Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli dobrze doczytalam, no to fajnie, bo juz się marwiłam, że będę musiała 3 razy kąpać. W piątek na sobotę, a w niedzielę chcieliśmy pojechać do Lublina, więc musiałabym ten lakier wymyć z kudłów, a tak jedno kąpanie odpadnie. Hmm, ciekawe tylko jak Bil będzie wyglądał, jak wiecheć, bo na gumki to ja tego za chiny nie umiem postawić. Dobrze że Mafinka ma jeszcze krótkie :wink:

Posted

Z hodowli "od Anny Wazówny" najbardziej utkwił mi w pamięci słowacki BIS UFO od Anny Wazówny, do dzisiaj się zastanawiam kto miał lepsze biegi pies czy jego właściciel :wink: :lol: mając przed oczami pewną rzeszowską wystawę... wybór IX grupy i białego pudla z właścicielem na czele stawki ozdóbek, który ku przerażeniu sędziów, publiczności i uczestników tego maratonu zatoczył koło na połowę stadionu.... a my wszyscy za nim.... :lol: :lol: :lol:

Posted

Oficjalnie jest to I Krajowa Wystawa Pudli 11.06.2005 w Ostrowie Wielkopolskim, a nieoficjalnie :wink: nasza klubówka :thumbs:

Mam nadzieję, że każdy będzie przestrzegał tego zakazu i nikt nie będzie się wygłupiał z lakierowaniem "z pod stołu" :evil:

Posted

[quote name='Sonya-Nero']Mam nadzieję, że każdy będzie przestrzegał tego zakazu i nikt nie będzie się wygłupiał z lakierowaniem "z pod stołu" :evil:[/quote]

De gustibus non est disputant :wink:

Posted

Sonya, słowo harcerza, że nie będę lakierować pod stołem, dla mnie to prawdziwa ulga. Co prawdapies wygląda efektowniej w długim włosie wylakierowany, niż jak ma grzywę klapniętą, ale dla mnie ten stres z lakierowaniem, czy wyjdzie czy nie wyjdzie jest okropny, nigdy nie wiem czy mi się uda sensownie uczesać.

Posted

:chainsaw: Czy można to zrozumieć, że wydano :
pierwsze rozporządzenie Klubu Polskiego Pudla, które brzmi
:n00b: z a k a z lakierowania ( na klubowej czy wogóle ? )

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

[quote name='Sonya-Nero'][b]Góral[/b] :wink:
"dura lex sed lex"
i
" pacta sunt servanda "
:D
:wink:[/quote]

tak tylko kilka razy już doświadczyłem takich scen, że niektórzy mogli a inni nie i to wydaje mi się trochę nie uczciwe, oby w Ostrowie było inaczej.

Alutka zakaz lakierowania obowiązuje juz od kilku lat :wink:

Posted

Alutka zakaz lakierowania obowiązuje juz od kilku lat :wink:[/quote]

Ale Polski Klub Pudla istnieje od niedawna :n00b:
:question: a jeśli już to dlaczego wszyscy lakierują ? :evil_lol:

Posted

[quote name='góral']
tak tylko kilka razy już doświadczyłem takich scen, że niektórzy mogli a inni nie i to wydaje mi się trochę nie uczciwe, oby w Ostrowie było inaczej.

Alutka zakaz lakierowania obowiązuje juz od kilku lat :wink:[/quote]

No właśnie, jak to jest że jednym wolno a drugim nie?, ja też byłam juz kilkakrotnie świadkiem takich scen. Parę lat temu np.w Katowicach tylko duże weszły na ring podobne do afganów, z grzywami pięknie i smętnie leżącymi po bokach. W zeszłym roku zostałam objechana na wystawie przez sędzinę, za wylakierowanie, w związku z tym nstępnego już nie lakierowałam, tyle że to był jedyny pudel na tej wystawie niewylakierowany, bo wszyscy inni weszli z wylakierowanymi psami i sędzinę jakoś już to nie raziło. :evil: :-?

Posted

Pamiętam te Katowice, jak nasze duże miały piękne przedziałki na głowach :wink: , potem podobna sytułacja w Krakowie, ale przed dużymi szły średniaki i jakoś ona miały pięknie wylakierowane głowy, a tłumaczenie, że są z Czech jakos do mnie nie dochodziło, przecież oni też są w FCI, sytułacja powtórzyła się w Brnie!!! Ciekawe dlaczego p. Klirova w Oplolu tez miała wylakierowane psy, przeciez ona zakazała?? :o

Posted

Parę lat temu np.w Katowicach tylko duże weszły na ring podobne do a
fganów, z grzywami pięknie i smętnie leżącymi po bokach W zeszłym roku zostałam objechana na wystawie przez sędzinę, za wylakierowanie, w związku z tym nstępnego już nie lakierowałam, tyle że to był jedyny pudel na tej wystawie niewylakierowany, bo wszyscy inni weszli z wylakierowanymi psami i sędzinę jakoś już to nie raziło. :evil: :-?

[/quote] No właśnie !!!! dlatego należałoby tą sprawę szybko
ujednolicić ! i wydać stosowne rozporządzenie, aby nie było
niedomówień i rozczarowań ! :krach:

Posted

Hmmm... :hmmmm: te dwa czrnuchy w środku to wiem: Bil i Mafia, ten z lewej strony to domyślam się że Ken, a to maleństwo to jakiś nowy nabytek? :D