*Magda* Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Ta galeria, będzie niedługo tak zarośnięta, że się do niej nie dostaniemy :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vege* Posted October 18, 2015 Author Share Posted October 18, 2015 To wstaw na czymś innym fotki, a tu podeślij link :D Bo strasznie zaniedbujesz swoją galerię, już nawet gorzej ode mnie! ;p Ta galeria, będzie niedługo tak zarośnięta, że się do niej nie dostaniemy :P Oj już nie przesadzajcie, ostatni raz pisałam tutaj w maju xD http://zapodaj.net/images/48330245e9ff8.jpg http://zapodaj.net/images/6fd11997ecd5c.jpg http://zapodaj.net/images/24da391fd5a40.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TyŚka Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Pff, to faktycznie piszesz systematycznie xd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Magda* Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 5 miesięcy temu, to jakby było wczoraj :D :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vege* Posted October 18, 2015 Author Share Posted October 18, 2015 Bo nie mam co pisać, u nas nudy po prostu :p Nuka (tfutfu) jakaś mądrzejsza się zrobiła, super się słucha i w domu i na dworze, jakaś taka spokojniejsza jest, łatwiej jest ją opanować na dworze jak zobaczy psa i chce się nakręcić :) Jakiś miesiąc temu miałyśmy tylko bardzo przykrą sytuację przez, którą Nuka mogła zdechnąć. Byłam z nią na łąkach, tych co zawsze, byłam z nią na flexi. Chodziła sobie po trawie i wąchała (jak zawsze nic nowego), ale w pewnym momencie wyskoczyła w powietrze i zaczęła uciekać szybko do domu, nie reagowała na wołania, ani na nic. W domu ją puściłam ze smyczy to nadpobudliwie biegała po podłodze, meblach no wszędzie, dostała ślinotoku i szczękościsku. Pojechaliśmy z nią szybko do weta, dostała zastrzyki i wszystko skończyło się dobrze. Wet podejrzewa, że w trawie były osy i mogły ją ukąsić w podniebienie np. Powiedział, że jakbyśmy czekali w domu "bo może jej przejdzie" to w nocy by prawdopodobnie zdechła już" :( Ale już jest wszystko ok, jak dawniej :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TyŚka Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 I niby się u Was nic nie dzieje? Zazdroszczę Ci tego spokoju na spacerach, mój to na starość głupieje :p Przygody nie zazdroszczę, dobrze że szybko zareagowaliście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Magda* Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Możliwe :/ Spuchło by jej w pyszczku i by się udusiła :( Dobrze, że szybko pojechaliście do weta :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vege* Posted October 18, 2015 Author Share Posted October 18, 2015 Nuka grzecznie chodzi na smyczy, bardzo słucha co do niej mówię np "idź wolniej, poczekaj, w lewo, w prawo" itp :) czasami się za bardzo zawącha i wtedy trudno już ją odciągnąć, muszę poczekać aż skończy wąchać :p Rodzice się później po wszystkim śmiali, że z dzieckiem się tak szybko do lekarza nie jedzie jak ze zwierzakiem do weta i to w sumie prawda :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar....ka Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 Shadow nie chodzi grzecznie na smyczy :P, a więc zazdrościmy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vege* Posted November 8, 2015 Author Share Posted November 8, 2015 Ja baaardzo przyłożyłam uwagę do grzecznego chodzenia na smyczy i jej nienapinania, ale za to zwaliłam przywołanie :p To nie tylko moja wina, ale i Nuki. Od małego była taka, że wolała chodzić swoimi drogami, nie za bardzo chciała z człowiekiem pracować, ot taki typowy wiejski burek :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TyŚka Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Wolę psiego ciągnika, ale z możliwością spuszczenia na spacerze. Gdybym miała na odwrót to bym oszalała :D Pomijając fakt, że ja lubię jak pies ciągnie i nigdy nie przykładałam wagi do luźnej smyczy. Jedyne co, to to, że pies musi się witać z pobratymcami na luźnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vege* Posted November 8, 2015 Author Share Posted November 8, 2015 Ja też bym chciała móc puścić Nukę ze smyczy no ale cóż, dla jej bezpieczeństwa i innych biega z linką ;) Ja za to nie akceptuję ciągnięcia na smyczy (każde napięcie smyczy korygowałam), a jak raz szłam z cioci westem, który na pewno 10 kg nie waży, a ciągnie straszliwie to myślałam, że oszaleję :P a jakby tak Nuka ciągnęła to bym jej chyba łeb ukręciła :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Magda* Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Puk! Puk! Dawaj zdjęcia Nuki :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vege* Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 Cześć :D Mam tylko jedno :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Magda* Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Co taka smutna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vege* Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 Bo jest regularnie bita i głodzona, widzisz te wygłodzone oczka? haha :D A tak serio to ona nie lubi jak jej się zdjęcia robi, zawsze gdzieś odwraca głowę jak biorę aparat :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Magda* Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Tora podobnie wychodzi na pozowanych zdjęciach ;) Zawsze uszy położone i wygląda jakbym ją dopiero co skopała :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vege* Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 Dokładnie tak :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Jaka cudowna <3 ojojojoj <3 I ten siwy pycholek :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts