Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czas na nowy banerek

[CENTER][URL="http://www.dogomania.pl/threads/52312-Redi-od-10-lat-dzieA-w-dzieA-wyczekuje-domu-Czy-zdAE-A-y-poznaAE-co-to-szczAE-A-cie"][IMG]http://images44.fotosik.pl/245/fc3dfd064f58cfb4m.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]

Posted

Mysiu, a może udałoby Ci się gdzieś wcisnąć na pierwszej stronie info, że zbieramy na hotelik?

DEKLARACJE STAŁE

50 - Ketunia z Asią
15 - Bjuta
10 - Gonia13
10 - Dorotka (koleżanka Bjuty)
5 - Tereska (Koleżanka Bjuty, przeurocza pani Emerytka)
10 - Beata19
50 - Sabina02
10 - Iwonka (koleżanka Bjuty)

160

Posted

dziewczyny widze że jesteście wyjadaczkami....mam pytanko: do jakiego hoteliku chcecie wysłac Rediego? i wogóle jakie znacie hotelki w okolicy gliwic i zabrza.. poproszę jakieś namiary

Posted

[quote name='Betta']dziewczyny widze że jesteście wyjadaczkami....mam pytanko: do jakiego hoteliku chcecie wysłac Rediego? i wogóle jakie znacie hotelki w okolicy gliwic i zabrza.. poproszę jakieś namiary[/QUOTE]

Dwóch staruszków oddaliśmy pod WIeliczkę. Ja na Śląsku nie znam :shake:
[url]http://www.jarsa.ulotka.org/[/url]

Posted

Przypominam na czym stoi Rediś....

DEKLARACJE STAŁE

50 - Ketunia z Asią
15 - Bjuta
10 - Gonia13
10 - Beata19
50 - Sabina02

160

Posted

Dziękujemy bardzo!!!! Jak już się uzbiera cała kwota deklaracji, to zostanie wybrany skarbnik pieska, który poda konto - poprosimy wtedy wszystkich deklarujących o wpłacanie (a najlepiej złożenie zlecenia stałego) - Redi pojedzie do hoteliku a rozliczenia będą na pierwszej stronie wątku - no i tutaj na bieżąco.
Bardzo dziękujemy!!!

DEKLARACJE STAŁE

50 - Ketunia z Asią
15 - Bjuta
10 - Gonia13
10 - Beata19
50 - Sabina02
10 - Transylwania

170

Posted

A dla tych, którzy zastanawiają się nad przygarnięciem psa ze schroniska, publikuję napisany przeze mnie LIST ARESA. Ku przestrodze. Żeby nie zapomnieli, że może przyjdą za późno. /Redi, znajdziesz dom!/

[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Panie Psi Boże![/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot] [/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Nazywam się Ares. Mam już swoje lata, choć dokładnie nie pamiętam ile. Tam, gdzie mieszkam, mówią, że 13, ale ja wiem, że mam trochę więcej.[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]W moim małym drewnianym domku goszczę Sonię i Fifka. Była też jeszcze Marta, ale jakiś Człowiek wziął ją na ręce i poszedł. Do tej pory jej nie widziałem, może wiesz, co się z nią dzieje?[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Moje życie staje się co raz bardziej monotonne, Panie Psi Boże. Kiedyś może było inaczej – tego nie pamiętam. Teraz już nie chodzę na spacery – chyba straciłem kondycję. Żeby nie przytyć, przestałem jeść, ale zrozumiałem, że Ludzie są wtedy co raz bardziej smutniejsi. Dlatego postanowiłem chować jedzenie po kątach i oddawać pustą miskę.[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]W tym momencie Sonia i Fifik biegają za piłeczką. Ja siedzę w domku – na bieganie nie mam siły.[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Czasami ktoś podejdzie do moich lokatorów, pogłaszcze, powie coś na ucho. Na mnie tylko rzuci okiem. Dobrze, że Ludzie do mnie nie podchodzą. Nie mógłbym ich radośnie przywitać. Gdyby to zobaczyli, byliby smutni, a tego nie chcę.[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Panie Psi Boże! Czuję zapach świeżej trawy! Czy to możliwe żeby w takim szarym miejscu coś zapuściło korzenie?[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]O, Panie! Czy to Twoja zasługa, że wszystko sobie przypominam? Widzę w myślach mojego Człowieka! Tak go kocham! I pamiętam ból, który czułem, kiedy mnie zostawił. Panie Psi Boże, weź ode mnie te wspomnienia! To boli! Lepiej było nie pamiętać. To tak okrutnie boli.[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Panie Psi Boże, tak właściwie przejdę do sedna sprawy, powiem ci, po co piszę.[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]No bo… czy nie byłoby możliwości, żebyś mnie stąd zabrał? Podobno tam, za Tęczowym Mostem jest lepiej. A Sonia i Fifik mieliby więcej miejsca w drewnianym domku. No wiesz, panie Boże, czasem brakuje mi oddechu…[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Powiem ci jeszcze na ucho, że bardzo chciałbym mieć własnego człowieka. Ale doprowadzałbym go do płaczu, więc jednym rozwiązaniem jest Tęczowy Most.[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Więc, Panie Psi Boże, rozważysz moją propozycję?[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Dziękuję! Już Cię czuję! Panie, jesteś taki dobry!...[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]O, Panie! Jestem jeszcze w połowie na Ziemi, ale czuję zapach łąki za Tęczowym Mostem…[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Tam, na dole, czuję swojego człowieka! Przyszedł po mnie! Nie po Sonię, nie do Fifka, DO MNIE![/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Wiem, Panie Psi Boże.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Mój człowiek się spóźnił. Przyszedł o kilka minut za późno.[/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=Olive][FONT=&quot]Mój czas na Ziemi dobiega końca. [/FONT][FONT=&quot][/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]

Posted

Nie mam sił czytać... Wybacz.
Redi, przeżyj zimę - nazbieramy na Twój hotelik. Wyżebrzemy, zobaczysz!

DEKLARACJE STAŁE

50 - Ketunia z Asią
15 - Bjuta
10 - Gonia13
10 - Beata19
50 - Sabina02
10 - Transylwania

170

Posted

Hej, Gonia mnie tu przywlekla...

Czesc Redi sliczniaku.... jutro poczytam sobie ten Twoj watek biadaku sliczny bo dzisiaj to juz padam na pyskkkkkkkkkkk

Ale tak z niczym nie wpadla, dorzyce Ci 15 zlotych do tej Twojej emerytury staruszku.

[B][COLOR=Blue]15 zl, stala, miesieczna od lutego....[/COLOR][/B]

Trzymaj sie staruszku BUZKA

Posted

[quote name='Emigrantka']Hej, Gonia mnie tu przywlekla...

Czesc Redi sliczniaku.... jutro poczytam sobie ten Twoj watek biadaku sliczny bo dzisiaj to juz padam na pyskkkkkkkkkkk

Ale tak z niczym nie wpadla, dorzyce Ci 15 zlotych do tej Twojej emerytury staruszku.

[B][COLOR=Blue]15 zl, stala, miesieczna od lutego....[/COLOR][/B]

Trzymaj sie staruszku BUZKA[/QUOTE]

Dziękujemy!!!! Widzisz Redisiu - coś drgnęło!

DEKLARACJE STAŁE

50 - Ketunia z Asią
15 - Bjuta
10 - Gonia13
10 - Beata19
50 - Sabina02
10 - Transylwania
15 - Emigrantka (od lutego)

185