magda222 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 P O M O C Y !!!!! Dostałam wiadomość od znajomego,że 8 km za Chełmem w stronę Dorohuska (woj.lubelskie) w przydrożnym rowie przebywają,mieszkają,żyją dwa około roczne psy. Nie wie jakiej są płci. Psy wyglądają podobno jak biszkoptowe labradory. Jego znajoma je dokarmia.Mam do niej nr telefonu. Przypuszczają,że ktoś je wyrzucił przy drodze. W pobliżu nie ma żadnych zabudowań. To na razie wszystkie informacje,które udało mi się zebrać. Czy ktoś z tamtej okolicy może pomóc?! Albo chociaż doradzić gdzie się zwrócić o pomoc?! [SIZE=4]Psy mogą zginąć pod kołami samochodów!!! P O M O C Y !!!!! Quote
magda222 Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Wysłałam PW do kilku osób z Lublina z linkiem do tego wątku i prośbą o pomoc. Quote
magda222 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Wczoraj przekazałam warsawmoo nr telefonu do osoby,która dokarmia psy. Powiedziała,że dzisiaj skontaktuje się z nią. Czekam z niecierpliwością co ustaliły i czy udało się pomóc. Quote
Paulina_mickey Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Ja nie wiem kto tu jest najbardziej skuteczny w pomocy jeśli chodzi o organizacje, ale przychodzi mi na myśl Straż dla Zwierząt, Oni w Lublinie mają swój oddział więc może by pomogli. Trzeba by zobaczyć kto tu z dogo jest w Straży. Quote
warsawmoo Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 magda222 napisał(a):Wczoraj przekazałam warsawmoo nr telefonu do osoby,która dokarmia psy. Powiedziała,że dzisiaj skontaktuje się z nią. Czekam z niecierpliwością co ustaliły i czy udało się pomóc. Dzisiaj, już od 9.00 rano, wykonałam około 10 - 15 telefonów do tej pani, która opiekuje się psami. Dzwoniłam z telefonu NIE-zastrzeżonego. Za każdym dzwoniłam do oporu, powtarzając wybieranie numeru po 2 razy. Niestety pani nie miała ochoty odbierać mojego telefonu, ani nawet oddzwonić, czy puścić sygnał. O 14.30, widząc, że nie odpuszczam, łaskawie odebrała informując mnie, że psy zniknęły..... Quote
warsawmoo Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Przepraszam, do jutra wieczorem jestem off. W razie ... , greynew ma mój nr kom. Quote
magda222 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Warsawmoo,przepraszam :oops: To znajoma znajomego.On przedstawił mi sprawę jako nie cierpiącą zwłoki. Zaraz do niego napiszę co to za hocki-klocki odwalają :angryy: Quote
warsawmoo Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 magda222 napisał(a):Warsawmoo,przepraszam :oops: To znajoma znajomego.On przedstawił mi sprawę jako nie cierpiącą zwłoki. Zaraz do niego napiszę co to za hocki-klocki odwalają :angryy: Nie Twoja wina! Chciałaś dobrze :loveu: Quote
magda222 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Rozmawiałam z tym znajomym,który podał mi info o psach. Nie słyszała telefonu podobno.Później odebrała i podobno grzecznie rozmawiała.Mówi,że macie być w kontakcie i da znać jak psy się pojawią. Quote
warsawmoo Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 magda222 napisał(a):Rozmawiałam z tym znajomym,który podał mi info o psach. Nie słyszała telefonu podobno.Później odebrała i podobno grzecznie rozmawiała.Mówi,że macie być w kontakcie i da znać jak psy się pojawią. Nie dzwoniłam raz, a ok 10-15, rozkładając to w czasie 9.00 - 14.30 i dzwoniąc do upadłego - po 10 sygnałów... A grzecznie rozmawiała? No tak. Obie grzecznie rozmawiałyśmy :lol:. Pani się nie usprawiedliwiała, a ja nie pytałam dlaczego przez pół dnia nie odbiera moich telefonów. Zamieniłyśmy może 5 zdań i tyle. A ja poprosiłam, żeby jak się pojawią dała mi znać. Tyle. Quote
magda222 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 W każdym bądź razie bardzo Ci dziękuję za pomoc. I jeszcze raz przepraszam za tą osobę :oops: Quote
warsawmoo Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 magda222 napisał(a):W każdym bądź razie bardzo Ci dziękuję za pomoc. I jeszcze raz przepraszam za tą osobę :oops: Nic się nie stało. Ja tylko mam nadzieję, że psami się ktoś zajął. A może właściciele się odnależli .... Quote
Recommended Posts