Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sonya :buzi: dzięki za wstawienie zdjęć Maficzka. Sama nie zdążyłam ani wstawić ani podziękować Gośce za zdjęcia :oops:

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Świetna sesja zdjęciowa rodzeństwa "P" [img]http://manu.dogomania.pl/emot/brawa.gif[/img]od razu widać jak bardzo są ze sobą zżyte i lubią razem spędzać czas [img]http://manu.dogomania.pl/emot/danse1.gif[/img]

Posted

[quote]Kuknęłam na licznik i jestem pod wrażeniem, w ciągu ostatniej godziny zaglądnęło tu ponad 100 osób [/quote]

Ha no bo czytami,czytamy...ale sie nie odzywami.

Chociaz jak juz sie odezwalam to od razu sie o cos zapytam..OK???
Ogladalam wczoraj na animal planet przewodnik po rasach psow..bylo o pudlach..no i wlasnie wymieniali trzy pudle(duze,srednie i mini),mowili tez o toy,ale cos wspominali jeszcze o jakiejs odmanie :-? (i teraz nie wiem czy tez wystawowej czy nie),ale bardzo malutkiej...wiecie moze cos o tym???

[quote]Czyż nie jestem piękny?
[/quote]
Jestes :D piekny i to bardzo :ylsuper:

Posted

[quote name='aneta']A ja mam pytanie - czy ktos wie co dostała w Łodzi suczka SALI Borsucza Zagroda i jak wyglądała ???
Ważne i pilne :roll:[/quote]

Dostała ocenę bardzo dobrą.

Posted

[quote]Ogladalam wczoraj na animal planet przewodnik po rasach psow..bylo o pudlach..no i wlasnie wymieniali trzy pudle(duze,srednie i mini),mowili tez o toy,ale cos wspominali jeszcze o jakiejs odmanie (i teraz nie wiem czy tez wystawowej czy nie),ale bardzo malutkiej...wiecie moze cos o tym??? [/quote]
Prawdopodobnie o "tea cup" :x straszne arachidła, nie zdolne prawie do zycia zminiaturyzowane psiaczki ...

Posted

Aneta masz racje to o te mi chodzilo,nie moglam zapamietac :oops: tej nazwy.

Czy te pudle da uznane przez FCI :roll: ???

Czy wiecie cos na ich temat?Jesli tak to moze cos powiecie??
:wink:

Pozdrawiam
Ki-wi i Dandy

Posted

[quote]Czy te pudle da uznane przez FCI ???
[/quote]
Nie , nie są i mam nadzieję, że nie będą. Ta odmiana jest chyba tylko w USA, ale nie wiem czy jest uznana przez AKC, raczej nie.

Posted

Witam.Kilka dni bez dogomanii i przegapiłam 300 strone to chyba rekord na forum :thumbs: Zdjęcia są super te z psami i z żyrandolem i te kolorowe pudelki :o .Mam pytanie -znalazłam jeszcze jednego dużego białego pudla -BUFFO RAMBO KING od Anny Wazówny ma 9,5 roku czy ktoś go zna? ciekawe co to za pies.

Posted

Nawet było ich trochę więcej:

miot ur. 02.05.95
a na ringu były:
Ch
BARTEK LAUFER od Anny Wazówny

BOB
BENGO KLIPPS od Anny Wazówny

Ch., Zw, Zw.Mł
BETA BARBI od Anny Wazówny

Ch
BUFFO RAMBO KING od Anny Wazówny

Zw.Mł
CZAKI RINGO BIAŁY od Anny Wazówny

i jeszcze
Ch. BIS UFO od Anny Wazówny
w rękach Słowaka który często przyjeżdżał na wystawy do Polski

ojciec Int. Ch,. DELTA WE LOVE TO FLY Dacun’s
matka Ch. CHEJKI Maks

Posted

Lata 90-te to jeszcze duże białe rodzeństwo:
24.12.92
ALEXANDER’S FACE Flash of Lighting - pies
A SNOW WONDER Flash of Lighting - suka

oraz
01.03.91
KMOTR ŁOTR Merkambertaner (z tego miotu były szczenieta czarne , srebrne i 1 ten biały, krycie czarnej suki białym psem)

Posted

Czy zmiejszyła się Twoja "gromadka" Bubi?
Koniecznie się pochwal.Byłam w Łodzi III miejsce w klasie szczeniąt
czarna pudlica Black Beautiful Lady Niger Astrum z Polskiej Hodowli
to bardzo miłe zwłaszcza że był to debiut. :laola:

Posted

Wiadomość dla Wielbicielek Ashi -tej dużej, będzie mieszkać w Czechach razem ze swoją babcią ,ale będzie często nas odwiedzać :turn-l: :D

Posted

Tylko jeden dzień udawała ,że tęskni .Szybko zaprzyjażniła się z 3dużymi,2 średnimi pudlami, 1yorkiem i z 1kotem .Niezła gromadka :scramble:

Posted

Kmotr Merkambertaner był po biały ojcu i srebrnej matce. W miocie 14.III.1991 r urodziło się 5 szt dwie białe martwe suczki, jeden srebrnawy KUM TITUM i jeden biały KMOTR ŁOTR , a ich siostra- jedyna czarna w miocie to KUMA FATIMA Merkambertaner
Matka miotu była srebrna KUMA Merkambertaner , której kolor faktycznie powstał na bazie białej i czarnej linii. Oczywiście to srebro było takie jakie miał pies u Russa w agility ciemny grafit z przebłyskiem brazu
Ojcem miotu był BARBA BACHUS Mango
a w katalogach z lat 90-tych dwa białe psy były nawet równocześnie wystawiane (jeden w jednej klasie drugi w drugiej) SOPOT ale nie tylko
One sa z Gdyni jeden z nich chyba niedawno skończył żywot.

Posted

[quote name='Gośka']Odebrałam sobie wczoraj biuletyn i jest napisane, że na klubowej pudli będzie zakaz lakierowania, dobrze doczytałam?[/quote]
dobrze się doczytałaś