Jump to content
Dogomania

Problem Z Tarczycą


Recommended Posts

Witam
Mam pytanie gdzie w Krakowie wykonam badanie ft3 i ft4 u psa??
Jaki jest mniej więcej koszt??
Jest to potrzebne ponieważ młoda jest podejrzana o niedoczynność tarczycy.
Również jestem ciekawa gdzie można wysłać próbkę krwi na badanie w kierunku tgaa lub ata.
Słyszałam że w Polsce się tego typu badań nie wykonuje.
Pozdrawiam serdecznie

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

cholesterol - 108-300 mg/dl lub 2.8-7.8 mmol/l
FT3 - 2.4-6 ng/l lub 3.7-9.2 pmol/l
FT4 - 0.6-3.7 ng/dl lub 7.7-47.6 pmol/l
TSH - <0.5 ng/ml

w linkach zamieszcze stronke w ktorej sa te normy (ja mam ich ksiazke:p )

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Sabra ma niedoczynność tarczycy od prawie miesiąca dostaje Euthyrox dwa razy dziennie po 250 mikrogramów. Gdybym sie nie uparła na te badania to by dalej nie było wiadomo dlaczego ona ciągle śpi, marznie, tyje pomimo braku apetytu i łysieje.
Wet powiedział że to jej uroda ze pssiaki po sterylizacji tak mają a potem było mu głupio bo wyszło na moje.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements

×
×
  • Create New...