Jump to content
Dogomania

Spalenie miski, co dalej ?


cocacola2

Recommended Posts

Witam,

Od jakiegoś czasu wybrałam opcję spalenia miski, problem w tym,że karmię psa głównie gotowanym mięsem. Pierś z kurczaka, podroby. Czytałam o ryzyku przebiałkowania psa , poza tym martwię się ,że jest to źle zbilansowany posiłek. Trenujemy głównie na dworze , 2-3 razy dziennie. W domu mam małe utrudnienia ponieważ mam łącznie 3 psiaki. Na karmę suchą nie do końca jestem przekonana ,aby przejść całkowicie, myślę ,że spadnie psu motywator..

Czy uzupełnić posiłek suplementami i pozostać przy kurczaku ? Czy podawać różne rodzaje mięsa naprzemiennie i to pomoże ? Np. kaczka, wołowina, cielęcina ? Jeśli tak, to jakie i w jakich proporcjach?

Czy przejście na karmę suchą bądź mokrą będzie nieuniknione ?

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...