Jump to content
Dogomania

Wielkoucha Pigi! Czyli swinskie opowiesci Dag :D

masienka

Recommended Posts

Noooo, duchi, ale jak widać- 5 lat minęło, a tu bez zmian ;) Dobrze Was "czytać" kobity ;)
obiecuję więcej nie znikać na "pięciolatki" :)

Vectra- dawaj update, co Ty teraz na stanie masz i za którym stworzeniem w nocnej koszulce wzdłuż autostrady szybkiego ruchu biegasz ;)

• Replies 769
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

no, szkoda Chrumiaka (dziękuję)- a błyszcząca i zdrowiutka była do tegoż poniedziałku- nic a nic się nie domyślałam... piesek komplementy dostawał na FB 2 tyg. przed, bo błyszcząca i prawie nie siwa była. Trochę z charakteru "MOHEREK" się z niej zrobił przez dwa ostatnie lata- deszcz się nie podobał, słońce się nie podobało, śnieg niedobry- a ten jamnik to w ogóle paskudny był-
Piga- zabij- bo mnię drażni... (na co Piga- posłusznie- tadam, tadam w kagańcu na jamnika hyc...).
Dalej sobie pochlipuję- ale biegała za frisbee do końca. Nie bolało prawie nic. Tylko mnie boli...

Pysia jak to Pysia- gamoń jeden, rozdzielałam je w przeszłości- jak nie na 4 dni, to na 2 miesiące- z jej poczuciem czasu - pewnie dalej myśli, że Chrum wróci- nudno jej tylko- nie ma kogo podskubywać.

Na drugiego psa mnie w tej chwili nie stać- ani czasowo, ani finansowo- stąd tymczasy (plus oczywiście poczucie winy, że nie zauważyłam czegoś wcześniej- nic by to nie dało, ale to wredne uczucie towarzyszy każdego dnia).
Ni cholery nie jest tak zabawnie, jak 5 lat temu- ale Pigi się stara. Jest dalej takim deklem jak była, rozwala mnie wyrazami pyska- zaprzyjaźniła się ze spanielką, beagielką i bulwą (już nie musi broni Chrumy przed wszystkimi zagrożeniami tego świata- typu "gołąb").

Dobra kobity- popłakałam, a teraz co u Was?

[quote name='andzia69']ojej :( szkoda gacusi :(

a ten czorny staffik był u Ciebie? fajny chłopina z niego :)[/QUOTE]

a był u mnie- Dzik- genialny staffior- do tego rodzina, bo to syn brata miotowego Chrumy- Armiego.
Się zakumplowały z Pigą strasznie, ale taki fajny domek mu się trafił, że mimo szukania dziur w całym (a tą umiejętność posiadam po mistrzowsku)- nie mogłam odmówić staffiorowi lasu, rzeki, pól i ludzi chętnych do rzucania piłeczki do znudzenia ;)

[quote name='Alicja']Psy nam się starzeją :( a my zawsze młode :)

Vectra już nie gania w koszuli po drogach tylko po lesie ;)[/QUOTE]

Tia- mając takie dekle, trudno się zestarzeć ;)

Vectra- po jakim lesie?????

po takiej przerwie o wielu rzeczach nie wiem- ale czemu ganiasz po lesie w nocnej koszulce- ciekawi mnie przeogromnie :)

[quote name='Dag']Tia- mając takie dekle, trudno się zestarzeć ;)

Vectra- po jakim lesie?????

po takiej przerwie o wielu rzeczach nie wiem- ale czemu ganiasz po lesie w nocnej koszulce- ciekawi mnie przeogromnie :)[/QUOTE]

też tam biegałam w piżamce po tym lesie :lol: ze stadem dzikich szalonych stworzeń

[quote name='Alicja']nie martw się , ja aby dojść ilości to na kartce imiona muszę wypisac :lol:[/QUOTE]
to dużą kartkę musisz brać i ze 3 długopisy :evilbat:

odpowiem , ułatwię :diabloti:

psy mam 4 , a reszta to nie psy , tylko suczki :grins:
Franio , Miecio , Grzesio i Henio

[quote name='Vectra']to dużą kartkę musisz brać i ze 3 długopisy :evilbat:

odpowiem , ułatwię :diabloti:

psy mam 4 , a reszta to nie psy , tylko suczki :grins:
Franio , Miecio , Grzesio i Henio[/QUOTE]

ja drobniutkie literki piszę :grins: a przez to kartka , że paluszków brakło :diabloti: :evil_lol:

jestem i ja

kurcze, Dag, strasznie mi przykro z powodu Chrumy... ten moment i u mnie czai sie juz gdzies za rogiem, ech...

bardzo sie ciesze, ze sie odezwalas, i ze z Piga wszystko ok. Oby jeszcze dlugo, dlugo tak zostalo.

a teraz lece na fejsa poogladac :diabloti:

edit: skoro tam sie nie da to tutaj jestem zmuszona zaraportowac, ze foty Pigi rozwalaja system!

Edited by masienka

[quote name='masienka']jestem i ja

a teraz lece na fejsa poogladac :diabloti:

edit: skoro tam sie nie da to tutaj jestem zmuszona zaraportowac, ze foty Pigi rozwalaja system![/QUOTE]

bo to dekiel jest i NIE DA się jej zrobić mądrego zdjęcia ;)
Próbowałam!!! Serio!!!
lata temu ukuło się stwierdzenie, że Piga ma w głowie jedynie nitkę trzymającą uszy- lata mijają- nic poza nitką się tam nie pojawiło :)

[quote name='Alicja']hahahaha u nas to nie ma sznureczka trzymającego uszy ale zmarszczki pojawiające się na czole to śladowe mózgu :)[/QUOTE]

a bo te zmarszczki pojawiające się na czole to jedyna pomarszczona rzecz na głowie i W głowie staffika ;)
oprócz tego prosto i gładko ;)
Się tak zastanawiam, czy mądry staffik (i Piga) gdzieś istnieją w alternatywnej rzeczywistości...

• 10 years later...