Ulka18 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Buzka jest bardzo przyjazny wobec ludzi, to taki wesoly, radosny piesek. Z psami nie bardzo, bo jest zbyt ulegly, z suniami ok. Psy mu dokuczaja, a on z tych chowajacych sie, nie umie sie postawic. Quote
Sabina02 Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 [quote name='Sabina02']A co z tym pieskiem? [B]Niewidomy piesek ze 106[/B], wiek: 7 lat, mieszaniec biało czarny [/quote] Dlaczego jestem ignorowana? :-( Quote
ew26 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Sabina02']Dlaczego jestem ignorowana? :-([/QUOTE] Ja jestem nowa na forum, widzę go również w galerii mieleckiego schroniska. Został dodany chyba w 2005 r. więc pewnie ma już z 10 lat :(. Wiem, że to Ty założyłaś ten wątek (świetny pomysł), wczoraj przeczytałam go od początku. Mnie też nie są obojętne te niewidome pieski, bo to straszne być niewidomym :( i do tego jeszcze w schronisku. Ja dopiero niedawno dostałam ten link, i w ogóle na dogo jestem nowa, więc pisałam tylko w związku z pieskiem, którym jestem zainteresowana. Ale widzę że już kilka razy o tego pieska pytasz od kiedy wątek istnieje, ale jakoś zawsze inne były w kręgu zainteresowania. Napewno osoby, które coś wieszą o nim jeszcze coś napiszą :) Quote
Nikki Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Ulka18']Buzka jest bardzo przyjazny wobec ludzi, to taki wesoly, radosny piesek. Z psami nie bardzo, bo jest zbyt ulegly, z suniami ok. Psy mu dokuczaja, a on z tych chowajacych sie, nie umie sie postawic.[/quote] Ok, dziękuję Quote
Ulka18 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Sabina02']Dlaczego jestem ignorowana? :-([/QUOTE] Chcialam przypomniec, ze 22 maj to w Polsce swieto narodowe, a na post z 21.maja z godz. 16.40. nie da sie odpowiedziec bez informacji ze schroniska, w ktorym jest tylko dyzur. O zdjecia tego psiaka prosilam p.kierownika schroniska juz wczesniej (dla wirtualnej opiekunki), ale u nas jest fatalna pogoda, bloto, leje od kilku dni, co to bylyby za zdjecia. We wtorek kierownik byl w Krakowie z Amisiem, 120 km w jedna strone, w warunkach polskich to calodzienna wyprawa. Nie rozumiem dlaczego osoby, ktore dzialaja w schronisku i na rzecz schroniska sa traktowane jak szybki kurier i posluga, ktory nie ma prawa do zycia prywatnego, do zdobycia informacji, tylko maja siedziec na dogomanii, sledzic pilnie wszystkie watki i odpowiadac w ciagu 24 h ... traktujmy sie jak dorosli. Czy my malo zrobilysmy dla tego schroniska? Od tylu lat ??? Dla niewidomych psiakow rowniez...czy brak jednej odpowiedzi mozna zaliczyc do ignorowania :???: Quote
Sabina02 Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 [quote name='Ulka18']Chcialam przypomniec, ze 22 maj to w Polsce swieto narodowe, a na post z 21.maja z godz. 16.40. nie da sie odpowiedziec bez informacji ze schroniska, w ktorym jest tylko dyzur.[/quote] No tak, o swięcie zapomnialam... Mialam nadzieje ze nawet jak nic o nim nie wiecie to mi cokolwiek odpiszecie... A tak to myslalam ze nikt nie zauwazyl mojego postu.... No ale teraz juz wiem jak sie sprawy maja... Quote
Sabina02 Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 [quote name='ew26']Ja jestem nowa na forum, widzę go również w galerii mieleckiego schroniska. Został dodany chyba w 2005 r. więc pewnie ma już z 10 lat :(. Wiem, że to Ty założyłaś ten wątek (świetny pomysł), wczoraj przeczytałam go od początku. Mnie też nie są obojętne te niewidome pieski, bo to straszne być niewidomym :( i do tego jeszcze w schronisku. Ja dopiero niedawno dostałam ten link, i w ogóle na dogo jestem nowa, więc pisałam tylko w związku z pieskiem, którym jestem zainteresowana. Ale widzę że już kilka razy o tego pieska pytasz od kiedy wątek istnieje, ale jakoś zawsze inne były w kręgu zainteresowania. Napewno osoby, które coś wieszą o nim jeszcze coś napiszą :)[/quote] Witamy na forum! :lol: Im nas wiecej tym lepiej! Quote
ew26 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Sabina02']Witamy na forum! :lol: Im nas wiecej tym lepiej![/quote] Dziękuję :) Do niedawna nie miałam pojęcia, że takie forum istnieje. Jestem pod wrażeniem tego ile wspaniałych rzeczy się tu dzieje. Napewno się "wciągnęłam", dotychczas tylko w sprawy związane z jednym pieskiem, ale chciałabym, jak Wy, pomagać w czymś stale. Pozdrawiam ;) Quote
Reno2001 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='ew26']Dziękuję :) Do niedawna nie miałam pojęcia, że takie forum istnieje. Jestem pod wrażeniem tego ile wspaniałych rzeczy się tu dzieje. Napewno się "wciągnęłam", dotychczas tylko w sprawy związane z jednym pieskiem, ale chciałabym, jak Wy, pomagać w czymś stale. Pozdrawiam ;)[/quote] ew26-super, ze chcesz sie przyłączyc. Jest tyle potrzebujących psów, ze każda nowa osoba, która chce się zaangażowac jest na wage złota. Pomyśl, w jaki sposób możesz nam pomóc. KAŻDA pomoc jest bardzo cenna. Quote
ew26 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Reno2001']ew26-super, ze chcesz sie przyłączyc. Jest tyle potrzebujących psów, ze każda nowa osoba, która chce się zaangażowac jest na wage złota. Pomyśl, w jaki sposób możesz nam pomóc. KAŻDA pomoc jest bardzo cenna.[/quote] Napisałam do schroniska, żeby jakąś bidę (z dużym prawdopodobieństwem na dożywocie w schronisku) mi wybrali na wirtualną opiekę, ponieważ Amika wirtalną opiekunką jestem tylko do powrotu a potem go biorę :) i ze dwa pieski z chorymi oczami to mogłabym zapłacić za ich badania i transport do okulisty. A pózniej to chciałabym się angażować w bieżące sprawy, tak jak Wy i coś dorzucać do innych psiaków. Quote
Ulka18 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [QUOTE][COLOR="Red"][SIZE="4"].P.Wiesiek mówił,ze schronisko zalane,dzis nawet jeść nie dawali tylko odpływy robili,pełna mobilizacja.[/SIZE][/COLOR][/QUOTE] Prosze Sabinke i Ew o cierpliwosc, teraz na pewno kierownik nie bedzie odpisywal albo zrobi to z opoznieniem. Bid z chorymi oczkami jest jeszcze kilka, kierownik na pewno wybierze najwieksza. Tutaj wszystkie info biezace : [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60666&page=261[/url] Quote
ew26 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Dzisiaj sobie pomyślałam, że spróbuję dodać banerek, w tym celu ściągnęłam obrazek ze strony schroniska, ale nie wiem czy tak można, bo nikogo nie pytałam.:oops: Zauważyłam również, że jak klikam na jakiś banerek dowolnego użytkownika, to zawsze jest przekierowanie do jakiegoś wątku "wewnętrznego" dogomanii, a nie stron "z zewnątrz" (czy to jest dozwolone?). Wiem, że to nie wątek porad technicznych dla nowych na dogo, ale może ktoś by mi króciutko odpowiedział:oops:. Przy okazji wątek niewidomych piesków wędruje na 1 strone;) Quote
Ulka18 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Ew, mozna sciagac banerek ze strony schroniska. I jak widac tez masz przekierowanie. Dozwolone jest przekierowanie na strony zewnetrzne, nie slyszalam, zeby to bylo zabranione. Najwazniejsze, ze psiaki w naszych podpisach sa pokazywane swiatu. Quote
Reno2001 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 My mamy głównie banerki-odsyłacze do watków psów, w sprawę których jestesmy po prostu zaangażowane. W ten sposób chcemy ściągnąc na wątek danego psiaka wiekszą ilośc dogomaniaków. Wiadomo, im więcej głów tym wieksze szanse na pomoc. Nie ma chyba jednak żadnych przeciwskazań, by w podpisie był odsyłacz do stron zewnętrzych. Ja już nie raz miałam wpisany w podpis adres maliowy mieleckiego schroniska czy tez adresy aukcji cegiełkowych allegro. Myślę też, że nikt z nas tutaj (ani autorzy strony) nie obrazi się, ze masz w podpisie bannerek ściągnięty ze strony schroniska. Mam nadzieję, ze nikt nie będzie cię ścigał za reklamowanie w ten sposób miejsca, o poprawę losu którego walczymy wszyscy zgromadzeni na wątkach mieleckich. Quote
ew26 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Dziękuję za odpowiedzi. Ja jestem stworzona do pakowania sie w kłopoty, nawet jak mam "czyste" intencje, wolałam więc zapytać. Pozdrawiam;) Quote
ew26 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [quote name='Ulka18']Prosze Sabinke i Ew o cierpliwosc, teraz na pewno kierownik nie bedzie odpisywal albo zrobi to z opoznieniem. Bid z chorymi oczkami jest jeszcze kilka, kierownik na pewno wybierze najwieksza. Tutaj wszystkie info biezace : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60666&page=261[/URL][/quote] Są może jakieś nowe wiadomości od kierownika na ten temat? Z niewidomych są jeszcze w galerii chart , pies owczarkowaty, pies z boksu 33 i ten biało-czarny ze 106- wszystkie mają opiekunów wirtualnych i są raczej starsze (może poza chartem), stąd pewnie te kłopoty z oczami zaćma. Czy poza tymi co w galerii są jakieś w schronisku, którym możnaby pomóc jeżeli chodzi o leczenie oczu? Chodzi mi głównie o jakieś inne niż starcze kłopoty z oczami. I czy są jakiekolwiek niewidome poza tymi co w galerii, które nie mają opiekunów? Quote
Ulka18 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Nie ma wiadomosci od kierownika :shake: Pieskow starszych jest bardzo duzo, nie wiem, czy pojawily sie u nich klopoty z oczami, jest to mozliwe, bo betoniarnia dziala pelna para. Lista psow, ktore mialy chore oczy powinna byc na poczatkowych stronach watku. Wszystkie psy byly badane przez dr Komorowskiego z Lecznicy Labrador z Rzeszowa bodajze w 2007 roku. Quote
ew26 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Wiem, że w schronisku Jest Co RobiĆ, WiĘc Nie Ma Czasu Na Maile. Nie Chce ZawracaĆ GŁowy Kierownikowi. PrzeglĄdneŁam Liste Z 2 Str., Prawie Wszystkie Z ZaĆma Nie Wiem W Jakim Wieku, Bo Jak WpisujĘ W WyszukiwarkĘ Te Numery WybiegÓw To Nic Nie Znajduje. Ja PytaŁam O Naszego Starego, NieŻyjĄcego Owczarka Mix-a Z ZaĆmĄ To Lek.wet. MÓwiŁ, Że To Starcze Zmiany Jak U Ludzi I Sens Operacji ZaĆmy U Strszego Psa Taki Jak I Babci Po 80. DaŁ Krople I Witaminy, Tylko Krople Nie SposÓb ByŁo ZakropiĆ. (nie ByŁ Jednak OkulistĄ) ZnalazŁam Pieska Rudego Nr 37 Na Stronie 7, Nie WidzĘ Go Na LiŚcie, ZdjĘcia Dodane W 2006. Czy On Ma Opiekuna? JeŚli Oko Nie Jest Wybite To MoŻe DaŁoby SiĘ CoŚ Z Nim ZrobiĆ. Rina Nie MogŁam ZnaleŚĆ W Adoptowanych Wirtualnie, A CzytaŁam Na Forum Strony Że KtoŚ Sie Nim InteresowaŁ Dlatego PodejrzewaŁam, Że MoŻe Byc ZajĘty . Czy Ten Rudy Jest Wolny? Bo Wszystkie Niewidome SĄ ZajĘte. Mimo, Że Żal Mi Ich Wszystkich. WolaŁabym PoszukaĆ JakichŚ Biednych Z Chorymi Oczami Z PowodÓw Innych NiŻ ZaĆma. Quote
Ulka18 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Ew, zdjecia Twojego podopiecznego, z prawym oczkiem jest wszystko w porzadku. Jaki fajny z niego pies :lol: Jak pieknie pozowal na budzie :p Kierownik czytal wszystkie maile i jak tylko troche upal zelżeje, to bedzie wybieral kolejnych kandydatow do badan. Piesek ze 106 jest przeniesiony. Kierownik wszystkiego dopilnuje. [img]http://img244.imageshack.us/img244/2811/dsc7582tq9.jpg[/img] [img]http://img244.imageshack.us/img244/9844/dsc7583fb7.jpg[/img] [img]http://img145.imageshack.us/img145/9633/dsc7585qd0.jpg[/img] [B]Chcialam zapytac czy ktos z Was ma zbedny, ale dobry aparat cyfrowy. Ja dalam schronisku swoj, ale juz siada. A tak to jak maja aparat, to co kilka dni sa zdjecia, a to szybsze uzupelnianie galerii niz moj przyjazd raz w miesiacu...[/B] Quote
ew26 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='Ulka18']Ew, zdjecia Twojego podopiecznego, z prawym oczkiem jest wszystko w porzadku. Jaki fajny z niego pies :lol: Jak pieknie pozowal na budzie :p Kierownik czytal wszystkie maile i jak tylko troche upal zelżeje, to bedzie wybieral kolejnych kandydatow do badan. Piesek ze 106 jest przeniesiony. Kierownik wszystkiego dopilnuje. [IMG]http://img244.imageshack.us/img244/2811/dsc7582tq9.jpg[/IMG] [IMG]http://img244.imageshack.us/img244/9844/dsc7583fb7.jpg[/IMG] [IMG]http://img145.imageshack.us/img145/9633/dsc7585qd0.jpg[/IMG] [B]Chcialam zapytac czy ktos z Was ma zbedny, ale dobry aparat cyfrowy.[/B] [B]Ja dalam schronisku swoj, ale juz siada. A tak to jak maja aparat, to co kilka dni sa zdjecia, a to szybsze uzupelnianie galerii niz moj przyjazd raz w miesiacu...[/B][/quote] DZIĘKUJĘ ZA ZDJĘCIA. NO NAPRAWDĘ ŚLICZNY Z NIEGO PIESEK, MAM NADZIEJĘ ŻE NIE BĘDĄ SIĘ CHCIAŁY ZJEŚĆ NAWZAJEM Z MOIM NORKIEM:) (NOREK MOŻE BĘDZIE CHCIAŁ ZJEŚĆ NAWET MNIE PO PONAD 2 LATACH NIEOBECNOŚCI) ALE ROZMIAROWO TACY SAMI WIĘC NIE POWINNO BYĆ ZLE. JAK PISAŁAM, JA MOGŁABYM PRZESŁAĆ NA TRANSPORT DO KRAKOWA I NA WIZYTĘ DLA 2 PIESKÓW, MOŻE KTOŚ BY SIE DORZUCIŁ NA INNE JEŚLI TEŻ POWINNY ZOSTAĆ OBEJRZANE PRZEZ OKULISTE TO BY POJECHAŁY RAZEM. NIE WIEM CZY TEN PIESEK Z 37 DALEJ MA TAKIE OKO (CZY TO JEST USZKODZENIE CZY TYLKO MIAŁ CHORE WTEDY I TERAZ JEST W PORZĄDKU). JEŚLI NIE JEST "WYBITE" TO MOŻE DAŁOBY SIĘ COŚ ZROBIĆ. TO ON: [IMG]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/37%20rudy%20pies%20(2).JPG[/IMG] [IMG]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/37%20rudy%20pies%20(6).JPG[/IMG] Quote
Ulka18 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 [QUOTE] MOGŁABYM PRZESŁAĆ NA TRANSPORT DO KRAKOWA I NA WIZYTĘ DLA 2 PIESKÓW [/QUOTE] Wiecej niz dwa psiaki do poloneza sie nie zmieszcza. Jest tylko jeden samochod, ktory moze pokonac taka trase, jest to osobowy polonez Caro lat 10. Kierownik czytal maile, wie, ze ma szukac najbardziej rokujacych do wyleczenia i adopcji pieskow. I ze ma wstepnie, moze przez dr Koziola przebadac tego rudziaszka z b. 37. Quote
ew26 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Rozumiem, myślałam ze schronisko ma jakis większy samochód do transportu psów:) Quote
Ulka18 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 [quote name='ew26']Rozumiem, myślałam ze schronisko ma jakis większy samochód do transportu psów:)[/quote] Ma, oczywiscie, ze ma, ale on nie dojedzie do Krakowa. Sluzy do transportu jedzenia na tzw. miejscu. To ten zolty bus, a te dwa polonezy robia za czesci i jak trzeba to gdzies niedaleko zajada. Tutaj widac cala flote schroniska :roll: [IMG]http://img519.imageshack.us/img519/4801/dsc7601ha1.jpg[/IMG] [B]A tutaj wszystkie zdjecia zrobione przeze mnie wczoraj.[/B] [B]Nie wszyscy z Was naprawde zdaja sobie sprawe jakie to olbrzymie schronisko, w sensie ilosci psow oczywiscie, bo powierzchniowo to zaledwie 44 ary.[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=16313&page=288[/URL] Quote
ew26 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Ja jestem z okolic Mieleca, chodziłam tam 4 lata do LO, ale w schroniku ani w jego okolicy nigdy nie byłam. Ze zdjęć widać , że teren maksymalnie wykorzystany. Quote
Recommended Posts