Vectra Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 [quote name='Bijou181']Witajcie, jako że niebawem spodziewam się maluszków chciałam zapytać Was z jakich porodówek czy też kojców korzystacie ? Planowałam kupno takiej skrzyneczki [URL]http://www.warwickwhelpingboxes.co.uk/index.php/products/whelping-boxes/deluxe/deluxe-whelping-box-24q-x-24q-x-125q-4-detail[/URL] , jednak jest problem z wysyłką do Polski.[/QUOTE] płyta OSB i śrubki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaira Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Potwierdzam wypowiedź Vectry, ew z szafy bądź innego tego typu mebla zrobić kojec. A jak i tak jest niepotrzebny to po odchowie nie będzie szkoda wyrzucić. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CASIA&ttb Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 [quote name='Vectra']płyta OSB i śrubki :)[/QUOTE] dodałabym jeszcze 2 zawiasy i zasuwkę :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vectra Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 [quote name='CASIA&ttb']dodałabym jeszcze 2 zawiasy i zasuwkę :P[/QUOTE] i kantówka niezbędna ;) do czegoś trzeba osb śrubkami chwycić :) na podłogę , grube gumoleum. U mnie drugi miot śmiga w kojcu takim , jest zacnie :cool3: [IMG]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408714_544038072289242_1973086828_n.jpg[/IMG] jak ktoś ma suczkę która może przygnieść ciałem , to można z rurek plastikowych , zrobić rusztowanie dookoła. koszt serio minimalny ... ja oglądałam te gotowe kojce , ale mnie żaden rozmiar nie satysfakcjonował. Póki papiki glizdowate , to dużego lokalu nie potrzebują ... ale jak zaczynają walczyć o swoją konstytucję ... to kwatera lepsza jak większa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guciek Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Dzisiaj 50 dzień u nas, będzie sporo maluchów, zastanawiam się kiedy zrobić RTG i czy w ogóle... W poniedziałek będzie 54 dzień, wyjeżdżam we wtorek i wracam piątek/sobota.. Wtedy już chyba za późno.. My też mamy OSB, na wkręty i kantówkę ;) Podłoga też z OSB, ale muszę nabyć nową, bo poprzednią omyłkowo wykorzystali do zrobienia blatu krajzegi do drewna :evil_lol: Na to potem kładę taką ni to filc, ni to wykładzina, ni to dywan, matę, i na to jeszcze gruba folia. [IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/36025_139023446113082_3660423_n.jpg[/IMG] a tutaj ta folia [IMG]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/35975_147489825266444_3565697_n.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaira Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Nam wet polecał 57 dzień od I krycia na RTG. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guciek Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Zrobiliśmy w 56 jednak, jest lepiej niż przy poprzedniej ciąży, bo wtedy była sama mgła, a tu cokolwiek idzie policzyć :) [url=http://picturepush.com/public/12885987][img=http://www4.picturepush.com/photo/a/12885987/220/12885987.jpg][/url] 58 mamy dzisiaj, także bardzo blisko. Sucz non stop sapie i wzdycha, wczoraj i przedwczoraj 37,8 a dzisiaj 37,4, więc maleńka różnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppaula2 Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 [B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/3002-Guciek"]Guciek[/URL] Trochę tego macie ;) Czy już rozpakowana?[/B][COLOR=#3E3E3E][/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guciek Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 [quote name='ppaula2'][B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/3002-Guciek"]Guciek[/URL] Trochę tego macie ;) Czy już rozpakowana?[/B][COLOR=#3E3E3E][/COLOR][/QUOTE] tak - 3 ostatnie urodzone martwe, bo się udusiły w środku :( dzisiaj u jednej suczki dojrzałam rozszczep podniebienia.... Z 10 zostało nam 5 suczek i 2 pieski. O suczkę z rozszczepem dzielnie walczę, mam nadzieję, że przeżyje. Urodziły sie wczoraj tj 13 maja. Ostatni żywy urodził się po 6h od rozpoczęcia porodu, następny martwy 1,5h później Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamnicze Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Dobrze, że sunia dobrze się czuje i ma jeszcze 6 zdrowych psiaczków, to też całkiem spora gromadka. A tego z rozszczepem nie lepiej uśpić? Chcecie go sobie zostawić? U psów się tego chyba nie operuje, będzie się biedak męczył. Też miałam kiedyś szczeniaka z rozszczepem i wet od razu kazał go uśpić. Fakt, było to kilkanaście lat temu, może teraz weterynaria się rozwinęła...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guciek Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Nie chciałam zabierać życia zwierzęciu, które miało szansę na przeżycie i to duże. Teraz są takie metody, że jeśli maluch dożyje 8 tygodni, to można to operować. Większość każe usypiać, jednak są tacy, którzy nie kładą na nich kreskę... Wybacz, ale malutka zmarła dzisiaj na moich rękach i to najprawdopodobniej nie przez rozszczep.. Dlatego strasznie mnie zabolało, że ktoś dodatkowo pomyślał, żeby ją zabić, mimo, iż ona bardzo chciała żyć i miała pełno siły do momentu, gdy nie zjadła za dużo mleka :( Znam osobiście pieska, którzy ma teraz kilkanaście tygodni, ma rozszczep i hodowcy udało się go uratować - psiak nie różni się od rodzeństwa, cudowne zwierzę, na którym większość i tak położyła kreskę tak jak na mojej Siorpce :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 [B]Guciek[/B], przykro mi z powodu malutkiej i tej trójeczki...wiem, jak to się przeżywa... Na szczęście masz jeszcze gromadkę małych wiercipiętek :) - niech rosną pięknie i zdrowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ladyyork Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Dawno mnie tu nie było ,ale muszę napisać bo chodzę cała w nerwach, moja yorka ma 60 dzień ciąży opadł brzuch ,siara się pojawiła ,a temperatura skacze po 3-4 razy od rana 37,1 potem 38,6 później znów 37,4 i tak ciągle . Afrodyta jest spokojna i się nie denerwuje,małe ruchliwe ,a za to inne psy u mnie nerwowe i interesują się nią strasznie ,a jej to odpowiada że stado się nią opiekuje i liże po uszach i brzuchu. Ciągle się denerwuje bo w zeszłym roku miała cesarke gdyż skurcze nie były wystarczająco silne do urodzenia szczeniaków, nie śpie prawie ciągle z nią jestem ,nie pozwalam zostać jej samej, nic musiałam się wygadać ,jak będą małe dam fotki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 [quote name='ladyyork']Dawno mnie tu nie było ,ale muszę napisać bo chodzę cała w nerwach, moja yorka ma 60 dzień ciąży opadł brzuch ,siara się pojawiła ,a temperatura skacze po 3-4 razy od rana 37,1 potem 38,6 później znów 37,4 i tak ciągle . Afrodyta jest spokojna i się nie denerwuje,małe ruchliwe ,a za to inne psy u mnie nerwowe i interesują się nią strasznie ,a jej to odpowiada że stado się nią opiekuje i liże po uszach i brzuchu. Ciągle się denerwuje bo w zeszłym roku miała cesarke gdyż skurcze nie były wystarczająco silne do urodzenia szczeniaków, nie śpie prawie ciągle z nią jestem ,nie pozwalam zostać jej samej, nic musiałam się wygadać ,jak będą małe dam fotki :)[/QUOTE] Juz chyba urodziła, prawda?:) pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 U nas też obrodziło w maluszki - ósemeczka urodzona 26 maja :) Zdjęcie z drugiej doby. Teraz maluchy to już niezłe smoki ;) [IMG]http://royalantidotum.pl/images/miot_g/miot_g_20130526_6_podpis.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N&N Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 [B]Cocermanka[/B], gratuluję! Piękne maluszki. :-) [B]Ladyyork,[/B] co u Was? My też dopisujemy się do wątku. :-) Spodziewamy się maluchów w drugiej połowie czerwca. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suche Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 Przenosimy się do tego wątku. Szczeniąt spodziewamy się ok 9 lipca. Ciąża potwierdzona na USG, ma być dużo małych australijczyków :) Życzę wszystkim łatwych porodów i zdrowych szczylków :) i czekam na info o nowych chomiczkach na świecie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzice Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 my się też meldujemy - poród na przełomie czerwca i lipca . Na usg całe 2 sztuki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgan39 Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 [quote name='rodzice']my się też meldujemy - poród na przełomie czerwca i lipca . Na usg całe 2 sztuki :)[/QUOTE] To najprawdopodobniej będą 4..Trzymam kciuki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guciek Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 [quote name='morgan39']To najprawdopodobniej będą 4..Trzymam kciuki![/QUOTE] Mam nadzieje, ze ta teoria sie sprawdza ;) Pobieralismy nasienie od mojego samca i wysylalismy do USA na sztuczna inseminacje. Od poczatku wet widzi na usg 1-2 szczeniaczki, a wlascicielka widzi, ze suczka jednak znacznie przybrala na wadze... Chcielibysmy jednak wiecej niz 1-2 maluchy ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suche Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 [quote name='Guciek']Mam nadzieje, ze ta teoria sie sprawdza ;) [/QUOTE] Jeśli faktycznie się sprawdza to u nas szykuje sie 14! :crazyeye: :eviltong: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 [quote name='suche']Jeśli faktycznie się sprawdza to u nas szykuje sie 14! :crazyeye: :eviltong:[/QUOTE] Teoria mówi,że zazwyczaj są ze 2 więcej maluchy niż ilość, którą widać na USG ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guciek Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 [quote name='cockermanka']Teoria mówi,że zazwyczaj są ze 2 więcej maluchy niż ilość, którą widać na USG ;)[/QUOTE] 4-10 i 5-10 - to u nas idąc tropem USG-poród :lol: Okaże się za 2 tygodnie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaRa_ Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 U mojej suni na USG było widać za każdym razem 4 szczeniaczki, a urodziła szczęśliwą 7 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkakarka Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 [quote name='rodzice']my się też meldujemy - poród na przełomie czerwca i lipca . Na usg całe 2 sztuki :)[/QUOTE] Ja też się witam, rodzice - rodzimy w tym samym czasie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts