Jump to content
Dogomania

Okrutne traktowanie psa przez pracownika "SCHRONISKA"!

SATURA

Recommended Posts

Dziś przypadkiem w gazecie współczesnej zauważyłam bardzo przerażający artykuł - oto link do filmu, który przedstawia całą sytuację
[URL]http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091207/REG30/597296640[/URL]
Wysłałam artykuł z gazety i ten link do Animalsu, co można jeszcze zrobić? Pracownik schroniska musi być ukarany za ten czyn, jeśli on w tak okrutny sposób potraktował tego szczeniaka, to co musi się dziać w schronisku...:placz:

[URL="http://img31.imageshack.us/i/prasa001.jpg/"][IMG]http://img31.imageshack.us/img31/2419/prasa001.th.jpg[/IMG][/URL]

Dziewczyny, facet tak całe życie przepracował. On zapewne nawet nie wie jak powinien prawidłowo postępować ze zdrowym psem, o chorym polamanym po wypadku już nie wspominając. Takim ludziom jak on trzeba pokazać, POKAZAĆ jak powinni udzielać pomocy tym zwierzętom. Jeśli nikt go nigdy nie przeszkolił <bo to co on robi to pół wieku temu tak robiono>, człowiek całe życie tak robi, jego pracodawca nieczego więcej nie wymaga, akceptuje takie "odławianie", to ten "pielęgniarz" jest przekonany, że robi dobrze.
Nie bronię go broń Boże, ale to wina całego systemu w naszym kraju, związanego z bezdomnymi zwierzętami i wogóle ze zwierzętami. Mam olbrzymia nadzieję, że w końcu zacznie się coś zmieniać, tylko niestety ofiarami nadal są bezbronne psiaki.
A facet, no to przecież było widać, prosty prymitywny, i niewidzący, że tym co zrobił, sprawil dodatkow cierpienie tej suńki.

Mnie ściskało gdy to widziałam.
Ciągle jakieś komisje powstają śledcze ds Blidy, spółek węglowych i inne. Dlaczego nikt nie wpadnie na pomysł by stworzyć w każdym województwie np komisje ds monitorowania pracy schronisk. Bo to tzreba by było zacząć od góry, pozmieniać całe te towarzystwo na stołkach i kolejnych i kolejnych i w końcu za takich "opiekunów" sie zabrać...
Rozmarzyłam się:-(

Przed chwilą w tv oglądałam. Przedstawiciel Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce z Ełku "uznał, że ci panowie mogą dalej tam pracować, będę pili to ich zwolni. Będą następni. A ci jeszcze jakoś dobrze pracują".. Cóż za ciekawe podejście....

Kara dla faceta to to, że nie dostanie premii ;/

Dzis też oglądałam te nowsze informacje na temat tej wleczonej suni przez tego "opiekuna", który to pijany pracuje a za kare zabiorą mu premię, pewnie ze 200zł brutto. Pogratulować podejścia kierownictwu, nie ma to jak mądre decyzje. Może potrzebują więcej takich pracowników? Wszędzie pełno takich pracusi, tylko wybierać. Juz od świtu okupują parki czy uliczki osiedlowe.A ten pan, niby kierownik schroniska wg mnie nie powinien już zajmować swojego stanowiska, pewnie się okaże, że działo się tam bardzo źle. Strasznie żal tych niewinnych psiaków.Zastanawia mnie właścicielka Soni. O tym, że jej suka jest połamana wleczona po ulicy dowiedziała się oglądając program. Może mi się coś pomyliło, ale ja zrozumiałam, że to wszystko miało miejsce około tygodnia temu. Dlaczego nie widziała, że psa w domu tydzien nie ma?Źle coś zrozumiałam?

Mieszkańcy Ełku wyślijcie w sprawie schroniska ankietę do Urzędu Miasta [URL]http://www.elk.pl/komunikaty/?v=16&i=140[/URL] (Strona 28 załącznika nr 1 Zarządzenia Nr 1023/09 Prezydenta Miasta Ełku z dnia 12 listopada 2009 roku w sprawie projektu budżetu na 2010 rok – DZIAŁ 900, ROZDZ. 90013, PAR. DOTYCZĄCY SCHRONISKA DLA ZWIERZĄT.)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...