Karolina. Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 [URL]http://i52.tinypic.com/20s9n2r.jpg[/URL] Faworki!!! Jakiś tydzień temu moja mama też robiła - pyszne były :) [URL]http://i51.tinypic.com/2v95fe1.jpg[/URL] Jaki fajny kontrast kolorystyczny pomiędzy dziewczynami :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yourii Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 [URL]http://i52.tinypic.com/20s9n2r.jpg[/URL] Szybszy tłusty czwartek? :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkakarka Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Ja też lubię faworki - mniam - i lubię je smażyć, dość szybko się robią :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dysia-u Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 [url]http://i54.tinypic.com/2csbabo.jpg[/url] jakie one zgodne , ładne....a ty tak o nich mówisz!!!!!! faworki!!!!! ale bym zjadła, na pewno katar by mi zaraz minął Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Princess_York Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Witamy :) . Oj faworki faworki pycha ! :) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwa63 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Witam piękne dziewczyny Gratuluje Ci ślicznego maluszka , mała jest super:loveu::loveu::loveu: ale fajnie wyglądają [URL]http://i51.tinypic.com/2v95fe1.jpg[/URL] widać się dogadują faworki pychota, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Agnieszka* Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Cześć Asiencja:multi: przyszłam na faworki..aaa tam z dietą niech idzie do diabła:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pegaza Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Te babcine wypieki sa najlepsze:loveu: [URL]http://i52.tinypic.com/20s9n2r.jpg[/URL] oo Yoko tutaj w lepszej formie:) [URL]http://i55.tinypic.com/168euzn.jpg[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwa63 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 I ta focia jest boska [url]http://i54.tinypic.com/2csbabo.jpg[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laurin Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Czeeeeść:multi: Ale mi zapachniało faworkami :loveu: uwielbiam Super fotka :loveu: [url]http://i51.tinypic.com/2v95fe1.jpg[/url] jak ying yang :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrunia Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Cześć Asiu :multi: Jak tam przygotowania do wystawy ? :cool3: Ojj ja też uwielbiam faworki :loveu: Karina daj przepis jak masz taki szybki :multi: Łukiego mama robi ale takie twarde zawsze jej wychodzą.. nie smakują mi :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoko2009 Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 cześć dziewczyny:) Po co ja dałam fotkę tych faworków hihih tak mnie wzięło, ze jak aga napisała kit z dietą i upiekłam wczoraj świeżutkie faworeczki. Jak sie pospieszycie to jeszcze kilka zostało, moi panowie to normalnie prawie wszystko wczoraj zmietli:) Be przygotowania do wystawy w toku:):)a efekt zobaczymy już za tydzień:) Jak chcesz mogę Ci dać przepis na faworki szybciutko sie robi:) - 5 żółtek - pół kilo mąki - śmietana kesem (mała) - łyżka masła - kileliszek spirytusu - tłuszcz do smażenia ( ja mieszam smalec z olejem) smacznego:) ja robiłam z podwójnej porcji:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pegaza Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Co to jest smietana kesem? co to znaczy z podwojnej porcji? i czy smalec koniecznie musi byc? :oops: wytlumacz mi prosze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dysia-u Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 z podwójnej zrobisz z podwójnej zjesz Daria hihihi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Agnieszka* Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Cześć Asiu:)przyszłam Cię objeść z faworków heh:eviltong: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dysia-u Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Aguś ja byłam tu przed toba i nie zostało za wiele hihi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Agnieszka* Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 [quote name='dysia-u']Aguś ja byłam tu przed toba i nie zostało za wiele hihi[/QUOTE] Uuuuuu lala to nie dobrze a mam taki smaczek na faworki,ale zadowolę się chociaż tym co zostało..mogę miskę jeszcze wylizać hihi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dysia-u Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 miske to juz pewnie Yoko z Desi wylizały hihi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoko2009 Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 [quote name='dysia-u']z podwójnej zrobisz z podwójnej zjesz Daria hihihi[/QUOTE] [quote name='agamewa']Cześć Asiu:)przyszłam Cię objeść z faworków heh:eviltong:[/QUOTE] [quote name='dysia-u']Aguś ja byłam tu przed toba i nie zostało za wiele hihi[/QUOTE] [quote name='agamewa']Uuuuuu lala to nie dobrze a mam taki smaczek na faworki,ale zadowolę się chociaż tym co zostało..mogę miskę jeszcze wylizać hihi[/QUOTE] [quote name='dysia-u']miske to juz pewnie Yoko z Desi wylizały hihi[/QUOTE] Spokojnie dziewczyny:) Jeszcze są i dla wszystkich wystarczy Ula moje dziewczynki trzymam z daleka, bo tak jak piszesz one byłyby bardzo chętne nie tylko do wylizania ale i schrupania hehehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoko2009 Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 Cześć Daria, "Kesem" to nazwa śmietany, kurcze moze u was jej nie ma, śmietana musi być gęsta 12% , ja robiłam z podwójnej porcji czyli te składniki co napisałam razy dwa bo u mnie dużo głodomorów heheh Moja teściowa smaży na smalcu pomieszanym z olejem ( podobno smaczniejsze), wczoraj też tak zrobiłam ale zawsze ja smażyłam na samym oleju:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dysia-u Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 a ja ciasto po wyrobieniu ubijam jeszcze wałkiem ,żeby wtłoczyc do iego dużo powietrza faworki sa bardzo kruche i delikatne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laurin Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Cześc :) U Was dale pachnie faworkami mniam :) A ja się właśnie zajadam ruskimi ze skwarkami i cebulką smażoną :D już mnie serce boli :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoko2009 Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 Ruskie...mniam mniam mam dwie fotki:) ciekawe co tam na stole jest:) [IMG]http://i52.tinypic.com/2ik2xch.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/2it0f9t.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrunia Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Asia no ale jak ? To wszystko razem do kupy ? Czy w jakiejś kolejności ? Mikserem to się robi czy ręcznie ? Nigdy nie robiłam faworków :oops: Jak to to się zawija ? Śmietana kwaśna ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Agnieszka* Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Ja też nigdy nie robiłam ciekawa jestem czy by mi wyszły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.