Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 9 882zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Nie wszyscy wierzący są dobrymi ludzmi,mieszkam na wsi to wiem jak to wygląda.

Najważniejsze byc dobrym człowiekiem,dla ludzi,dla zwierząt.

My nie ogarniemy tego jak jest po drugiej stronie,nawet wierzący tego nie wiedzą.

Miłość łaczy, i tu na ziemi i tam ....gdzieś.

Wydaje mi się,ze wiarą jest dobroć,miłość,wrażliwość.

W takich ludziach jest Bóg,choć wydaje im się,ze nie. 

Miejmy nadzieję,że jednak się spotkamy po drugiej stronie,ze wszystkimi których kochaliśmy.

• Like 5

Rozliczenie za maj:

BIANKA, JASIEK, NITKA, SZPULKA, WĘGIELEK, MROZIK:

Stan konta na 30 kwiecień wynosił -10596  zł:

-190 zł hotelowanie Węgielka 1-19.05 (zniżka ze względu na karmę)

-930 zł hotelowanie Bianki, Jaśka i Mrozika 1-31.05 (zniżka ze względu na karmę)

-744 zł hotelowanie Nitki i Szpulki 1-31.05

-20 zł 2 x przejazd do weta (1x z moczem i 1x ze Szpulką)

+45 zł Murka (bazarek Dory)

+300 zł bakusiowa (od helli)

+100 zł Monika R.

+100 zł sue (zrzutka - faktura)

+616 zł Poker (bazarek)

+200 zł Mariola L. (bazarek Dory)

+1090 zł bakusiowa (bazarek)

Stan konta na 31 maj wynosi -10029  zł.

Za fakturę (Chmurka, Gryźka i Węgielek) jest jeszcze do spłaty 416 zł.

Problemy z sikaniem Szpulki ustały. Sika co prawda sika sporo, a raczej często (porównując do innych kotów), ale wszystko w kuwecie i są to już normalne spore grudki, a nie jak przedtem kilka kropel.

Próbowałam ją przenieść z izolatki do pomieszczenia z psiakami (tam gdzie był Węgielek wcześniej), żeby miała więcej miejsca, większe okno itd. Ale ją to niestety zestresowało i przez cały dzień nie weszła do kuwety, znów zrobiła się wypłoszona. Nie chciałam, żeby problemy z pęcherzem wróciły, więc tego samego dnia wieczorem przeniosłam ją z powrotem do izolatki i pierwsze co kicia zrobiła to duże siku w kuwecie. W izolatce jest sama i wyraźnie czuje się tam dobrze, jest swobodna, mruczy, ociera się o nogi. Najwyraźniej towarzystwo innych zwierząt nie jest jej do szczęścia potrzebne.

Dnia 7.06.2024 o 10:04, Madie napisał:

"Za fakturę (Chmurka, Gryźka i Węgielek) jest jeszcze do spłaty 416 zł."

Zrobię Ci przelew Murko żeby zamknąć ten temat na pełną kwotę. 

Wpłacone, powinnaś mieć już przelew na koncie 🙂 

• Like 1

Dnia 7.06.2024 o 20:20, bakusiowa napisał:

Murko, poproszę o zdjęcia do ogłoszeń Szpulki, Nitki i Jaśka.

One mają już bardzo dużo zdjęć, niedawno robiłam nowe zdjęcia i nic innowacyjnego już nie wymyślę.

Jeśli nie chce Ci się szukać po wątku, to mogę wrzucić z dysku.

Dnia 8.06.2024 o 14:55, Madie napisał:

Wpłacone, powinnaś mieć już przelew na koncie 🙂 

Dzięki :)

• Like 1

Dnia 5.06.2024 o 17:19, bakusiowa napisał:

Dzisiaj przelałam końcową kwotę z rozliczenia bazarku.

Murko bardzo proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym wpływu kwoty 100 zł.

https://www.dogomania.com/forum/topic/361864-bazarek-cegie%C5%82kowy-na-d%C5%82ug-szczebrzeszy%C5%84skich-kot%C3%B3w-w-hoteliku-u-murki-do-26-go-maja-do-godz20-tej/page/11/

Same nie wiemy o tym psiaku,człowiek zgodził sie go oddać,ale nie pozwolił go ogłaszać,mimo to ogłosiłam go na kraków.

Jest na krótkim łańcuchu,nie ma możliwości,żeby łańcuch był dłuzszy,bo ta mini działeczka nie ogodzona sąsiaduje z ruchliwa ulicą,nie ma też możliwości przestawienia budy w zacienione miejsce,zbliżają się upały,szkoda psiaka.

Czasami,żeby pomóc psu nie można o nim pisać ani go ogłaszać.

Bardzo potrzebujemy pomocy Dogomaniaków, którzy ratowali psy z zamojskiego schroniska lub mieli do czynienia z nim w inny sposób! Ze schroniskiem czy jego nieżyjącym już od dwóch miesięcy kierownikiem! Pod koniec kwietnia ustępujący prezydent złożył wniosek do Rady Miasta o nadanie imienia Piotra Łachno schronisku, które zasłynęło jako mordownia i obóz koncentracyjny dla zwierząt dzięki m.in. człowiekowi nim zarządzającemu. Nie możemy do tego dopuścić, nie może tak być, żeby jeszcze zza światów ten człowiek nas prześladował. Ze względu chociażby na pamięć o tych wszystkich niewinnych istotach, które poniosły śmierć męczeńską w tym miejscu kaźni.  W poniedziałek 24 czerwca 2024 roku na sesji RM o godz.13 odbędzie się głosowanie w tej sprawie. Bardzo proszę w imieniu swoim i wszystkich ludzi z Zamościa, którym los zwierząt nie był i nie jest obojętny o pomoc!!!  Wypowiedzcie się w tej kwestii, przesyłajcie wszystko, co świadczy o nieprawidłowościach w prowadzeniu schroniska, o stanie psów, które ratowaliście przez całe lata, itp.

Podaję adresy mailowe przewodniczącej i w-ce przewodniczącego RM:

[email protected]

[email protected]

Porządek obrad najbliższej sesji:

https://zamosc.esesja.pl/posiedzenie/c70f198d-e874-4

Wstawiam skany projektu wniosku  z uzasadnieniem nadania imienia:

438089708_457082860190679_5903246032505885224_n.jpg

436817910_938961287951987_3062450964765432836_n.jpg

438124873_1241566986816661_8440561239658324648_n.jpg

• Like 1

Może ktoś pamieta taki wątek założony przez weterynarkę ze Stalowej Woli,która wyciągała ze schroniska psiaka w okropnym stanie?

watek miał tytuł:zamojskie getto czy jakoś podobnie,to było dawno,może jakieś 15 lat temu,ja nie mogę znalezć

nie wiemy tez jak dotrzec do tej pani