Laylachihuahua Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Do zrobienia takiej obroży używa się taśmy nośnej lub rurowej i obszywa się ją tkaniną bawełnianą. Sama tkanina lub nawet z gąbką byłyby bardzo nietrwałe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vailet Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 ostatnio zrobiłam norwegi, powiem szczerze- myślałam że będzie trudniej :eviltong: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nichya&nazir Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Świetne! Wyglądają jak z DS. To ekoskórka? Ja się właśnie do norwegów nie mogę zabrać, bo wydaje mi się, że nie jest tak łatwo, tym bardziej jak trzeba tak to wszystko ładnie dopasować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vailet Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Tak to eko tylko w srodku ma jeszcze jakas miekka pianke czy cos takiego. Rób :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KASIA&TOSIA Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 ekstra wyszły szele :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawss Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 ostatnio zrobiłam norwegi, powiem szczerze- myślałam że będzie trudniej :eviltong: Zdradzisz jakimi nićmi je szyłaś? Chodzi mi o firme rodzaj itp. I gdzie kupiłaś? (jakbyś mogła powiedzieć) Ja cały czas mam zamiar wreszcie coś uszyć. Ale ani nie mam wybranych nici. Taśmy mam itp. też. A i maszyne nie wiem czy moja ciocia już wzięła z naprawy lub czy w ogóle ją tam dała :P xD ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vailet Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Powiem szczerze ze nie mam pojecia jakimi, moja mama ma mnóstwo roznych roznistych nici wiec wzielam takie jakie byly ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawss Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Powiem szczerze ze nie mam pojecia jakimi, moja mama ma mnóstwo roznych roznistych nici wiec wzielam takie jakie byly ;) I trzymają? Na mojego muszę jakieś mega mocne wziąć. :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vailet Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Przecież one są dla psa 4kg ;p Kiedyś szylam obroze dla Gru jak jeszcze siedział na łańcuchu, a że jak zostawal sam to wariowal i chcial za wszelka cene zwiac, to po 15minutach ją rozwalil, ale puscilo metalowe zapiecie, a nie nitki, szylam ja kilkunastokrotnie zwyklymi, a potem jeszcze moja babcia poprawiła bardzo grubmi nićmi. Myślę że jak kazde zszycie poprawisz kilka razy zwyklymi nićmi to powinny wytrzymać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawss Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Przecież one są dla psa 4kg ;p Kiedyś szylam obroze dla Gru jak jeszcze siedział na łańcuchu, a że jak zostawal sam to wariowal i chcial za wszelka cene zwiac, to po 15minutach ją rozwalil, ale puscilo metalowe zapiecie, a nie nitki, szylam ja kilkunastokrotnie zwyklymi, a potem jeszcze moja babcia poprawiła bardzo grubmi nićmi. Myślę że jak kazde zszycie poprawisz kilka razy zwyklymi nićmi to powinny wytrzymać yhym. Jak na 4 kg to ok ;) Dzięki za odpowiedź ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky23 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Muszę się pochwalić Xeny nową obróżką - moim pierwsztym półzaciskiem łańcuszkowym ;) Ładna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bellatriks Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Słuchajcie, macie może jakieś sprawdzone źródło klamerek zatrzaskowych profilowanych? Potrzebuję do jednej obroży, wszędzie pełno zwykłych prostych zatrzasków, a ja właśnie wolałabym profilowany, i to przyzwoitej jakości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky23 Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 bellatriks, profilowane zatrzaski, takie jakie ma furkidz, czy ohmydog są dostępne jedynie (przynajmniej ja nie znam innych źródeł) na pethardware.com , jednak żeby tam zamówić trzeba zrobić zamówienie za minimum 100€ + koszt przesyłki 10€. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bellatriks Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 No tam widziałam, ale zakupów za 100 euro nie przewiduję, więc miałam nadzieję, że gdzieś jednak się znajdzie. Zwłaszcza że mam nawet jedną raczej tandetną obrożę, która była gratisem do bodajże linki, a ma klamrę profilowaną - niestety węższą niż potrzebuję, więc jej użycie odpada. Po prostu myślałam, że to nie jest aż takie trudne do zdobycia, ale skoro tak, to cóż, chyba muszę się zadowolić zwykłym zatrzaskiem. :c Dzięki za pomoc :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IZMADO Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Uszyłam psu komplecik z odblaskową nitką :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky23 Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Mam pytanie. Planuje uszyć norweskie z podszyciem dla Xeny na zimę, i mam pytanie - jak robicie podszycie? Najpierw dobieracie pod szerokość tasmy, zszywać i dopiero przyszywacie, czy od razu przyszywacie do szelek na gotowca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vailet Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 ja na początku podszywałam taśmę, i po prostu potem zszyłam wszystkie cżęści Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadira Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 Uszyłam psu komplecik z odblaskową nitką :) Fajnie wyszło! Jakiej szerokości jest smycz? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheltia12 Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 Uszyłam psu komplecik z odblaskową nitką :) Gdzie kupiłaś taśmę z odblaskową nitką już fabrycznie? ;) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IZMADO Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Fajnie wyszło! Jakiej szerokości jest smycz? Dzięki! :) Smycz ma 2 cm., a obroża 2,5 cm. Gdzie kupiłaś taśmę z odblaskową nitką już fabrycznie? ;) Kupiłam ją w hurtowni krawieckiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky23 Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Gdzie kupiłaś taśmę z odblaskową nitką już fabrycznie? ;) Na allegro też jest :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Ia K9 Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 Kamizelka Cargo z mozliwoscia doczepienia kieszeni. Uszyte w dwoch rozmiarach. Generalnie uszyte z mysla o dluzszych wyprawach. Do kieszeni mozna spakowac co tylko pies potrzebuje czyli: jedzenie, wode miske z materialu a nawet psie buty. Mniejsza kamizelka na srodku ma dodatkowo naszyta tasme w systemie molle (modulowy system przenoszenia oporzadzenia) do przyczepienia swiatla pozycyjnego, latarki albo kamery Go Pro na krotkim statywie. Wrzucilem tutaj bo zrobilem to samodzielnie :) Kieszenie nie sa mojego projektu. Ot tak zeby nie bylo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KASIA&TOSIA Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 jestem pod wrażeniem talentu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KASIA&TOSIA Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 sezon na święta czas zacząć :)[attachment=6995:DSC_0384.JPG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky23 Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 A moja maszyna odpoczywa ode mnie, i ciocia na niej szyje xd Chyba uszyję coś Xenie na gwiazdkę, może na zatrzask ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts