Nesiowata Posted September 3 Share Posted September 3 Jak dobrze znów widzieć roześmianego! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiak Posted September 3 Share Posted September 3 Na fotkach wszystko wygląda dobrze 🙂 Piesio szczęśliwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiosnaA Posted September 3 Share Posted September 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiosnaA Posted September 3 Share Posted September 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nesiowata Posted September 3 Share Posted September 3 Lajków mi zabrakło, ale pies wygląda na zadowolonego z życia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted September 3 Share Posted September 3 Super. Zabezpieczony jak trzeba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perełka1 Posted September 3 Share Posted September 3 Śliczne fotki .... takie na fb i na insta, jest wszystko,co być powinno 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowa Posted September 3 Share Posted September 3 Jeśli któraś z Pań ma kontakt z domem Elio, proszę o przekazanie bodaj dwóch informacji: 1. Żaden pies nie lubi głaskania po wierzchu głowy, zwłaszcza ręką opadającą z góry, psy to tolerują, ale nie lubią, bo to stwarza uczucie zagrożenia. Przyjemne dla psa jest dotknięcie z boku głowy. 2. Każdy pies może spontanicznie dotykać nas łapą - to wrodzony gest proszalny - szczeniaki dotykają łapą pyska dorosłego psa prosząc o jedzenie, ale żaden pies nie lubi gdy dotyka się jego łapy, zwłaszcza przy nadgarstku czy palcach, bo to w odczuciu psa jest ogromnym zagrożeniem. Warto i można nauczyć, żeby pies tolerował dotykanie łapy, bo to potrzebne przy obcinaniu pazurów, wycieraniu łap - ale najlepiej uczyć jak pies siedzi, a my siedzimy przed psem; a najprościej dodać hasło (np. łapa) gdy pies spontanicznie sam trąca nas łapą i zaraz powtarzając to hasło dodatkowo pochwalić i nagrodzić. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Figunia Posted September 5 Share Posted September 5 Cudne, mądre psisko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Figunia Posted September 5 Share Posted September 5 Dziękuję za , jak zawsze, cenne rady Sowo. Też mnie razi głaskanie po głowie. Często to obserwuję a nawet o zgrozo, jest to klepanie. Zwykle wtedy myślę , że psy, to anioły, znoszą to tak godnie. Niestety, chyba trudno ludziom zrozumieć, że dla psa nie jest to przyjemne i że trzeba to robić inaczej. Może Pani Joasia zechce zwrócić na te sprawy uwagę, bo dotykanie łap także powoduje u psa niepotrzebny dyskomfort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiosnaA Posted September 9 Share Posted September 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiosnaA Posted September 9 Share Posted September 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiosnaA Posted September 9 Share Posted September 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiosnaA Posted September 9 Share Posted September 9 U Mikusia- Elio wszystko w porządku. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nesiowata Posted September 9 Share Posted September 9 Jak dobrze zn≤w zobaczyć roześmianego chłopaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted September 10 Share Posted September 10 Świetny pies i raczej taki sam dom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo37 Posted September 19 Share Posted September 19 Dzisiaj poznałam Elio. Piesek zadowolony, wyluzowany. Otwarty na kontakty z obcymi. Byłam wcześniej i spotkałam psiaka jak wracał z panią ze spaceru. Przywitał się ze mną. Nie mamy się o co martwić. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted September 19 Share Posted September 19 Dnia 19.09.2024 o 17:44, Jo37 napisał: Dzisiaj poznałam Elio. Piesek zadowolony, wyluzowany. Otwarty na kontakty z obcymi. Byłam wcześniej i spotkałam psiaka jak wracał z panią ze spaceru. Przywitał się ze mną. Nie mamy się o co martwić. Ufff, dzięki za dobrą wiadomość. No i nie muszę odszczekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiosnaA Posted September 19 Share Posted September 19 Dnia 19.09.2024 o 17:44, Jo37 napisał: Dzisiaj poznałam Elio. Piesek zadowolony, wyluzowany. Otwarty na kontakty z obcymi. Byłam wcześniej i spotkałam psiaka jak wracał z panią ze spaceru. Przywitał się ze mną. Nie mamy się o co martwić. Jo37, najserdeczniej dziękuję za zrobienie wizyty poA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted September 20 Share Posted September 20 Jaka pustka tutaj. Nikt się nie cieszy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nesiowata Posted September 20 Share Posted September 20 Cieszył, cieszył i cieszy nadal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiak Posted September 20 Share Posted September 20 Cieszymy się po cichu 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted September 20 Share Posted September 20 To cieszcie się GŁOŚNO!, bo jest z czego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aska7 Posted September 20 Share Posted September 20 To, że się "otorbiło" nie zmienia faktu, że pani jest niezrównoważona. Ilość "fajnych" zdjęć z panem sugeruje, że wątek jest czytany. Nikt nie wstawia niefajnych ;) tak w sumie. Może ucieszę się za rok, jeśli pies będzie zaopiekowany. I żywy. 4 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted September 20 Author Share Posted September 20 Dnia 20.09.2024 o 16:08, Aska7 napisał: To, że się "otorbiło" nie zmienia faktu, że pani jest niezrównoważona. Ilość "fajnych" zdjęć z panem sugeruje, że wątek jest czytany. Nikt nie wstawia niefajnych 😉 tak w sumie. Może ucieszę się za rok, jeśli pies będzie zaopiekowany. Myślę dokładnie tak samo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts