DORA1020 Posted March 21 Author Share Posted March 21 Bardzo dziekujemy Isabel za zrobienie wczoraj wizyty przedadopcyjnej dla Serduszka i Czerin🌼 wizyta wypadła dobrze i kotki jadą do swoich domów. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted March 21 Share Posted March 21 I jeszcze taki Nikodem, kolega Biszkopta. Niestety dzikawy 😞 ale regularnie przychodzi na jedzonko i przesiaduje na balkonie. Śliczny. Wiadomo że kocurek i raczej młody. Też go ogłoszę ale może na razie jedynie DT bo trudno więcej o nim powiedzieć. https://www.olx.pl/d/oferta/sliczny-milus-prosi-pod-drzwiami-bardzo-chce-miec-wlasny-dom-CID103-IDTJeaQ.html?bs=olx_pro_listing Tam na zdjęciu pije mleko, dokarmia go starsza pani i niby mówiło się jej że nie trzeba dawać mleka ale czy posłuchała? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 23 Author Share Posted March 23 Zapraszam na kolejny bazarek🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted March 24 Share Posted March 24 Bianka i Jasiek testują maksymalne obciążenie półeczki drapaka 😅 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 24 Author Share Posted March 24 Dnia 24.03.2023 o 12:19, Murka napisał: Bianka i Jasiek testują maksymalne obciążenie półeczki drapaka 😅 Moje kochane☀️ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted March 26 Share Posted March 26 Kotki dwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 27 Author Share Posted March 27 Dnia 26.03.2023 o 20:43, sue napisał: Kotki dwa Serduszko i Czerin w ds:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 27 Author Share Posted March 27 A na ulicach w Szczebrzeszynie bezdomny czarno biały psiak:( Taki biedny i smutny:( Przez dwa dni udało mi się go nakarmić,wczoraj niestety go nie widziałam:( Przydałby sie jakis awaryjny dt ,psiak ładny,kudłaty trochę,szybko by znalazł dom,ale niestety nie ma takiego miejsca. Kiedys to zaraz do Murki by trafił,a teraz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted March 27 Share Posted March 27 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunnynight Posted March 27 Share Posted March 27 Jakie cudne umaszczenie! Napiszcie coś o nim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted March 27 Share Posted March 27 Wrzuciłam tu zdjęcia bo chcemy zrobić psiakowi ogłoszenie. Pies jest w lecznicy, w kojcu. Został znaleziony na wsi niedaleko Szczebrzeszyna, w bardzo złym stanie, miał babeszjozę, ale już czuje się lepiej. Ma sporo do nadrobienia - waży ok. 9 kg a powinien z 15 przynajmniej. Może mieć ok 3 lat. Wisi lokalne ogłoszenie czy nie jest niczyją zgubą. Może coś znajdzie na miejscu, ale czasami długo pieski siedzą. Nie umiał psich zachowań, prawdopodobnie przebywał wyłącznie w kojcu - był nieogarnięty pod względem załatwiania się i chodzenia na smyczy, ale szybko się uczy. Wesoły, pozytywny i chętny do zabawy psiak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 28 Author Share Posted March 28 Ogłosiłam psiaka na Lublin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 28 Author Share Posted March 28 Mam wpłatę od bakusiowej 150zł na wyróżnienie ogłoszeń.Ale czekam na promocję,bo wyróżnienie bez promocji kosztuje prawie 18zł. To dla nas za drogo. Bardzo dziekuję🌷💚 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted March 29 Share Posted March 29 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted March 29 Share Posted March 29 Dnia 29.03.2023 o 16:51, sue napisał: Jednak wrócił? Śliczny jest. Oby udało się znaleźć Wam jakies DT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 30 Author Share Posted March 30 Dnia 29.03.2023 o 16:57, Jaaga napisał: Jednak wrócił? Śliczny jest. Oby udało się znaleźć Wam jakies DT. Oby. Potrzebujemy dla niego dt,ale też i karmy. Kilka godzin trwało zanim udało się nam mu pomóc. Nie znając psiaka bałyśmy się,że może ugryzć,że może pomyśli,że po raz kolejny ktoś chce go skrzywdzić. Położył się na kłujących gałęziach,bo na ziemi bardzo zimno. Myślałyśmy,ze może jest chory,albo bardzo zmęczony tułaczką,bo nie chciał wstać,tylko podnosił głowę i patrzył na nas. Ale raczej to drugie. to drugie. Miał kilka wielkich kleszczy.No i nie jest kudłaty,coś mi się ubzdurało. Teraz pilnie szukamy dla bidulka jakiegos miejsca. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted March 30 Share Posted March 30 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 30 Author Share Posted March 30 To jest kochana,dobra,łagodna psinka. I ładnie chodzi na smyczy. I apetyt mu dopisuje. Kasia wyciągnęła mu kilka wielkich kleszczy,do jutra może zostać u niej,jutro Kasia wyjeżdża na kilka dni. Ale i tak nie ma warunków,zeby mógł u niej zostać ,ma swoje dwa psiaki i trzy kotki. Moze macie jakis pomysł jak mu pomóc,gdzie go umieścić? Bo zabrac z ulicy się udało,ale co dalej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakusiowa Posted March 30 Share Posted March 30 Ładny jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted March 30 Share Posted March 30 Może jednak komus zaginął, niedawno był czas cieczek? Jest błyszczący i nie wychudzony. Śliczny, umaszczony jak border collie. Ma takie sympatyczne pysio. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 30 Author Share Posted March 30 Dnia 30.03.2023 o 15:17, Jaaga napisał: Może jednak komus zaginął, niedawno był czas cieczek? Jest błyszczący i nie wychudzony. Śliczny, umaszczony jak border collie. Ma takie sympatyczne pysio. Raczej nie,od tygodnia błąka sie po ulicach. Suczki jak maja cieczke to psy siedzą pod klatką,czasami jest ich kilka. A ten chodził za człowiekiem,wrócił w miejsce gdzie go nakarmiłam.I tam leżał cały dzień. Prawdopodobie nie jest młody,na zdjęciach może ładnie wygląda,ale Kasia mówiła,że jest bardzo brudny,sierść matowa,nie błyszcząca. Pysio ma sympatyczne,fakt Sue oczywiście wstawiła jego zdjęcie na fb,ale wiadomo,że jak ktoś psiaka wyrzucił to dom się żaden nie zgłosi,że zaginął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted March 31 Author Share Posted March 31 Wczoraj znalazłam kotka potrąconego przez samochód,obolały,zziębnięty,taki biedniutki:( dobry duch mnie poprowadził ,bo nigdy tamtędy nie chodzę sue zaniosła go do weta,uzyskał pomoc,sue napisze więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted March 31 Share Posted March 31 Dnia 31.03.2023 o 08:44, DORA1020 napisał: Wczoraj znalazłam kotka potrąconego przez samochód,obolały,zziębnięty,taki biedniutki:( dobry duch mnie poprowadził ,bo nigdy tamtędy nie chodzę sue zaniosła go do weta,uzyskał pomoc,sue napisze więcej Kotka udało się na cito dostarczyć do lecznicy - pobyt i leczenie na koszt gminy. Był w ciężkim stanie, temp. 34 stopnie, bardzo obolały, ciężko oddychał (uraz przedniej części ciała). Szczerze mówiąc nie wierzyłam, że przeżyje noc. Jednak przeżył, jest minimalna poprawa. Na pewno lepiej się czuje z powodu leków przeciwbólowych. Dostaje kroplówki, jest pod tlenem. Oddycha przez pyszczek, w nosie są skrzepy i opuchlizna, ale lepiej to wygląda niż wczoraj, kotek przytomniejszy no i jest mu ciepło. Decydujące będą kolejne dni. Kręgosłup ma w porządku, brak urazu łapek. Zdjęcia nie są chyba drastyczne więc wstawiam, ale jak coś to usunę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted April 3 Author Share Posted April 3 Dnia 3.03.2023 o 09:07, DORA1020 napisał: 130zł przeznaczyłam na dług za karmę z mojego bazarku obecny dług to 42zł . Niestety kolejna faktura czeka na wstawienie.: 128zł Część tej karmy trafiła do Murki. Dług za karmę 170zł Z mojego ostaniego bazarku wpłaciłam do Murki 100zł , 72zł za karmę. W tej chwili dług za karmę wynosi 98zł /ale niestety kolejna faktura do wstawienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sue Posted April 4 Share Posted April 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts