yup Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Od jakiegoś czasu moja sunia dziwnie się zachowuje. Leżąc w swoim posłaniu zaczęła brać w mordę kawałek posłania i bardzo mocno ściska je zębami. Nie gryzie, tylko trzyma w mordzie bardzo ściśnięte. Potrafi tak leżeć minutę puszcza na chwilę po czym znowu bierze w pysk i trzyma. Bardzo się przy tym ślini i sapie. Jak podchodzę do niej i głaszcze dalej trzyma w mordzie, nie chce puszczać. Czy to może być oznaka jakiejś choroby? W tej chwili ma cieczkę i te zachowania się nasiliły, do tego często "gwałci" swoje posłanie. Martwię się o nią, może to oznaka jakiejś choroby? Quote
patusiove Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Idź z nią do lekarza, możliwe że ma ciążę urojoną. Moja suka też mnie "gwałciła", tylko nie w czasie cieczki w parku podczas spaceru. Okazało się, że się jej po prostu nudzi. Teraz poświęcam jej dużo więcej czasu, głaszczę ją, nagradzam, mówię do niej piskliwym głosem, rzucam patyki, kamyki (których do pyska nie bierze) i te objawy znacznie się oddaliły. Quote
gryf80 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 ciaża urojona jest po cieczce nie wtrakcie.yup-jak cie to bardzo martwi to idz do lekarza,jesli da sie wytrzymac to poczekaj do końca cieczki i zobaczysz czy przejdzie. Quote
Wulkan Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Zastanawiałabym się, co jest przyczyną tego zachowania. I przychodzi mi na myśl reakcja na ból. Nie zauważyłaś, aby suka była wrażliwa na dotyk w różnych częściach ciała, piszczała, nie pozwalała się dotykać? Zachowując się tak, jak opisałaś suka może próbować go 'uśmierzyć'. Poprzedniczki dobrze Ci radziły- idź najszybciej do weterynarza! Quote
yup Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Na pewno jej nic nie boli, nie piszczy, bawi się, nie zachowuje się jak chory pies. Nie bardzo rozumiem po co mam iść do weterynarza-raczej może jakiegoś behawiorysty nie wiem... Quote
Vicky62 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Yup ja myślę,że to może byc powodem cieczki...jak długo juz ją ma tzn. ile dni ? To że molestuje przy cieczce to normalne u nie których suk.Moja Sonia molestowała poduszki, przy czym jak zabrałam sapała i śliniła sie. Ciąza urojona jest po cieczce, najbardziej zauważalna po m-cu. Quote
yup Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Cieczkę dostałą ok. 28 lutego więc chyba już się zbliża koniec cieczki a cały czas tak dziwnie się zachowuje:( Quote
Vicky62 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Poczekaj, aż skończy sie całkowicie cieczka.I zobacz jak bedzie zachowywać sie po. Jeśli ok, 28 to ma ją jakieś 18 dni.Wygląda na to,że końcówka jeśli trwa 3 tyg. A ona miała juz pierwszą, czy to ta jest jej pierwsza cieczka? Quote
yup Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 pierwsza pierwsza, stała się już kobietą:) Quote
Vicky62 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Skoro to pierwsza...to może dlatego tak dziwnie zachowuje się. Myślę,ze poczekaj jak się skończy cieczka no i potem obserwuj ją. Quote
Vicky62 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 yup,a jak Twoja sunia? Wszystko ok?Nie ma już tych dziwnych zachowań... Quote
Recommended Posts