Ewa Marta Posted March 14 Share Posted March 14 Napisała do mnie wczoraj dziewczyna, którą poznałam przy okazji pomocy psom. Działa na terenie Biłgoraja, ale nie tylko. Zapytała, czy nie miałybyśmy jak pomóc młodemu psiakowi znalezionemu w lesie z dala od zabudowań. W pierwszej chwili zwyciężył rozsądek i odpisałam, że bardzo mi przykro, ale nie damy rady finansowo wziąć na siebie kolejnego psa. Poprosiła więc o udostępnienie go na FB chociaż. Udostępniłam, ale ciężko było przestać myśleć o tej bidzie. Awaryjnie miał nocleg na jeden dzień, a potem co? Schronisko? Wrzuciłam post na FB, ale udostępniłam go też w prywatnej wiadomości do Ellig i Alaskan. W sumie w głowie rodził mi się już pomysł, żeby jednak zawalczyć o finanse i może jakoś to się i tym razem uda. W końcu odważyłam się napisać że wprawdzie ciężko z kasą, ale myślę o zabraniu go i co one o tym myślą. Ellig odpisała:” na rozum, że nie, ale serce mówi tak”. Alaskan dopisała tylko „ja się dołączę”. No i jak można w tej sytuacji odpuścić? Decyzja została podjęta, a potem szybko poszło. Rozmowa z Anecik, że młodziutki piesuś, że zamarza, że chudy… zgodziła się go przyjąć! Potem telefon do Marty proszącej o pomoc i szybka decyzja, że mały może zostać podłączony do transportu Pimpka Alaskan, który też jedzie do Anecik. Co ważne w naszej sytuacji transport jest bezpłatny. Potrzebujemy pomocy w utrzymaniu psiaka. Koszt miesięczny to 550 zł. Mamy obiecane 50 zł miesięcznie wpłacone bezpośrednio do hotelu. Resztę musimy zdobyć. Jeśli ktoś z Was mógłby nam w jakikolwiek sposób pomóc, będziemy bardzo wdzięczne. Znowu przekraczamy strefę komfortu albo może lepiej to określić względnego spokoju o finanse psiaków. No, ale nie dało się inaczej. Liczymy bardzo jak zawsze na pomoc agat21 i zrobienie szybkiego bazarku imiennego, bo maluch jest bezimienny. A to znajdek leśny. oceniony na 8 miesięcy i ważący 10 kg.: Ogłoszenia: Olx: Katowice (Alaskan): https://www.olx.pl/d/oferta/forest-ok-8-miesieczny-szczeniak-do-adopcji-CID103-IDTOAXV.html?bs=olx_pro_listing Wrocław (Ewa Marta): https://www.olx.pl/d/oferta/przecudny-9-miesieczny-skrzacik-bardzo-czeka-na-wlasny-dom-CID103-IDUrrj2.html?bs=olx_pro_listing Kraków (Tyśka): https://www.olx.pl/d/oferta/kto-dogoni-psa-9-miesieczny-berek-sredniej-wielkosci-CID103-IDSqNJo.html? Bielsko-Biała (Ellig): https://www.olx.pl/d/oferta/mlody-wesoly-psiak-do-adopcji-CID103-IDUtVO0.html?bs=olx_pro_listing Gratka.pl Katowice, Wrocław, Warszawa, Kraków https://gratka.pl/zwierzeta/forest-czeka-na-dom/oi/29956051 https://gratka.pl/zwierzeta/super-psiak-forest-do-adopcji/oi/29956075 https://gratka.pl/zwierzeta/wesoly-mlody-forest-do-adopcji/oi/29956067 https://gratka.pl/zwierzeta/forest-mix-jamnika-prosi-o-dom/oi/29956097 Deklaracje stałe: Kado - 20,00 zł- od kwietnia 2023 - 30 zł siostra elficzkowej od 04.23 - 30 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellig Posted March 14 Share Posted March 14 Jestem u skrzata. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted March 14 Author Share Posted March 14 Post rozliczeniowy: WPŁATY: 15.03 - 20,00 zł - Nesiowata 15.03 - 50,00 zł - Sowa 17.03 - 20,00 zł - Kasia W. 21.03 - 20,00 zł - Kado - stała za 03.23 22.03 - 224,17 zł - po adopcji Tosi i Teosia 22.03 - 245,27 zł - po adopcji Kiry 28.03 - 50,00 zł - Małgosia D. 06.04 - 30,00 zł - siostra elficzkowej - stała za 04.23 11.04 - 10,00 zł - Nesiowata 17.04 - 100,00 zł - po adopcji Miodka 19.04 - 30,00 zł - Kado - stała za 04.23 30.04 - 100,00 zł - Małgosia i Rafał 10.05 - 30,00 zł - siostra elficzkowej - stała za 05.23 12.05 - 10,00 zł - Nesiowata 22.05 - 30,00 zł - Kado - stała za 05.23 26.05 - 70,00 zł - zwrot za transport do DS od Pani Ani BAZARKI : 23.03 - 33,00 zł - bazarek Nadziejki 24.03 - 192,00 zł - bazarek imienny agat21 13.04 - 50,00 zł - bazarek Nadziejki 24.04 - 10,00 zł - bazarek Nadziejki 17.05 - 40,00 zł - bazarek Nadziejki 30.05 - 11,00 zł - bazarek Nadziejki W sumie zebrane: 1.375,44 zł WYDATKI: 27.03 - 24,93 zł - wyróżnienie ogłoszenia na Katowice 31.03 - 30,00 zł - chip 31.03 - 130,00 zł - groomer plus transport 31.03 - 242,00 zł - pobyt 17-31.03 30.04 - 500,00 zł - pobyt 01-30.04 23.05 - 306,00 zł - pobyt 01- 19.05 23.05 - 78,00 zł - szczepienie combo 23.05 - 66,00 zł - transport do DS W sumie wydane: 1.376,93 zł Na koncie pozostało: -1,49 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nesiowata Posted March 14 Share Posted March 14 Witam kolejnego szczęściarza. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted March 14 Share Posted March 14 Ta dziewczyna to opiekunka Meli i Benia dogomaniackich. Cieszę się, że przyjmiecie Skrzacika pod swoją opiekę 🥰 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted March 14 Author Share Posted March 14 Dnia 14.03.2023 o 17:55, Nesiowata napisał: Witam kolejnego szczęściarza. Witamy serdecznie 🙂 Dnia 14.03.2023 o 17:55, Tyśka) napisał: Ta dziewczyna to opiekunka Meli i Benia dogomaniackich. Cieszę się, że przyjmiecie Skrzacika pod swoją opiekę 🥰 My też miałyśmy stamtąd dwa psiaki, Jeden z nich to niedawno adoptowany Dyzio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kado Posted March 14 Share Posted March 14 Agat od elik już na walizkach,to ode mnie będzie 20 zł stałej.Jak podliczę finanse,to może coś więcej. Tylko proszę o konto do wpłat. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted March 14 Author Share Posted March 14 Dnia 14.03.2023 o 18:30, kado napisał: Agat od elik już na walizkach,to ode mnie będzie 20 zł stałej.Jak podliczę finanse,to może coś więcej. Tylko proszę o konto do wpłat. Bardzo, bardzo dziękujemy! Zaraz wyślę Ci numer konta 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowa Posted March 14 Share Posted March 14 Nikt go nie szuka? Z wyglądu to on ma coś w sobie z ras myśliwskich. Jednorazowo dorzucę 50 zl, podajcie konto, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted March 14 Author Share Posted March 14 Dnia 14.03.2023 o 19:21, Sowa napisał: Nikt go nie szuka? Z wyglądu to on ma coś w sobie z ras myśliwskich. Jednorazowo dorzucę 50 zl, podajcie konto, Bardzo serdecznie dziękujemy!!! Zaraz wyślę PW. Podobno znaleziony w miejscu z dala od ludzi, w głębi lasu. Nikt go w okolicy nie szuka. To młodziutki psiak. Był zmarznięty, przerażony, zmęczony. Chudzina wielka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alaskan malamutte Posted March 14 Share Posted March 14 Uffff, doczłapałam w końcu do Skrzacika 😊 Dzisiaj dzień pełen wrażeń 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozi Posted March 14 Share Posted March 14 Moim zdaniem to pies myśliwego. Młody, to się zapodział. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agat21 Posted March 14 Share Posted March 14 A ja zapraszam do poszukiwania, wymyślania, głosowania itp.. czyli imienne bazarro dla psiaka 🤗 Imienny 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellig Posted March 14 Share Posted March 14 Jeszcze zdjęcia z 12 marca. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellig Posted March 14 Share Posted March 14 Dnia 14.03.2023 o 19:35, agat21 napisał: A ja zapraszam do poszukiwania, wymyślania, głosowania itp.. czyli imienne bazarro dla psiaka 🤗 Imienny Serdecznie dziękujemy! ❤️ ❤️ ❤️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted March 14 Author Share Posted March 14 Dnia 14.03.2023 o 19:35, agat21 napisał: A ja zapraszam do poszukiwania, wymyślania, głosowania itp.. czyli imienne bazarro dla psiaka 🤗 Imienny Pędzę❤️❤️❤️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadziejka Posted March 15 Share Posted March 15 Dobreduszki zapraszam na kramik maluszki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted March 15 Author Share Posted March 15 Dnia 15.03.2023 o 07:47, Nadziejka napisał: Dobreduszki zapraszam na kramik maluszki Bardzo dziękujemy ♥️🥰 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted March 15 Author Share Posted March 15 Mamy pierwszą wpłatę dla Skrzacika 🙂 Bardzo serdecznie dziękujemy NIEZAWODNEJ Niesiowatej za wpłatę 20 zł dla niego. Jak zwykle jesteś pierwsza Kochana❤️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted March 15 Share Posted March 15 Dnia 14.03.2023 o 19:21, Sowa napisał: Nikt go nie szuka? Z wyglądu to on ma coś w sobie z ras myśliwskich. Tez się nad tym zastanawiam. Na drugim końcu Polski właściciel już go nie znajdzie. Tlzumiem, że trzeba go zabezpieczyć, dobrze że dostał szansę na zakończenie tułaczki, ale czy będziecie szukali jego poprzedniego właściciela? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted March 15 Author Share Posted March 15 Dnia 15.03.2023 o 11:22, Tyśka) napisał: Tez się nad tym zastanawiam. Na drugim końcu Polski właściciel już go nie znajdzie. Tlzumiem, że trzeba go zabezpieczyć, dobrze że dostał szansę na zakończenie tułaczki, ale czy będziecie szukali jego poprzedniego właściciela? My nie będziemy szukały. Dziewczyny z Biłgoraja mogą to robić. Szukały ogłoszeń, nikt go nie szuka. Przyznam, że jeśli może być psem myśliwego, to oni do psów mają luźny stosunek, a ja nie bardzo chciałabym kogoś takiego odnaleźć. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowa Posted March 15 Share Posted March 15 Ale chipa nie ma? Wydaje się, że psiątko jest takie terierojamnicze; byłoby dobrze, jakby ktoś chętny miał troszkę doświadczenia z takimi psami. Skrzacik na pewno będzie potrzebował sporo zajęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellig Posted March 15 Share Posted March 15 Dnia 15.03.2023 o 11:51, Sowa napisał: Ale chipa nie ma? Wydaje się, że psiątko jest takie terierojamnicze; byłoby dobrze, jakby ktoś chętny miał troszkę doświadczenia z takimi psami. Skrzacik na pewno będzie potrzebował sporo zajęcia. Raczej nie ma czipa / psiak był sprawdzany w lecznicy/, nikt też go nie szuka, sprawdzałam fora zgubione / znalezione w okolicy i najbliższych miastach oraz cała Polska, Zobaczymy jak bedzie się zachowywał w hotelu, jaki ma temperament i potrzeby, co lubi a czego nie lubi itd. Zawsze szukamy tylko odpowiednich domków, to jest nasz priorytet, nie spieszymy się. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted March 15 Author Share Posted March 15 Dnia 15.03.2023 o 11:51, Sowa napisał: Ale chipa nie ma? Wydaje się, że psiątko jest takie terierojamnicze; byłoby dobrze, jakby ktoś chętny miał troszkę doświadczenia z takimi psami. Skrzacik na pewno będzie potrzebował sporo zajęcia. Czip miał być sprawdzony w lecznicy. Marta powiedziała, że miejsce, w którym został znaleziony było bardzo oddalone od ludzi. Bazując na swoim doświadczeniu dziewczyny oceniły, że psiak zostal tam zostawiony celowo. Trzymal się jednego miejsca. Gdyby sam odbiegł, to raczej szukałby tropu. Mamy świadomość, że dom musi lubić zajęcia z psem 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onaa Posted March 15 Share Posted March 15 Słodki ten Skrzacik :). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts