Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny ratujcie !!!! skasowałam wszystkie subskrypcjeeee. Diabeł podkusił i klknęłam nie to co trzeba buuuuu nie odtworze chyba tego , nie umiem. Co mam zrobić???

Posted

[quote name='karkakarka']A ja właśnie skończyłam całą seriętych wirusowych i mam za rok znów przyjść na powtórkę.[/QUOTE]

U nas wirusowe też co roku się odnawia tak jak wściekliznę.A odrobaczenie co 3 miesiące.

[url]http://i46.tinypic.com/2l8e13p.jpg[/url] fajniutka :loveu:
Cześć Ulcia :multi:

Posted

[URL]http://i50.tinypic.com/xdijqo.jpg[/URL] my takie zaspy mamy przed salonem i Gracja tylko tunelami przemyka :evil_lol:

Szczepienia mamy co roku, i wirusowe i wściekliznę.

Posted

[quote name='dysia-u']właśnie skończyłam piec. wyszła ogromna ilośc a moje chłopaki eeeee wola oponki. A co tam!!! więcej będzie dla mnie.[/QUOTE]

Ale zjadlabym sobie te Twoje faworki mniam :loveu:

Posted

[quote name='dysia-u']właśnie skończyłam piec. wyszła ogromna ilośc a moje chłopaki eeeee wola oponki. A co tam!!! więcej będzie dla mnie.[/QUOTE]

Cześć Uluś:) podziel sie proszę przepisem na Twoje fawotki, z którego wyszła ogromna ilość, z mojego przepisu wyszedł jeden taki duży do ciasta talerz:) Ja robiłam na czystym spirytusie:):):)

Posted

Asiu ciasto trzeba bardzo cienko rozwałkować , na bibułke i naprawde duza ilość wychodzi. 4 talerze na dużą pizze mi wyszło.
więc 250 dkg mąki , 3 żółtka , 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia , kwaśna śmietana bo ciasto nie może byc suche, łyżka wódeczki /jak nie ma uuuuu może być ocet/ cukier puder do posypania. Nie wiem jak wyrabiasz to ciasto ale mozna sobie pomóc po zagnieceniu ciasta bić w niego wałkiem. Ubijać to ciasto wałkiem żeby wtłoczyć max powietrza. Wtedy faworki są puchowe z bąbelkami powietrza. Warto się wysilić bo to pychotka

Posted

Ła jakie to kulinarne tematy:)
a Ula ile tej smietany trzeba dac?
i to wsio wyrabiac ręką rozumiem te skladniki czy moge mikserem..hehe bo ja w temacie ciast to beztalencie jestem;)

Posted

dzieki Ula, mnie sie wydawało, ze moje ciasto wałkowałam cieniutko ale widać nie zabardzo. Ja robiłam z pół kg mąki i 2 żółtek no i smietana do tego cała kesemka i 2 łyżki masła i kieliszek spirytusu:), chyba zrobię jeszcze na tłusty czwartek
[quote name='Pegaza']Ła jakie to kulinarne tematy:)
a Ula ile tej smietany trzeba dac?
i to wsio wyrabiac ręką rozumiem te skladniki czy moge mikserem..hehe bo ja w temacie ciast to beztalencie jestem;)[/QUOTE]

Mikserem do nie dasz rady:):) rączkami trzeba

Posted

[quote name='Yoko2009']Mikserem do nie dasz rady:):) rączkami trzeba[/QUOTE]
Ooo to ja już bym się nie nadawała do robienia tych faworków, nienawidzę ręką ugniatać ani ciasta ani mielonego na klopsy ani nic w ogóle, bo jak mi pod paznokcie wchodzi to szału dostaję :eviltong: Już wolę się w moich żabach i kurczakach grzebać :evil_lol: