DORA1020 Posted April 5 Author Share Posted April 5 Kofik,tak ma na imę psiak zostałał odpchlony i odrobaczony..Po podaniu tabletki psiak sie zataczał,ale pózniej mu przeszło. Załatwił się robalami,tasiemcem i innym dziadostwem. Kofik ma problem ze stawami,to dlatego tak trudno było mu wstać. Miły i kochany psiak,kocha wszystkich,nawet koty,ale najbardziej człowieka. Ale u Kasi nie może zostać,ciągle pyta czy znalazłam coś dla niego. Jej duża sunia nie lubi Kofika,może dlatego,że psiak chodzi za Kasią krok w krok,a sunia jest zazdrosna. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted April 5 Share Posted April 5 Rozliczenie za marzec: BIANKA, JASIEK, GRYŹKA, ARCHITEKT, BELLA I FELEK: Stan konta na 28 luty wynosił -4419 zł -1488 zł hotelowawanie Gryźki, Architekta, Belli i Felka 1-31.03 -620 zł hotelowanie Bianki i Jaśka 1-31.03 (zniżka ze względu na karmę) +305 zł Dora +200 zł Dora +50 zł Elżbieta W. +100 zł sue +100 zł sue +1000 zł bakusiowa (bazarek) +100 zł Dora +100 zł sue +100 zł sue +30 zł ŚWIAT Stan konta na 31 marzec wynosi -4442 zł CZARIN I SERDUSZKO: -500 zł hotelowanie 1-25.03 -15 zł transport do punktu przekazania kierowcy Stan konta na 31 marzec wynosi -515 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted April 6 Share Posted April 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nesiowata Posted April 8 Share Posted April 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 9 Author Share Posted April 9 Spokojnych i dobrych Swiąt☀️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isabel Posted April 9 Share Posted April 9 Zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted April 11 Share Posted April 11 Mam od 03.04 u siebie takiego Zmorka założyłam mu wątek bo może jakiś bazarek czy coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted April 11 Share Posted April 11 Przyszedł mi dziś nowy obiektyw do zdjęć portretowych, na szybko wypróbowałam na Felku 🙂 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 12 Author Share Posted April 12 Feluśka,ale masz uszy a zdjęcia naprawdę ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakusiowa Posted April 12 Share Posted April 12 Dnia 12.04.2023 o 10:07, DORA1020 napisał: Feluśka,ale masz uszy a zdjęcia naprawdę ładne Feluś wygląda na taką biedę przez te poharatane uszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 13 Author Share Posted April 13 Niestety posypało się:( Czarin wraca do Murki z DS prawdopodobnie sika poza kuwetę,koteczka Serduszko zostaje z Batmanem DT w Krakowie sobie nie poradził:( chłopak mówi,ze kotek smierdzi,w dodatku bije go tymczasowiczka od sue Tinka,a on po wypadku potrzebuje spokoju i cierpliwości opiekuna być może śmierdzi,bo się nie myje,ma chory pysio:( przecież jest po wypadku szukamy dla niego innego DT w Krakowie,jeśli się nie znajdzie Batman przyjedzie do Murki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 13 Author Share Posted April 13 A jeszcze zapomniałam napisać,że w Wielki Piątek zaginął Architekt w DS dowiedziałyśmy się o tym w poniedziałek co przeżyłyśmy to nasze......... na szczęście odnalazł się we wtorek,był w piwnicy,trzy dni głodował,ale wszystko dobrze się skończyło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 13 Author Share Posted April 13 Dnia 3.03.2023 o 09:07, DORA1020 napisał: 130zł przeznaczyłam na dług za karmę z mojego bazarku obecny dług to 42zł . Niestety kolejna faktura czeka na wstawienie.: 128zł Część tej karmy trafiła do Murki. Z ostatniego bazarku wpłaciłam do Murki 300zł 92zł przeznaczyłam na spłatę długu za karmę,który obecnie wynosi 78zł./plus kolejna faktura za karmę dla psiaka Kofika 112zł/ Część karmy podałam do Murki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakusiowa Posted April 13 Share Posted April 13 Na moje konto wpadło 100 zł od Karen116 dla kotów u Murki. Bardzo dziękujemy za darowiznę. Przelew już został wysłany. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunnynight Posted April 13 Share Posted April 13 Dnia 13.04.2023 o 10:16, DORA1020 napisał: (...) zaginął Architekt w DS (...) na szczęście odnalazł się we wtorek,był w piwnicy Jak przystało na Architekta, musiał skrupulatnie sprawdzić każdy kąt 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted April 13 Share Posted April 13 Batman już u mnie, wygląda źle, ale zachowuje się normalnie, łasi się, miauczy, je (mokrą karmę mu dałam, bo nie wiem czy z suchą sobie poradzi) i pije wodę. Jest bardzo towarzyski i miziasty. Jutro z nim podjadę do wetki. Pan Rafał, który go przywiózł przekazał na jego leczenie 300 zł ❤️ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 14 Author Share Posted April 14 Dnia 13.04.2023 o 21:19, Murka napisał: Batman już u mnie, wygląda źle, ale zachowuje się normalnie, łasi się, miauczy, je (mokrą karmę mu dałam, bo nie wiem czy z suchą sobie poradzi) i pije wodę. Jest bardzo towarzyski i miziasty. Jutro z nim podjadę do wetki. Pan Rafał, który go przywiózł przekazał na jego leczenie 300 zł ❤️ Bidulek...bidulek dobrze,że jest juz u Ciebie, dt sobie by z tym nie poradził Batman potrzebuje jeszcze wizyty u weta,ciekawa jestem co powie Bardzo dziękujemy Panu Rafałowi za wpłatę pieniążków na jego lecznie💚 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 14 Author Share Posted April 14 Dnia 13.04.2023 o 18:23, bakusiowa napisał: Na moje konto wpadło 100 zł od Karen116 dla kotów u Murki. Bardzo dziękujemy za darowiznę. Przelew już został wysłany. Dziekujemy Karen116 za wpłatę dla kotków💙 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted April 14 Share Posted April 14 Dnia 14.04.2023 o 10:14, DORA1020 napisał: Bidulek...bidulek dobrze,że jest juz u Ciebie, dt sobie by z tym nie poradził Batman potrzebuje jeszcze wizyty u weta,ciekawa jestem co powie Bardzo dziękujemy Panu Rafałowi za wpłatę pieniążków na jego lecznie💚 Dostał mocne zastrzyki, przez weekend będę mu też podawać po trzy dziennie i w poniedziałek kontrola. Dostał też receptę na maść do oczu (zaraz jadę do apteki wykupić), ma okropne zapalenie spojówek, ale oczka wyglądają ok. Ogólnie jest chudziutki i ma problem z połykaniem dlatego taki pysio brudny, bo mu wylatuje część. Ale próbuje się nawet myć, więc nie jest źle. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 14 Author Share Posted April 14 Zapraszam na kolejny bazarek:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted April 15 Share Posted April 15 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted April 15 Share Posted April 15 Batman już dzisiaj nawet mruczy, apetyt ma jeszcze lepszy niż wczoraj, oczka też już lepsze 🙂 Bardzo kochany z niego kotek, bardzo miziasty 🙂 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 15 Author Share Posted April 15 Dnia 15.04.2023 o 14:24, Murka napisał: Batman już dzisiaj nawet mruczy, apetyt ma jeszcze lepszy niż wczoraj, oczka też już lepsze 🙂 Bardzo kochany z niego kotek, bardzo miziasty 🙂 Cieszę się z takich informacji:) Będzie dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted April 17 Share Posted April 17 Dnia 15.04.2023 o 12:57, sue napisał: Psiaczek został dziś zaszczepiony od wścieklizny, koszt 50 zł. Podczas badania palpacyjnego podbrzusza zostało zauważone jedno jądro w poprawnej pozycji i drugie przesunięte z moszny (chyba wnętrostwo), wyczuwalne pod skórą bardziej w stronę brzucha, znacznie powiększone. Jest podejrzenie stanu zapalnego lub nawet nowotworu i wskazanie do szybkiej kastracji, podczas której będzie można dokładniej ocenić sytuację. Pies waży niecałe 15 kg. Koszt zabiegu wynosiłby ~300 zł 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 17 Author Share Posted April 17 Dnia 17.04.2023 o 15:27, sue napisał: Psiaczek został dziś zaszczepiony od wścieklizny, koszt 50 zł. Podczas badania palpacyjnego podbrzusza zostało zauważone jedno jądro w poprawnej pozycji i drugie przesunięte z moszny (chyba wnętrostwo), wyczuwalne pod skórą bardziej w stronę brzucha, znacznie powiększone. Jest podejrzenie stanu zapalnego lub nawet nowotworu i wskazanie do szybkiej kastracji, podczas której będzie można dokładniej ocenić sytuację. Pies waży niecałe 15 kg. Koszt zabiegu wynosiłby ~300 zł Nadal szukamy dla takiego kochanego Koficzka domu stałego lub tymczasowego. Ogromny koszt zabiegu,ale trzeba go zrobić,czy ktos może wspomóc finansowo psiaczka? Będziemy miały do zapłacenia 250zł .Ponieważ osoba pomagająca szczebrzeszyniakom wpłaciła wcześniej 100zł,za co bardzo dziekujemy:) 50zł przeznaczyłysmy na szczepienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts