dysia-u Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='Pegaza']O dzieki Ci :loveu::multi: zobacze czy sa na allegro.. a ta krwista porzeczka wypuszcza owoce? nie czytaj bo w necie jak sie naczytasz chorob to wszystkie od razu bedzie miec..[/QUOTE] no dokładnie. :shake: już napewno ma AZS , świerzbowca pewnie też i alergie pokarmowa :angryy: uuuuu łeb nie mój Quote
Doti1986 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='dysia-u']no dokładnie. :shake: już napewno ma AZS , świerzbowca pewnie też i alergie pokarmowa :angryy: uuuuu łeb nie mój[/QUOTE] A je Mejsi ser biały? Moja Pixi po nim takiego uczulenia dostała wyglądało jakby miała skazę białkową:-( drapała się strasznie, miała krosty na grzbiecie:-(:-(:-( i do tego wyglądała jakby miała łupież:-(:-(:-( dostała leki i zakaz spozywania nabiału:roll: Quote
Yoko2009 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [URL]http://img3.imageshack.us/img3/9143/img8519t.jpg[/URL] Witamy piękną bliźniaczkę:), w końcu dostałam się do kompa:), śliczna dziewczynka odpoczywa po zabawie:), długie już ma włoski i śliczne kolorki:) Pozdrawiamy środowo Quote
*Jot* Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Dobry wieczór serdecznie :multi: Mejsi piękniutka :loveu::loveu: Ogród wspaniały.Ja mam bardzo dużą działkę,ale jestem zbyt leniwa aby cokolwiek robić w ogrodzie :oops:Także jest trawa,trawa,trawa.Tuje i cyprysy.I jedna forsycja i dwie róże. A z kwiatków to jeszcze stokrotki na wiosnę :evil_lol: A tak ogólnie to wpadamy aby podziekować za wizytę w naszej galerii. Bardzo nam miło i zapraszamy częściej :multi: Serdecznie pozdrawiamy. Quote
FREDZIU Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Witamy się gorąco, ojjjjjjjjjjjjj:shake:co to z Mejsi? Leć do weta i zaraz nam pisz co z nią:-( Quote
dysia-u Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Musze jutro dzidżke wyczesać bo zabieram ją ze soba do pracy. Nie będę dwa razy pokonywać 20 km. a potem do weta. Trzymajcie kciuki bo już mam pietra czy wet bedzie wiedział co z nia. Najgorsza jest niepewnośc :roll: Quote
iwa63 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Witamy wieczorkiem się przywitać a tu takie niedobre wieści :-( trzymamy kciuki za Mejsunie :thumbs: Fajna ta kula smakula tez muszę kupić Toffisiowi taką będzie miał zajecie:evil_lol: Quote
laurin Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Cześć Ulcia:multi: przyszłam się szybciutko przywitać:lol: Biedna Mejsunia, ciekawe co to się porobiło i skąd:shake: Quote
Pegaza Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Cze kobito pracująco:cool1: jak sie miewa nowa pracownica?:loveu: a moze to uczulenie na kosmetyki? Quote
*Jot* Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Dzień dobry czwartkowo :multi: Czekamy na wiadomości od weterynarza :multi: Quote
laurin Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Pegaza'] a moze to uczulenie na kosmetyki?[/QUOTE] Też sobie tak pomyślałam. cześć :loveu: Quote
Marzena* Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Witamy przedpołudniowo :loveu: i czekamy na wieści od weta. Viky podobnie jak Pixi ma uczulenie na biały serek , dostaje po nim na brzuchu czerwone swędzące plamy wielkości 20-50 groszówek. Jak zobaczyłam to po raz pierwszy to się przeraziłam :angryy:. Piękny masz ogród, my dopiero jesteśmy na etapie kompletowania dokumentacji na budowę więc jeszcze pewnie "trochę" muszę poczekać :shake: Quote
Doti1986 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Viky i Ja']Witamy przedpołudniowo :loveu: i czekamy na wieści od weta. Viky podobnie jak Pixi ma uczulenie na biały serek , dostaje po nim na brzuchu czerwone swędzące plamy wielkości 20-50 groszówek. Jak zobaczyłam to po raz pierwszy to się przeraziłam :angryy:. Piękny masz ogród, my dopiero jesteśmy na etapie kompletowania dokumentacji na budowę więc jeszcze pewnie "trochę" muszę poczekać :shake:[/QUOTE] A ja też już nie mogę się doczekać kiedy rozpocznę budowę:loveu: Już mam w głowie projekt domu i zagospodarowanie terenów zielonych koło domu:loveu: Tylko studia skończę uzyskam i biorę się za szkic:evil_lol: Pewnie mi chłop będzie chciał w projekt ingerować bo obydwoje mamy różną wizje naszego wspólnego przyszłego domu i obydwoje od czerwca jak się obronimy to będziemy "budowlańcami" z wykształcenia:razz: Quote
laurin Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Doti1986']A ja też już nie mogę się doczekać kiedy rozpocznę budowę:loveu: Już mam w głowie projekt domu i zagospodarowanie terenów zielonych koło domu:loveu: Tylko studia skończę uzyskam i biorę się za szkic:evil_lol: Pewnie mi chłop będzie chciał w projekt ingerować bo obydwoje mamy różną wizje naszego wspólnego przyszłego domu i obydwoje od czerwca jak się obronimy to będziemy "budowlańcami" z wykształcenia:razz:[/QUOTE] ooo no to jakaś wspólna dzialalność będzie czy kazdy wolny strzelec:cool3: My za niedługo[COLOR=PaleTurquoise](w sume to wkońcu:crazyeye:)[/COLOR] dostaniemy pozwolenie na dobudówke:multi: Quote
dysia-u Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='Pegaza']Cze kobito pracująco:cool1: jak sie miewa nowa pracownica?:loveu: jaka z niej biurwa , mówie ci. Szczekała na jednego z pracowników to jej powiedział że on ma większe prawo tu przebywać niż ona :eviltong: a moze to uczulenie na kosmetyki?[/QUOTE] kąpie ją raz w tygodniu ale ponoć to za często.Skóra jest troche przesuszona bo i karma jest bez oleju/obesite/ Mamy podawać olej słonecznikowy. Ktoś na forum wspominał o oleju ogórecznikowy alem zabyła zapytać weta :roll: [quote name='jot11']Dzień dobry czwartkowo :multi: Czekamy na wiadomości od weterynarza :multi:[/QUOTE] dostała zastrzyk p/świądowy i jeśli to alergia pokarmowa to będzie sie dalej drapać. Wet stwierdził że te zmiany ma tak dziwnie umiejscowione bo nie wskazują jednoznacznie co to jest. Ponoć kontakowa to zmiany na brzuchu, pokarmowa takie rozsiane itd... Jesli juz musi być kąpana to raczej szamponu śladowa ilośc i obficie spłukiwać woda. Ale mnie to teraz zastanawia jak piszecie o kosmetykach ,że ona po kąpieli obficiej sie drapie.Tylko że do tej pory nie było krostek. Pewnie już to trwa na tyle długo że porobiły jej się krostki. Jest ponoć pies który regularnie przychodzi na taki zastrzyk a właściciel nie chce ujawnić co takiego innego wprowadził że pies sie drapie. Wetka go zna bo wie gdzie mieszka/ sąsiedztwo wytwórni betonu od niedawna/ i może na spacerach ma kontakt z takim paskudztwem.:shake: Skołowana jestem na razie bo rozmowa była długa i b.sympatyczna ale zobaczymy co będzie dalej. Stan ogólny super , waga prawie 3,500. W pierwsszej kolejności zmniejszymy ilośc kapieli i szamponu z odżywką . Zobaczymy. Aha , a wiecie coś o tym oleju ogórecznikowym? czy słonecznikowy lepszy? Quote
Pegaza Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 No widzi i sie juz nie martw sie da to wyleczyc:cool1: nic o tych olejach nie wiem:shake: Quote
dysia-u Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='Pegaza']No widzi i sie juz nie martw sie da to wyleczyc:cool1: nic o tych olejach nie wiem:shake:[/QUOTE] wszyscy mają ja obserwować :mad: ale do tej pory jeszcze się nie drapała. Może to faktycznie kontaktowe podrażnienie skóry i winne są /oprócz mojej nadgorliwości do czystości :diabloti:/ kosmetyki Quote
FREDZIU Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Pozdrawiamy was serdecznie i trzymamy kciuczki za Mejsunię:shake: Quote
Yoko2009 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Witamy Mejsunię i zdrówka, życzymy. Miejmy nadziedzieję, że po zastrzyku uczulenie ustąpi:). troszkę sie martwiłam, ze Yoko jest moze za duża bo waży 3400 ale widzę że jest jest oki jeśli piękna bliźnaczka waży podobnie:):) Pozdrawiamy gorąco i zapraszamy do zaobaczenia Yoko w roli stróża:) Quote
dysia-u Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='Yoko2009']Witamy Mejsunię i zdrówka, życzymy. Miejmy nadziedzieję, że po zastrzyku uczulenie ustąpi:). troszkę sie martwiłam, ze Yoko jest moze za duża bo waży 3400 ale widzę że jest jest oki jeśli piękna bliźnaczka waży podobnie:):) Pozdrawiamy gorąco i zapraszamy do zaobaczenia Yoko w roli stróża:)[/QUOTE] bliżniaczka to i waga podobna. :loveu: psa z oka nie spuszczam ale nie widać żeby się drapała :multi::multi::multi: może to nie pokarmowe :multi: Quote
Doti1986 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='dysia-u']bliżniaczka to i waga podobna. :loveu: psa z oka nie spuszczam ale nie widać żeby się drapała :multi::multi::multi: może to nie pokarmowe :multi:[/QUOTE] No to moja Pixula przy Mejsuni to pchełka:roll: wczoraj ją wazyliśmy i w końcu troszkę przytyła i waży równe 2kg:multi::multi::multi: Quote
dysia-u Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='Doti1986']No to moja Pixula przy Mejsuni to pchełka:roll: wczoraj ją wazyliśmy i w końcu troszkę przytyła i waży równe 2kg:multi::multi::multi:[/QUOTE] dla mojego spaniela była by "na ząb" :eviltong: Quote
Doti1986 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='dysia-u']dla mojego spaniela była by "na ząb" :eviltong:[/QUOTE] Hihhihih jakby ją złapał bo w chwili zagrożenia Pixi załącza się turbo i ucieka jak szalona:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts