Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Rzadko sie odzywamy, ale jestesmy tu caly czas, ja i moj TZ, gemsi.
Nie lubie bic piany, wole konstruktywne ustalenia.
Legion, zgadzam sie - jedyna droga do ustalenia zasad dzialania to spotkanie, najlepiej ustalic wszystko w formie burzy mozgow, ale F2F.
Sporo tu osob zdecydowanych w wyrazaniu roznych opinii, ale w sytuacjach trudnych decyzje jakos nielatwo podejmowac.
Vide, Rudy i Czarny ...

AskaK - moze zaoferujemy troche wiecej miejsca? Choc u Ciebie pewnie klimat niezly :) - mamy od niedawna do dypozycji siedzibe z ogrodkiem - dowolny termin na spotkanie (znaczy czwartek, piatek, sobota lub whenever).
Nie jest w centrum wawy (ponoc nawet w wawie nie :-), ale dojazd dla paru osob oferujemy w dwa lub trzy auta.
Nowa Iwiczna (od galerii Mokotow 15 min) - cisza, spokoj, psy mozna zabrac, trawnik spory, piwo jest.

I najwazniejsze:
Nie spodziewajmy sie, ze ustalimy jednolite stanowisko co do dzialania w kwestii schroniska i ratowania psow - kazdy z nas znalazl sie tu z innych powodow i nieco innym systemem priorytetow i wartosci sie posluguje..
Ale laczy nas wrazliwosc. I chec dzialania.
Gniew jest dobrym sposobem spozytkowania energii - bo prowadzi do dzialania. Gniew, a nie zlosc. I celem spotkania powinno byc raczej okreslenie kierunku dzialania i podstawowych zalozen (bo cel znamy :-) ), a nie ograniczanie KOGOKOLWIEK w jego przekonaniach.

I po spotkaniu dyskusje powinny sie zakonczyc, a para nie pojdzie w gwizdek...

Mam dla was wszytskich bardzo wiele szacunku. Co nie przeszkadza mi holdowac swoim pogladom. Czego zycze wszystkim na dobranoc :-)

Posted

Czy ktos coś wie lub dzwonił na SGGW w sprawie naszych czarno-rudych chłopaków...? bo nie wiem czy ja mam dzwonić i sie dowiadywać czy już ktos to zrobił :shake:
Co w końcu ze śliniakiem czy ktos po niego jedzie czy nie. Czy jest ktos chętny do wzięcia go na tymczas , hotel lub nie wiem ...
Można by mu aukcję na allegro zrobic i ... i co?
bo juz się pogubiłam jak i co robimy z tym psiskiem chyba mu meila przechodniego zrobię ...:placz:
Ja juz nic nie wiem :-( :Help_2: :flaming:

Posted

[quote name='Owieczka']Czy ktos coś wie lub dzwonił na SGGW w sprawie naszych czarno-rudych chłopaków...? bo nie wiem czy ja mam dzwonić i sie dowiadywać czy już ktos to zrobił :shake:
Co w końcu ze śliniakiem czy ktos po niego jedzie czy nie. Czy jest ktos chętny do wzięcia go na tymczas , hotel lub nie wiem ...
Można by mu aukcję na allegro zrobic i ... i co?
bo juz się pogubiłam jak i co robimy z tym psiskiem chyba mu meila przechodniego zrobię ...:placz:
Ja juz nic nie wiem :-( :Help_2: :flaming:[/quote]

Ja zaplanowalam sobie piatek aby jechac do schronu i zabrac "sliniaka" albo przynajmniej sprawdzic jak on (no i reszta!) sie ma. Wydaje mi sie, ze poza Chlopakami na SGGW nie mamy zadnej psiny w leczeniu to moze tago nieboraka uratowac, co? Zreszta on nie musi byc w szpitalu, moze starczy domek tymczasowy i opieka... Moze watek niunkowi zalozyc, imie wymyslej i dzialac. [U]Ronja, AskaK i Esperanza[/U] - widzialyscie chlopaczka na zywo, moze zalozycie mu watek :oops: :p

A ja mam 3 domki :p
1- szy dla szczeniaka typu Bolek, ma wyrosnac nieduzy - czeka domek z ogrodem i rodzina o duzym sercu, najlepiej piesek, cytuje: "[COLOR=navy][FONT=Arial]Zależy mi na niewielkim pasiaku, krótkowłosym, przyjaznym dla dzieci, takim, który mógłby mieszkać z nami w domu". Czy ktores z naszych szczeniaczkow spelnia te wymogi? - jesli tak prosze foty na maila!!! :p Pilnie![/FONT][/COLOR]
[COLOR=navy][FONT=Arial][/FONT][/COLOR]
[COLOR=navy][FONT=Arial]2-gi dla suczki, malej do mieszkania w W-wie, jest dziecko male, wiec psina musi byc delikatna i cierpliwa (juz ja nad Pania pracuje aby dziecko dobrze wycowala w milosci do psiny) i wymagajaca jak najmniej resocjalizacji bo Pani ma malo doswiadczenia z psami. Myslalam o Myszce ale to psina nieufna... male dziecko moze jej zaszkodzic :shake: . Prosze o typy i zdjecia na maila. Tez pilne![/FONT][/COLOR]
[COLOR=navy][FONT=Arial]3-ci do domku z ogrodkiem pod W-wa, cytuje wymogi: "[COLOR=#000000]osoba jest raczej samotna więc chciałabym żeby piesek nie był zaduży, łagodny i opiekuńczy przecież pies to najwierniejszy przyjaciel człowieka, wiem że i ta osoba odwdzajemni sie przytulnym kacikiem i dobrym jedzonkiem dla pieska"[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=navy][FONT=Arial][COLOR=#000000][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=navy][FONT=Arial][COLOR=#000000][COLOR=red][B]3 DOMKI DO ZAPELNIENIA OD JUZ!!!!!![/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][B] 3 psiaki do uratowania od juz!!! :multi:[/B] [/COLOR][COLOR=black]Prosze o pomoc w wyborze...:p [/COLOR]
[/FONT][/COLOR][COLOR=navy][FONT=Arial][/FONT][/COLOR]
[COLOR=navy][FONT=Arial]Te domki sa przeze mnie meczone, ale czas nagli bo domki moga sobie pojsc na Paluch albo znalezc inne psiaki w necie... :-( :shake: [/FONT][/COLOR]

Posted

Lara, ten Śliniak bez naszej pomocy może nie przeżyć - jeżli to faktycznie niewydolność nerek, to koniec :shake: Jak będziesz mogła, to plizzzz.... zabierz go - zaczniemy coś dla niego kombinować !
:modla: :modla: :modla:

Posted

[quote name='Lara']A ja mam 3 domki :p
1- szy dla szczeniaka typu Bolek, ma wyrosnac nieduzy - czeka domek z ogrodem i rodzina o duzym sercu, najlepiej piesek, cytuje: "[COLOR=navy][FONT=Arial]Zależy mi na niewielkim pasiaku, krótkowłosym, przyjaznym dla dzieci, takim, który mógłby mieszkać z nami w domu". Czy ktores z naszych szczeniaczkow spelnia te wymogi? - jesli tak prosze foty na maila!!! :p Pilnie![/FONT][/COLOR]

[COLOR=navy][FONT=Arial]2-gi dla suczki, malej do mieszkania w W-wie, jest dziecko male, wiec psina musi byc delikatna i cierpliwa (juz ja nad Pania pracuje aby dziecko dobrze wycowala w milosci do psiny) i wymagajaca jak najmniej resocjalizacji bo Pani ma malo doswiadczenia z psami. Myslalam o Myszce ale to psina nieufna... male dziecko moze jej zaszkodzic :shake: . Prosze o typy i zdjecia na maila. Tez pilne![/FONT][/COLOR]

[COLOR=navy][FONT=Arial]3-ci do domku z ogrodkiem pod W-wa, cytuje wymogi: "[COLOR=#000000]osoba jest raczej samotna więc chciałabym żeby piesek nie był zaduży, łagodny i opiekuńczy przecież pies to najwierniejszy przyjaciel człowieka, wiem że i ta osoba odwdzajemni sie przytulnym kacikiem i dobrym jedzonkiem dla pieska"[/COLOR][/FONT][/COLOR]

[COLOR=navy][FONT=Arial][COLOR=#000000][COLOR=red][B]3 DOMKI DO ZAPELNIENIA OD JUZ!!!!!![/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][B] 3 psiaki do uratowania od juz!!! :multi:[/B] [/COLOR][COLOR=black]Prosze o pomoc w wyborze...:p [/COLOR]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=navy][FONT=Arial]Te domki sa przeze mnie meczone, ale czas nagli bo domki moga sobie pojsc na Paluch albo znalezc inne psiaki w necie... :-( :shake: [/FONT][/COLOR]
[/quote]

KOLARGOL ! KOLARGOL ! KOLARGOL ! - koniecznie to młodziutki i przekochany psiulek !!! Nie daruję sobie jak zachoruje :mad:
Dziewczyny, czy któraś może wrzucić jego zdjęcie ???

Posted

[quote name='Witokret']Lara, ten Śliniak bez naszej pomocy może nie przeżyć - jeżli to faktycznie niewydolność nerek, to koniec :shake: Jak będziesz mogła, to plizzzz.... zabierz go - zaczniemy coś dla niego kombinować !
:modla: :modla: :modla:[/quote]

ja moge go zabrac, chce go zabrac i zabiore jesli tylko sie na to zgodzicie :p No i musze wiedziec gdzie go zabrac bo do siebie nie moge... :-(
Do piatku jeszcze 2 dni, moze uda sie jeszcze zabrac psiaki do czekajacych domkow... :roll:

Posted

Lara, bierz Śliniaka! Reszta, kombinujcie (na tym spotkaniu, co to mnie na nim nie będzie) skąd wziąć kasę na nasze długi. Esperanza - ja nie dzwoniłam na SGGW - mogłabyś??? Bo mam zapier...... w robocie!!! Ustal, pls, z kim mamy gadać jak Łobaczewskiego nie ma!Z Myszką O.K. ale socjalizuje się głownie z Berneńczykiem Moniki, a nie z ludźmi, bo Monika w pracy całe dzionki... Owieczka dostała fotę to pewnie już wkleja. Ale żadna tam atrakcja - napiszę Wam w tajemnicy, że Monia robi ch....we zdjęcia. Czy mamy w schronie coś młodego ON-kowatego? Foty proszę. Monika ma chętnych na 2 psy: 1+1. Duzy i Mały. Czyli jakiś ON + Myszka.A, CZY NIE SĄDZICIE, ŻE NASZE PSIE PANIE NA TYMCZASIE TRZEBA WYSTERYLIZOWAĆ???? Czyli Myszkę i kogo? Fraszkę? Laro, hę? No po tej cieczce, rzecz jasna? Bo jak rozmawaim z ludźmi to jakieś 50% rzekomych wielbicieli psów uważa, że normą jest rozmnażanie psów nierasowych....A jaką mamy gwarancję, ze nowi właściciele naszych suczek mają poukładane w głowie jak trzeba?

Posted

[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/7329/10873505817lv.jpg[/IMG] to Koralgol

[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/1426/1087350584if.jpg[/IMG]

[IMG]http://img207.imageshack.us/img207/1032/10873505826ui.jpg[/IMG]

[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/6223/10873505835uh.jpg[/IMG]

Posted

Lara, a może Śliniaka na Tatarkiewicza dać póki co? Z wczorajszej wypowiedzi weta wynikało, że 2 chorasy będą pewnei do wypisania z SGGW na koniec tego tygodnia (oby, oby!!!). Wiec moze jakoś damy rade to wszystko pociągnąć.Czy chłopaki Rudy i Czarny mają wątki własne?A właściwie tylko Czarny potrzebuje!!! Załóżcie! PLS!I czy ktoś ma namiar na babeczkę, która brała Rottka ze Schronu? Podobno deklarowała chęć zabrania Czarnego na tymczas.

Posted

[quote name='Lara'][COLOR=navy][FONT=Arial]2-gi dla suczki, malej do mieszkania w W-wie, jest dziecko male, wiec psina musi byc delikatna i cierpliwa (juz ja nad Pania pracuje aby dziecko dobrze wycowala w milosci do psiny) i wymagajaca jak najmniej resocjalizacji bo Pani ma malo doswiadczenia z psami. Myslalam o Myszce ale to psina nieufna... male dziecko moze jej zaszkodzic :shake: . Prosze o typy i zdjecia na maila. Tez pilne![/FONT][/COLOR]

[COLOR=navy][FONT=Arial]3-ci do domku z ogrodkiem pod W-wa, cytuje wymogi: "[COLOR=#000000]osoba jest raczej samotna więc chciałabym żeby piesek nie był zaduży, łagodny i opiekuńczy przecież pies to najwierniejszy przyjaciel człowieka, wiem że i ta osoba odwdzajemni sie przytulnym kacikiem i dobrym jedzonkiem dla pieska"[/COLOR][/FONT][/COLOR][COLOR=navy][FONT=Arial][COLOR=#000000][COLOR=red][/COLOR][/COLOR][/FONT][/COLOR][/quote]

może [B]Busia [/B]z Radomia? można ją na dniach dowieźć do Warszawy
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26456[/url]
[IMG]http://img366.imageshack.us/img366/7392/busia18cj.jpg[/IMG]

[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/9286/busia23ms.jpg[/IMG]

[IMG]http://img54.imageshack.us/img54/3707/busia30bd.jpg[/IMG]

Posted

I jeszcze mamy w Wawie Toffika, KLUSIA !!! Pyzę i Myszkę - o Kosmatku nie wspomnę :shake: O tych chorutkach na SGGW też nie pisnę nawet... szczeniaki Misi i Mimi jeszcze za małe - im szybciej wszystkie psiaki pójdą do domków docelowych, tym szybciej będziemy mogły wyciągać kolejne bidy !

PS dobijam się na Gagarina coby zarezerwować miejsce dla Śliniaka...

Posted

[quote name='Lara']

A ja mam 3 domki :p

[/FONT][/COLOR]
[/quote]

Jesli nie podpasują żadne z naszych w Wawie to ja proponuję Zirę malutką i kochaniutka sunie w tej chwili ma ok 1,5 moze 2 lat.

Zapadła mi w sercu i nie mogę zniść tego ze siedzi tam już tak długo a jest naprawdę malutka i bardzo podobna do koralgola ... zobaczcie podobieństwo...:razz:
To jest ZIRA
[IMG]http://img234.imageshack.us/img234/2143/dsc065561go7ux.jpg[/IMG]

A to jest Koralgol
[IMG]http://img234.imageshack.us/img234/9821/dsc064964wp9ra.jpg[/IMG]

No jak rodzeństwo normalnie :loveu:

Posted

[quote name='Witokret']Owieczko ogromne dzięki za zdjątka Kolargola :loveu:[/quote]
A czy mały Koralgol ma już swój wątek ??
moge go jeszcze wstawić na allegro :cool3: ...

Posted

[quote name='Owieczka']moge go jeszcze wstawić na allegro :cool3: ...[/quote]

Owieczka :mad: kilka postów wcześniej jest link do Kolargola na allegro i prośba o jeszcze jakieś zdjęcia - jak ktoś ma :razz:

Posted

Jak fajnie, że tyle domków czeka na psiaki. Może Sabar by sie załapał
jako ten Onkowaty pies, o którym wspominała KingaW - on juz tak długo czeka, Nie jest duży, spokojny i garnie się do człowieka.
A jak się dzisiaj czują psiaki rudo-czarne ?

Posted

A tutaj Zira jeszcze na poczatku marca... Widzial ktos taki smuteczek???:placz:
[IMG]http://www.behemot.com.pl/fotki/zira.jpg[/IMG]

Kolargol na allegro:
[URL="http://www.allegro.pl/item108735058_kundelek_maly_mlodziutki_kolargol_na_kolanko.html"]http://www.allegro.pl/item108735058_kundelek_maly_mlodziutki_kolargol_na _kolanko.html[/URL]

Może ktoś ma jeszcze jego zdjęcia???

Posted

Koralgol jest na Allegro (dzięki Magdarynce :loveu: ), wątku nie ma.

Błagam, zabierajmy tylko psiaki do pewnych domów albo jeśli jest tymczasowy, ale taki bezterminowy i bez dodatkowych kosztów... Bo bankructwo ogłosiliśmy już bardzo, bardzo dawno temu.
No chyba że chodzi o ratowanie życia.

KingiW nie ma do niedzieli w Wawie. Kto do tego czasu przejmie doglądanie psów na sggw?

Ja jeszcze raz w sprawie spotkania. Czy temat umarł? Trzeba się naradzić, m.in. jak zarabiać pieniądze i jak dzielić się obowiązkami. Zbliża się impreza w Indeksie, a ja zaczynam się troszkę obawiać, że za chwilę nie ogarniemy tego wszystkiego...

Posted

[quote name='Fela']Koralgol jest na Allegro (dzięki Magdarynce :loveu: ), wątku nie ma.[/quote]
Oj nie Felu, Koralgola wystawiły Witokrety, nie ja :)
Ja mam Greykę, Budrysa, maluchy i Fraszkę.

Edit: Skleroza! Zapomniałam, że mam jeszcze Toffika!

Posted

[quote name='Witokret']Owieczka :mad: kilka postów wcześniej jest link do Kolargola na allegro i prośba o jeszcze jakieś zdjęcia - jak ktoś ma :razz:[/quote]
Strasznie przepraszam ale ja taka zapędzona owca jestem [IMG]http://img68.imageshack.us/img68/4940/sheep1bq.gif[/IMG]
że często coś za szybko czytam :oops: :modla:

[IMG]http://img208.imageshack.us/img208/396/misc60537wr.gif[/IMG]

Posted

[quote name='KingaW']Monika ma chętnych na 2 psy: 1+1. Duzy i Mały. Czyli jakiś ON + Myszka.A, CZY NIE SĄDZICIE, ŻE NASZE PSIE PANIE NA TYMCZASIE TRZEBA WYSTERYLIZOWAĆ???? Czyli Myszkę i kogo? Fraszkę? Laro, hę? No po tej cieczce, rzecz jasna?
[/quote]

tak, tak, FRASZKA!!! Juz zdjecia wyslalam Monice! :multi:
Do tej pory KingaW sterylizowalysmy jak trzeba bylo ale jednak lepiej (taniej :oops: ) aby sterylizacje wykonywali nowi wlasciciele, zreszta do tego w umowach sie zobowiazuja, ta kwestia jest omawiana przy kazdej adopcji. Ja osobiscie pilnuje ludzi, ktoryz bezposrednio ze mna podpusuja umowy.

Wyglada poza tym na to, ze w piatek bede wracac na full... wlasnie mialam telefon - PILNIE PIESEK potrzebny! Przemila i madra kobieta - zatem [B]4 domki ja mam wlasciwie na juz[/B] :p Tylko musze "oferty" porozsylac....i dobrac psiaki do ludzi i ludzi do psiakow...

"Sliniaka" zabieram... :loveu:

Posted

[quote name='Witokret']KOLARGOL ! KOLARGOL ! KOLARGOL ! - koniecznie to młodziutki i przekochany psiulek !!! Nie daruję sobie jak zachoruje :mad:
Dziewczyny, czy któraś może wrzucić jego zdjęcie ???[/quote]

Pliz, zdjecia i opis na maila, bo ja psiaka nie znam :shake: