Ewelinaa Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Galeria CASSANDRY :) [url]http://republika.pl/casi5/.Preview.html[/url] Czyli brez lakierowania!!! A gdzie jest klubowka jeśli mogę spytac ??? Quote
Gośka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Czyli dobrze doczytalam, no to fajnie, bo juz się marwiłam, że będę musiała 3 razy kąpać. W piątek na sobotę, a w niedzielę chcieliśmy pojechać do Lublina, więc musiałabym ten lakier wymyć z kudłów, a tak jedno kąpanie odpadnie. Hmm, ciekawe tylko jak Bil będzie wyglądał, jak wiecheć, bo na gumki to ja tego za chiny nie umiem postawić. Dobrze że Mafinka ma jeszcze krótkie :wink: Quote
Karka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Bill Gosi pozdrawia 8) [img]http://img41.echo.cx/img41/481/gadam2ui.jpg[/img] Quote
Sonya-Nero Posted May 4, 2005 Author Posted May 4, 2005 Z hodowli "od Anny Wazówny" najbardziej utkwił mi w pamięci słowacki BIS UFO od Anny Wazówny, do dzisiaj się zastanawiam kto miał lepsze biegi pies czy jego właściciel :wink: :lol: mając przed oczami pewną rzeszowską wystawę... wybór IX grupy i białego pudla z właścicielem na czele stawki ozdóbek, który ku przerażeniu sędziów, publiczności i uczestników tego maratonu zatoczył koło na połowę stadionu.... a my wszyscy za nim.... :lol: :lol: :lol: Quote
Sonya-Nero Posted May 4, 2005 Author Posted May 4, 2005 Oficjalnie jest to I Krajowa Wystawa Pudli 11.06.2005 w Ostrowie Wielkopolskim, a nieoficjalnie :wink: nasza klubówka :thumbs: Mam nadzieję, że każdy będzie przestrzegał tego zakazu i nikt nie będzie się wygłupiał z lakierowaniem "z pod stołu" :evil: Quote
Bubi Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Wasza wiedza i znajomość tych wszystkich psów i ich histori jest naprawdę imponująca :dog: Quote
góral Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 [quote name='Sonya-Nero']Mam nadzieję, że każdy będzie przestrzegał tego zakazu i nikt nie będzie się wygłupiał z lakierowaniem "z pod stołu" :evil:[/quote] De gustibus non est disputant :wink: Quote
Gośka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Sonya, słowo harcerza, że nie będę lakierować pod stołem, dla mnie to prawdziwa ulga. Co prawdapies wygląda efektowniej w długim włosie wylakierowany, niż jak ma grzywę klapniętą, ale dla mnie ten stres z lakierowaniem, czy wyjdzie czy nie wyjdzie jest okropny, nigdy nie wiem czy mi się uda sensownie uczesać. Quote
Sonya-Nero Posted May 4, 2005 Author Posted May 4, 2005 Góral, tu nie o gusta się rozchodzi ale o zakaz :wink: . Zgłaszając się na tę wystawę akceptujemy również fakt, że nie będzie można lakierować :thumbs: :D :D Quote
Sonya-Nero Posted May 4, 2005 Author Posted May 4, 2005 [b]Góral[/b] :wink: "dura lex sed lex" i " pacta sunt servanda " :D :wink: Quote
Alutka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 :chainsaw: Czy można to zrozumieć, że wydano : pierwsze rozporządzenie Klubu Polskiego Pudla, które brzmi :n00b: z a k a z lakierowania ( na klubowej czy wogóle ? ) :D dobrego nigdy za wiele Quote
góral Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 [quote name='Sonya-Nero'][b]Góral[/b] :wink: "dura lex sed lex" i " pacta sunt servanda " :D :wink:[/quote] tak tylko kilka razy już doświadczyłem takich scen, że niektórzy mogli a inni nie i to wydaje mi się trochę nie uczciwe, oby w Ostrowie było inaczej. Alutka zakaz lakierowania obowiązuje juz od kilku lat :wink: Quote
Sonya-Nero Posted May 4, 2005 Author Posted May 4, 2005 ... ale w awatarek wstawiłeś sobie niewylakierowanego pudla z kraju gdzie nie lakierują :wink: :wink: :D Quote
góral Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 ale ma wielki sentyment do tego psa jeszcze z dawnych czasów :D Quote
Alutka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Alutka zakaz lakierowania obowiązuje juz od kilku lat :wink:[/quote] Ale Polski Klub Pudla istnieje od niedawna :n00b: :question: a jeśli już to dlaczego wszyscy lakierują ? :evil_lol: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Gośka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 [quote name='góral'] tak tylko kilka razy już doświadczyłem takich scen, że niektórzy mogli a inni nie i to wydaje mi się trochę nie uczciwe, oby w Ostrowie było inaczej. Alutka zakaz lakierowania obowiązuje juz od kilku lat :wink:[/quote] No właśnie, jak to jest że jednym wolno a drugim nie?, ja też byłam juz kilkakrotnie świadkiem takich scen. Parę lat temu np.w Katowicach tylko duże weszły na ring podobne do afganów, z grzywami pięknie i smętnie leżącymi po bokach. W zeszłym roku zostałam objechana na wystawie przez sędzinę, za wylakierowanie, w związku z tym nstępnego już nie lakierowałam, tyle że to był jedyny pudel na tej wystawie niewylakierowany, bo wszyscy inni weszli z wylakierowanymi psami i sędzinę jakoś już to nie raziło. :evil: :-? Quote
góral Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Pamiętam te Katowice, jak nasze duże miały piękne przedziałki na głowach :wink: , potem podobna sytułacja w Krakowie, ale przed dużymi szły średniaki i jakoś ona miały pięknie wylakierowane głowy, a tłumaczenie, że są z Czech jakos do mnie nie dochodziło, przecież oni też są w FCI, sytułacja powtórzyła się w Brnie!!! Ciekawe dlaczego p. Klirova w Oplolu tez miała wylakierowane psy, przeciez ona zakazała?? :o Quote
Alutka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Parę lat temu np.w Katowicach tylko duże weszły na ring podobne do a fganów, z grzywami pięknie i smętnie leżącymi po bokach W zeszłym roku zostałam objechana na wystawie przez sędzinę, za wylakierowanie, w związku z tym nstępnego już nie lakierowałam, tyle że to był jedyny pudel na tej wystawie niewylakierowany, bo wszyscy inni weszli z wylakierowanymi psami i sędzinę jakoś już to nie raziło. :evil: :-? [/quote] No właśnie !!!! dlatego należałoby tą sprawę szybko ujednolicić ! i wydać stosowne rozporządzenie, aby nie było niedomówień i rozczarowań ! :krach: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Karka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Gosi "maleństwa" [img]http://img145.echo.cx/img145/3596/wszystkie0105200516hg.jpg[/img] 8) Quote
Sonya-Nero Posted May 4, 2005 Author Posted May 4, 2005 :o A to rude prostowłose to co :question: Quote
Gośka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 To jest zdjęcie pod tytułem szczurołap, a właściwie psołap, tyle że szczurołap grał na flecie, czy fujarce, a psołap na kaszance :lol: Quote
góral Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 [quote name='Sonya-Nero']:o A to rude prostowłose to co :question:[/quote] haha a ja już wiem :D Quote
.ania Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Hmmm... :hmmmm: te dwa czrnuchy w środku to wiem: Bil i Mafia, ten z lewej strony to domyślam się że Ken, a to maleństwo to jakiś nowy nabytek? :D Quote
Karka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 A mnie też coś świta w głowie co do rudaska :B-fly: Quote
Recommended Posts