wilczyca_wampirzyca Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Witam, weterynarz polecił mi dla trzymiesięcznego szczeniaka karmę weterynaryjną DogShield. Obecnie piesek je royala mini junior o tej karmie dogshield nie slyszalam i nie wiem czy polecacie czy raczej nie? Quote
Talia Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 Czy pieskowi coś dolega? Ogólnie z tego co widzę karma nie powala składem, podobnie jak royal canin, który jest popularny, ale skład ma kiepski. Szukaj karm w których nie będzie kukurydzy, pszenicy, a najlepiej żadnych zbóż. W dodatku na pierwszym miejscu powinno byc mięso - najlepiej suszone (jeśli świeże to w suchej karmie jego ilość jest o ponad 80% mniejsza niż na opakowaniu) lub jak w większości mączka mięsna. To białko zwierzęce mnie nie przekonuje. Ogólnie skład tej karmy wygląda jakby kosztowała max 100zł/15kg, a ile kosztuje u Twojego weta?Skład: przetworzone białko jagnięce, ryż, kukurydza, tłuszcz drobiowy, gluten kukurydziany, mączka rybna, białko ziemniaczane, drożdże, mąka pszenna, siemię lniane, nasiona/owoce ostropestu plamistego (Silybum marianum), surowe kwasy tłuszczowe z hydrolizy (zawierają omega 3 i 6 kwasy tłuszczowe), wyciąg z drożdży (źródło mannanooligosacharydów), fruktooligosacharydy, glukozamina, siarczan chondroityny, dimetylosulfon (MSM), ziele szałwii lekarskiej (Salvia officinalis), wyciąg suchy z rozmarynu (Rosmarinus officinalis), dodatki. Quote
wilczyca_wampirzyca Posted June 18, 2016 Author Posted June 18, 2016 U weta kosztuje 12 zł za kg. Mam małego pieska więc interesuje mnie mała ilość karmy duże opakowania odpadają piesek ma 3 miesiące i waży 2 kg jest zdrowy. Jak pisałam wcześniej teraz je royala mini junior ale słyszałam że to droga karma i niezbyt wartościowa, weterynarz mi zaproponował tą drugą. A co innego polecisz? Quote
Recommended Posts