fidekangela Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Cavalierka to wiem , dlatego mówie ,że jest jakieś ale... a jutro ide porwac psa z hodowli znajomej i ćwiczymy ;) Cavalierka czemu nie odpowiadasz na gg ?:>
paulinka13 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 no ja tez psiaka poszukuje do Dobrego Miasta...mam nadzieje ze Cavalierka mi pomoze.... no ale jak obiecalas:):):) jakos sie jutro spotkamy:) a chce dodac, ze w MP mi wystarczylo opanowanie teorii...potem tylko troche potrenowac...i naprawde- BEZ NERWOW (ale mi i tak zawsze się nogi trzęsa:P:P)
Asta Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Paulino nie ma co się stresować, tylko to się na psie odbija, więc bądź na luzie, przecież nie będziesz robiła tego po raz pierwszy ;) Bądź pewna siebie (w sensie, żeby CI SIĘ NOGI NIE TRZĘSŁY) i wykonuj dokładnie polecenia sędziego :)
paulinka13 Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 no:):) ta wystawa w Dobrym MIeście byla moja 3:) nie bylo tak jak chcialam, ale ja dopiero sie ucze...no nie weszlam do 4:(:( no ale nie zalamuje sie!!
Atena Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Mamy pytanie-czy jest jakiś Junior handler we Wrocławiu? :P
nathaniel Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='Asta']Podaję wyniki z wczorajszego dnia w Opolu: [COLOR=#202020]Grupa Młodsza : 1.Ola z borzojem 2.Marta Malitka w whippetem 3.Prezenterka z bearderd collie 4.Karolina (ja)] z jack russell terierem Grupa Starsza : 1.Kasia Skrzypczyk z cocker spanielem amerykańskim (Zwycięzca Dnia) 2.Kasia Taraszkiewicz z buldogiem francuskim 3.Przemek Walczak z beaglem 4.Prezenterka z parson russell terierem[/COLOR] [COLOR=#202020]Wystawa oraz organizacja MP była bardzo fajna :) Jestem z siebie bardzo zadowolona bo występowałam pierwszy raz z psem mojej sis nie popełniając żadnego błędu ;) Pozatym dostaliśmy plecaczek z eukanuby i puchar :) I 9 pkt do indexu ]:->[/COLOR][/quote] A widziałeś może Amstaffkę Ambrę : [url]http://img15.imageshack.us/my.php?image=hpim0669maa0ja.jpg[/url] [url]http://img19.imageshack.us/my.php?image=hpim01740uz.jpg[/url] (to z innej wystawy :D )
Xxxxxxxxxxxx Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Dawno mnie tu nie było. Mam pytanie dotyczące zmiany regulaminu(wiem trochę zacofana jestem) no więc: Czy jak rocznikowo mam lat 13 (aktualnie mam 12 i pół) to w której grupie mam startować?? A co do "pożyczania" psów na wystawach - to jak je sobie "znajdujecie"? Już mi się wszystko miesza i wogule nie wiem czy mam startować w MP (może lepiej nie...).
paulinka13 Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='go|denk@!']Dawno mnie tu nie było. Mam pytanie dotyczące zmiany regulaminu(wiem trochę zacofana jestem) no więc: Czy jak rocznikowo mam lat 13 (aktualnie mam 12 i pół) to w której grupie mam startować?? A co do "pożyczania" psów na wystawach - to jak je sobie "znajdujecie"? Już mi się wszystko miesza i wogule nie wiem czy mam startować w MP (może lepiej nie...).[/quote] wiesz, co do zmiany regulaminu to ci nie pomoge, ale z psami łatwo...wystarczy podejsc do kogos i zapytac po prostu czy mozesz pozyczyc...
wiki_2006 Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Hej :) Od niedawna startuje na Mlodym prezenterze :) Mam nadzieje,ze kiedys przejde do finalu i uda zajac mi sie lokatę :) Pozdrawiam Wiki
Asta Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='nathaniel']A widziałeś może Amstaffkę Ambrę : [URL="http://img15.imageshack.us/my.php?image=hpim0669maa0ja.jpg"]http://img15.imageshack.us/my.php?image=hpim0669maa0ja.jpg[/URL] [URL="http://img19.imageshack.us/my.php?image=hpim01740uz.jpg"]http://img19.imageshack.us/my.php?image=hpim01740uz.jpg[/URL] (to z innej wystawy :D )[/quote] Widziałaś ;) To ty prezentujesz to amstaffkę w młodszej grupie? Goldenka według regulaminu jesteś jeszcze w młodszej, a dziewczyny może troshkę sie wstrzymacie Wiki a z jakim psiakiem startujesz? I na jakich najbliższych wystawach będziesZ? Jaka grupa?
Guest Reyes Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Hej Odniedawna zaczełam startować w JH. Nie powiem że mi dobrze idzie... Jakby nie Alanowak na piewszym "stracie" by sie skończyło. Chciałam zapytać czy można startować z rodowodowym psem, który nie będzie zgłoszony na tą wystawe?
gwiezdny-wyslannik Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Jasne,że można,sama często tak robię ;) .Dla potwierdzenia wklejam cytat z regulaminu z pkt2:"Pies może być zgłoszony tylko do konkursu Młody Prezenter, ale musi odpowiadać tym samym warunkom jak przy zgłoszeniu na wystawę."
Guest Reyes Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Dzięki za odpowiedz :buzi: Przeczytałam regulamin z tym punktem włącznie ale jest coś czego nie rozumiem. Mnie zawsze (no zawsze :+/ 3 razy na 3)pytali o numer psa w katalogu... więc po co?? Pozdr. Pomiziajcie piesie.
Asta Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Zazwyczaj to robią... Bo musza chyba uzupełnić lukę w karcie którą wysyłają później chyba do oddziału głównego:evil_lol: Ale przecież nie musisz im podawać, wystarczy że zgłosisz psa tylko na młodego ps ma ktoś wynki z młodszej?!
nathaniel Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='Asta']Widziałaś ;) To ty prezentujesz to amstaffkę w młodszej grupie? Goldenka według regulaminu jesteś jeszcze w młodszej, a dziewczyny może troshkę sie wstrzymacie Wiki a z jakim psiakiem startujesz? I na jakich najbliższych wystawach będziesZ? Jaka grupa?[/quote] Nie ;) Tak sie pytam, to moja kolezanka najprawdopodobniej, czarne krotkie wlosy, brylki ;) Wiesz moze czy Ambra zajela jakies miejsce ? :)
Asta Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Niestety mnie nie było na tej wystawie, a zawsze o wynikach mam wycieki :)
talut Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Asta, całe podium dla Rosjan ;) 1. Prezenter ze staffikiem 2. Prezenterka z whippetem 3. Prezenterka z bearded collie :) a ja dzięki Agasi (:P) odważyłam się zadebiutować w gr.młodszej :cool3: nawet dostałam się do półfinału :cool1:
Asta Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 To Młodsza? Na 2 znając (jeżeli to młodsza) życie PANI MM :roll:
talut Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 młodsza ;) 2. miejsce miała b.sympatyczna Rosjanka z białawym whippetkiem :)
Agasia Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='Asta']To Młodsza? Na 2 znając (jeżeli to młodsza) życie PANI MM :roll:[/QUOTE] pomylilas sie lalencja bo pani MM odpadla :)
paulinka13 Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 [quote name='Asta']To mówisz, że pies tylko zgłoszony na MP ;) Carotinko, masz rację... Ale cóż trzeba ujawnić watek prawdy[/quote] dzieki Asta!! teraz nie bede sie juz denerwowala ze nie wiem jaki numer katalogowy ma pies, ktorego pozyczam...:)
paulinka13 Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 [quote name='Asta']Ok, już się doczytałam... Ah ten mój pośpiech ;) Pearl znowu musze Ci przyznać rację :) A ja mam mały problem... Chcem wystawić labradorkę na MP, a jak wiecie powinno się mieć zwiniętą ringówkę, a większość wie, że labradora prawidłowo wystawia się na luźnej, to więc mogę wziąść to sunię i nie będzie mnie to dyskwalifikowało?[/quote] ja bylam z goldenka na zwinietej ringowce i (nie wiem jak sie powinno wystawiac goldeny na ringu) sendzia sie nie czepial. moze z labkami bedzie tak samo??
LAURA Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 ja równiez gratuluje wszystkim :) a co do tego całego miana "pro" - ja na swojej stronie wyraznie podkresliłam,że jestem pro w chartach i ogarach polskich :) co nie znaczy,ze nie wystawiałam i nie umiem wystawiać innych ras.Poprostu najczęściej wystawiam te psy,i wiele charciarzy ma o mnie bardzo dobra opinię. Oczywiście rozumiem takie osoby jak Flashi,która z cała pewnościa zasłuzyła sobie na to miano.I też wkurzają mnie dzieci które były zaledwie na paru wystawach i udało im sie wystawić psa....no i oczywiście od razu robią sobie piekną www z wielkim napisem"Professional handler".... Ale Alanowak moim zdaniem na 100% się do nich nie zalicza. Ma bardzo dobra opinię wśrod hodowców,wystawiała wiele psów i ma liczne sukcesy. :)
Asta Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 [quote name='Asta']A ja mam mały problem... Chcem wystawić labradorkę na MP, a jak wiecie powinno się mieć zwiniętą ringówkę, a większość wie, że labradora prawidłowo wystawia się na luźnej, to więc mogę wziąść to sunię i nie będzie mnie to dyskwalifikowało?[/quote] Czy ktoś może jeszcze mi odpowiedzieć...? Gratulacje dla Agasi ;)
martyna. Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 A czy ktoś będzie z Was w Słupsku ?? Aha jeszcze małe pytanko..jak ocenia Pan Gilarski,chodzi mi o to czy sprawiedliwie,jakie psy lubi(a przynajmniej jakie wygrywaja zazwyczaj:cool3: ) ??:) Pozdrwionka
Recommended Posts