Jump to content
Dogomania

Duduś - mały, chudy wystraszony piesio w jednym boksie z dużymi i wielkimi samcami :( Przytulmy go do serca, pomóżmy odnaleźć drogę do własnego, szczęśliwego domu.

Recommended Posts

Dnia 28.07.2024 o 18:38, Tola napisał:

Zrobię zbiórkę jak już będzie decyzja o operacji, żeby potem nie było problemu z rozliczeniem.

Potrzebny jest konkretny termin operacji? Ok.
Wydaje mi się, że to poważna operacja. Może trzeba poszukać specjalisty? Co o tym sądzicie?

Przebywa w hoteliku w miejscowości Strupin Mały w gminie Chełm,

Rok urodzenia 2017

w schronie od 2018

waży 10 kg

zaszczepiony p/wściekliźnie i chorobom wirusowym

wykastrowany

pięknie chodzi na smyczy

Duduś jest przeuroczym pieseczkiem

słodki, proludzki, przytulaśny kawaler

Pani Ewelina stwierdziła, że jest świetny

• Upvote 1

Dnia 28.07.2024 o 18:45, elik napisał:

Wydaje mi się, że to poważna operacja. Może trzeba poszukać specjalisty? Co o tym sądzicie?

Pani Ewelina powiedziała, że wet, który badał Dudusia jest ortopedą i że można polegać na tej lecznicy. Leczy w niej wszystkie psiaki, które są w hotelu.

Duduś to już niemłody piesek i po przejściach myślę, że przed operacją trzeba byłoby zrobić echo serca. Jakie jest Wasze zdanie?

Najbliższy termin na wykonanie  echa serca to ostatni czwartek sierpnia  😞 

Co o tym sądzicie? Czekać tak długo na echo serca, a potem na termin operacji, czy może zrezygnować z echa serca?

Może wystarczyłoby osłuchanie stetoskopem i narkoza wziewna? 

Bardzo proszę o Wasze opinie    prosz.gif.017b81c150ed01bce4c6fe05a36683b4.gif

Dnia 28.07.2024 o 21:18, elik napisał:

Pani Ewelina powiedziała, że wet, który badał Dudusia jest ortopedą i że można polegać na tej lecznicy. Leczy w niej wszystkie psiaki, które są w hotelu.

Duduś to już niemłody piesek i po przejściach myślę, że przed operacją trzeba byłoby zrobić echo serca. Jakie jest Wasze zdanie?

Dopytaj weta. Mój nie podałby narkozy psu powyżej 6 lat bez echa.

Dnia 29.07.2024 o 15:08, Ewa Marta napisał:

Dopytaj weta. Mój nie podałby narkozy psu powyżej 6 lat bez echa.

Tak Ewuniu, ale ten termin jest zaporowy  😞 

Dnia 29.07.2024 o 17:47, Poker napisał:

On ma 7 lat. Wydaje mi Sue, że osłuchanie, badanie krwi i narkozą wziewna zapewnią bezpieczeństwo.

Poproszę Panią Ewelinę, żeby zapytała weta, czy można zamiast echa serca osłuchać serduszko i zastosować narkozę wziewną. Badanie krwi oczywiście także.

• Like 1

Okazuje się, że Pani Edyta już rozmawiała na ten temat z wetem (napisałam do Niej, że to bardzo odległy termin) i wet stwierdził, że wyniki badania krwi były dobre więc przy narkozie wziewnej osłuchanie serca będzie wystarczające.
W tej sytuacji poprosiłam o ustalenie terminu operacji, ale nie wcześniej niż będzie znany opis USG, który ma wykonać profesor z kliniki w Lublinie. Poprosiłam, żeby ten opis został dostarczony na adres mailowy Fundacji  ZEA.

• Like 1

Dnia 29.07.2024 o 18:52, elik napisał:

Okazuje się, że Pani Edyta już rozmawiała na ten temat z wetem (napisałam do Niej, że to bardzo odległy termin) i wet stwierdził, że wyniki badania krwi były dobre więc przy narkozie wziewnej osłuchanie serca będzie wystarczające.
W tej sytuacji poprosiłam o ustalenie terminu operacji, ale nie wcześniej niż będzie znany opis USG, który ma wykonać profesor z kliniki w Lublinie. Poprosiłam, żeby ten opis został dostarczony na adres mailowy Fundacji  ZEA.

To tego się trzymaj Elu.

• Like 1

Dnia 30.07.2024 o 13:46, mari23 napisał:

Spojrzałam na deklaracje, do 600 brakuje 15.... więc niech to będzie moja stała deklaracja. Zaraz wpłacę za lipiec i sierpień 🙂 

Bardzo serdecznie, gorąco dziękuję Mari  dlaciebiekwiaty.gif.96c4032beab6f07ee7bf8075003b4c52.gif

Martusia zrobi zbiórkę na operację Dudusia, ale bardzo proszę o ułożenie tekstu. Ja jestem noga w temacie tekstów. Może choćby szkielet, który będzie można rozwinąć. Bardzo proszę.

Bardzo, bardzo, bardzo   prosz.jpg.4e44c5ad8593b610d0d7a025fcdf6cd3.jpg

Dnia 4.08.2024 o 19:20, Tola napisał:

Wpłaty  dla Dudusia na konto ZEA  kwiat-ruchomy-obrazek-0140.gif

300 zł - agat21 (26.07.)

30 zł - mari23 (30.07.)

50zł - jaguska (31.07.)

30 zł - Iwona z Sosnowca (31,07.)

30 zł - feryenne 02.08.)

Bardzo dziękuję Martusiu  ❤️  🌺