Dana i Muszkieterowie Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Biedny Szafir [*] , czy coś nowego w sprawie ? Quote
sylwija Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Ja tez czekam na info. Ta historia bardzo mnie poruszyła :( Quote
xmartix Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 niestety nie wiem jeszcze nic, prawdopodobnie te pisma nie doszły do nikogo.. ale urzędy odpisują zawsze po miesiącu w sumie więc jest jeszcze nadzieja Quote
amensalizm Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Strasznie się ociągają. Aż dziwne. Warto chyba zadzwonić. Pozdrawiam młodego ;) Quote
Poker Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Jak mogły pisma nie dojść? Jeżeli były wysłane poleconym, to musiały dojść. Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Gatuluję synka. A z innej beczki-czy minął już miesiąc od wysylki?Bo mnie się wydaje,że na odp.mają 30 dni-tzn urzędy mają. E/W Quote
xmartix Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 tak, tak mają 30 dni, na dniach mija właśnie ten okres czasu mi też sie wydawało że jak poleconym to dojść powinno na 100% Quote
xmartix Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 poczekałam miesiąc i zadzwoniłam i okazało się że nie dotarło nic do nikogo :angryy: dzisiaj wysyłam więc jeszcze raz, są powiadomieni że pisma przyjdą dot. tego tematu tym razem wyślę z potwierdzeniem odbioru ale dziwne że tak ta poczta działa.. Quote
monika083 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 to skladaj reklamacje na poczcie,jesli to byly polecone. Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Będziesz reklamować poprzednie przesyłki-bo rozumiem,że masz potwierdzenie ich nadania? ----------------- Nie wiem-mam takie wrażenie,że to jest gra na czas-że przejdzie złość i nastąpi takie wygodne zapomnienie.Pomijając to gdzie nastąpiło uśpienie Szafira-wielu jest przekonanych iż w perspektywie mając działania i uratowanie wielu psów wiele można?a wręcz należy wybaczyć i zapomnieć.Ci,którzy tak uważają nie rozumieją,że są rzeczy,ktorych poprostu się nie wybacza i nie zapomina. Może się mylę,ale czy to możliwe zaginięcie wszystkich przesyłek?W końcu to tylko pies-dla jednych tylko-dla drugich przyjaciel.Dla drugich wielka odpowiedzialność. W każdym razie będę czytać ten wątek. Elżbieta Quote
xmartix Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 sama byłam zaskoczona.. ale moze maja tam układy nie wiem teraz jednak nie moga udawac ze pismo nie doszło bo wiedza ze znowu wysylam Quote
xmartix Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 pieniążki po Szafirze pozwoliłam sobie przelać do Kikou. Mam nadzieję że nikt nie ma nic przeciwko, każdy zna Kikou i wie ile ona pomaga nie prosząc sama za wiele o pomoc. Pieniążki mają być na wizytę wet. dla dużego szczeniaka z hodowli Quote
demi Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Policja odpisała, że podjeła odpowiednie działania, o toku będą informować. Dzwonił PIW oburzony naszym pismem, ze jak my możemy na biedną Panią Wande tak pisać. Prezesowa nie znając sprawy i tak sie obroniła, bo kto morduje psa bo kogoś ugryzł?! nie był ich własnością, zresztą jeśli podejrzewali o wścieklizne to gdzie sie podziała kwarantanna? beznadziejnie. Quote
xmartix Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 chwała pani Ani każdy by tak powiedział jakby o tej sytuacji usłyszał dzięki Demi za info Quote
laikinia Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 cos sie ruszylo... szkoda tylko, ze nikt nie mial odwagi po prostu przeprosic za blad... Quote
amensalizm Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='demi']Policja odpisała, że podjeła odpowiednie działania, o toku będą informować. Dzwonił PIW oburzony naszym pismem, ze jak my możemy na biedną Panią Wande tak pisać. Prezesowa nie znając sprawy i tak sie obroniła, bo kto morduje psa bo kogoś ugryzł?! nie był ich własnością, zresztą jeśli podejrzewali o wścieklizne to gdzie sie podziała kwarantanna? beznadziejnie.[/QUOTE] Dzwonił? dzwonić to sobie mogą. Maja dać oświadczenie na piśmie, ze nie podejmą działań i poprzeć ustawą. Wówczas można i na nich napisac pismo :P Quote
xmartix Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 no oni oburzeni bo też za to odpowiadają, a jak wyszło że przymykają oko na takie akcje, to już w ogóle... Quote
amensalizm Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='xmartix']no oni oburzeni bo też za to odpowiadają, a jak wyszło że przymykają oko na takie akcje, to już w ogóle...[/QUOTE] ale mają zamiar coś zrobić? Quote
xmartix Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 muszą :) bo inne organy też tę sprawę badają Quote
xmartix Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 mamy "zaproszenie" na Policję ja i Demi ws. Szafira Quote
laikinia Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 To powodzenia dziewczyny. Moze uda wam sie cos zdzialac :) Quote
ata Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Proszę, napiszcie jaka karę według Was powinny dostać osoby, które dopuściły i uśpiły psiaka ? Quote
xmartix Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 kary są niskie do 3 lat za mega okrutne zabicie psa albo do 2500 zł tak jest w ustawie a jak według mnie? uważam że to wszystko mogło inaczej się zadziać.. i nie musiał być sąd... kara jak będzie (bo nie musi) to ustalą już osoby uprawnione, nie my Quote
Recommended Posts