Diora Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='konikowa']A ja mam do was pytanie. Zebrało mi się na wypranie moich akcesoriów i teraz mam problem. Nie chce mi się wszystkiego prać osobno (koło 20 obroży i smycze do kompletu to dla mnie za dużo) i chciałabym to wrzucić do pralki. Czy można wszystko tak "o", bez segregacji na kolory? Wrzucać jakiś płyn zmiękczający czy w samym proszku wyprać?[/QUOTE] Zacytowało mi się ze zdjęciami i nie mogę edytować :( Ja piorę razem - w programie do prania ręcznego. Płyn do płukania też wlewam do pralki. Nigdy nie segregowałam na kolory, bo zdarzało mi się wcześniej prać ręcznie i nie farbowały. Lupine, Rogz, RD, Muscat i od Taks nie farbują na pewno. Quote
Agnes Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ja sie troche boje prac w pralce, myslicie ze okucia nie maja wplywu na pralke (beben) ? Quote
Marta_Ares Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [url]http://img84.imageshack.us/img84/7485/p1040015m.jpg[/url] przepiękny jest ten wzór..... jak dobrze ze na obroże mnie obecnie nie stać :D Quote
Asia&Kleo Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Moja sucz w lupine:) [URL=http://img824.imageshack.us/i/dsc08301c.jpg/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/7826/dsc08301c.jpg[/IMG][/URL] Doszła nam wczoraj obroża flexi elegance od [B]Diory[/B]. Dziękujemy:loveu: Quote
Chantell Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 dogstyle ma jakąś swoją stronę? nie mogę znaleźć... Quote
gops Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 ja piore recznie, rd mi kiedys zafarbowalo i sie juz troche boje , pozniej faktycznie nic mi nie farbowalo juz ale nie ryzkuje :) Quote
Diora Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Wiem, dźwięk podczas prania jest koszmarny, ale bęben cały i zdrowy, a prałam wiele razy :) Asia, ślicznie jej w Lupine, kolor niesamowity! Czekam na zdjęcia w nowej obroży ;) Gops, jaki wzorek Ci zafarbował? Jestem w szoku, bo to są akcesoria, które mam najdłużej ze wszystkich, a są wręcz idealne. No i nigdy nie farbowały... Quote
gops Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Diora'] Gops, jaki wzorek Ci zafarbował? Jestem w szoku, bo to są akcesoria, które mam najdłużej ze wszystkich, a są wręcz idealne. No i nigdy nie farbowały...[/QUOTE] to bylo jakies 2 lata temu ,Lka hibiskus czerwony , mozliwe ze to ja jakos zawinilam , nie wiem moze za ciepla woda i zly proszek , w kazdym razie po wsadzeniu do wody woda zmienila kolor na rozowy ;) potem juz mi sie to nie zdarzylo z innymi rd bo tamta dosc szybko sprzedalam za duza byla wtedy , suka byla mloda i jeszcze rosla Quote
Agnes Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Kateczka']można prać w worku na bieliznę ;)[/QUOTE] ale to nic raczej nie da, woreczki cieniutkie Quote
konikowa Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Dzięki za rady. Zrobię tak, że podzielę kolorystycznie - akurat mam dużo zielonego i niebieskiego, to się da podzielić. Quote
Marta_Ares Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Chantell']dogstyle ma jakąś swoją stronę? nie mogę znaleźć...[/QUOTE] wujek google :P dog style np obroze i wychodzi na samym poczatku :) [url]http://dogstyle.republika.pl/[/url] Ja też akcesoria za zwyczaj ręcznie piore, ze względu na pralke Quote
Migori Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Kiedyś miała komplet trixie i on dość solidnie farbował. Ja piorę akcesoria ręcznie, w płynie do prania. W pralce piorę linkę szkoleniową albo smycz Dingo - wkładam do skarpet żeby metalowe elementy nie uszkodziły bębna pralki. Quote
Chantell Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 a o to chodzi. omg a ja myślałam, że to jeszcze ktoś inny zaczął robić, a przecież na Waszą stronę wchodziłam :oops: przepraszam A może widział ktoś jeszcze fajne tasiemki ale w PL sklepie raczej...? :) Quote
NightQueen Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='konikowa']A ja mam do was pytanie. Zebrało mi się na wypranie moich akcesoriów i teraz mam problem. Nie chce mi się wszystkiego prać osobno (koło 20 obroży i smycze do kompletu to dla mnie za dużo) i chciałabym to wrzucić do pralki. Czy można wszystko tak "o", bez segregacji na kolory? Wrzucać jakiś płyn zmiękczający czy w samym proszku wyprać?[/QUOTE] ja piorę wszystkie obroże razem z ciuchami, ręcznikami, w zależności co mam pod ręką, bez segregacji na kolory. Normalnie w 60 stopniach, w proszku i płynie do płukania [quote name='Agnes']Ja sie troche boje prac w pralce, myslicie ze okucia nie maja wplywu na pralke (beben) ?[/QUOTE] dlatego jak wyżej napisałam piorę z materiałami, bo wtedy tak się nei tłucze. Ale czy ma jakiś wpływ - wątpię, przecież w spodniach są metalowe zamki, w bluzkach też są często dodatki takie i nic sie nie dzieje, ja piorę obroże w pralce i żyje ;) Quote
Agnes Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 No tak, moze powinnam dodac ze mam suke duza, okucia sa na prawde duze:evil_lol: Klamry od takiego el perro 4 cm czy karabinczyki od smyczy 2,5 chaby...jak to wkladam do pralki to az mam dreszcze:roll: A na farbujace ciuchy/obroze etc polecam magiczne szmatki z rossmana:diabloti: genialna rzecz, wkladamy farbujaca rzecz wkladamy szmatke na wierzch, wyjmuje pranie jak nalezy i zafarbowana szmatke:eviltong: Quote
NightQueen Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Agnes']No tak, moze powinnam dodac ze mam suke duza, okucia sa na prawde duze:evil_lol: Klamry od takiego el perro 4 cm czy karabinczyki od smyczy 2,5 chaby...jak to wkladam do pralki to az mam dreszcze:roll: [/QUOTE] ja wkładam na raz 15 czy ileś tam obroży i żyją, pralka zresztą też, wielkość nie ma znaczenia, jak pierzesz to wrzuć jakiś materiał i to troszkę zneutralizuję dźwięk. Jak cię to pocieszy to ostatni obyły prane męskie spodnie gdzie więcej mają metalu niż materiału :evil_lol: czyli na pewno więcej tego było niż na twoich obrożach ;) ale jak wolisz, ja nie mam czasu żeby się bawić z 17 obrożami, chęci zresztą też nie mam (nie cierpię robić ręczne pranie) Quote
Agnes Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Coz, bede robic eksperymenty na swojej pralce, za jakis czas, poki co zostaje szczotka i mydlo ;) Ja mam 4 obroze...wiec pranie reczne nie jest znowu taka tragedia ;) Quote
NightQueen Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Agnes']Coz, bede robic eksperymenty na swojej pralce, za jakis czas, poki co zostaje szczotka i mydlo ;) Ja mam 4 obroze...wiec pranie reczne nie jest znowu taka tragedia ;)[/QUOTE] ja mam 17, no 16 bo jedna ze skórki leży nieużywana, ale mimo to jest tego za dużo do prania w rękach, do tego jeszcze smycze, ooooo nie nie nie :diabloti::evil_lol: Quote
CASIA&ttb Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 od 8 lat wrzucam do pralki(cały czas pralka żyję) psie(z 3 sztuk psów w domu) obroże , smycze , szelki z wielkaśnymi karabinkami , klamrami itp i wszystko jest ok , a piorę jak widzę że się syfiaste zrobiły i nieważne że prałam 2 dni temu ;) piorę w proszku(żelu) do kolorów , bez płynu zmiękczającego i wrzucam wszystko razem bez podziału na ciemne i jasne w 40 st na szybkim programie Quote
Asia&Kleo Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 No cóż... Mimo, że moje psy mają kilkanaście obróż, kilka szelek, kilka smyczy- piorę ręcznie:) Nie zakładam psiurom codziennie innej obroży, więc szybko się wszystkie nie wybrudzą. Nie było takiej sytuacji, że wszystkie naraz były brudne;) Quote
Chantell Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_H3S_n8Zuukw/TUwIE_Zx7nI/AAAAAAAAGDo/KdZ2_gGhYSs/_DSC6224.jpg[/IMG] nasza nowa obróżka. Chyba jeszcze jej nie wrzucałam? Quote
Bewarka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Chantell fajnie ci to wychodzi! :) Pasuje Augie, ale po co ten zacisk jest czarny...? Quote
Chantell Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 dzięki :) właśnie sama nie wiem... mogłam dać biały, ale stwierdziłam, że 3cm na zacisk po pierwsze będzie za szeroki a po drugie biały, to szybko będzie brudny... ale w sumie mogłam zrobić jednak biały... :roll: Quote
Natula Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 przeglądam stare zdjęcia i jakoś naszła mnie ochota na nitke rogzową tylko na pewno nie pomarańcz wiec mam problem jaki kolor :roll: [IMG]http://www.fothost.pl/upload/08/29/b40b2749.jpg[/IMG] [IMG]http://img359.imageshack.us/img359/7681/clipboard01zw9.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts