Katarina Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Witam :) Przejrzałam już mnóstwo stron int. na temat kosmetyków potrzebnych do pielęgnacji pieska, ale im więcej czytam tym mniej wiem :roll: Początkowo byłam zdecydowana na: [SIZE=2]Bio Groom FLUFFY PUPPYä Tearless Puppy Shampoo - szampon dla szczeniąt [SIZE=2]Bio Groom WATERLESS BATH™ - Szampon do mycia miejscowego na sucho [SIZE=2]Bio Groom EAR-FRESH™ Puder – preparat do uszu Beaphar Duo-Junior Pasta z L-karnityną dla szczeniąt Ale teraz wydaje mi się, że mogę znaleźć równie dobre, ale tańsze kosmetyki, tym bardziej, że nie będe wystawiać swojej suni. Interesuje mnie głównie szampon dla szczeniąt i szampon do mycia na sucho. Czy potrzebuje już teraz specyfik do pielęgnacji uszu? Jakie kosmetyki są jeszcze niezbędne? Możecie mi coś doradzić????????????? Lub po prostu napiszcie jakich kosmetyków Wy używacie:-D Z góry baaardzo dziękuje i pozdrawiam :) Quote
Katarina Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 tyle wejść i ani jednej odpowiedzi :-? Quote
lonka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Katarina a gdzie twoj hodowca? On powinen doradzic we wszystkim.Zadnego suchego szamponu dla shihtzu.Bardzo dobrym szamponem ktory moge polecic dla szczeniakow to Echaso. Quote
anii Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Swojego pieska shih tzu od dwoch lat kapie w summerwinds. Jestem z nich bardzo zadowolona. Uzywam szamponu i odzywki, tej do splukiwania i tej, ktorej sie nie splukuje (ale to na niektore partie ciala najbardziej narazone na skoltunienie psa). Napisz do dystrybutora, moze wysle probki. Do uszu, moja wetka polecila dla psa VIRBAC Epi-Otic Wydajny, pachnie przyjemnie, dobrze czysci uszy. Przetestowalam pare marek szamponow dla psow i jestem na razie wierna tej marce, nie chce mi sie szukac zamiennikow. :) Quote
lonka Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='anii']Swojego pieska shih tzu od dwoch lat kapie w summerwinds. Jestem z nich bardzo zadowolona. Uzywam szamponu i odzywki, tej do splukiwania i tej, ktorej sie nie splukuje (ale to na niektore partie ciala najbardziej narazone na skoltunienie psa). Napisz do dystrybutora, moze wysle probki. Do uszu, moja wetka polecila dla psa VIRBAC Epi-Otic Wydajny, pachnie przyjemnie, dobrze czysci uszy. Przetestowalam pare marek szamponow dla psow i jestem na razie wierna tej marce, nie chce mi sie szukac zamiennikow. :) Z szamponu nie bardzo bylam zadowolona,nie jest tak wydajny i nie tani.Jezeli piesek nie bedzie wystawiany to myśle ze nie ma potrzeby stosowania droższych kosmetykow chociaz wszystko zalezy od wlaściciela.Są różne poglądy na temat stosowania ludzkich kosmetykow ale znam hodowcow nie tylko w Polsce i za granica którzy stosuja właśnie ludzkie kosmetyki i to nawet szykuja nimi na wystawy i mają ładnie wypielęgnowane pieski nie tylko w naszej rasie i żadnego uczulenia pieski nie mają.Jeżeli chodzi o szampony ludzkie to powinno się uzywa serii dla wlosow zniszczonych.Ale dla szczeniaka lepiej stosowac szampony przeznaczone dla pieskow.Moge polecic jeszcze szampon Cris Cristensena na codzien jest to koncentrat,wydajny,dobrze domywa brud. Quote
Recommended Posts