niuka Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 ha, zalujcie ze was nie bylo ;) niestety pogoda nei byla tak dobra jak wczoraj do spacerowania, gdyz bylo strasznie zimno i lod wszedzie :-? z tego wlasnie powowdu, moj krecik, jak na malego beztroskiego szczeniaka przystalo, rozwalila sobie lapke, wiec potem do konca spaceru ganiala we wspanialej skarpetce Elki :P potem czekajac na Sylwie ktora niestety sie nie pojawila, bawilysmy sie na placyku zabaw dzieci ;) Elka z Pati uczyly roznych krokow do tanca z psem a ja z krecikiem bawialm sie na drabince jednak po godzinie sie zmylsmy gdyz troszke jednak zmarzlysmy ;) mam nadzieje ze niedlugo PAti zdjecia wrzuci :) pozdr Quote
Elka Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Spaderek byl bardzo mily i przyjemny! Po zabawie na placu zabaw dla dzieci mozna dojsc do wnioaku, ze psy i dzieci nie roznia sie prawie niczym (no moze oprocz tego, ze dzieci maja chwytne przednie konczyny i poruszaja sie w pozycji pionowej :P) Niuka To nie byla moja skarpetka tylko Brutusa!!!!! :D Quote
niuka Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Elka :lol: dokladnie skarpetka nie jest twoja? :( a ja juz myslalam ;P zaraz ci ja wypiore ;) Quote
PATIszon Posted January 18, 2004 Author Posted January 18, 2004 No dzisiaj zdjęć mało, bo bateryjka mi siadła.... :hmmmm: , a drugą swoim zwyczajem gdzies zgubiłam. No to, żeby nie było , że nas nie było.... :evil: Quote
Lenka Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 tylko trzy sztuki? co Was tak mało się uzbierało? Quote
Elka Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 jest pomysł zeby sie spotkac cala gromada CAVANOWCOW w sobote kolo 16 na jakies coos! Problem polega na znalezieniu odpowiedniego miejsca, zeby byl latwy dojazd, zeby nie bylo baaardzo drogo, zeby mogli byc tam nieletni i zeby nie bylo nakopcone... Myslelismy o Pizzy Hut... Jakie macie pomysly?? I jeszcze jedno... Co myślicie o tańcu z psem?? Moze warto sie w to pobawic? Teraz niewiadomo czy pogoda pozwoli na skakanie a cos robic trzeba... Pomyslcie... Quote
Flaire Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Taniec z psem widziałam tylko raz (tzn. na jednej wystawie - w wykonaniu kilku psów). Bardzo mi się podobało. Mnie chyba brak kreatywności, żeby wymyślać choreografię, ale z chęcią bym trenowała to, co ktos inny wymyśli. Co do spotkania, to raz jeszcze zapraszam do mnie - chyba byśmy się pomieścili... Jest bardzo łatwy dojazd, obowiązuje zakaz palenia, nieletni są mile widziani, a jak każdy coś przyniesie do przegryzienia, to drogo też nie będzie. Tylko ja w przyszłą sobotę nie mogę. Quote
Elka Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 To moze w piatek albo w niedziele?? Tylko z niedziela jest ten problem, ze nastepnego dnia jest szkola i praca... Flaire Dziekujemy za zaproszenie!!:P Quote
sylwia i boksery Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Przepraszam wszystkich czekających dzisiaj na nas :oops: Szlag mnie trafił po wczorajszym bokserskim spacerku w deszczu i jestem przeziębiona :evil: Dopiero o 15.00 zwlekłam się połamana z wyra :evil: Quote
Wind Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Wszystkim Dzien Dobry :-) Jak widze spacerki pelne byly wrazen :-) Mam nadzieje, ze aura pozwoli nam na weekendowy trening. Rozleniwilysmy sie troche, a Maja przez weekend wynudzila sie jak mops ;) Dlatego z utesknieniem czekamy na sobote :-) pozdrawiam, Quote
Flaire Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Kochani, chciałabym Wam przedstawić moją propozycję na złą pogodę... Ponieważ należy założyć, że zima jeszcze potrwa, i ponieważ mnie i Misi cotygodniowe treningi sa bardzo, bardzo potrzebne, proponuję co następuje. W dniach gdy boisko jest lodowiskiem, czy też z innych powodów trening agility trzeba skasować, proponuję spotykać się gdzieś indziej (Pola Mokotowskie?) i trenowac posłuszeństwo. Taki trening można przeprowadzić bez względu na pogodę. Co Wy na to? Quote
czapla Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Och! Ja tez chce na spacer po polach mokotowskich!!!!!!!! Ale to tak daleko ode mnie :placz: Quote
Elka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Ja jestem jak najbardziej za! :P Miedzy innymi wlasnie dlatego pomyslalam o tancu z psem, bo przeciez cos trzeba robic...:D Quote
Mokka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Czy mam rozumieć, że teraz kasowanie zajęć stanie się normą :cry: ? Quote
niuka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Mokka nie stanie sie codziennoscia :) tylko w zimie.. :( niestety... pozdr Quote
Lenka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Mokka: może nie normą, ale obawiam siem, że trzeba brac pod uwage kilka braków treningowych, niestety nasz teren nie jest idealny i nie na każdą pogode sie nadaje, a jeszcze pogoda teraz taka zmienna to już w ogóle poezja niemalże ... podobnoż ma znów śnieg padać, wiec jak nam to lodowisko warstwą śniegu przysypie to nic tylko szufla, łyżwy i zakłady - kto sie pierwszy wyglebie ;) Quote
Mokka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 No widzem, widzem, to nam tylko spacerki zostają. Quote
sylwia i boksery Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Lepsze spacerki,niż nic :wink: Quote
Elka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Niestety najwazniejsze sa lapki naszych psiakow i nasze wlasne, ktore najlepiej sie czuja jak nie sa polamane!:P Bede sprawdzac jak wyglada teren i w piatek podejmiemy decyzje o treningu. Najlepoiej byloby ten lod rozlupac i odgarnac ale nie mam czym. Macie jakis pomysl??:D Quote
Mokka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Z rozłupywaniem będzie problem. Jeśli całkiem nie stopniał, to teraz nie będzie fajnie, bo znowu idą mrozy. Posypać solą też nie, ze względu na te biedne łapki, a może by tak piaseczkiem? Quote
PATIszon Posted January 19, 2004 Author Posted January 19, 2004 Jest chyba taka sól co nie gryzie w łapy? A jak nie to posypać solą i poczekać na opady co to przykryją. :roll: Quote
Flaire Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Kochani, zaszło chyba jakies malutkie nieporozumionko... No bo ja napisałam proponuję spotykać się gdzieś indziej [...] i trenowac posłuszeństwo. Taki trening można przeprowadzić bez względu na pogodę. Na to Elka odpowiedziała Ja jestem jak najbardziej za! Miedzy innymi wlasnie dlatego pomyslalam o tancu z psem, bo przeciez cos trzeba robic... A potem cała reszta to już tylko o spacerkach. JA NIE PROPONUJĘ SPACERKÓW. Ja proponuję trening, pracę, tylko nie agility, bo skakanie po lodzie jest niebezpieczne, tak dla psów, jak i dla właścicieli. Może być posłuszeństwo, może być taniec, ale jakaś praca, bo mój pies głupieje w oczach. Co Wy na to? (Elka, już wiem, że Ty jesteś za!) Quote
Elka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Wlasnie przed chwila w ramach domowego treningu uczylam psa wysooooko podnosic przednie lapy przy chodzeniu!! :P Jestem zdumiona tym jak szybko On pojmuje rozne zeczy... Nie bardzo jednak wie po co ma tak isc ale skoro kaza i daja za to "lapowke" to idzie!!:D Trzeba znalezc odpowiednie miejsce na takie treningi i bedzie ok! Przeciez agility to nie tylko skakanie ale i wspolpraca psa z przewodnikiem!!:P Widzialam juz pare razy dziewczyne z Czech z dobermanka, ktora startuje na zawodach agility i przy okazji wlasnie tanczy z ta suka!! Mowie wam...wrazenie niesamowite! Porozumiewaja sie chyba telepatycznie!!:P a co ze spotkaniem?? Piatek pasuje?? Quote
Flaire Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Ja w piątek muszę być w pracy co najmniej do 17, więc dla mnie raczej nie bardzo. Natomiast niedziela pasuje super. A co do tańca z psem, to ja chyba też widziałam tę dziewczynę z dobermanką na wystawie w Bratysławie. Po występie powiedziałam, że z całej wystawy tę jedną sunię wzięłabym do domu, pomimo że za dobkami nie przepadam. Bylo SUPER. Brak słów. Quote
Elka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Moze byc i niedziela...:D Czy ktos ma przenosne radio na baterie? Tak sobie pomyslalam ze lepiej by sie cwiczylo przy muzyce... Co wy na to?? :P Quote
Recommended Posts