AM Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 Jeśli ktoś z Was zna jakieś miejsce gdzie mozna tanio kupować mięso dla psów lub wybiera się po mięsko i może przy okazji zrobić zakupy innym forumowiczom to zapraszam do tego tematu i wymiany adresów, telefonów i maili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asher Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 ja moge pomoc w zakupie niedrogich[b] kurzych lapek. [/b] nie wiem dokladnie ile kosztuja, bo moja mama ma skleroze :wink: ale na pewno nie wiecej niz 1,5 zl za kilogram. jak tylko dowiem sie konkretow, to ewentualnie sprostuje. lapki sa obrane z tej brzydkiej skory i pazurow. kupuje je w Radomiu, gdzie mieszkaja moi rodzice, w hurtowni drobiu. mozna tam kupowac detalicznie (pol kilo tez sprzedadza). dostwa do Warszawy gratis 8) ewentualnego odbioru ode mnie najlepiej dokonywac w poniedzialek, jako, ze lapki przyjada do Warszawy w niedziele wieczorem, a ja nie mam w domu duzej lodowki. mieszkam na Kabatach. jeden problem - rodzice nie jezdza do tej hurtowni regularnie, wiec nie obiecuje regularnych dostaw :wink: w ten weekend postaram sie tam pojechac. moje namiary: Asia 0608 450 022, [email][email protected][/email] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Poznań: [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=11396[/url] Podam ceny miesa, jakie pamietam z grudnia: drob mielony z koscia - 3zl/kg nutria mielona z koscia - 3,30zl/kg nutria mielona bez kosci - 6zl/kg gulasz z nutrii - 11zl/kg gulasz jagniecy - 12zl/kg nutria cala - 8zl/kg ogony nutrii - 2zl/kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musia Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Czy ktoś ma jakiś namiar na "ubojnie" kurcząt , indyków w Katowicach i okolicy.?? Szczególnie korpusy, podroby , szuje indycze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 W kazdym wiekszym markecie, gdzie jest stoisko rybne i sami "rozbieraja" lososia, mozna kupic kregoslupy z tej ryby za ok. 1zl/kg - barfowcy bardzo sobie chwala - wczesniej warto sie umowic na konkretna godzine z pracownikami tego dzialu co do odbioru rybek :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludek Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 [quote name='tufi']Poznań: [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=11396[/url] Podam ceny miesa, jakie pamietam z grudnia: drob mielony z koscia - 3zl/kg nutria mielona z koscia - 3,30zl/kg nutria mielona bez kosci - 6zl/kg gulasz z nutrii - 11zl/kg gulasz jagniecy - 12zl/kg nutria cala - 8zl/kg ogony nutrii - 2zl/kg[/quote] Szkoda, że to tak daleko od W-wy. :( A może ktoś ze stolicy ma jakieś miejsce z tanim mięskiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bachar Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 Ja mam kontakt do hurtowni drobiu w Sosnowcu, tam kupuję wszystko dla swoich psiaków. Tylko ilości są hurtowe, ale przy okazji można się podzielić. Ja tam jeżdżę dwa razy w tygodniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciacho Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 w Warszawie można kupić koninę - cena 6,50-7,10/kg (ul. Skaryszewska lub Hala Koszyki) skrzydełka z kurczaka - 3,50 zł/kg pod Halą Mirowską kości cielęce - pod Halą Mirowską Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludek Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Skrzydełek w całości to się boję dać, a obierać przyznam, że mi się nie chce. Fajne byłoby np. takie mielone drobiowe z kością w cenie 3 - 4 zł. Teraz kupuję drobiowe żołądki, serduszka itp. w Macro albo na bazarku. Płacę chyba ok. 5 zł/kg (niedługo będę kupować to sprawdzę) i mielę. Tylko zajmuje mi to wtedy prawie cały zamrażalnik. :evil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuna Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 A wie moze ktos gdzie jest hurtownia mieska w gdansku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 Czy ktoś wie,gdzie w Krakowie można kupować tanio mieso?Jakaś hurtownia,coś w tym rodzaju.Dzieki i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 Poznań - kurze łapki - stoisko na Rynku Jezyckim, cena 2,30zł/kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludek Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 Dzisiaj byłam w Makro w Markach. Kupiłam okrawki środkowe wołowe (chyba) za 3,5 zł/kg. Są odrazu rozdrobnione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 la pegaza: ten sklep na jezycach jest malutki i na pewno nie jest to zaden supermarket i nie wiem, skad Ci to w ogole do glowy przyszlo :roll: zadnego supermarketu w Poznaniu nikt nie poleca :o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
la_pegaza Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 widzialam ze makro sie przewijalo i tez mamy zle doswiadczenia. mieszkamy kolo switu, jest bazarek i choc mamy znizke u jednaj pani w budce z drobiem to tanio nie jest :/ a psu gotujemy, sucha karme rzadko dostaje a maly rosnie jak na drozdzach i wcina wszystko :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzice Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 ja kupowałam mielone podroby ok. 3 zł za kilo w markecie Auchan w Swadzimiu pod Poznaniem - psy są na suchej a mięsko czy podroby mile widziany dodatek . Polecany sklepik przy rynku odwiedzę - lepsze mięsko niż podroby . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genia Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Cześć Ludek.Na Okęciu są hurtownie drobiu i tam piekne mielone korpusy kupuję po 1.50 z kurcząt. :D :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludek Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 [quote name='Genia']Cześć Ludek.Na Okęciu są hurtownie drobiu i tam piekne mielone korpusy kupuję po 1.50 z kurcząt. :D :D[/quote] Co prawda na Okęcie mam kawał drogi, ale raz na jakiś czas mogę się wybrać. A w którym miejscu konkretnie kupujesz? I czy kości są dobrze zmielone? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genia Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 Skręcam w prawo przy dużym sklepie ogrodniczym w prawo i do końca ulicy a potem w lewo i jakieś 30 metr. i pierwsza hurtownia po lewej stronie. Mięsko jest super zmielone -to sa mięsne korpusy dla ludzi ale lepiej im schodzi dla psów. Może znajdę telefon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KORONA Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 Ja kupuje zmieloną kurzyne z wołowiną ( z kością), po 3zł. Pakowane w paczce po kilogramie lub mniejsze jak ktoś woli. (nie wiem jaka waga). Mięsko jest świetne, nie ma nieprzyjemnego zapachu, mało tłuszczu. Moje psy są zachwycone. Facet przywozi mi do domu. Niestety nie moge podać namiarów na niego bo wozi mi mięsko grzecznościowo prawie 100km. Więc jeśli ktoś będzie zainteresowany, przy najbliższym zamówieniu moge komuś z Wawy wziąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adda Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 KORONA, do suchej dodajesz surowe? Czy jak? Może i ja wzięłabym dla swoich??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KORONA Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 Daje kg mięcha + połowa dawki suchej karmy. Na śniadanko surowe mięcho, wieczorkiem sucha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adda Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 A jeszcze mi powiedz, czy to mieszane - wołowina + kurzęcina z kośćmi (a te kości to tylko z kur, czy z wołu tysz?) jest lepsze dla psów niż zwyczajne wołowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KORONA Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 Z tłumaczeń faceta wynika, że kurczak (korpusy) dorzucany jest aby mięso dobrze przechodziło przez maszynę do mielenia. Dla mnie i wielu moich znajomych to dobre połączenie. Kurczak, jest świetny na masę... Są tam kości kurze i wołowe, chrzęści, czasem trafią się zmielone tchawice i inne "smaczne" części. Nie wiem w jakich proporcjach, ale nie jest ich dużo. Na pewno jest znacznie więcej mięsa niż "dodatków" Kiedyś brałam od innego faceta mięso, to były (podobno) tylko policzki wołowe. To było STRASZNE!!! Smród jakbym zwłoki trzymała w domu :-? Kupa tłuszczu i na dodatek droższe. Na "nowe" mięso przeszłam ponad rok temu i jestem bardzo zadowolona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adda Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 To może i ja spróbuję swoim dać. Kiedy będziesz zamawiała? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.