Jaaga Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 11:42, Aska7 napisał: Nikt Cię nie zostawi. Jak druga szczeniaczka ? Jechały razem w kontenerze. Druga mała i mama są zaszczepione po odrobaczeniu. Wstrzymałam się z ta mala, bo miała nieuformowaną kupę i myślałam ze to efekt po odrobaczeniu. Teraz trzeba czekać. Na razie są zdrowe i maja dobre kupy. Dwoje lekarzy tez nie zakładało po objawach, ze to parwo. Jednak uparłam się, zeby zbadać wczoraj. Ma zrobiony test snap. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 11:51, elik napisał: Biedne maleństwo. Tyle cierpienia już na początku życia 😞 Mała nie jest ponoc w najgorszym stanie. Dostala wczoraj rano lek przeciwymiotny. Robi sporo kup, ale bez krwi, nie wymiotuje. Zadzwonie do lekarza znowu popołudniu lub pod wieczór. U nas wszystko jest ok. Najważniejsze to znaleźć jej miejsce po wyleczeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
limonka80 Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 O matko, ależ kumulacja nieszczęść .... I to takich konkretnych. I tak już było słabo finansowo, a tu jeszcze takie koszty. Że nie wspomnę o Twoim stresie i masie dodatkowej pracy .... Wpłaciłam trochę na surowicę, albo na coś co uznasz za potrzebniejsze, pod koniec miesiąca jeszcze dopłacę. I mam nadzieję że w końcu zła passa się odwróci .... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aska7 Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Mała w dalszym ciągu ma niesłychanego farta. W schronie umierałaby sama. Swoją drogą trzeba powiadomić schron. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Powiem szczerze, kiedy napisałaś, że jadą do Ciebie te dwie małe, to cicho w duchu się zaklinałam, żeby nie przyniosły Ci parwo do stada 😞Współczuję mocno... trzeba by już małej szukać domu, jest szansa na jakieś zdjęcia poza boksem? Dużo sił i zdrowia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 12:08, Aska7 napisał: Mała w dalszym ciągu ma niesłychanego farta. W schronie umierałaby sama. Swoją drogą trzeba powiadomić schron. Lepiej chyba nie. Kiedyś juz była podobna sytuacja ( nie u mnie, w schronisku) i zniknęły wszystkie szczeniaki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 12:08, Tyśka) napisał: Powiem szczerze, kiedy napisałaś, że jadą do Ciebie te dwie małe, to cicho w duchu się zaklinałam, żeby nie przyniosły Ci parwo do stada 😞Współczuję mocno... trzeba by już małej szukać domu, jest szansa na jakieś zdjęcia poza boksem? Dużo sił i zdrowia! Nie mam jej zdjęć. Zrobię mamie i musza byc te jej ze schroniska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 12:14, Jaaga napisał: Lepiej chyba nie. Kiedyś juz była podobna sytuacja ( nie u mnie, w schronisku) i zniknęły wszystkie szczeniaki. Nie wiadomo, co lepsze. Powiadomić, czy nie? I jedno i drugie może mieć brzemienne w skutkach konsekwencje 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Chciałam jeszcze dodac, że po wyleczeniu suczka może przebywac z zaszczepionymi psami. Byłaby zagrożeniem tylko dla szczeniaków przez kilka tygodni. Ona będzie zdrowa, ale wirus bedzie jeszcze jakiś czas w jej wydzielinach. Maluchy dostały wczoraj surowicę, mogą byc szczepione dopiero po 3 tyg. ,więc dlatego ona nie może do nas wrócić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aska7 Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Trzeba powiadomić. Tam nie było innych szczeniaków. Jak jakieś będą to trafią do tego boksu plus cała masa osłabionych, chorych psów to potencjalna katastrofa. Niech lepiej zdezynfekują boks i wiedzą o wszystkim. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Własnie kupiłam 4 virkony i sucha dezynfekcję: AYER Virkon S Dupont 200 g 4 × 16,99 zł 67,96 zł DEZOSAN WIGOR 10kg preparat do suchej dezynfekcji 1 × 39,99 zł 39,99 zł Razem z darmową dostawą 107,95 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 12:36, Jaaga napisał: Własnie kupiłam 4 virkony i sucha dezynfekcję: AYER Virkon S Dupont 200 g 4 × 16,99 zł 67,96 zł DEZOSAN WIGOR 10kg preparat do suchej dezynfekcji 1 × 39,99 zł 39,99 zł Razem z darmową dostawą 107,95 zł Czy masz na to fakturę, tak, żeby Fundacja ZEA mogła pokryć koszt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 12:43, elik napisał: Czy masz na to fakturę, tak, żeby Fundacja ZEA mogła pokryć koszt? Faktura na ZEA przyjdzie produktami . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted November 22, 2021 Author Share Posted November 22, 2021 Niestety znowu mamy tragedię z parwo😢Od wczoraj jestem na telefonie z Jagną, dobrze, że udało się znaleźć miejsce dla tej chorej suczki, co graniczy z cudem. Teraz najważniejsze jest znalezienie jakiegoś dt na ok. 3 tyg. dla suni, bo zakładamy, że z tego wyjdzie no i oczywiście ochrona tych zdrowych szczeniaków. Jeśli tylko ktoś może pomóc to bardzo prosimy, bo nie damy rady z parwo i z opłatami. Bardzo dziękuję ewu za surowicę, bo tylko jej szybkie podanie pozostawia nam nadzieję😢 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted November 22, 2021 Author Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 12:31, Aska7 napisał: Trzeba powiadomić. Tam nie było innych szczeniaków. Jak jakieś będą to trafią do tego boksu plus cała masa osłabionych, chorych psów to potencjalna katastrofa. Niech lepiej zdezynfekują boks i wiedzą o wszystkim. Schronisko już wczoraj powiadomione, niestety tam są znowu nowe szczeniaki😢 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted November 22, 2021 Author Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 11:41, elik napisał: Jaga współczuję ogromnie i przytulam. Wiem, że to nie wystarczy, Ty potrzebujesz realnej pomocy i na pewno nie zostaniesz z tym problemem sama. Ja mogę jedynie wspomóc finansowo. Z bazarku imiennego dla obu suczek będzie 220,00 zł. Mogę to przelać na konto Fundacji ZEA. Będzie też kasa z zakończonego w sobotę bazarku, z którego dla suniek będzie 40% kwoty jaką uda się zebrać. Bez wpłat ponad wymagane, z tego bazarku będzie dla suniek 174,00 zł. Ja na pewno, jak zwykle, dołożę do pełnej kwoty. Całość będzie można przeznaczyć na pokrycie kosztów. Przygotowuję następny bazarek, który w całości mogę przeznaczyć na ten cel. Elu, zostaw te pieniądze u siebie, bo one były zbierane na Kofi i Beę, one nadal potrzebują pieniędzy, trzeba będzie opłacić hotelowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 13:59, Tola napisał: niestety tam są znowu nowe szczeniaki😢 I pewnie w tej samej zagródce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted November 22, 2021 Author Share Posted November 22, 2021 Kto mógłby zrobić bazarek cegiełkowy na surowicę i leczenie, bardzo prosimy😢❣️❣️❣️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewu Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 13:59, Tola napisał: Schronisko już wczoraj powiadomione, niestety tam są znowu nowe szczeniaki😢 Boże miłosierny:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Kolejny bazarek, na Beę i Kofi 50 % https://www.dogomania.com/forum/topic/354586-mikołaj-dla-starszaków-będę-uzupełniać-do-2811-g-22/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewu Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Jaaga ma potwornie trudną sytuację. Są u Niej szczeniaki z mamą o reszcie nie wspomnę:( Na szczęście udało mi się zdobyć dwie fiolki surowicy. Maluchy i mama dostały. Jaaga potrzebuje kolejnych dawek surowicy. Szczeniaczkę udało się cudem ulokować w lecznicy i teraz najważniejsze żeby wyzdrowiała. Potrzebne będzie dt . Proszę Was bądźmy tu wszyscy, w jedności siła. Potrzebne wsparcie, działanie, finanse. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agat21 Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 14:03, Tola napisał: Kto mógłby zrobić bazarek cegiełkowy na surowicę i leczenie, bardzo prosimy😢❣️❣️❣️ Zrobię. Tylko co dokładnie ma być napisane? Na kogo zbieramy, ile i czego potrzeba? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 12:17, Jaaga napisał: Nie mam jej zdjęć. Zrobię mamie i musza byc te jej ze schroniska. A siostra nie jest podobna? Można by wykorzystać. Ależ trudna sytuacja 😞 Żal tych nowych szczeniąt w schronisku... Rany... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Dnia 22.11.2021 o 14:27, agat21 napisał: Zrobię. Tylko co dokładnie ma być napisane? Na kogo zbieramy, ile i czego potrzeba? Dzis po 15.00 mam odebrać 5 fiolek surowicy. Bede znac cene. Dwie sa do zwrotu od Ewu , dwie zostana podane na jeden raz Andżeli, ostatnia na jutro po powtórki dla maluchów. nie mam surowicy na kolejne a kolejne dawki dla Andżeli ( 4 butelki). Za surowice muszę zapłacić gotówką, bo to grzecznościowo ktoś jedzie po nie do Czech. Myśle, że w tej sytuacji najlepiej na moje konto, bo za wCZORAJSZĄ WIZYTĘ NA dyżurze (165 zł), szczepionki dla wszystkich tymczasowych i dziś za surowicę musze płacić gotówką. Zapłaciłam za środki do dezynfekcji. Mała wczoraj objechała 3 lecznice. Mąż jeździł z nią od 8,30 do 21.30. Nie będę miała czasu zaglądac tu i często pisać. Dziś jeszcze podałam wszystkim młodym gamavit. Przydałby się Fosprenil, tylko nie mam. Gdyby ktoś dał radę kupić na jakims serwisie i przesłac, byłabym wdzięczna. Pojawiają się oferty na olx i allego. To jest typowo na choroby wirusowe. wyslałam zdjęcia mamy i siostry zrobione telefonem do Toli, to potem tu wstawi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewu Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Wyjaśnię że to nie była moja surowica, ja nie potrzebowałbym zwrotu. To surowica , którą dała moja Znajoma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts