presto Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 witam. posiadam 8-tygodniowego labradora, który w hodowli karmiony był karmą royal canin. teraz chcę kupować mu karmę innej formy. czy jest równie dobra, polecana przez was, ale nieco tańsza firma? i czy można przestawić szczeniaka na inny rodzaj karmy, jeśli od małego jadł royal canin? :cool3: Quote
vertix Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Witam Wiesz... Royal Kanin to tylko nazwa producenta a nie karmy, więc trudno powiedzieć i doradzić czym go aktualnie karmisz. Możesz zmienić karmę na inną ale radzę stopniowo mieszać aktualną z nową - ponieważ psy się przyzwyczajają do smaku i czasami lubią zastrajkować. W wyborze kieruj się składem i przeznaczeniem karmy - no i oczywiście nie kupuj tych najtańszych. Szukaj karmy w sklepach zoologicznych internetowych - dla przykładu Karmę dla mojego geriatryja- BRIT Active Senior - kupiłem za 79,-PLN za worek 15kg na necie (W zoologicznym w Tychach 125,-PLN a na pasażu Tesco 230,-PLN). Ja polecam Royal Canin, Brit albo Purinę (przynajmniej na początek - kiedy młodzieniec potrzebuje pełnego zestawu witamin) Pozdrawiam Quote
Rinuś Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 [B][I]Presto Ty sie zdecyduj...w innym temacie napisałęs, że bierzesz 6 tygodniowego szczeniaka...więc jak w końcu?i z jakiej hodowli jest piesek?[/I][/B] Quote
presto Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 [quote name='Rinuś'][B][I]Presto Ty sie zdecyduj...w innym temacie napisałęs, że bierzesz 6 tygodniowego szczeniaka...więc jak w końcu?[/I][/B][/quote] tak wiem, ale po waszych wypowiedziach wolałem wziąć starszego pieska, i zdecydowałem się na 8 tygodniowego szczeniaka. Quote
Rinuś Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='presto']tak wiem, ale po waszych wypowiedziach wolałem wziąć starszego pieska, i zdecydowałem się na 8 tygodniowego szczeniaka.[/quote] [I][B]Z tego samego miejsca?[/B][/I] Quote
Recommended Posts