JustynaJK Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 czy to dotyczy tylko dużych pudli ? te 13% Quote
Gośka Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Chyba nie, bo napisane jest ogólnie - pudle. Quote
JustynaJK Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 ale wydaje mi się,że jednak większośc to mogą być duże,nie spotkałam się z dysplazją u miniatury,a średniaki to wogóle wydają mi się najzdrowszą odmianą,ale może się mylę Quote
Gośka Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Powiem szczerze - nie mam pojęcia. Też mi się wydaje że głównie dotyczy to dużych, ale pewnie jak wszędzie są wyjątki od reguły. Quote
magda_u Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 "Bulldogi" tez napisali ogolnie, nie wiadomo czy fr., ang., czy am. Quote
asher Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Buldogi angielskie. Francuskie i amerykańskie są oddzielnie, nieco niżej :wink: Mnei zastanawia jedno - wynik "idealnych" i "dysplastycznych" nie daje stu procent... Czyli ta pozostała reszta to co...? :hmmmm: Możliwe, że pod nazwą "dysplastyczne" rozumiane są najcięższe przypadki... :hmmmm: Quote
magda_u Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 [quote name='asher']Buldogi angielskie. Francuskie i amerykańskie są oddzielnie, nieco niżej :wink: Mnei zastanawia jedno - wynik "idealnych" i "dysplastycznych" nie daje stu procent... Czyli ta pozostała reszta to co...? :hmmmm: Możliwe, że pod nazwą "dysplastyczne" rozumiane są najcięższe przypadki... :hmmmm:[/quote] A, to nie doczytalam tego co nizej ;) A co do 100% to u nas B to biodra prawie normalne, dysplazja zaczyna sie od C w dol. wiec moze w usa ten brakujacy procent to cos jak nasze B? Quote
JustynaJK Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 też tak myślę,że ta część to wynik prawie normalne :) Quote
JustynaJK Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 http://vipoodle.org/(Empty%20Reference%21) [url]http://vipoodle.org/WPindex.htm[/url] pudel w innym wcieleniu[/img] Quote
JustynaJK Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 [url]http://users.pandora.be/emanuel.vandorpe/artmedal/honden.htm[/url] znalazłam taki link,też jest medal z pudlem Quote
JustynaJK Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 [url]http://www.hulkmovie.com/images/multimedia/movie/lilly.jpg[/url] [url]http://www.hulkmovie.com/images/multimedia/movie/lilly.jpg[/url] Quote
JustynaJK Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 udało mi się zdjęcie wkleić,jakią ludzie mają wyobrażnię! Quote
Gośka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Wszystkiego NAJLEPSZEGO dla naszego dogomaniackiego nauczyciela, czyli Górala :laola: . Pewnie jeszcze śpi, dzisiaj ma okazję :wink: Quote
.ania Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Wszystkiego najlepszego [b]Góral[/b] :D Spełnienia marzeń, sukcesów wystawowych, hodowlanych i zawodowych dużo szczęścia, bogatego sponsora wystaw :wink: i wszystkiego czego tylko sobie zapragniesz :BIG: z OKAZJI DNIA NAUCZYCIELA :D Quote
Alutka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Kochany Góralu ! :smilecol: Zyj Kolorowo ! Z okazji Dnia Nauczyciela wszystkiego co najlepsze, spełniania marzeń, sukcesów zawodowych, i kynologicznych ! Sto lat ! :Rose: :kaffee_2: :tort: :drinka: :iloveyou: :Dog_run: :Dog_run: :D dobrego nigdy za wiele Quote
góral Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Dziękuję za życzenia :D :lol: :P niestety dzieisiaj również się nie wyspałem, bo od rana macham nożyczkami :wink: Quote
Alutka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 To takie " Swięto pracy " ?! :PROXY5: :D dsobrego nigdy za wiele Quote
JustynaJK Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 [quote name='Alutka']Kochany Góralu ! :smilecol: Zyj Kolorowo ! Z okazji Dnia Nauczyciela wszystkiego co najlepsze, spełniania marzeń, sukcesów zawodowych, i kynologicznych ! Sto lat ! :Rose: :kaffee_2: :tort: :drinka: :iloveyou: :Dog_run: :Dog_run: :D dobrego nigdy za wiele[/quote] szkoda,że inne zawody nie są tak gloryfikowane :( Quote
Alutka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 [quote name='JustynaJK'] :kaffee_2: :tort: :drinka: :iloveyou: :Dog_run: :Dog_run: szkoda,że inne zawody nie są tak gloryfikowane :([/quote] pewnie . że szkoda ! :D dobrego nigdy za wiele Quote
Agnieszka76 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Kochani, mam do was wazne pytanie- od kilku dni mam 3 miesięcznego prawie pudelka (piszę prawie, bo mały nie ma metryki, wzięliśmy go z delikatnie mówiąc niedobrego miejsa dla psów...). Jest już po wizycie u weta, dostaje kompelt witaminek, ale zastanawiam sie nad podawaniem mu jeszcze artroflexu- wiem, że pudle są w grupie zagrozenia dysplazją - zresztą nasz piesio Pusia- niby mały bolończyk- a zaczęła kuleć i musiała brać artoflex. Jak myślicie- jakby mu podawać profilaktycznie powiedzmy 2 mm co 2 dzień tego specyfiku? Pyam Was, bo wiem, ze macie ogromne doświadczenie w wychowywaniu puudelków, a chcemy, zeby mały w przyszłości był zdrowy i aktywny. Quote
.ania Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Ja podawałam Szelmie (pudel duży) i muszę przyznac, że suer. Myślę, że śmało możesz mu podawac, napewno nie zaszkodzi, a w razie co (tfu tfu) pomoże :) A tak wogle to witaj w groni zapudlonych :D mam nadzieję, że teraz częściej będziesz tu przebywac :wink: Quote
Agnieszka76 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 No to super! Dzięki za powitanie ! Ja jestem generalnie "zappsiona", a "zapudlona" od kilku dni :D Quote
Wind Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Nie wiem, czy gdzies ten link sie juz nie znalazl, ale szukajac w sieci info o treningu znalazlam [url=http://www.vipoodle.org/WPindex.htm]pracujace pudle[/url]. Quote
Gośka Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Widziałam już tą stronę, ale są 2 problemy po pierwsze trzeba by kogos kto by to przetłumaczył, a po drugie zgodę na skopiowanie tych tekstów. Lepiej więc napisać coś swojego. DOstałam wczoraj poprawiony Mł.Ch Bila i wyobraźcie sobie, że odsyłając nabazgrałam karteczkę, żeby mi wpisali ten Ostrów w nowym championacie i MAM :D Cała "operacja" trwała 2 tygodnie. Quote
Recommended Posts