malawaszka Posted September 15, 2004 Posted September 15, 2004 Marta- już wszędzie widać :P madzior_ka - ale tresujesz tego Dena do pozy wystawowej - ale faktycznie coś za bardzo się rozkracza 8)
Marta-m Posted September 15, 2004 Author Posted September 15, 2004 no włąśnie zauwazyłam...na szczęście DGM już działa :angel: madziorka: czy planujesz może wykombinowac Denisowi rodowód???? 8)
malawaszka Posted September 15, 2004 Posted September 15, 2004 przecież nie da się "wykombinować" rodowodu :lol:
Marta-m Posted September 15, 2004 Author Posted September 15, 2004 wiem wiem,ale tak mi się napisało :wink: może powinnam napisac wyrobic....heh to dlatego ze nie znam sie na tym co sie robi żeby zdobyc rodowód dla nierodowodowego psa...
malawaszka Posted September 15, 2004 Posted September 15, 2004 już kiedyś o tym było - NIE DA SIĘ - nierodowodowy to nierodowodowy i koniec 8) mówi się trudno i jak się chce mieć rodowodowego to trzeba takiego kupić... to jest możliwe tylko w przypadku jakichś mega rzadkich ras :fadein:
Justa Posted September 15, 2004 Posted September 15, 2004 to dlatego ze nie znam sie na tym co sie robi żeby zdobyc rodowód dla nierodowodowego psa... Kochanie, nie da się wyrobic rodowodu, chocbys nie wiem jak sie starała. Pies ma rodowód kiedy przodkowie byli psami z papierami, mieli uprawnienia hodowlane a osobnik ten nie jest obciążony żadnymi wadami. Kiedy kupujesz psa w hodowli dostajesz metrykę a na jej podstawie w przyszości będzie możnma wyrobić rodowód. Ale koniec tych gadek na galerii!!! O tym na szauceromaniakach!!!
madzior_ka Posted September 15, 2004 Posted September 15, 2004 witajcie:) co do rodowodu to nie ma rzeczy niemozliwych i na wszelki wypadek Denisio umei ładnie stać, ale nie robie sobie nadziei, ale prosze powiedzcie mi bo ktoś tu pisał (nie wiem czy nie Marta) o hodowcy, który ma psiaczki rodowdowe (szceniaki) i sprzedaje jak ktoś chce z papierami albo bez, a papiery osobno sa tacy ludzie? i wtedy rodowody spadzaja osobno? powiedzcie mi coś o tym, wiem, ze to nielegalne ale chce wiedzieć bo kolezanka mojej siostry miała do wyboru od jednej pani psa z rodowodem albo bez wybrała bez bo tanszy, ale chodziło o jednego szczeniaka, wiec co robia z rodowodem?
malawaszka Posted September 15, 2004 Posted September 15, 2004 wrrr :evil: madziorka - nawet nie chcę o tym myśleć :evil:
madzior_ka Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 malawaszko mnie tez to nie interesuje, ale ciekawa jestem tak możliwe jest robienie czegoś takego.....przecież wtedy ten niby rdowodowy psiak ma innych rodziców, inny wiek często........-brrr okropność :evil:
Marta-m Posted September 16, 2004 Author Posted September 16, 2004 ehh...jak ja czytałam kiedyś naszą rozmowe na ten temat to zrozumiałam że można wyrobić.....No tak,musze chyba kształcić bardziej czytanie ze zrozumieniem :oops: :wink: A jeżeli chodzi o pytanie madziorki. Słyszałam wlasnie od wielu ludzi że maja do wyboru: albo z rodowodem (drozszy) albo bez (tanszy)...i sama nie wiem co sie z tym rodowodem dzieje :o Przecież nie oga go przekazac innemu psu,więc myśle że poprostu jest on nie wazny i tyle :roll: sama niew iem....
Miga Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 Wrzucam dwa olbrzymi, jeden "cały" drugi "cięty". Zrobione w Krakowie na tegorocznej wystawie (czerwiec)
malawaszka Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 ooo piękności moja kochane, śliczniusie, cudowne :angel: :angel: :angel: ja chcę je mieć wszystkie :angel: :angel: :angel:
Pasavera Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 ooooooooo ........... Jakie śliczne psiaczki ! ! ! I jaka GALUCHA ! ! ! Justa masz aparacik cyfrowy?! O i nawet EDI jest ! ! ! I LUNKA ! ! ! I DENIS ! ! !
malawaszka Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 a gdzie nowe foty Figi????????? :roll: 8)
Pasavera Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 a gdzie nowe foty Figi????????? :roll: 8) :roll: no nowych fotek nie mam , ale są za to fotki jej przyjaciela Fuksa (bokserka) które napewno będą na mojej www :lol:
Marta-m Posted September 16, 2004 Author Posted September 16, 2004 No to czekamy na te "odświeżenie"stronki 8) I mam pytanko: czy zgadzacie się żebym umieściła zdjęcia waszych piechow na mojej stronce www?
Justa Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 Kochane, błagam Was, tu jest GALERIA i piszcie siobie jakies dłuższe posty na SZNAUCEROMANIAKACH!!! :roll: Wasza Mod cierpliwa....
madzior_ka Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 ja też się zgadzam na miesczenie Deniska na twojej stronce:)
Pasavera Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Trochę zdjątek Figusi :D Jakieś znalazłam z działeczki. Figa buszująca w grządkach :lol:
madzior_ka Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Pas jaka ona jest słodziutka i baaaardzo ładna:) naprawdę mi się podoba (zresztą jak wszystkei sznaucerki) a ona ma kopiowane uszka czy same jej stanęły, bo wyglądają wg. mnie na kopiowane ale nie prztypominam sobeo być mówiła, że miała cięte, wiec nie wiem/. A w jakim ona jest wieku? ma fajne łapki widac, że nie jakies napuszane specjalnie, a bardzo ładne włoski ma na nich i łańcuszek podwójnt ma identyczny jak Denisio też ciut za duży - ostatnio przeczytałam, że po zaciśnięciu powinien być 2,5 cm mniejszt od obwodu szyjki a Denisek am ciut większy, ale co tam :lol:
Pasavera Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Figa ma kopiowane uszka. Ma obecnie 1 rok 9 miesięcy i 17 dni :lol: A obróżkę też ma za dużą :P :D :D :D :D :D
madzior_ka Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 a jaką ma obróżke? bo jasie was chciałam zapytać bo Denisek ma skórzaną czerwoną długosci 37 zm i jest ciut za długa bo mu sie zawija co mnie denerwuje (obwód szyi ma ok. 28 cm więc na 31-32 obroża była by super) ale jest za cienka bo ma tylko 1 cm szerokości i jak ciagnie na spacerkuc zy coś to po pierwsze głupio wygląda taka cienka a po drugie chyba mu nie wygosdnie i szukam obróżki która miałaby 1,4 cm (widziałam takie i to jest fajna szerokośćć) a długość góra 35 cm (takich nie widziałam bo widziałam tylko na 40 cm minimum) powiedzcie mi czy moge taką znaleść czy te grubsze to tylko takie duże sa?
Justa Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 MADZIORKO PRZENIEŚ TE ROZMOWY NA SZNAUCEROMANIAKÓW TO JEST GALERIA!!!!!!!!!!
Recommended Posts