elik Posted July 28 Author Share Posted July 28 Dnia 28.07.2024 o 18:38, Tola napisał: Zrobię zbiórkę jak już będzie decyzja o operacji, żeby potem nie było problemu z rozliczeniem. Potrzebny jest konkretny termin operacji? Ok. Wydaje mi się, że to poważna operacja. Może trzeba poszukać specjalisty? Co o tym sądzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 28 Author Share Posted July 28 Przebywa w hoteliku w miejscowości Strupin Mały w gminie Chełm, Rok urodzenia 2017 w schronie od 2018 waży 10 kg zaszczepiony p/wściekliźnie i chorobom wirusowym wykastrowany pięknie chodzi na smyczy Duduś jest przeuroczym pieseczkiem słodki, proludzki, przytulaśny kawaler Pani Ewelina stwierdziła, że jest świetny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 28 Author Share Posted July 28 Dnia 28.07.2024 o 18:45, elik napisał: Wydaje mi się, że to poważna operacja. Może trzeba poszukać specjalisty? Co o tym sądzicie? Pani Ewelina powiedziała, że wet, który badał Dudusia jest ortopedą i że można polegać na tej lecznicy. Leczy w niej wszystkie psiaki, które są w hotelu. Duduś to już niemłody piesek i po przejściach myślę, że przed operacją trzeba byłoby zrobić echo serca. Jakie jest Wasze zdanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 29 Author Share Posted July 29 Najbliższy termin na wykonanie echa serca to ostatni czwartek sierpnia 😞 Co o tym sądzicie? Czekać tak długo na echo serca, a potem na termin operacji, czy może zrezygnować z echa serca? Może wystarczyłoby osłuchanie stetoskopem i narkoza wziewna? Bardzo proszę o Wasze opinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted July 29 Share Posted July 29 Dnia 28.07.2024 o 21:18, elik napisał: Pani Ewelina powiedziała, że wet, który badał Dudusia jest ortopedą i że można polegać na tej lecznicy. Leczy w niej wszystkie psiaki, które są w hotelu. Duduś to już niemłody piesek i po przejściach myślę, że przed operacją trzeba byłoby zrobić echo serca. Jakie jest Wasze zdanie? Dopytaj weta. Mój nie podałby narkozy psu powyżej 6 lat bez echa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted July 29 Share Posted July 29 On ma 7 lat. Wydaje mi się , że osłuchanie, badanie krwi i narkozą wziewna zapewnią bezpieczeństwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 29 Author Share Posted July 29 Dnia 29.07.2024 o 15:08, Ewa Marta napisał: Dopytaj weta. Mój nie podałby narkozy psu powyżej 6 lat bez echa. Tak Ewuniu, ale ten termin jest zaporowy 😞 Dnia 29.07.2024 o 17:47, Poker napisał: On ma 7 lat. Wydaje mi Sue, że osłuchanie, badanie krwi i narkozą wziewna zapewnią bezpieczeństwo. Poproszę Panią Ewelinę, żeby zapytała weta, czy można zamiast echa serca osłuchać serduszko i zastosować narkozę wziewną. Badanie krwi oczywiście także. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 29 Author Share Posted July 29 Okazuje się, że Pani Edyta już rozmawiała na ten temat z wetem (napisałam do Niej, że to bardzo odległy termin) i wet stwierdził, że wyniki badania krwi były dobre więc przy narkozie wziewnej osłuchanie serca będzie wystarczające. W tej sytuacji poprosiłam o ustalenie terminu operacji, ale nie wcześniej niż będzie znany opis USG, który ma wykonać profesor z kliniki w Lublinie. Poprosiłam, żeby ten opis został dostarczony na adres mailowy Fundacji ZEA. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted July 29 Share Posted July 29 Dnia 29.07.2024 o 18:52, elik napisał: Okazuje się, że Pani Edyta już rozmawiała na ten temat z wetem (napisałam do Niej, że to bardzo odległy termin) i wet stwierdził, że wyniki badania krwi były dobre więc przy narkozie wziewnej osłuchanie serca będzie wystarczające. W tej sytuacji poprosiłam o ustalenie terminu operacji, ale nie wcześniej niż będzie znany opis USG, który ma wykonać profesor z kliniki w Lublinie. Poprosiłam, żeby ten opis został dostarczony na adres mailowy Fundacji ZEA. To tego się trzymaj Elu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 29 Author Share Posted July 29 Dnia 29.07.2024 o 20:13, Ewa Marta napisał: To tego się trzymaj Elu. Dziękuję Ewuniu 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Posted July 29 Share Posted July 29 Przesyłam dobre myśli dla Dudusia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agat21 Posted July 29 Share Posted July 29 Będzie dobrze. Musi być 🙂👍 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 29 Author Share Posted July 29 Dnia 29.07.2024 o 21:56, Radek napisał: Przesyłam dobre myśli dla Dudusia. Bardzo się przydadzą 🙂 Dziękuję serdecznie 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 29 Author Share Posted July 29 Dnia 29.07.2024 o 22:59, agat21 napisał: Będzie dobrze. Musi być 🙂👍 Też tak myślę 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mari23 Posted July 30 Share Posted July 30 Spojrzałam na deklaracje, do 600 brakuje 15.... więc niech to będzie moja stała deklaracja. Zaraz wpłacę za lipiec i sierpień 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 30 Author Share Posted July 30 Dnia 30.07.2024 o 13:46, mari23 napisał: Spojrzałam na deklaracje, do 600 brakuje 15.... więc niech to będzie moja stała deklaracja. Zaraz wpłacę za lipiec i sierpień 🙂 Bardzo serdecznie, gorąco dziękuję Mari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 30 Author Share Posted July 30 Martusia zrobi zbiórkę na operację Dudusia, ale bardzo proszę o ułożenie tekstu. Ja jestem noga w temacie tekstów. Może choćby szkielet, który będzie można rozwinąć. Bardzo proszę. Bardzo, bardzo, bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaguska Posted July 31 Share Posted July 31 Poleciała stała na Zea. Głaski dla piesia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 31 Author Share Posted July 31 Dnia 31.07.2024 o 13:15, jaguska napisał: Poleciała stała na Zea. Głaski dla piesia. Bardzo serdecznie dziękuję Iwonko kochana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Posted August 2 Share Posted August 2 Deklaracja za sierpień już w drodze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted August 4 Share Posted August 4 Wpłaty dla Dudusia na konto ZEA 300 zł - agat21 (26.07.) 30 zł - mari23 (30.07.) 50zł - jaguska (31.07.) 30 zł - Iwona z Sosnowca (31,07.) 30 zł - feryenne 02.08.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted August 4 Share Posted August 4 Opłacona faktura od weta - 759 zł wet.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted August 4 Share Posted August 4 ................... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted August 4 Author Share Posted August 4 Dnia 2.08.2024 o 23:13, Radek napisał: Deklaracja za sierpień już w drodze. Bardzo dziękuję Radeczku 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted August 4 Author Share Posted August 4 Dnia 4.08.2024 o 19:20, Tola napisał: Wpłaty dla Dudusia na konto ZEA 300 zł - agat21 (26.07.) 30 zł - mari23 (30.07.) 50zł - jaguska (31.07.) 30 zł - Iwona z Sosnowca (31,07.) 30 zł - feryenne 02.08.) Bardzo dziękuję Martusiu ❤️ 🌺 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts