Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja tez psiaka poszukuje do Dobrego Miasta...mam nadzieje ze Cavalierka mi pomoze.... no ale jak obiecalas:):):) jakos sie jutro spotkamy:) a chce dodac, ze w MP mi wystarczylo opanowanie teorii...potem tylko troche potrenowac...i naprawde- BEZ NERWOW (ale mi i tak zawsze się nogi trzęsa:P:P)

Posted

Paulino nie ma co się stresować, tylko to się na psie odbija, więc bądź na luzie, przecież nie będziesz robiła tego po raz pierwszy ;) Bądź pewna siebie (w sensie, żeby CI SIĘ NOGI NIE TRZĘSŁY) i wykonuj dokładnie polecenia sędziego :)

Posted

[quote name='Asta']Podaję wyniki z wczorajszego dnia w Opolu:
[COLOR=#202020]Grupa Młodsza :
1.Ola z borzojem
2.Marta Malitka w whippetem
3.Prezenterka z bearderd collie
4.Karolina (ja)] z jack russell terierem

Grupa Starsza :
1.Kasia Skrzypczyk z cocker spanielem amerykańskim (Zwycięzca Dnia)
2.Kasia Taraszkiewicz z buldogiem francuskim
3.Przemek Walczak z beaglem
4.Prezenterka z parson russell terierem[/COLOR]

[COLOR=#202020]Wystawa oraz organizacja MP była bardzo fajna :) Jestem z siebie bardzo zadowolona bo występowałam pierwszy raz z psem mojej sis nie popełniając żadnego błędu ;) Pozatym dostaliśmy plecaczek z eukanuby i puchar :) I 9 pkt do indexu ]:->[/COLOR][/quote]

A widziałeś może Amstaffkę Ambrę :

[url]http://img15.imageshack.us/my.php?image=hpim0669maa0ja.jpg[/url]
[url]http://img19.imageshack.us/my.php?image=hpim01740uz.jpg[/url] (to z innej wystawy :D )

Posted

Dawno mnie tu nie było. Mam pytanie dotyczące zmiany regulaminu(wiem trochę zacofana jestem) no więc:
Czy jak rocznikowo mam lat 13 (aktualnie mam 12 i pół) to w której grupie mam startować??

A co do "pożyczania" psów na wystawach - to jak je sobie "znajdujecie"?

Już mi się wszystko miesza i wogule nie wiem czy mam startować w MP (może lepiej nie...).

Posted

[quote name='go|denk@!']Dawno mnie tu nie było. Mam pytanie dotyczące zmiany regulaminu(wiem trochę zacofana jestem) no więc:
Czy jak rocznikowo mam lat 13 (aktualnie mam 12 i pół) to w której grupie mam startować??

A co do "pożyczania" psów na wystawach - to jak je sobie "znajdujecie"?

Już mi się wszystko miesza i wogule nie wiem czy mam startować w MP (może lepiej nie...).[/quote]

wiesz, co do zmiany regulaminu to ci nie pomoge, ale z psami łatwo...wystarczy podejsc do kogos i zapytac po prostu czy mozesz pozyczyc...

Posted

[quote name='nathaniel']A widziałeś może Amstaffkę Ambrę :

[URL="http://img15.imageshack.us/my.php?image=hpim0669maa0ja.jpg"]http://img15.imageshack.us/my.php?image=hpim0669maa0ja.jpg[/URL]
[URL="http://img19.imageshack.us/my.php?image=hpim01740uz.jpg"]http://img19.imageshack.us/my.php?image=hpim01740uz.jpg[/URL] (to z innej wystawy :D )[/quote]

Widziałaś ;) To ty prezentujesz to amstaffkę w młodszej grupie? Goldenka według regulaminu jesteś jeszcze w młodszej, a dziewczyny może troshkę sie wstrzymacie
Wiki a z jakim psiakiem startujesz? I na jakich najbliższych wystawach będziesZ? Jaka grupa?

Guest Reyes
Posted

Hej
Odniedawna zaczełam startować w JH. Nie powiem że mi dobrze idzie... Jakby nie Alanowak na piewszym "stracie" by sie skończyło. Chciałam zapytać czy można startować z rodowodowym psem, który nie będzie zgłoszony na tą wystawe?

Posted

Jasne,że można,sama często tak robię ;) .Dla potwierdzenia wklejam cytat z regulaminu z pkt2:"Pies może być zgłoszony tylko do konkursu Młody Prezenter, ale musi odpowiadać tym samym warunkom jak przy zgłoszeniu na wystawę."

Guest Reyes
Posted

Dzięki za odpowiedz :buzi:

Przeczytałam regulamin z tym punktem włącznie ale jest coś czego nie rozumiem. Mnie zawsze (no zawsze :+/ 3 razy na 3)pytali o numer psa w katalogu... więc po co??
Pozdr. Pomiziajcie piesie.

Posted

Zazwyczaj to robią... Bo musza chyba uzupełnić lukę w karcie którą wysyłają później chyba do oddziału głównego:evil_lol: Ale przecież nie musisz im podawać, wystarczy że zgłosisz psa tylko na młodego
ps ma ktoś wynki z młodszej?!

Posted

[quote name='Asta']Widziałaś ;) To ty prezentujesz to amstaffkę w młodszej grupie? Goldenka według regulaminu jesteś jeszcze w młodszej, a dziewczyny może troshkę sie wstrzymacie
Wiki a z jakim psiakiem startujesz? I na jakich najbliższych wystawach będziesZ? Jaka grupa?[/quote]

Nie ;) Tak sie pytam, to moja kolezanka najprawdopodobniej, czarne krotkie wlosy, brylki ;)

Wiesz moze czy Ambra zajela jakies miejsce ? :)

Posted

Asta, całe podium dla Rosjan ;)
1. Prezenter ze staffikiem
2. Prezenterka z whippetem
3. Prezenterka z bearded collie
:)

a ja dzięki Agasi (:P) odważyłam się zadebiutować w gr.młodszej :cool3: nawet dostałam się do półfinału :cool1:

Posted

[quote name='Asta']To Młodsza? Na 2 znając (jeżeli to młodsza) życie PANI MM :roll:[/QUOTE]
pomylilas sie lalencja bo pani MM odpadla :)

Posted

[quote name='Asta']To mówisz, że pies tylko zgłoszony na MP ;) Carotinko, masz rację... Ale cóż trzeba ujawnić watek prawdy[/quote]
dzieki Asta!! teraz nie bede sie juz denerwowala ze nie wiem jaki numer katalogowy ma pies, ktorego pozyczam...:)

Posted

[quote name='Asta']Ok, już się doczytałam... Ah ten mój pośpiech ;) Pearl znowu musze Ci przyznać rację :) A ja mam mały problem... Chcem wystawić labradorkę na MP, a jak wiecie powinno się mieć zwiniętą ringówkę, a większość wie, że labradora prawidłowo wystawia się na luźnej, to więc mogę wziąść to sunię i nie będzie mnie to dyskwalifikowało?[/quote]
ja bylam z goldenka na zwinietej ringowce i (nie wiem jak sie powinno wystawiac goldeny na ringu) sendzia sie nie czepial. moze z labkami bedzie tak samo??

Posted

ja równiez gratuluje wszystkim :)

a co do tego całego miana "pro" - ja na swojej stronie wyraznie podkresliłam,że jestem pro w chartach i ogarach polskich :) co nie znaczy,ze nie wystawiałam i nie umiem wystawiać innych ras.Poprostu najczęściej wystawiam te psy,i wiele charciarzy ma o mnie bardzo dobra opinię.
Oczywiście rozumiem takie osoby jak Flashi,która z cała pewnościa zasłuzyła sobie na to miano.I też wkurzają mnie dzieci które były zaledwie na paru wystawach i udało im sie wystawić psa....no i oczywiście od razu robią sobie piekną www z wielkim napisem"Professional handler"....
Ale Alanowak moim zdaniem na 100% się do nich nie zalicza. Ma bardzo dobra opinię wśrod hodowców,wystawiała wiele psów i ma liczne sukcesy. :)

Posted

[quote name='Asta']A ja mam mały problem... Chcem wystawić labradorkę na MP, a jak wiecie powinno się mieć zwiniętą ringówkę, a większość wie, że labradora prawidłowo wystawia się na luźnej, to więc mogę wziąść to sunię i nie będzie mnie to dyskwalifikowało?[/quote]

Czy ktoś może jeszcze mi odpowiedzieć...?

Gratulacje dla Agasi ;)

Posted

A czy ktoś będzie z Was w Słupsku ?? Aha jeszcze małe pytanko..jak ocenia Pan Gilarski,chodzi mi o to czy sprawiedliwie,jakie psy lubi(a przynajmniej jakie wygrywaja zazwyczaj:cool3: ) ??:)

Pozdrwionka

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...