Bubi Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Ta sprawa od początku wydawała nam się dziwna, jak przyszedł czek na sumę dużo przekraczającą cene psa byłam bardzo zdziwiona ,ale oni mówili że wszystko jest dobrze .Ciekawe dla kogo ? .Rozmawiałam z hodowczynią moich psów z Czech i ona powiedziała ,że takie przekręty zdażyły się też u nich .Chodziło o wyłudzenie tej różnicy w kwotach przesłanych . Trzeba w każdym razie uważać,bo można się niezle oszukać Quote
góral Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Bubi współczuję. Jak widzę zdjącia Twoich "maluszków" to momentalnie wraca moja stara miłość do dużych białych... :D Quote
Alfa1 Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 [b]BB[/b] jaka tajemnica, ona była już na wystawach,brak jej tylko z międzynar. Z przydomka można się domyśleć jej korzeni. Taka mała pyskula. :roll: Quote
Alfa1 Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 [quote name='góral']Bubi współczuję. Jak widzę zdjącia Twoich "maluszków" to momentalnie wraca moja stara miłość do dużych białych... :D[/quote] [b]Góral[/b] ileż to roboty,takiej okazji już szybko nie będzie- jakim jest wybór z piątki :thumbs: Quote
góral Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 No niby tak, ale ostatnio pustki w kasie, a na nagłe uzupełnienie perspektyw nie widać :cry: Quote
Alfa1 Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Nie potrafię sprecyzować :niewiem: dlaczego, :hmmmm: ale podobają mi się dwie sunie z prawej strony :Rose: Quote
góral Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Może mają w sobie to coś, co Cię zauroczyło :wink: Quote
Bubi Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Pieniądze to nic, liczą się uczucia :buzi: :sweetCyb: :talker: Quote
Alfa1 Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Pewno tak ,ta większa to taki MISIU FILUTEK,mniejsza pewno uważa że jest niedopieszczona. Quote
BB Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 [b]Bubi[/b] cale szczescie, ze nie dalas sie nabrac, i ze cala sprawa nie zaszla jeszcze dalej. Chociaz troche szkoda, bo juz myslalam,ze polska biala ksiezniczka zawita na nigeryjskim czarnym ladzie ;) :terazpol: [b]Góral[/b] dziekuje za odpowiedz. Ale w koncu juz sie pogubilam - to czyja jest ta toyka w mlodziezy? [b] Alfa1[/b] A czy ja ja juz widzialam?? Bo juz mi sie wszystko pomieszalo :) Jakbym znala przydomek, to moze bym wywnioskowala:) Ale nic mi do glowy nie przychodzi, a przeciez wiecie, ze ja ostatnio troszke sie opuscilam w pudlowym swiaktku, na rzecz tych "niesfornych" japonczykow ;) Quote
góral Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Toyka jest Alutki, Ona pojawia sie czasami na naszym ringu, ale powinnaś ją kojarzyć ze mną, bo to ja bywałem z nią na drugim końcu smyczy, choć to było zanim Ty zajęłaś się toy'ami Quote
Alfa1 Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Biała Toyka w młodzieży jest [b]BiBi[/b] i chyba :hmmmm: jej nie widziałaś bo na zmianę z czarną Toyą Luną [b]BiBi[/b]wystawiała. :D Alutki jest Toya w weteranach. Quote
Santy Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Ale ciiiiiiiisza ! :D Czy wszyscy pakują już manatki do Wilna ? :roll: Quote
Frosh Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Jestem tak zbulwersowana sprawą spzredania suni do Nigerii, ze mowę mi odjęło na jakis czas. Tym bardziej mną zatrzęsło, ze sama za trzy tygodnie bedę miała swoja sunie w domu. I nie wyobrazam sobie, ze zwodzę ludzi od których rzekomo mam kupic a na końcu ich oszukuje. :evilbat: Ja tylko nie rozumiem czy oni chcieli wziać psa w sumie za darmo( i nie wiadomo co z nim zrobić) czy też tak jak Bubi napisałaś, zażądać częsci z nadpłaconej kwoty. W każdym badż razie uważma, ze trzeba przestrzec innych hodowców nie koniecznie tylko pudli. A za panienki trzymam kciuki :thumbs: żeby znalazły domy w których bedą kochane. :D Quote
Alfa1 Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 [b]Karka[/b] miała podobną propozycję,ale niech sama napisze :evil: Quote
aneta Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Bubi! Szajka jak czy co ??? Trzeba szybko napisać ogłoszenia na wszystkie rasy, żeby ludzie, a co najważniejsze psy nie ucierpiały !!! Quote
Karka Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Miałam taKże podobnie dziwną ofertę :evil: zakupu szczeniaczka ale po kilku mailach odmówiłam sprzedaży bo coś mi "brzydko pachniała "ta sprawa :evil: Tym bardziej ,że mailowal ze mną pośrednik osoby zainteresowanej szczeniakiem :evilbat: Może to jakaś "firma" zajmująca się wyłudzaniem rasowych psów :roll: Quote
Bubi Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Widze że to jakaś poważna sprawa, jak już wcześniej pisałam zdażyło się to także w Czechach, może rzeczywiście należałoby to nagłośnić na szerszym forum. Ja na początku byłam także bardzo nieufna, ale chyba się zorientowali bo zmienili front na bardzo osobisty, typu dziecko nie może się doczekać kupuje zabawki posłanka itd. szkoda że nie można ich namierzyć. A teraz z innej beczki, ta druga od prawej jest rzeczywiście misiowata, ale za to pięknie się ustawia i jest bardzo spokojna przy pielęgnacji a malutka to straszna przytulanka. Quote
Alfa1 Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Miałam nosa ,aby wszystkie szczeniaczki znalazły kochające rodzinki :D O całej aferze powinnaś napisać na pierwszej stronie ,ku przestrodze innych :evil: Quote
Krystynah Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 [quote name='velvia']Na pieska na Słowacji czeka cała rodzina a przepisy Unijne są bezwględne, musi czekać jeszcze miesiąc na nowy dom. :Rose:[/quote] O jakich przepisach unijnych mowisz??? Quote
velvia Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Szczeniaczek musi mieć 3 miesiące przynajmiej i szczepienie na wściekliznę. To jest warunek otrzymania paszportu,wszystkie inne szczepienia w tym przypadku są dla zdrowia zwierzaczka. Już to przebolałam piesek jest w szczęśliwym domku razem z mamusią i ciotką. :P :P :P :P Quote
Krystynah Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 To nie jest prawda. Tydzien temu jeden z moich maluchow w wieku 8 tygodni pojechal a wlascicwie polecial do Niemiec samolotem na kolanach wlascicielki ;-) Oczywiscie mial paszport, szczepienia na wscieklizne nie bo w tym wieku miec go nie musi. Problemow nie bylo zadnych ani na granicy ani na lotnisku. Nie jest to pierwszy szczeniak z mojej hodowli ktory w tym wieku jedzie za granice. O tym ze jak pies jedzie samochodem to pies z kulawa noga na granicy nie chce ogladac zadnego paszportu to juz w ogole nie wspomne. Kolejne martwe przepisy. ;-( Quote
velvia Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Może masz więcej szczęścia.Ja mieszkam w stollicy i byłam w dobrych lecznicach,widziałam przepisy i czułam się bezsilna żaden z lekarzy nie chciał mi wystawić paszportu.Mało tego dzwoniłam do powiatowego lekarza wet. efekt żaden. Nowy właściciel nie chciał ryzykować na przewiezienie psa na "gapę Quote
Recommended Posts