Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='konikowa']A ja mam do was pytanie.
Zebrało mi się na wypranie moich akcesoriów i teraz mam problem. Nie chce mi się wszystkiego prać osobno (koło 20 obroży i smycze do kompletu to dla mnie za dużo) i chciałabym to wrzucić do pralki.
Czy można wszystko tak "o", bez segregacji na kolory?
Wrzucać jakiś płyn zmiękczający czy w samym proszku wyprać?[/QUOTE]

Zacytowało mi się ze zdjęciami i nie mogę edytować :(

Ja piorę razem - w programie do prania ręcznego. Płyn do płukania też wlewam do pralki. Nigdy nie segregowałam na kolory, bo zdarzało mi się wcześniej prać ręcznie i nie farbowały. Lupine, Rogz, RD, Muscat i od Taks nie farbują na pewno.

Posted

Moja sucz w lupine:)
[URL=http://img824.imageshack.us/i/dsc08301c.jpg/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/7826/dsc08301c.jpg[/IMG][/URL]

Doszła nam wczoraj obroża flexi elegance od [B]Diory[/B]. Dziękujemy:loveu:

Posted

Wiem, dźwięk podczas prania jest koszmarny, ale bęben cały i zdrowy, a prałam wiele razy :)

Asia, ślicznie jej w Lupine, kolor niesamowity! Czekam na zdjęcia w nowej obroży ;)

Gops, jaki wzorek Ci zafarbował? Jestem w szoku, bo to są akcesoria, które mam najdłużej ze wszystkich, a są wręcz idealne. No i nigdy nie farbowały...

Posted

[quote name='Diora']

Gops, jaki wzorek Ci zafarbował? Jestem w szoku, bo to są akcesoria, które mam najdłużej ze wszystkich, a są wręcz idealne. No i nigdy nie farbowały...[/QUOTE]
to bylo jakies 2 lata temu ,Lka hibiskus czerwony , mozliwe ze to ja jakos zawinilam , nie wiem moze za ciepla woda i zly proszek , w kazdym razie po wsadzeniu do wody woda zmienila kolor na rozowy ;)
potem juz mi sie to nie zdarzylo z innymi rd bo tamta dosc szybko sprzedalam za duza byla wtedy , suka byla mloda i jeszcze rosla

Posted

[quote name='Chantell']dogstyle ma jakąś swoją stronę? nie mogę znaleźć...[/QUOTE]
wujek google :P
dog style np obroze i wychodzi na samym poczatku :)

[url]http://dogstyle.republika.pl/[/url]

Ja też akcesoria za zwyczaj ręcznie piore, ze względu na pralke

Posted

Kiedyś miała komplet trixie i on dość solidnie farbował. Ja piorę akcesoria ręcznie, w płynie do prania. W pralce piorę linkę szkoleniową albo smycz Dingo - wkładam do skarpet żeby metalowe elementy nie uszkodziły bębna pralki.

Posted

a o to chodzi. omg a ja myślałam, że to jeszcze ktoś inny zaczął robić, a przecież na Waszą stronę wchodziłam :oops: przepraszam

A może widział ktoś jeszcze fajne tasiemki ale w PL sklepie raczej...? :)

Posted

[quote name='konikowa']A ja mam do was pytanie.
Zebrało mi się na wypranie moich akcesoriów i teraz mam problem. Nie chce mi się wszystkiego prać osobno (koło 20 obroży i smycze do kompletu to dla mnie za dużo) i chciałabym to wrzucić do pralki.
Czy można wszystko tak "o", bez segregacji na kolory?
Wrzucać jakiś płyn zmiękczający czy w samym proszku wyprać?[/QUOTE]

ja piorę wszystkie obroże razem z ciuchami, ręcznikami, w zależności co mam pod ręką, bez segregacji na kolory. Normalnie w 60 stopniach, w proszku i płynie do płukania

[quote name='Agnes']Ja sie troche boje prac w pralce, myslicie ze okucia nie maja wplywu na pralke (beben) ?[/QUOTE]

dlatego jak wyżej napisałam piorę z materiałami, bo wtedy tak się nei tłucze. Ale czy ma jakiś wpływ - wątpię, przecież w spodniach są metalowe zamki, w bluzkach też są często dodatki takie i nic sie nie dzieje, ja piorę obroże w pralce i żyje ;)

Posted

No tak, moze powinnam dodac ze mam suke duza, okucia sa na prawde duze:evil_lol: Klamry od takiego el perro 4 cm czy karabinczyki od smyczy 2,5 chaby...jak to wkladam do pralki to az mam dreszcze:roll:

A na farbujace ciuchy/obroze etc polecam magiczne szmatki z rossmana:diabloti: genialna rzecz, wkladamy farbujaca rzecz wkladamy szmatke na wierzch, wyjmuje pranie jak nalezy i zafarbowana szmatke:eviltong:

Posted

[quote name='Agnes']No tak, moze powinnam dodac ze mam suke duza, okucia sa na prawde duze:evil_lol: Klamry od takiego el perro 4 cm czy karabinczyki od smyczy 2,5 chaby...jak to wkladam do pralki to az mam dreszcze:roll:

[/QUOTE]

ja wkładam na raz 15 czy ileś tam obroży i żyją, pralka zresztą też, wielkość nie ma znaczenia, jak pierzesz to wrzuć jakiś materiał i to troszkę zneutralizuję dźwięk.

Jak cię to pocieszy to ostatni obyły prane męskie spodnie gdzie więcej mają metalu niż materiału :evil_lol: czyli na pewno więcej tego było niż na twoich obrożach ;) ale jak wolisz, ja nie mam czasu żeby się bawić z 17 obrożami, chęci zresztą też nie mam (nie cierpię robić ręczne pranie)

Posted

Coz, bede robic eksperymenty na swojej pralce, za jakis czas, poki co zostaje szczotka i mydlo ;)

Ja mam 4 obroze...wiec pranie reczne nie jest znowu taka tragedia ;)

Posted

[quote name='Agnes']Coz, bede robic eksperymenty na swojej pralce, za jakis czas, poki co zostaje szczotka i mydlo ;)

Ja mam 4 obroze...wiec pranie reczne nie jest znowu taka tragedia ;)[/QUOTE]

ja mam 17, no 16 bo jedna ze skórki leży nieużywana, ale mimo to jest tego za dużo do prania w rękach, do tego jeszcze smycze, ooooo nie nie nie :diabloti::evil_lol:

Posted

od 8 lat wrzucam do pralki(cały czas pralka żyję) psie(z 3 sztuk psów w domu) obroże , smycze , szelki z wielkaśnymi karabinkami , klamrami itp i wszystko jest ok , a piorę jak widzę że się syfiaste zrobiły i nieważne że prałam 2 dni temu ;)

piorę w proszku(żelu) do kolorów , bez płynu zmiękczającego i wrzucam wszystko razem bez podziału na ciemne i jasne w 40 st na szybkim programie

Posted

No cóż... Mimo, że moje psy mają kilkanaście obróż, kilka szelek, kilka smyczy- piorę ręcznie:) Nie zakładam psiurom codziennie innej obroży, więc szybko się wszystkie nie wybrudzą. Nie było takiej sytuacji, że wszystkie naraz były brudne;)

Posted

dzięki :)
właśnie sama nie wiem... mogłam dać biały, ale stwierdziłam, że 3cm na zacisk po pierwsze będzie za szeroki a po drugie biały, to szybko będzie brudny...
ale w sumie mogłam zrobić jednak biały... :roll:

Posted

przeglądam stare zdjęcia i jakoś naszła mnie ochota na nitke rogzową tylko na pewno nie pomarańcz wiec mam problem jaki kolor :roll:

[IMG]http://www.fothost.pl/upload/08/29/b40b2749.jpg[/IMG]
[IMG]http://img359.imageshack.us/img359/7681/clipboard01zw9.jpg[/IMG]