DORA1020 Posted February 16 Author Share Posted February 16 Dnia 15.02.2024 o 18:58, Murka napisał: Byłam dziś z Mrozikiem w lecznicy, żeby zrobić mu testy i zaszczepić. Niestety tak walczył, że trzeba było mu dać coś na uspokojenie i potem drugi raz mocniejszy środek. Jak już spał to wetki stwierdziły, że nie ma co drugi raz go męczyć i od razu zrobiły kastrację + usunęły śruta z tylnej łapki. Wzięłam też tabletkę na odrobaczenie, bo mimo podania w poniedziałek Advocate zwymiotował glistami 😕 Mrozik ma ok. 6 lat. Dziekuję Murko😊 W takim razie to nie brat Stelli,bo ona miała ok roku /jest juz w ds/ Dlatego właśnie wcześniejszy dt prosił o zabranie go,z tego powodu,ze nie dał się oswoić,siedział sam w tej kotłowni,bez kontaktu z człowiekiem. Za chwilę wiosna,więc nie siedział by w kotłowni,tylko uciekł gdzieś na wieś,i dalej bezdomność:( żeby go zawiezć do Murki musieli łapać go w łapak Dobrze,że juz wykastowany. Może troszeczkę się uspokoi. Ciężko będzie mu znalezc dom,jak śliczne,oswojone kotki czekają. W dodatku ten wiek. Srut w łapce,więc ktos strzelał do niego:(. Nic dziwnego,że nie ufa człowiekowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted February 16 Share Posted February 16 Poleciało na konto Murki 100 zł. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted February 16 Author Share Posted February 16 Dnia 16.02.2024 o 09:54, Poker napisał: Poleciało na konto Murki 100 zł. Bardzo dziekuję❤️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted February 16 Author Share Posted February 16 Dziekuję również bakusiowej za 150zł z przeznaczeniem na wyróżnienie ogłoszeń❤️ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakusiowa Posted February 18 Share Posted February 18 Zapraszam na bazarek cegiełkowy na spłatę długu u MURKI LINK DO BAZARKU 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted February 19 Author Share Posted February 19 Dnia 18.02.2024 o 20:59, bakusiowa napisał: Zapraszam na bazarek cegiełkowy na spłatę długu u MURKI LINK DO BAZARKU Dziekuję za zrobienie bazarku❤️💚 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted February 20 Author Share Posted February 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted February 22 Share Posted February 22 Może ktoś coś😥 Dostaliśmy wczoraj zgłoszenie o suczce przebywającej w okolicach Biłgoraja; kobieta, która ją dokarmia twierdzi, że z powodu sporej niechęci mieszkańców i ich agresji jak i agresji psów właścicielskich to nie jest bezpieczne miejsce. Sama kobieta też nie chce przyjąć suczki na teren swojej posesji, bo mieszka u teściowej , a ta nie lubi zwierząt😥 U Murki nie ma na razie miejsca, ale sunia mogłaby jechać do Jagny i tu zaczynają się kolejne schody, bo nam kończą się już fundusze i nie jesteśmy w stanie po raz kolejny opłacić transportu jednego zwierzaka, to koszt 1000 zł😥. Jeśli ktoś z forum domaniaków planuje w najbliższym czasie przewóz zwierzaka w kierunku Katowic to bardzo proszę o kontakt, będzie taniej... A to sunia wczoraj, na jednej z posesji w tej wsi, tez tam jej nie chcą😥 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted February 23 Author Share Posted February 23 No niestety mnie też poproszono o pomoc,ale nie jestem w stanie psiak w typie amstafa,łagodny,ale ucieka kobiecie i gania po wsi są tam jeszcze dwa psiaki,chyba nałańcuchu kobieta 4 dzieci,mąż w więzieniu,prosi o zabranie go jeszcze jednemu nie pomogłam,a juz proszą o pomoc dla drugiego:( ale mimo wszystko poprosiłam koordynatorkę o zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malagos Posted February 23 Share Posted February 23 To ja z innej beczki: dacie wiarę, że to już SZEŚĆ lat, jak przyjechały do nas dwie koteczki (Sue, dzięki stokrotne) - Szara Kota i Łaciatka - takie imiona się u nas utarły... To było 23 lutego 2018 roku. Trzecia koteczka adoptowana spod Radomska, w strasznym stanie, bezzębna, a okazało się że ma nie więcej niż 8 lat i teraz zachowuje się jak kociak! Pozdrawiamy! Zdjęcie z drzemki poobiedniej, ja już zdążyłam wstać, zwierzyna ani myśli... 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted February 27 Author Share Posted February 27 Dnia 23.02.2024 o 08:15, DORA1020 napisał: No niestety mnie też poproszono o pomoc,ale nie jestem w stanie psiak w typie amstafa,łagodny,ale ucieka kobiecie i gania po wsi są tam jeszcze dwa psiaki,chyba nałańcuchu kobieta 4 dzieci,mąż w więzieniu,prosi o zabranie go jeszcze jednemu nie pomogłam,a juz proszą o pomoc dla drugiego:( ale mimo wszystko poprosiłam koordynatorkę o zdjęcia Na Facebooku można zobaczyć tego psiaka. W typie boksera,nie amstafa.Został odebrany interwencyjnie. Przez Kudłatego Przyjaciela. Komentarza nie napiszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olena84 Posted February 27 Share Posted February 27 Biedne te psiaki 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olena84 Posted February 27 Share Posted February 27 Dnia 22.02.2024 o 17:06, Tola napisał: Może ktoś coś😥 Dostaliśmy wczoraj zgłoszenie o suczce przebywającej w okolicach Biłgoraja; kobieta, która ją dokarmia twierdzi, że z powodu sporej niechęci mieszkańców i ich agresji jak i agresji psów właścicielskich to nie jest bezpieczne miejsce. Sama kobieta też nie chce przyjąć suczki na teren swojej posesji, bo mieszka u teściowej , a ta nie lubi zwierząt😥 U Murki nie ma na razie miejsca, ale sunia mogłaby jechać do Jagny i tu zaczynają się kolejne schody, bo nam kończą się już fundusze i nie jesteśmy w stanie po raz kolejny opłacić transportu jednego zwierzaka, to koszt 1000 zł😥. Jeśli ktoś z forum domaniaków planuje w najbliższym czasie przewóz zwierzaka w kierunku Katowic to bardzo proszę o kontakt, będzie taniej... A to sunia wczoraj, na jednej z posesji w tej wsi, tez tam jej nie chcą😥 Coś się udało pomóc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted February 27 Share Posted February 27 Dnia 27.02.2024 o 09:09, Olena84 napisał: Coś się udało pomóc? Sunia już w hoteliku, na FB zgłosiła się młoda para, wracali z Biłgoraja do Katowic i zabrali malutką🙂 Transport był gratis🙂 HEJKA 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madie Posted February 27 Share Posted February 27 Jak się miewaa Stefan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted February 27 Share Posted February 27 Dnia 27.02.2024 o 23:25, Madie napisał: Jak się miewaa Stefan? Bardzo fajnie i wszystko ok. Pozwalam mu na trochę wychodzić z izolatki na dom (kiedy sprzątam w jego królestwie), bo najbardziej się bałam, że będzie atakował moje koty, ale nic się takiego nie dzieje. To bardziej one są obruszone jego obecnością, a on podchodzi do nich i obwąchuje, ale unika konfliktów. Być może nie czuje się jeszcze zbyt pewnie, ale jak na razie ani razu się nie zdarzyła się żadna niefajna akcja. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakusiowa Posted February 27 Share Posted February 27 Zapraszam na bazarek dla szczebrzeszyńskich kotów😹😹😹 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted March 2 Share Posted March 2 Rozliczenie za luty; Zgodnie z prośbą sue od lutego Gryźka i Bella (Chmurka) przechodzą na osobne rozliczenie do wątku: Na potrzeby zrzutki wystawiłam fakturę na sue za hotelowanie Chmurki, Gryźki i Węgielka za miesiąc styczeń na kwotę 1116 zł. Jako, że faktury od razu liczą się jako dochód muszę pilnować, aby została ona faktycznie zapłacona, żeby nie dublować dochodu. Dotychczas otrzymałam wpłaty na łączną sumę 500 zł, więc pozostaje do zapłaty 616 zł. Wpłaty te są ujęte w ogólnym rozliczeniu z oznaczeniem "zrzutka" BIANKA, JASIEK, NITKA, SZPULKA, WĘGIELEK, MROZIK: Stan konta na 31 styczeń wynosił -11285 zł -580 zł hotelowanie Bianki i Jaśka 1-29.02 (zniżka ze względu na karmę) -180 zł hotelowawanie Mrozika 12-29.02 (zniżka ze względu na karmę) -1044 zł hotelowanie Nitki, Szpulki i Węgielka 1-29.02 -10 zł Advocate dla Mrozika -20 zł przejazdy do lecznicy z Mrozikiem (szczepienie, testy, kastracja) +200 zł sue (zrzutka) +100 zł Dora (bazarek) +200 zł elmas (bazarek) +1400 zł córka Figuni +100 zł Isabel +100 zł Poker +150 zł sue (zrzutka) +100 zł plastelina (bazarek) +150 zł sue (zrzutka) Stan konta na 29 luty wynosi -10619 zł 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olena84 Posted March 4 Share Posted March 4 Dnia 2.03.2024 o 18:10, Murka napisał: +1400 zł córka Figuni Wow ale pomoc! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 4 Author Share Posted March 4 Dnia 4.03.2024 o 08:51, Olena84 napisał: Wow ale pomoc! Tak,to bardzo duża pomoc❤️ wielkie serducho dla zwierzaków❤️ wszystkie byłysmy w szoku jak Figunia napisała o tej pomocy byłam bardzo szczęśliwa 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 4 Author Share Posted March 4 Zapraszam na kolejny bazarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakusiowa Posted March 6 Share Posted March 6 Zapraszam na bazarek dla szczebrzeszyńskich kotów. Zbieramy na dług u Murki. W niedzielę koniec bazarku. KLIK 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted March 14 Share Posted March 14 Dziś się rozliczałam z lecznicą. Do długu dojdą koszty Bursztynka i Mrozika czyli w sumie 450 zł. Faktura zawiera: Bursztynek - testy 60 zł, szczepienie 60 zł, kastracja 100 zł Mrozik - testy 60 zł, szczepienie 60 zł, kastracja 100 zł, Milprazon 10 zł Stefan - kastracja 100 zł Sami - szczepienie p. wściekliźnie 50 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakusiowa Posted March 14 Share Posted March 14 Murko, bardzo proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym otrzymanie przelewu na kwotę 1260 zł. https://www.dogomania.com/forum/topic/361653-zako%C5%84czonybazarek-cegie%C5%82kowy-na-d%C5%82ug-szczebrzeszy%C5%84skich-bezdomniak%C3%B3w-do-10-go-marca-do-godz22-giej/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 19 Author Share Posted March 19 Dostałam od bakusiowej 150zł na wyróżnienie ogłoszeń. Czekam na promocję. Serdecznie dziekuję❤️ Z tych ogłoszeń dt znalazł Bratek i Rumianek, a teraz czeka jeszcze ds dla Serduszka. W Warszawie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts