Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale wydaje mi się,że jednak większośc to mogą być duże,nie spotkałam się z dysplazją u miniatury,a średniaki to wogóle wydają mi się najzdrowszą odmianą,ale może się mylę

Posted

Buldogi angielskie. Francuskie i amerykańskie są oddzielnie, nieco niżej :wink:
Mnei zastanawia jedno - wynik "idealnych" i "dysplastycznych" nie daje stu procent... Czyli ta pozostała reszta to co...? :hmmmm: Możliwe, że pod nazwą "dysplastyczne" rozumiane są najcięższe przypadki... :hmmmm:

Posted

[quote name='asher']Buldogi angielskie. Francuskie i amerykańskie są oddzielnie, nieco niżej :wink:
Mnei zastanawia jedno - wynik "idealnych" i "dysplastycznych" nie daje stu procent... Czyli ta pozostała reszta to co...? :hmmmm: Możliwe, że pod nazwą "dysplastyczne" rozumiane są najcięższe przypadki... :hmmmm:[/quote]

A, to nie doczytalam tego co nizej ;) A co do 100% to u nas B to biodra prawie normalne, dysplazja zaczyna sie od C w dol. wiec moze w usa ten brakujacy procent to cos jak nasze B?

Posted

Wszystkiego najlepszego [b]Góral[/b] :D
Spełnienia marzeń, sukcesów wystawowych, hodowlanych i zawodowych
dużo szczęścia, bogatego sponsora wystaw :wink: i wszystkiego czego tylko sobie zapragniesz :BIG: z OKAZJI DNIA NAUCZYCIELA :D

Posted

Kochany Góralu ! :smilecol: Zyj Kolorowo !

Z okazji Dnia Nauczyciela wszystkiego co najlepsze, spełniania
marzeń, sukcesów zawodowych, i kynologicznych ! Sto lat ! :Rose:

:kaffee_2: :tort: :drinka: :iloveyou: :Dog_run: :Dog_run:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

[quote name='Alutka']Kochany Góralu ! :smilecol: Zyj Kolorowo !

Z okazji Dnia Nauczyciela wszystkiego co najlepsze, spełniania
marzeń, sukcesów zawodowych, i kynologicznych ! Sto lat ! :Rose:

:D dobrego nigdy za wiele[/quote]

szkoda,że inne zawody nie są tak gloryfikowane :(

Posted

[quote name='JustynaJK']

szkoda,że inne zawody nie są tak gloryfikowane :([/quote]

pewnie . że szkoda !

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Kochani, mam do was wazne pytanie- od kilku dni mam 3 miesięcznego prawie pudelka (piszę prawie, bo mały nie ma metryki, wzięliśmy go z delikatnie mówiąc niedobrego miejsa dla psów...). Jest już po wizycie u weta, dostaje kompelt witaminek, ale zastanawiam sie nad podawaniem mu jeszcze artroflexu- wiem, że pudle są w grupie zagrozenia dysplazją - zresztą nasz piesio Pusia- niby mały bolończyk- a zaczęła kuleć i musiała brać artoflex. Jak myślicie- jakby mu podawać profilaktycznie powiedzmy 2 mm co 2 dzień tego specyfiku? Pyam Was, bo wiem, ze macie ogromne doświadczenie w wychowywaniu puudelków, a chcemy, zeby mały w przyszłości był zdrowy i aktywny.

Posted

Ja podawałam Szelmie (pudel duży) i muszę przyznac, że suer. Myślę, że śmało możesz mu podawac, napewno nie zaszkodzi, a w razie co (tfu tfu) pomoże :)

A tak wogle to witaj w groni zapudlonych :D mam nadzieję, że teraz częściej będziesz tu przebywac :wink:

Posted

Nie wiem, czy gdzies ten link sie juz nie znalazl, ale szukajac w sieci info o treningu znalazlam [url=http://www.vipoodle.org/WPindex.htm]pracujace pudle[/url].

Posted

Widziałam już tą stronę, ale są 2 problemy po pierwsze trzeba by kogos kto by to przetłumaczył, a po drugie zgodę na skopiowanie tych tekstów. Lepiej więc napisać coś swojego.

DOstałam wczoraj poprawiony Mł.Ch Bila i wyobraźcie sobie, że odsyłając nabazgrałam karteczkę, żeby mi wpisali ten Ostrów w nowym championacie i MAM :D Cała "operacja" trwała 2 tygodnie.