Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ha, zalujcie ze was nie bylo ;)

niestety pogoda nei byla tak dobra jak wczoraj do spacerowania, gdyz bylo strasznie zimno i lod wszedzie :-?

z tego wlasnie powowdu, moj krecik, jak na malego beztroskiego szczeniaka przystalo, rozwalila sobie lapke, wiec potem do konca spaceru ganiala we wspanialej skarpetce Elki :P

potem czekajac na Sylwie ktora niestety sie nie pojawila, bawilysmy sie na placyku zabaw dzieci ;) Elka z Pati uczyly roznych krokow do tanca z psem a ja z krecikiem bawialm sie na drabince

jednak po godzinie sie zmylsmy gdyz troszke jednak zmarzlysmy ;)

mam nadzieje ze niedlugo PAti zdjecia wrzuci :)

pozdr

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spaderek byl bardzo mily i przyjemny! Po zabawie na placu zabaw dla dzieci mozna dojsc do wnioaku, ze psy i dzieci nie roznia sie prawie niczym (no moze oprocz tego, ze dzieci maja chwytne przednie konczyny i poruszaja sie w pozycji pionowej :P)

Niuka

To nie byla moja skarpetka tylko Brutusa!!!!! :D

Posted

jest pomysł zeby sie spotkac cala gromada CAVANOWCOW w sobote kolo 16 na jakies coos! Problem polega na znalezieniu odpowiedniego miejsca, zeby byl latwy dojazd, zeby nie bylo baaardzo drogo, zeby mogli byc tam nieletni i zeby nie bylo nakopcone...

Myslelismy o Pizzy Hut... Jakie macie pomysly??

I jeszcze jedno... Co myślicie o tańcu z psem?? Moze warto sie w to pobawic? Teraz niewiadomo czy pogoda pozwoli na skakanie a cos robic trzeba... Pomyslcie...

Posted

Taniec z psem widziałam tylko raz (tzn. na jednej wystawie - w wykonaniu kilku psów). Bardzo mi się podobało. Mnie chyba brak kreatywności, żeby wymyślać choreografię, ale z chęcią bym trenowała to, co ktos inny wymyśli.

Co do spotkania, to raz jeszcze zapraszam do mnie - chyba byśmy się pomieścili... Jest bardzo łatwy dojazd, obowiązuje zakaz palenia, nieletni są mile widziani, a jak każdy coś przyniesie do przegryzienia, to drogo też nie będzie.

Tylko ja w przyszłą sobotę nie mogę.

Posted

To moze w piatek albo w niedziele?? Tylko z niedziela jest ten problem, ze nastepnego dnia jest szkola i praca...

Flaire

Dziekujemy za zaproszenie!!:P

Posted

Wszystkim Dzien Dobry :-)

Jak widze spacerki pelne byly wrazen :-) Mam nadzieje, ze aura pozwoli nam na weekendowy trening. Rozleniwilysmy sie troche, a Maja przez weekend wynudzila sie jak mops ;)

Dlatego z utesknieniem czekamy na sobote :-)

pozdrawiam,

Posted

Kochani, chciałabym Wam przedstawić moją propozycję na złą pogodę...

Ponieważ należy założyć, że zima jeszcze potrwa, i ponieważ mnie i Misi cotygodniowe treningi sa bardzo, bardzo potrzebne, proponuję co następuje. W dniach gdy boisko jest lodowiskiem, czy też z innych powodów trening agility trzeba skasować, proponuję spotykać się gdzieś indziej (Pola Mokotowskie?) i trenowac posłuszeństwo. Taki trening można przeprowadzić bez względu na pogodę.

Co Wy na to?

Posted

Mokka:

może nie normą, ale obawiam siem, że trzeba brac pod uwage kilka braków treningowych, niestety nasz teren nie jest idealny i nie na każdą pogode sie nadaje, a jeszcze pogoda teraz taka zmienna to już w ogóle poezja niemalże ...

podobnoż ma znów śnieg padać, wiec jak nam to lodowisko warstwą śniegu przysypie to nic tylko szufla, łyżwy i zakłady - kto sie pierwszy wyglebie ;)

Posted

Niestety najwazniejsze sa lapki naszych psiakow i nasze wlasne, ktore najlepiej sie czuja jak nie sa polamane!:P

Bede sprawdzac jak wyglada teren i w piatek podejmiemy decyzje o treningu. Najlepoiej byloby ten lod rozlupac i odgarnac ale nie mam czym. Macie jakis pomysl??:D

Posted

Z rozłupywaniem będzie problem. Jeśli całkiem nie stopniał, to teraz nie będzie fajnie, bo znowu idą mrozy. Posypać solą też nie, ze względu na te biedne łapki, a może by tak piaseczkiem?

Posted

Kochani, zaszło chyba jakies malutkie nieporozumionko... No bo ja napisałam

proponuję spotykać się gdzieś indziej [...] i trenowac posłuszeństwo. Taki trening można przeprowadzić bez względu na pogodę.

Na to Elka odpowiedziała

Ja jestem jak najbardziej za! Miedzy innymi wlasnie dlatego pomyslalam o tancu z psem, bo przeciez cos trzeba robic...

A potem cała reszta to już tylko o spacerkach.

JA NIE PROPONUJĘ SPACERKÓW. Ja proponuję trening, pracę, tylko nie agility, bo skakanie po lodzie jest niebezpieczne, tak dla psów, jak i dla właścicieli. Może być posłuszeństwo, może być taniec, ale jakaś praca, bo mój pies głupieje w oczach.

Co Wy na to? (Elka, już wiem, że Ty jesteś za!)

Posted

Wlasnie przed chwila w ramach domowego treningu uczylam psa wysooooko podnosic przednie lapy przy chodzeniu!! :P Jestem zdumiona tym jak szybko On pojmuje rozne zeczy... Nie bardzo jednak wie po co ma tak isc ale skoro kaza i daja za to "lapowke" to idzie!!:D

Trzeba znalezc odpowiednie miejsce na takie treningi i bedzie ok!

Przeciez agility to nie tylko skakanie ale i wspolpraca psa z przewodnikiem!!:P Widzialam juz pare razy dziewczyne z Czech z dobermanka, ktora startuje na zawodach agility i przy okazji wlasnie tanczy z ta suka!! Mowie wam...wrazenie niesamowite! Porozumiewaja sie chyba telepatycznie!!:P

a co ze spotkaniem?? Piatek pasuje??

Posted

Ja w piątek muszę być w pracy co najmniej do 17, więc dla mnie raczej nie bardzo.

Natomiast niedziela pasuje super.

A co do tańca z psem, to ja chyba też widziałam tę dziewczynę z dobermanką na wystawie w Bratysławie. Po występie powiedziałam, że z całej wystawy tę jedną sunię wzięłabym do domu, pomimo że za dobkami nie przepadam. Bylo SUPER. Brak słów.

Posted

Moze byc i niedziela...:D

Czy ktos ma przenosne radio na baterie? Tak sobie pomyslalam ze lepiej by sie cwiczylo przy muzyce... Co wy na to?? :P