Jump to content
Dogomania

Balbinka z działek; tam prawdopodobnie straciła szczeniaki i taka cierpiąca trafiła do schroniska. Teraz dostała szansę na szczęśliwe psie życie .

Recommended Posts

Dnia 12.04.2023 o 22:20, Jaaga napisał:

Dostałam wiadomość, że Balbinka dalej szuka swojego miejsca. Żal mi jej, ale musi się przestawić. Państwo sami wiedzą, że potrzeba czasu.

Ona od początku tak szybko przykleiła się do Andrzeja. No i nie ma Artura, a bardzo się zżyli. 

Mnie tez pani to napisała.

Biedna mała:(

Jest ogromna radość z nowego domu, ale  te pierwsze dni są zawsze dla mnie bardzo trudne, bardzo szkoda mi suni, ze tęskni i boi się.

Dnia 12.04.2023 o 22:20, Jaaga napisał:

Dostałam wiadomość, że Balbinka dalej szuka swojego miejsca. Żal mi jej, ale musi się przestawić. Państwo sami wiedzą, że potrzeba czasu.

Ona od początku tak szybko przykleiła się do Andrzeja. No i nie ma Artura, a bardzo się zżyli. 

Bidulka  😞  Początek będzie dla niej trudny.

Dnia 17.04.2023 o 21:42, Tola napisał:

😭 Balbinka jutro znowu na operację, co za pechowa sunia😓Bardzo proszę o kciuki, martwię się,  to kolejna narkoza w tak krótkim czasie😓

Biedactwo  😪   Oby to była ostatnia zła wiadomość.

Dnia 17.04.2023 o 21:42, Tola napisał:

😭 Balbinka jutro znowu na operację, co za pechowa sunia😓Bardzo proszę o kciuki, martwię się,  to kolejna narkoza w tak krótkim czasie😓

Czytałam na FB

Biedna mała. Oby to była ostatnia!

Dnia 18.04.2023 o 16:45, Poker napisał:

Jaka to operacja? Znowu brzuch? Biedactwo.

Znowu puściły mięśnie. 

Pani przysłała dziś Toli i mi wiadomość, że na razie lekarze będą podawać leki przez 10 dni, może się obędzie bez zabiegu.

Dziś p. Lucyna sporządziła im opis, co zastosowała przy zabiegu i powiedziała mi, że  gdyby była operowana znowu, to już koniecznie trzeba dać nierozpuszalne nici.

Od wczoraj bardzo się wszyscy stresujemy.

Do tego Balbina dalej boi się załatwiać w ogrodzie i ciągnie od razu do domu, więc jest spięta. U nas była radosna, tylko stale za Andrzejem, wypatrywała go i od razu tańczyła wkolo i się przyklejała. Bardzo mi przykro, kiedy czytam, że tak reaguje w nowym domu, kiedy w końcu ma tylu ludzi tylko dla siebie. Taki stres i napięcie na pewno utrudniają gojenie mięśni.

Kiedyś podawaliśmy w zastrzykach Solcoseryl przy trudno gojących się ranach i wspomagał rewelacyjnie gojenie. Teraz chyba go już nie ma w żadnej postaci. Coraz trudniej leczyć cokolwiek, bo brakuje wielu dobrych leków. 

Dnia 21.03.2023 o 23:31, Nadziejka napisał:

💓  zapraszam serdecznie 

Tolu z kramiku na kilka bieduniow
         jest dla Balbinki 100 zl    posylam na fundacje

Dnia 18.04.2023 o 19:12, Nadziejka napisał:

Bardzo dziękuję Nadziejko, jeszcze dzisiaj postaram się wpisaćserce-ruchomy-obrazek-0528.gif

Dnia 18.04.2023 o 21:00, elik napisał:

Jaki jest stan finansów Balbinki?  Ma dom, ale czy wszystkie wydatki zostały pokryte?

Opłaciłam koszt hotelowania i koszt pierwszej operacji, jeszcze nie ma chyba  faktury za ten drugi zabieg, jak tylko dostanę to podsumuję wydatki.

Dnia 18.04.2023 o 19:12, Nadziejka napisał:

Nie ma jeszcze tej wpłaty na kocie.

Dnia 18.04.2023 o 21:29, Tola napisał:

Bardzo dziękuję Nadziejko, jeszcze dzisiaj postaram się wpisaćserce-ruchomy-obrazek-0528.gif

Opłaciłam koszt hotelowania i koszt pierwszej operacji, jeszcze nie ma chyba  faktury za ten drugi zabieg, jak tylko dostanę to podsumuję wydatki.

Za korektę przepukliny po sterylce zapłaciłaś fakturę 100 zł. Do zapłaty w Pawłowicach zostało leczenie stanu zapalnego po tym, jak organizm zaczal odrzucac szwy, a przecież kolejnego zabiegu wczoraj nie wykonano.

Dnia 18.04.2023 o 21:29, Tola napisał:

Martusiu w lutym i marcu zrobiłam 3 przelewy na konto Fundacji: 500, 610 i 365 zł. Miały być na operację i ewentualnie hotel dla Natki. Ponieważ opiekę nad nią przejęła dziewczyna z f.b., to 365,00 zł przekazuję dla Balbinki. Jeśli jeszcze będzie trzeba coś opłacić, to pomyślimy  🙂 

Dnia 19.04.2023 o 10:39, elik napisał:

Martusiu w lutym i marcu zrobiłam 3 przelewy na konto Fundacji: 500, 610 i 365 zł. Miały być na operację i ewentualnie hotel dla Natki. Ponieważ opiekę nad nią przejęła dziewczyna z f.b., to 365,00 zł przekazuję dla Balbinki. Jeśli jeszcze będzie trzeba coś opłacić, to pomyślimy  🙂 

Ojej,  pięknie dziękuję, a to niespodzianka 🙂.  Ja dzisiaj byłam u lekarza w Lublinie, wróciłam dopiero po 20, wiec jutro z laptopa już pouzupełniam wpłaty.

stylowi_pl_ogrod_41928285.gif.2f331e6f477ba028173732e513eca38a.gif

• Like 1

Wieczorem dostałam taki SMS z domu Balbinki: Rana super się goi. Sunia nie jest szczęśliwa, bo musi chodzić w ubranku, ale to dla jej dobra. Dziś jak mąż wrócił z pracy to tak się cieszyła, że aż serce rośnie♥️

Dnia 19.04.2023 o 22:13, Tola napisał:

Wieczorem dostałam taki SMS z domu Balbinki: Rana super się goi. Sunia nie jest szczęśliwa, bo musi chodzić w ubranku, ale to dla jej dobra. Dziś jak mąż wrócił z pracy to tak się cieszyła, że aż serce rośnie♥️

Fantastyczna wiadomość i o brzusiu i o akceptowaniu zmiany miejsca zamieszkania  🙂