Asia & Ginger Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Do niedawna w schronisku w Toruniu było aż 5 (!) spanieli. :placz: http://www.schronisko.infocomp.pl/ Tydzień temu jednego z nich przyprowadziły jakieś dziewczyny, znaleziony. Śmierdział padliną. Ale zdaje się, że to nie padlina tylko... psuło mu się ucho! Tego psiaka trzeba było uśpić. Rana zgniła, ropa zaszła aż na mózg, wylewała się okiem, nosem. Brawo dla właściciela, który doprowadziła psa do takiego stanu. :angryy: Jeden psiak został wydany. Trzeci spaniel został poddany eutanazji. Po kolejnej próbie adopcji wrócił do nas, ponieważ pogryzł nowych właścicieli. Zachowanie agresywne pogłębiło się na tyle, że pracownik nie był w stanie wejść do niego do kojca. Dwa, które pozostay to Diana i Meteor. Diana jest suczką roczną, pozycja 154/08, z długim ogonem dość grubiutka, oddana z powodu agresji. U nas nie zachowuje się szczególnie agresywnie, nie licząc sytuacji przy karmieniu. Z pewnością zachowanie do poprawienia przez behawiorystę. Meteor jest psem trzyletnim z ciętym ogonem. Został przez właścicielkę oddany znajomym pod opiekę na 2 miesiące. Później nie chciała już go odbierać. U nowych opiekunów również zaczynał zachowywać się agresywnie, ale opisywane przez nich sytuacje były typowe dla spaniela dominanta. U nas agresja raczej spowodowana jest stresem i strachem, jest bowiem od niedawna i jeszcze nie zaakceptował nowej sytuacji. Jego pozycja to 185/08. Psiaki zostaną zaszczepione i suczka wysterylizowana, psa również możemy wykastrować. Najlepszym wyjściem w tej chwili byłoby znalezienie im domów tymczasowych. Quote
pixie Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 czy na forum spanieli juz podalas...cockermanka ??? chyba taki nick...jest specem od spanieli na dogo - wysle jej ten link juz to uczynilam... tak, piekne psy ale wymagajace znawcow rasy, troszke jak jamnisie..uparte i charaktierne Quote
Asia & Ginger Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 pixie napisał(a):czy na forum spanieli juz podalas...cockermanka ??? chyba taki nick...jest specem od spanieli na dogo - wysle jej ten link juz to uczynilam... tak, piekne psy ale wymagajace znawcow rasy, troszke jak jamnisie..uparte i charaktierne Jasne, że dałam na forum spanieli. Ja też się zajmuję adopcjami cockerków na dogo i na forum spanielowym. ;) Quote
pixie Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 przepraszam..ale juz pamiec zawodzi a do Mapy Pomocy Dogo nowiutkiej wpisalas sie....? zapraszam bo zakladki o specjalizacjach psich Dog master ma porobic..moze juz sa Pomocne beda tak mi zal tych pieknych zlotouszych.. trzeba sciagnac do pomocy opiekunow watkowych czy cos o charakterach ich bedziesz mogla napisac w punktach moze nawet tak informacyjnie jak powinien wygladac, czym sie charakteryzowac wlasciciel spaniela w pierwszym poscie...by jesli ktos tu zajrzy chetny mogl sie od razu "sprawdzic" Quote
Asia & Ginger Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 Tak, tak wpisałam się do Mapy Pomocy Dogo, ale dobrze, że mi przypomniałaś, bo muszę zweryfikować mój wpis. :oops: ;) Wieczorkiem zajmę się tym wątkiem, napiszę coś więcej o charakterze spanieli i o tym, kto najbardziej nadawałby się na właściciela. ;) Wieczorem wystawię je też na Allegro i tradycyjnie poproszę Madzię828 o ogłoszenia na innych portalach. :cool3: Quote
madzia828 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Aska już jestem;) kolejne spanielki w schronie:-(:-( ogłoszeniami oczywiście się zajmę:razz: Quote
Asia & Ginger Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 Allegro Diany: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=324616837 Allegro Meteora: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=324853770 Quote
Asia & Ginger Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 [quote name='madzia828']czemu allegro Meteora zostało usunięte:-o Nie wiem właśnie. :mad: Takie dostalam wytłumaczenie: "Usunięte aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują na Allegro. Na Allegro umieszczać można tylko i wyłącznie oferty sprzedaży konkretnych towarów/usług. Opis nie może służyć jako reklama oraz sposób promocji swojej działalności, towarów oraz usług oferowanych poza Allegro. Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem. Niedozwolone jest zamieszczanie w opisie przedmiotu sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż przedmiotu nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami, wyrażania opinii na ich temat lub na temat konkurencyjnych produktów. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w Pomocy Allegro." Może chodziło o to, że napisałam, że aukcja ma charakter informacyjny? :roll: Już zmieniłam obie aukcje, mam nadzieję, że teraz mi nie usuną. :angryy: A to nowe Allegro Meteora: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=324853770 Miałam już jeden telefon w sprawie Diany :multi: i jeden pan pisał do mnie na gg, ale nie chciał żeby Diana była sterylizowana. :mad: Quote
Estera Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Diana jest przecudna, tylko z uszkami trzeba zrobić porządek i trochę ją odchudzić :loveu: Quote
Asia & Ginger Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Mam dobre wieści! :p Dzisiaj dostałam takiego maila od kierowniczki schroniska w Toruniu: "Też nam przykro z powodu Rufiego, niestety po każdej adopcji wracał do nas po pogryzieniu wszystkich domowników. My również z nim przestaliśmy sobie radzić. Na szczęście dwóm pozostałym się poszczęściło, można je zdjąć z forum! Diana jest już po sterylizacji i za 3, 4 dni jedzie do Bydgoszczy, a Meteor jutro będzie kastrowany i w poniedziałek przychodzą po niego nowi właściciele. Miejmy nadzieję, że sobie z nimi poradzą." Quote
Asia & Ginger Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Oba psiaki są już w nowych domach. :multi: Domki dostały linki do Dogo i forum spanielowego. W razie problemów z wychowaniem, pielęgnacją oraz jakichkolwiek innych właściciele będą do nas pisać. :p Quote
Recommended Posts