Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nikus']Marta prosiła bym Wam przekazał,że przez jakiś czas jeszcze nie będzie mogła wchodzić na dogo. Od 21 lutego była w szpitalu z maluszkiem teraz sama ma ponad 39 stopni gorączki.Proszę więc o cierpliwość i wyrozumiałość,a Marcie i maleństwu życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)[/QUOTE]

zdrówka im zyczę:) sama mamą jestem wiec doskonale rozumiem:)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cantadorra']Marta, wracaj do zdrowia, musisz być silna i zdrowa i Twój maluszek także....[/QUOTE]
Wszystko bedzie dobrze, teraz musza odpoczac :)

Posted

Dostałam maila z domu Rufusa. Opiekunki wkładają wiele pracy w wychowanie psiaka: przyzwyczajenie do normalnych domowych odgłosów /by nie reagował lekiem przy każdym puknięciu, stuknięciu ...), jazdy samochodem, nauki chodzenia na smyczy i zminimalizowania jego chęci "zjedzenia" każdego napotkanego psa. Jednak nie jest łatwo. Trzymajcie kciuki za DS, bo przyda się Paniom wsparcie.

Posted

Witajcie,

wpadłam tylko na chwilkę.
Oliś wraca do zdrowia, jednak bardzo przeżył pobyt w szpitalu i musze Mu poświęcić jeszcze więcej uwagi.

Wieści mam takie same jak napisała Aki.

Panie wkładaja mnóstwo pracy w wychowanie Rufusa. Ostatnio otrzymałam smska z informacją, iż Rufi został puszczony luzem na terenie ogrodu :)

Rufusek trafił do wspaniałego domu.

Posted

Postaram sie napisać w weekend maila do DS. Jeśli wszystko będzie ok, będę chciała rozdysponować pieniążki które zostały po Brutusie-Rufusie.

Moja propozycja - na koncie Rufusa pozostała kwota 1632,80zł:

- 200zł - Kundelkowa Skarbonka która pomogła w opłaceniu szczepień, obroży Kiltix oraz transportu do psanatorium
- 500zł- Tusia zabrana z Korabiewic, która już ponad 2 lata siedzi w hotelu. Miała sponsora z dogo, który pewnego dnia postanowil przestać płacić za Jej hotel i tak powstał dług prawie 2tys. I w ten oto sposób chcąc czy nie chcąc stałam sie w pewnym sensie odpowiedzialna z Tusię. K[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/194858-TUSIA-z-Korabiewic-ZOSTAŁA-SAMA!-dług-za-hotel-wynosi-1500zł-Wizja-schroniska!"]LIK[/URL]
- 200zł- Lola zabrana z Korabiewic. Sunia ma juz swoje lata i tez bardzo długo siedzi w hotelu. Na wątku garstka osób... a nie zapowiada się na to, aby Lola znalazła DS. Oczywiście nie ma deklaracji stałych... [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/217000-Lola-w-hoteliku-brakuje-na-opłacenie-miesiąca-POMÓŻ-PROSZĘ"]KLIK[/URL]
- 200zł - Next zabrany z Klembowa w tragicznym stanie. W hotelu siedzi już prawie 3 lata..i tak jak w przypadku LOli, na wątku garstka osób, deklaracji zero, z miesiąca na miesiąc rośnie zadłużenie wobec hotelu... Next jest psem z problemami.. i niestety nie zapowiada się, aby w najbliższym czasie trafił do DS.. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/187569-Dramat-Nexta-duży-dług-w-hoteliku-POMOCY!!!"]KLIK[/URL]

Bardzo proszę o informację czy Wszyscy wyrażają zgodę na przekazanie kwoty 1100zł zgodnie z powyższą propozycją.
Jest to tylko propozycja, na którą nie musicie wyrazić zgody.

Czyli wstępnie z kwoty 1632,80 pozostanie do rozdysponowania kwota 532,80zł.
Czy jest jakis psiak, którym się zajmujecie, a który pilnie potrzebuje wsparcia finansowego?

Posted

Jeśli możnaby poprosić stówkę dla [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/239495-Tymon-w-lecznicy-zbiera-na-leczenie%21-D%C5%82ug-1800-z%C5%82-22-02-2013r-Prosimy-o-wsparcie%21%21%21"]Tymonka[/URL] byłabym bardzo wdzięczna :)
Psiak powoli wraca do zdrowia, ale długi ma niemiłosierne :(

Posted

Tutaj również jest bardzo potrzebująca pieniędzy sunieczka po bardzo specyficznej operacji, zajrzyjcie: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240180-Ogromny-KRWAWIĄCY-CIĄGNIĘTY-PO-ZIEMI-GUZ-!-NIE-MOŻE-CHODZIĆ-SIEDZIEĆ-RATUNKU[/url]!!!

Posted

Czy sa jeszcze jakies propozycje??

Dostałam maila od Pani Anny.
Rufus na spacerach obszczekuje wszystkich i wszystko, Na psy się rzuca, niestety.
W ogrodzie czuje sie świetnie. Biega, szaleje. Najbezpieczniej się czuje wcześnie rano i późnym wieczorem, kiedy nie ma takiego zamieszana na ulicach itd.
Starszy kot dobrze czuje się w towarzystwie Rufusa, natomiast dwa młodziaki starają się Go unikać :)

Generalnie jest ciężko, nawet bardzo, ale Panie sie nie poddają, wkładają mnóstwo pracy i serca, aby poukładać Rufusa. Za co serdecznie dziękuję :)

Posted

A może by się jeszcze trochę wstrzymać z rozdysponowaniem pieniędzy po Rufusie, skoro jego ułożenie jest takim wyzwaniem? Może będzie potrzeba konsultacji u behawiorysty lub jakiegoś szkoleniowca i Panie będą potrzebowały wsparcia finansowego? Co o tym myślicie? o takiej rezerwie np. 500 zł zostawionej jeszcze na jakiś czas?

Posted

Myślę,ze jakąś rezerwę np. na konsultacje z Behawiorystą warto jest zostawic i moze trzeba by bylo juz teraz sprobowac wlasnie taka zalatwic.

Posted

[quote name='obraczus87']Myślałam o tym od samego początku, ale nie wiedziałam czy wyrazicie zgodę :oops:

Napisałam wczoraj wieczorem do Pani Anny pytanie o szkoleniowca..[/QUOTE]

Daj znać w wolnej chwil, jak dostaniesz odpowiedź.

Posted

Pomysł trafiony :)

Rufek jest na diecie, bo ma częste biegunki. Odbyło się też kilka wizyty u weta, czekają Go jeszcze badnia krwi i USG,
dlatego pomoc z naszej strony jest mile widziana, co mnie bardzo cieszy.

Napisałam PW do AKi w sprawie szkolenia Rufusa. Jak się czegoś dowiem napisze o tym.

Acha, Rufus uwielbia śnieg. Robi teraz za pług śnieżny ;)
Psa na spacerze nie zauważył, ale bezdomnego kota chciał zjeść.
No nic, najważniejsze, że ma kochający dom i właścicieli, którzy chcą z Nim pracować.

Dostałam dwa zdjęcia mmsem, ale nie moge ich wgrać, jakis błąd mi wyskakuje :roll:
Acha zdjęć z bliska nie ma, ponieważ Rufi boi się aparatu.