SATURA Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Dziś przypadkiem w gazecie współczesnej zauważyłam bardzo przerażający artykuł - oto link do filmu, który przedstawia całą sytuację [URL]http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091207/REG30/597296640[/URL] Wysłałam artykuł z gazety i ten link do Animalsu, co można jeszcze zrobić? Pracownik schroniska musi być ukarany za ten czyn, jeśli on w tak okrutny sposób potraktował tego szczeniaka, to co musi się dziać w schronisku...:placz: [URL="http://img31.imageshack.us/i/prasa001.jpg/"][IMG]http://img31.imageshack.us/img31/2419/prasa001.th.jpg[/IMG][/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doda_ Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 widziałam filmik.. straszne... ja bym dorwała tego drania !!!!!!! Wiadomo, co z psem??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATURA Posted December 9, 2009 Author Share Posted December 9, 2009 Sprawa została opisana na onecie. Cytat: "Reporterzy magazynu TVN24 "Prosto z Polski" postanowili zapytać pracownika, co skłoniło go do takiego traktowania psa. Jego tłumaczenia będzie można zobaczyć już dziś w programie o 17.10" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinia1984 Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 [url]http://www.onet.tv/wlokl-psa-ze-zlamana-miednica,5844245,1,klip.html#[/url] wlasnie widzialam filmik na onecie ...co to za troglodyta i bezmozg? to pracownik schroniska???? trzeba to naglosnic, tacy ludzie to wstyd dla tego schroniska! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATURA Posted December 9, 2009 Author Share Posted December 9, 2009 Obejrzałam program w tv, jestem załamana... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Awit Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Dziewczyny, facet tak całe życie przepracował. On zapewne nawet nie wie jak powinien prawidłowo postępować ze zdrowym psem, o chorym polamanym po wypadku już nie wspominając. Takim ludziom jak on trzeba pokazać, POKAZAĆ jak powinni udzielać pomocy tym zwierzętom. Jeśli nikt go nigdy nie przeszkolił <bo to co on robi to pół wieku temu tak robiono>, człowiek całe życie tak robi, jego pracodawca nieczego więcej nie wymaga, akceptuje takie "odławianie", to ten "pielęgniarz" jest przekonany, że robi dobrze. Nie bronię go broń Boże, ale to wina całego systemu w naszym kraju, związanego z bezdomnymi zwierzętami i wogóle ze zwierzętami. Mam olbrzymia nadzieję, że w końcu zacznie się coś zmieniać, tylko niestety ofiarami nadal są bezbronne psiaki. A facet, no to przecież było widać, prosty prymitywny, i niewidzący, że tym co zrobił, sprawil dodatkow cierpienie tej suńki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Awit Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Mnie ściskało gdy to widziałam. Ciągle jakieś komisje powstają śledcze ds Blidy, spółek węglowych i inne. Dlaczego nikt nie wpadnie na pomysł by stworzyć w każdym województwie np komisje ds monitorowania pracy schronisk. Bo to tzreba by było zacząć od góry, pozmieniać całe te towarzystwo na stołkach i kolejnych i kolejnych i w końcu za takich "opiekunów" sie zabrać... Rozmarzyłam się:-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frania77 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Masz racje Awit, tylko szkoda że to "marzenie sciętej głowy", no ale cóż może za kilkanaście lat powoli zacznie się coś zmieniac.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinia1984 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 wlasnie w faktach byl reportaz o Soni, bo psine rozpoznali na filmiku jej wlasciciele. Pracownik mial 2 promile alkoholu we krwi, byla policja a straz dla zwierzat przeprowadza kontrole, kierownik schroniska jest nieuchwytny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolcia_ko5 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Przed chwilą w tv oglądałam. Przedstawiciel Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce z Ełku "uznał, że ci panowie mogą dalej tam pracować, będę pili to ich zwolni. Będą następni. A ci jeszcze jakoś dobrze pracują".. Cóż za ciekawe podejście.... Kara dla faceta to to, że nie dostanie premii ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinia1984 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 cisnienie mi sie podnioslo po tych slowach...to kogo sie zatrudnia w schroniskach? margines społeczny?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolcia_ko5 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 A wiecie czemu sunia wylądowała na ulicy po wypadku? Skoro ma właścicieli. Uciekła im??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATURA Posted December 10, 2009 Author Share Posted December 10, 2009 [url]http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091210/REG30/428435248[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinia1984 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 tak uciekla...szkoda ze nie pilnowali...mam nadzieje ze ich tez czegos to nauczy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Awit Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Dzis też oglądałam te nowsze informacje na temat tej wleczonej suni przez tego "opiekuna", który to pijany pracuje a za kare zabiorą mu premię, pewnie ze 200zł brutto. Pogratulować podejścia kierownictwu, nie ma to jak mądre decyzje. Może potrzebują więcej takich pracowników? Wszędzie pełno takich pracusi, tylko wybierać. Juz od świtu okupują parki czy uliczki osiedlowe.A ten pan, niby kierownik schroniska wg mnie nie powinien już zajmować swojego stanowiska, pewnie się okaże, że działo się tam bardzo źle. Strasznie żal tych niewinnych psiaków.Zastanawia mnie właścicielka Soni. O tym, że jej suka jest połamana wleczona po ulicy dowiedziała się oglądając program. Może mi się coś pomyliło, ale ja zrozumiałam, że to wszystko miało miejsce około tygodnia temu. Dlaczego nie widziała, że psa w domu tydzien nie ma?Źle coś zrozumiałam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuza1308 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Zachowanie tego pracownika schroniska jest szokujące!!! Jak tacy ludzie mogą tam pracować? Dla mnie to jest zwykły menel bez jakichkolwiek uczuć!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankar Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Pokazali ten film dzisiaj w telewizji, Masakra. Przez następne 5 dni psinka siedziała w klatce bez żadnej pomocy!!! Dopiero po 5 dniach została przewieziona do wet-a. A schronicko usytuowane jest w sąsiedztwie wysypiska śmieci. Koszmar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Awit Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Teraz mi przyszło do głowy czy właścicielka tej suńki będzie mogła ją leczyć, czy będzie miała za co. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinia1984 Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 sunka jest leczona... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolanta_O Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Słuchajcie myślicie że to rzeczywiście jest właścicielka? Ciekawe co z psem...? Boże jaka biedula!!!:( Jak bym tam była to chyba tego człowieka bym!@#$%!@:angryy::angryy::angryy: i w dodatku miałabym czyste sumienie :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATURA Posted December 11, 2009 Author Share Posted December 11, 2009 Mieszkańcy Ełku wyślijcie w sprawie schroniska ankietę do Urzędu Miasta [URL]http://www.elk.pl/komunikaty/?v=16&i=140[/URL] (Strona 28 załącznika nr 1 Zarządzenia Nr 1023/09 Prezydenta Miasta Ełku z dnia 12 listopada 2009 roku w sprawie projektu budżetu na 2010 rok – DZIAŁ 900, ROZDZ. 90013, PAR. DOTYCZĄCY SCHRONISKA DLA ZWIERZĄT.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salo Posted December 24, 2009 Share Posted December 24, 2009 [B]Polskie schroniska i pracownicy w tych schroniskach to jeden wielki syf.[/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borówka16 Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Ludzie są okropni!!! I wogóle jak ten typ mógł w schronie pracować? Kto go tam przyjął? Według mnie powinnien być dyscyplinarnie zwolniony,zapłacić z 5 tys. minimum na schronisko i dostać kare śmierco-to jest moim marzeniem,ale przynajmniej niech pare lat posiedzi!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka(Visenna) Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 z tego co czytalam suka miala szczeniaka/szczeniaki(zostaly w domu).Ciekawe jak byly duze i czy poradzily sobie bez mamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercy Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 brak słów!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts