuje się Doboszem o dokładne info, wiem tylko, że wirtualna adopcja to 5zł na dzień. Przekopiowałam ze strony... Teraz czekam na lepsze zdjęcia. Interwencja - Dobosz Dobosz przyjechał do nas z Wrześni, parę miesięcy temu. Poproszono nas, abyśmy pomogli w przetrzymaniu pieska. To i czekaliśmy, ale okazało się to ułudą.Nagle okazało się, że Dobosz nie jest już nikomu potrzebny, wszyscy o nim zapomnieli. Skoro ma już dom i opiekę? Tak to bywa, z nieodpowiedzialnymi organizacjami i ludźmi. Pieskowi siadają nóżki tylnie i dlatego, musimy go ratować. Uzgodniliśmy z lekarzem wet. , że zaczynamy kurację koszt 200-300 zł.miesięcznie. Lekka zaćma , także daje się we znaki . Kiedy jest gorszy dzień, Dobosz się potyka a nóżki tylnie, rozjeżdżają się na obie strony. No, ale jest kochany. U nas nabrał sił i wigoru, bo spacery i ruch, robią jednak swoje. W schronisku cały czas, był w boksie, więc i nóżki były zastałe. Lubi ludzi i własciwie wszystkie psy, ale ze względu na jego wiek i stan fizyczny, na wybieg wychodzi tylko z Assanem. Małe i ruchliwe pieski, bardzo go denerwują, nie widzi ich dokładnie i się o nie potyka. Odrobaczony, odpchlony, zaszczepiony, wykastrowany, posiada czip. Może znajdzie się osoba, która przygarnie sierotę pod swój dach i na ostatnie jego dni, stworzy mu prawdziwy dom, którego nigdy nie miał? Quote
Recommended Posts