Fela Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Ze mną niestety też nie :shake: . A telefon mam non stop przy sobie. Ech... Co ze spotkaniem? Piątek czy czwartek? Quote
jayo Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Rzadko sie odzywamy, ale jestesmy tu caly czas, ja i moj TZ, gemsi. Nie lubie bic piany, wole konstruktywne ustalenia. Legion, zgadzam sie - jedyna droga do ustalenia zasad dzialania to spotkanie, najlepiej ustalic wszystko w formie burzy mozgow, ale F2F. Sporo tu osob zdecydowanych w wyrazaniu roznych opinii, ale w sytuacjach trudnych decyzje jakos nielatwo podejmowac. Vide, Rudy i Czarny ... AskaK - moze zaoferujemy troche wiecej miejsca? Choc u Ciebie pewnie klimat niezly :) - mamy od niedawna do dypozycji siedzibe z ogrodkiem - dowolny termin na spotkanie (znaczy czwartek, piatek, sobota lub whenever). Nie jest w centrum wawy (ponoc nawet w wawie nie :-), ale dojazd dla paru osob oferujemy w dwa lub trzy auta. Nowa Iwiczna (od galerii Mokotow 15 min) - cisza, spokoj, psy mozna zabrac, trawnik spory, piwo jest. I najwazniejsze: Nie spodziewajmy sie, ze ustalimy jednolite stanowisko co do dzialania w kwestii schroniska i ratowania psow - kazdy z nas znalazl sie tu z innych powodow i nieco innym systemem priorytetow i wartosci sie posluguje.. Ale laczy nas wrazliwosc. I chec dzialania. Gniew jest dobrym sposobem spozytkowania energii - bo prowadzi do dzialania. Gniew, a nie zlosc. I celem spotkania powinno byc raczej okreslenie kierunku dzialania i podstawowych zalozen (bo cel znamy :-) ), a nie ograniczanie KOGOKOLWIEK w jego przekonaniach. I po spotkaniu dyskusje powinny sie zakonczyc, a para nie pojdzie w gwizdek... Mam dla was wszytskich bardzo wiele szacunku. Co nie przeszkadza mi holdowac swoim pogladom. Czego zycze wszystkim na dobranoc :-) Quote
Owieczka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Czy ktos coś wie lub dzwonił na SGGW w sprawie naszych czarno-rudych chłopaków...? bo nie wiem czy ja mam dzwonić i sie dowiadywać czy już ktos to zrobił :shake: Co w końcu ze śliniakiem czy ktos po niego jedzie czy nie. Czy jest ktos chętny do wzięcia go na tymczas , hotel lub nie wiem ... Można by mu aukcję na allegro zrobic i ... i co? bo juz się pogubiłam jak i co robimy z tym psiskiem chyba mu meila przechodniego zrobię ...:placz: Ja juz nic nie wiem :-( :Help_2: :flaming: Quote
Lara Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Owieczka']Czy ktos coś wie lub dzwonił na SGGW w sprawie naszych czarno-rudych chłopaków...? bo nie wiem czy ja mam dzwonić i sie dowiadywać czy już ktos to zrobił :shake: Co w końcu ze śliniakiem czy ktos po niego jedzie czy nie. Czy jest ktos chętny do wzięcia go na tymczas , hotel lub nie wiem ... Można by mu aukcję na allegro zrobic i ... i co? bo juz się pogubiłam jak i co robimy z tym psiskiem chyba mu meila przechodniego zrobię ...:placz: Ja juz nic nie wiem :-( :Help_2: :flaming:[/quote] Ja zaplanowalam sobie piatek aby jechac do schronu i zabrac "sliniaka" albo przynajmniej sprawdzic jak on (no i reszta!) sie ma. Wydaje mi sie, ze poza Chlopakami na SGGW nie mamy zadnej psiny w leczeniu to moze tago nieboraka uratowac, co? Zreszta on nie musi byc w szpitalu, moze starczy domek tymczasowy i opieka... Moze watek niunkowi zalozyc, imie wymyslej i dzialac. [U]Ronja, AskaK i Esperanza[/U] - widzialyscie chlopaczka na zywo, moze zalozycie mu watek :oops: :p A ja mam 3 domki :p 1- szy dla szczeniaka typu Bolek, ma wyrosnac nieduzy - czeka domek z ogrodem i rodzina o duzym sercu, najlepiej piesek, cytuje: "[COLOR=navy][FONT=Arial]Zależy mi na niewielkim pasiaku, krótkowłosym, przyjaznym dla dzieci, takim, który mógłby mieszkać z nami w domu". Czy ktores z naszych szczeniaczkow spelnia te wymogi? - jesli tak prosze foty na maila!!! :p Pilnie![/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]2-gi dla suczki, malej do mieszkania w W-wie, jest dziecko male, wiec psina musi byc delikatna i cierpliwa (juz ja nad Pania pracuje aby dziecko dobrze wycowala w milosci do psiny) i wymagajaca jak najmniej resocjalizacji bo Pani ma malo doswiadczenia z psami. Myslalam o Myszce ale to psina nieufna... male dziecko moze jej zaszkodzic :shake: . Prosze o typy i zdjecia na maila. Tez pilne![/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]3-ci do domku z ogrodkiem pod W-wa, cytuje wymogi: "[COLOR=#000000]osoba jest raczej samotna więc chciałabym żeby piesek nie był zaduży, łagodny i opiekuńczy przecież pies to najwierniejszy przyjaciel człowieka, wiem że i ta osoba odwdzajemni sie przytulnym kacikiem i dobrym jedzonkiem dla pieska"[/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial][COLOR=#000000][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial][COLOR=#000000][COLOR=red][B]3 DOMKI DO ZAPELNIENIA OD JUZ!!!!!![/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][B] 3 psiaki do uratowania od juz!!! :multi:[/B] [/COLOR][COLOR=black]Prosze o pomoc w wyborze...:p [/COLOR] [/FONT][/COLOR][COLOR=navy][FONT=Arial][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]Te domki sa przeze mnie meczone, ale czas nagli bo domki moga sobie pojsc na Paluch albo znalezc inne psiaki w necie... :-( :shake: [/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial][/FONT][/COLOR] Quote
Witokret Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Lara, ten Śliniak bez naszej pomocy może nie przeżyć - jeżli to faktycznie niewydolność nerek, to koniec :shake: Jak będziesz mogła, to plizzzz.... zabierz go - zaczniemy coś dla niego kombinować ! :modla: :modla: :modla: Quote
Witokret Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Lara']A ja mam 3 domki :p 1- szy dla szczeniaka typu Bolek, ma wyrosnac nieduzy - czeka domek z ogrodem i rodzina o duzym sercu, najlepiej piesek, cytuje: "[COLOR=navy][FONT=Arial]Zależy mi na niewielkim pasiaku, krótkowłosym, przyjaznym dla dzieci, takim, który mógłby mieszkać z nami w domu". Czy ktores z naszych szczeniaczkow spelnia te wymogi? - jesli tak prosze foty na maila!!! :p Pilnie![/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]2-gi dla suczki, malej do mieszkania w W-wie, jest dziecko male, wiec psina musi byc delikatna i cierpliwa (juz ja nad Pania pracuje aby dziecko dobrze wycowala w milosci do psiny) i wymagajaca jak najmniej resocjalizacji bo Pani ma malo doswiadczenia z psami. Myslalam o Myszce ale to psina nieufna... male dziecko moze jej zaszkodzic :shake: . Prosze o typy i zdjecia na maila. Tez pilne![/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]3-ci do domku z ogrodkiem pod W-wa, cytuje wymogi: "[COLOR=#000000]osoba jest raczej samotna więc chciałabym żeby piesek nie był zaduży, łagodny i opiekuńczy przecież pies to najwierniejszy przyjaciel człowieka, wiem że i ta osoba odwdzajemni sie przytulnym kacikiem i dobrym jedzonkiem dla pieska"[/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial][COLOR=#000000][COLOR=red][B]3 DOMKI DO ZAPELNIENIA OD JUZ!!!!!![/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][B] 3 psiaki do uratowania od juz!!! :multi:[/B] [/COLOR][COLOR=black]Prosze o pomoc w wyborze...:p [/COLOR] [/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]Te domki sa przeze mnie meczone, ale czas nagli bo domki moga sobie pojsc na Paluch albo znalezc inne psiaki w necie... :-( :shake: [/FONT][/COLOR] [/quote] KOLARGOL ! KOLARGOL ! KOLARGOL ! - koniecznie to młodziutki i przekochany psiulek !!! Nie daruję sobie jak zachoruje :mad: Dziewczyny, czy któraś może wrzucić jego zdjęcie ??? Quote
Lara Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Witokret']Lara, ten Śliniak bez naszej pomocy może nie przeżyć - jeżli to faktycznie niewydolność nerek, to koniec :shake: Jak będziesz mogła, to plizzzz.... zabierz go - zaczniemy coś dla niego kombinować ! :modla: :modla: :modla:[/quote] ja moge go zabrac, chce go zabrac i zabiore jesli tylko sie na to zgodzicie :p No i musze wiedziec gdzie go zabrac bo do siebie nie moge... :-( Do piatku jeszcze 2 dni, moze uda sie jeszcze zabrac psiaki do czekajacych domkow... :roll: Quote
KingaW Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Lara, bierz Śliniaka! Reszta, kombinujcie (na tym spotkaniu, co to mnie na nim nie będzie) skąd wziąć kasę na nasze długi. Esperanza - ja nie dzwoniłam na SGGW - mogłabyś??? Bo mam zapier...... w robocie!!! Ustal, pls, z kim mamy gadać jak Łobaczewskiego nie ma!Z Myszką O.K. ale socjalizuje się głownie z Berneńczykiem Moniki, a nie z ludźmi, bo Monika w pracy całe dzionki... Owieczka dostała fotę to pewnie już wkleja. Ale żadna tam atrakcja - napiszę Wam w tajemnicy, że Monia robi ch....we zdjęcia. Czy mamy w schronie coś młodego ON-kowatego? Foty proszę. Monika ma chętnych na 2 psy: 1+1. Duzy i Mały. Czyli jakiś ON + Myszka.A, CZY NIE SĄDZICIE, ŻE NASZE PSIE PANIE NA TYMCZASIE TRZEBA WYSTERYLIZOWAĆ???? Czyli Myszkę i kogo? Fraszkę? Laro, hę? No po tej cieczce, rzecz jasna? Bo jak rozmawaim z ludźmi to jakieś 50% rzekomych wielbicieli psów uważa, że normą jest rozmnażanie psów nierasowych....A jaką mamy gwarancję, ze nowi właściciele naszych suczek mają poukładane w głowie jak trzeba? Quote
Owieczka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/7329/10873505817lv.jpg[/IMG] to Koralgol [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/1426/1087350584if.jpg[/IMG] [IMG]http://img207.imageshack.us/img207/1032/10873505826ui.jpg[/IMG] [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/6223/10873505835uh.jpg[/IMG] Quote
KingaW Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Lara, a może Śliniaka na Tatarkiewicza dać póki co? Z wczorajszej wypowiedzi weta wynikało, że 2 chorasy będą pewnei do wypisania z SGGW na koniec tego tygodnia (oby, oby!!!). Wiec moze jakoś damy rade to wszystko pociągnąć.Czy chłopaki Rudy i Czarny mają wątki własne?A właściwie tylko Czarny potrzebuje!!! Załóżcie! PLS!I czy ktoś ma namiar na babeczkę, która brała Rottka ze Schronu? Podobno deklarowała chęć zabrania Czarnego na tymczas. Quote
Legion23 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Lara'][COLOR=navy][FONT=Arial]2-gi dla suczki, malej do mieszkania w W-wie, jest dziecko male, wiec psina musi byc delikatna i cierpliwa (juz ja nad Pania pracuje aby dziecko dobrze wycowala w milosci do psiny) i wymagajaca jak najmniej resocjalizacji bo Pani ma malo doswiadczenia z psami. Myslalam o Myszce ale to psina nieufna... male dziecko moze jej zaszkodzic :shake: . Prosze o typy i zdjecia na maila. Tez pilne![/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]3-ci do domku z ogrodkiem pod W-wa, cytuje wymogi: "[COLOR=#000000]osoba jest raczej samotna więc chciałabym żeby piesek nie był zaduży, łagodny i opiekuńczy przecież pies to najwierniejszy przyjaciel człowieka, wiem że i ta osoba odwdzajemni sie przytulnym kacikiem i dobrym jedzonkiem dla pieska"[/COLOR][/FONT][/COLOR][COLOR=navy][FONT=Arial][COLOR=#000000][COLOR=red][/COLOR][/COLOR][/FONT][/COLOR][/quote] może [B]Busia [/B]z Radomia? można ją na dniach dowieźć do Warszawy [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26456[/url] [IMG]http://img366.imageshack.us/img366/7392/busia18cj.jpg[/IMG] [IMG]http://img204.imageshack.us/img204/9286/busia23ms.jpg[/IMG] [IMG]http://img54.imageshack.us/img54/3707/busia30bd.jpg[/IMG] Quote
Witokret Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 I jeszcze mamy w Wawie Toffika, KLUSIA !!! Pyzę i Myszkę - o Kosmatku nie wspomnę :shake: O tych chorutkach na SGGW też nie pisnę nawet... szczeniaki Misi i Mimi jeszcze za małe - im szybciej wszystkie psiaki pójdą do domków docelowych, tym szybciej będziemy mogły wyciągać kolejne bidy ! PS dobijam się na Gagarina coby zarezerwować miejsce dla Śliniaka... Quote
Owieczka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Lara'] A ja mam 3 domki :p 1- szy dla szczeniaka typu Bolek, ma wyrosnac nieduzy - czeka domek z ogrodem i rodzina o duzym sercu, najlepiej piesek, cytuje: "[COLOR=navy][FONT=Arial]Zależy mi na niewielkim pasiaku, krótkowłosym, przyjaznym dla dzieci, takim, który mógłby mieszkać z nami w domu". Czy ktores z naszych szczeniaczkow spelnia te wymogi? - jesli tak prosze foty na maila!!! :p Pilnie![/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]2-gi dla suczki, malej do mieszkania w W-wie, jest dziecko male, wiec psina musi byc delikatna i cierpliwa (juz ja nad Pania pracuje aby dziecko dobrze wycowala w milosci do psiny) i wymagajaca jak najmniej resocjalizacji bo Pani ma malo doswiadczenia z psami. Myslalam o Myszce ale to psina nieufna... male dziecko moze jej zaszkodzic :shake: . Prosze o typy i zdjecia na maila. Tez pilne![/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]3-ci do domku z ogrodkiem pod W-wa, cytuje wymogi: "[COLOR=#000000]osoba jest raczej samotna więc chciałabym żeby piesek nie był zaduży, łagodny i opiekuńczy przecież pies to najwierniejszy przyjaciel człowieka, wiem że i ta osoba odwdzajemni sie przytulnym kacikiem i dobrym jedzonkiem dla pieska"[/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial][COLOR=#000000][COLOR=red][B]3 DOMKI DO ZAPELNIENIA OD JUZ!!!!!![/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][B] 3 psiaki do uratowania od juz!!! :multi:[/B] [/COLOR][COLOR=black]Prosze o pomoc w wyborze...:p [/COLOR] [/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT=Arial]Te domki sa przeze mnie meczone, ale czas nagli bo domki moga sobie pojsc na Paluch albo znalezc inne psiaki w necie... :-( :shake: [/FONT][/COLOR] [/quote] Jesli nie podpasują żadne z naszych w Wawie to ja proponuję Zirę malutką i kochaniutka sunie w tej chwili ma ok 1,5 moze 2 lat. Zapadła mi w sercu i nie mogę zniść tego ze siedzi tam już tak długo a jest naprawdę malutka i bardzo podobna do koralgola ... zobaczcie podobieństwo...:razz: To jest ZIRA [IMG]http://img234.imageshack.us/img234/2143/dsc065561go7ux.jpg[/IMG] A to jest Koralgol [IMG]http://img234.imageshack.us/img234/9821/dsc064964wp9ra.jpg[/IMG] No jak rodzeństwo normalnie :loveu: Quote
Witokret Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Halo halo mamy zaklepane miejsce na Gagarina dla Śliniaka !!!! Lara zabieraj go - będzie jeszcze z tydzień na znalezienie mu miejscówki !!! :lol: Quote
Witokret Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Owieczko ogromne dzięki za zdjątka Kolargola :loveu: Quote
Magdarynka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Laro, gdybyś potrzebowała w piątek rąk do pomocy, to jestem do dyspozycji :) Quote
Owieczka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Witokret']Owieczko ogromne dzięki za zdjątka Kolargola :loveu:[/quote] A czy mały Koralgol ma już swój wątek ?? moge go jeszcze wstawić na allegro :cool3: ... Quote
Witokret Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Owieczka']moge go jeszcze wstawić na allegro :cool3: ...[/quote] Owieczka :mad: kilka postów wcześniej jest link do Kolargola na allegro i prośba o jeszcze jakieś zdjęcia - jak ktoś ma :razz: Quote
*Gajowa* Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Jak fajnie, że tyle domków czeka na psiaki. Może Sabar by sie załapał jako ten Onkowaty pies, o którym wspominała KingaW - on juz tak długo czeka, Nie jest duży, spokojny i garnie się do człowieka. A jak się dzisiaj czują psiaki rudo-czarne ? Quote
Witokret Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 A tutaj Zira jeszcze na poczatku marca... Widzial ktos taki smuteczek???:placz: [IMG]http://www.behemot.com.pl/fotki/zira.jpg[/IMG] Kolargol na allegro: [URL="http://www.allegro.pl/item108735058_kundelek_maly_mlodziutki_kolargol_na_kolanko.html"]http://www.allegro.pl/item108735058_kundelek_maly_mlodziutki_kolargol_na _kolanko.html[/URL] Może ktoś ma jeszcze jego zdjęcia??? Quote
Fela Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Koralgol jest na Allegro (dzięki Magdarynce :loveu: ), wątku nie ma. Błagam, zabierajmy tylko psiaki do pewnych domów albo jeśli jest tymczasowy, ale taki bezterminowy i bez dodatkowych kosztów... Bo bankructwo ogłosiliśmy już bardzo, bardzo dawno temu. No chyba że chodzi o ratowanie życia. KingiW nie ma do niedzieli w Wawie. Kto do tego czasu przejmie doglądanie psów na sggw? Ja jeszcze raz w sprawie spotkania. Czy temat umarł? Trzeba się naradzić, m.in. jak zarabiać pieniądze i jak dzielić się obowiązkami. Zbliża się impreza w Indeksie, a ja zaczynam się troszkę obawiać, że za chwilę nie ogarniemy tego wszystkiego... Quote
Magdarynka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Fela']Koralgol jest na Allegro (dzięki Magdarynce :loveu: ), wątku nie ma.[/quote] Oj nie Felu, Koralgola wystawiły Witokrety, nie ja :) Ja mam Greykę, Budrysa, maluchy i Fraszkę. Edit: Skleroza! Zapomniałam, że mam jeszcze Toffika! Quote
Owieczka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Witokret']Owieczka :mad: kilka postów wcześniej jest link do Kolargola na allegro i prośba o jeszcze jakieś zdjęcia - jak ktoś ma :razz:[/quote] Strasznie przepraszam ale ja taka zapędzona owca jestem [IMG]http://img68.imageshack.us/img68/4940/sheep1bq.gif[/IMG] że często coś za szybko czytam :oops: :modla: [IMG]http://img208.imageshack.us/img208/396/misc60537wr.gif[/IMG] Quote
Lara Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='KingaW']Monika ma chętnych na 2 psy: 1+1. Duzy i Mały. Czyli jakiś ON + Myszka.A, CZY NIE SĄDZICIE, ŻE NASZE PSIE PANIE NA TYMCZASIE TRZEBA WYSTERYLIZOWAĆ???? Czyli Myszkę i kogo? Fraszkę? Laro, hę? No po tej cieczce, rzecz jasna? [/quote] tak, tak, FRASZKA!!! Juz zdjecia wyslalam Monice! :multi: Do tej pory KingaW sterylizowalysmy jak trzeba bylo ale jednak lepiej (taniej :oops: ) aby sterylizacje wykonywali nowi wlasciciele, zreszta do tego w umowach sie zobowiazuja, ta kwestia jest omawiana przy kazdej adopcji. Ja osobiscie pilnuje ludzi, ktoryz bezposrednio ze mna podpusuja umowy. Wyglada poza tym na to, ze w piatek bede wracac na full... wlasnie mialam telefon - PILNIE PIESEK potrzebny! Przemila i madra kobieta - zatem [B]4 domki ja mam wlasciwie na juz[/B] :p Tylko musze "oferty" porozsylac....i dobrac psiaki do ludzi i ludzi do psiakow... "Sliniaka" zabieram... :loveu: Quote
Lara Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Witokret']KOLARGOL ! KOLARGOL ! KOLARGOL ! - koniecznie to młodziutki i przekochany psiulek !!! Nie daruję sobie jak zachoruje :mad: Dziewczyny, czy któraś może wrzucić jego zdjęcie ???[/quote] Pliz, zdjecia i opis na maila, bo ja psiaka nie znam :shake: Quote
Recommended Posts