Jump to content
Dogomania

PRZYBORÓWEK ZABIŁ PSA BEZ PYTANIA OPIEKUNA! SZAFIR ZA TM [*] !!!!!! Zabrano mu szansę

Recommended Posts

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Elżbieta481
Posted

Gatuluję synka.
A z innej beczki-czy minął już miesiąc od wysylki?Bo mnie się wydaje,że na odp.mają 30 dni-tzn urzędy mają.
E/W

Posted

poczekałam miesiąc i zadzwoniłam i okazało się że nie dotarło nic do nikogo :angryy:
dzisiaj wysyłam więc jeszcze raz, są powiadomieni że pisma przyjdą dot. tego tematu
tym razem wyślę z potwierdzeniem odbioru

ale dziwne że tak ta poczta działa..

Guest Elżbieta481
Posted

Będziesz reklamować poprzednie przesyłki-bo rozumiem,że masz potwierdzenie ich nadania?
-----------------
Nie wiem-mam takie wrażenie,że to jest gra na czas-że przejdzie złość i nastąpi takie wygodne zapomnienie.Pomijając to gdzie nastąpiło uśpienie Szafira-wielu jest przekonanych iż w perspektywie mając działania i uratowanie wielu psów wiele można?a wręcz należy wybaczyć i zapomnieć.Ci,którzy tak uważają nie rozumieją,że są rzeczy,ktorych poprostu się nie wybacza i nie zapomina.
Może się mylę,ale czy to możliwe zaginięcie wszystkich przesyłek?W końcu to tylko pies-dla jednych tylko-dla drugich przyjaciel.Dla drugich wielka odpowiedzialność.
W każdym razie będę czytać ten wątek.
Elżbieta

• 3 weeks later...
Posted

pieniążki po Szafirze pozwoliłam sobie przelać do Kikou. Mam nadzieję że nikt nie ma nic przeciwko, każdy zna Kikou i wie ile ona pomaga nie prosząc sama za wiele o pomoc. Pieniążki mają być na wizytę wet. dla dużego szczeniaka z hodowli

Posted

Policja odpisała, że podjeła odpowiednie działania, o toku będą informować.

Dzwonił PIW oburzony naszym pismem, ze jak my możemy na biedną Panią Wande tak pisać. Prezesowa nie znając sprawy i tak sie obroniła, bo kto morduje psa bo kogoś ugryzł?! nie był ich własnością, zresztą jeśli podejrzewali o wścieklizne to gdzie sie podziała kwarantanna? beznadziejnie.

Posted

[quote name='demi']Policja odpisała, że podjeła odpowiednie działania, o toku będą informować.

Dzwonił PIW oburzony naszym pismem, ze jak my możemy na biedną Panią Wande tak pisać. Prezesowa nie znając sprawy i tak sie obroniła, bo kto morduje psa bo kogoś ugryzł?! nie był ich własnością, zresztą jeśli podejrzewali o wścieklizne to gdzie sie podziała kwarantanna? beznadziejnie.[/QUOTE]

Dzwonił?
dzwonić to sobie mogą. Maja dać oświadczenie na piśmie, ze nie podejmą działań i poprzeć ustawą. Wówczas można i na nich napisac pismo :P

• 2 weeks later...
Posted

kary są niskie
do 3 lat za mega okrutne zabicie psa albo do 2500 zł
tak jest w ustawie

a jak według mnie? uważam że to wszystko mogło inaczej się zadziać.. i nie musiał być sąd...

kara jak będzie (bo nie musi) to ustalą już osoby uprawnione, nie my