Paulix Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Warto, i zabierz mamę, żeby popatrzyła :D Quote
Voute Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Jasne, na pewno się zgodzi, pewnie marzy o tym od zawsze... Quote
Paulix Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Haha, moja mama jak była raz popatrzeć poszła na zakupy, nie wytrzymała :D Quote
yamayka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [url]http://picasaweb.google.com/boora13/SzkolenieWeekendowe12062010#[/url] Poogladaj sobie zdjęcia. Połowa czasu poświęcona zwykle jest na posłuszeństwo a druga na obronę, ale jeśli ktoś nie chce próbować "zabaw" z pozorantem to nie musi i całe warsztaty poświęca na posłuszeństwo. [QUOTE]Warto?[/QUOTE] Jak dla mnie te dni spędzone na warsztatach to te z najlepszych w całym roku :p Obserwacja pracy różnych przewodników z różnymi psami jest przeciekawa i wiele uczy. Można wreszcie skonfrontować teorię z praktyką i zrozumieć jakiej elastyczności, pomysłowości wymaga naprawdę praca z psami. Jeśli do tego dołączyć wskazówki, uwagi, prezentacje pracy własnej zawodników klasy miedzynarodowej z bogatą wiedzą praktyczną - to naprawdę warto! :) Poza tym atmosfera jest super, poza nauką dużo śmiechu. Quote
Voute Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 W takim razie zapiszemy się jeszcze na kurs IPO :-D Najpierw musimy sobie jeszcze poćwiczyć w domu i przy rozproszeniach, potem zrobić pokaz mamie (najlepiej frisbee, bo to ją bardziej zainteresuje) i przejść do rzeczy. Może tak na lato powiem rodzicom, żeby jako prezent urodzinowy zabrali mnie na warsztaty... Quote
Pinesk@ Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Świetnie sie zapowiadają te warsztaty, szkoda, że tak daaaleko... :( Yamayka ile razy w roku takie warsztaty się odbywają? Voute powodzenia w szkoleniu psiaka i przekonywaniu rodziców do Twojej pasji, wierzę że sie uda :) Quote
Paulix Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='Pinesk@']Świetnie sie zapowiadają te warsztaty, szkoda, że tak daaaleko... :( Yamayka ile razy w roku takie warsztaty się odbywają? Voute powodzenia w szkoleniu psiaka i przekonywaniu rodziców do Twojej pasji, wierzę że sie uda :)[/QUOTE] Na pomorzu też pewnie coś organizują, popatrz po szkołach. Quote
Voute Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='Pinesk@']Voute powodzenia w szkoleniu psiaka i przekonywaniu rodziców do Twojej pasji, wierzę że sie uda :)[/QUOTE] Dziękujemy :) A seminaria są organizowane w całej Polsce, trzeba tylko poszukać, już niejeden raz się spotkałam z takimi ogłoszeniami. W tym roku jak na razie udało mi się znaleźć jedynie seminarium na śląsku, ale istnieje duże prawdopodobieństwo, że będą też na północy ;) I jak radziła Paulix - rozejrzyj się po szkołach u siebie. Popytaj, może planują coś takiego, ale np. za parę miesięcy. Obi nie jest zbyt popularne w Polsce, więc seminariów tez nie jest zbyt wiele. Quote
yamayka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Pinesk@, warsztaty teoretycznie powinny być raz na miesiąc. Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało w tym roku, w każdym razie niecierpliwie oczekuję najbliższych. Z ciekawostek - chcemy (pozwolę sobie na pierwszą osobę liczby mnogiej, bo moja identyfikacja z Dorplantami jest już dość silna :) zorganizować na wiosnę spotkanie szkoleniowe, na które zaproszeni są "pozytywiści" ze szkoły Jacka Gałuszki. Co by pogadać... ale nie za dużo, bo popracować z psami też. Quote
Pinesk@ Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Znalazłam bliżej siebie 6-dniowy kurs szkoleniowy u pana Jacka Gałuszki :) Mam do wyboru zakup lustrzanki z obiektywem albo kurs.. Po namysłach wybrałam to drugie ;) Quote
Voute Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Ja już lustrzankę mam, ale wybór dobry ;) Jak będziesz po kursie to daj znać jak było, u mnie też jest oddział Wesołej Łapki Quote
I_Love_Husky Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 A u mnie tragedia, plany palą jak na panewce niby co nieco umie ale robi to tylko jak zechce i jeśli jest coś ciekawego w pobliżu cała nauka się ulatnia a pies nawet na mnie nie reaguje (załamka). To chyba nie dla niego... Quote
Voute Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Znam to doskonale. Musisz ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć w rozproszeniach. Ja też mam psa bardziej zainteresowanego środowiskiem niż mną, ale to da się zmienić. Dużo cierpliwości, pysznych smakołyków i przede wszystkim, robić to stopniowo. Ja też myślałam, że nie dam rady skupić uwagi psa na sobie gdzieś poza domem. A jednak, wszystko jest możliwe. Quote
Recommended Posts