Marcin91 Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 Cześć w przyszłym roku planuje zakup samoyeda z hodowli i mam małe obawy bo w sumie pierwszy raz się na takie coś decyduję i szczerze mówiąc nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze hodowli. Dajcie jakieś rady odnośnie wyboru hodowli itd. Jak dotąd posiadam psiaka ze schroniska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowa Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 1 godzinę temu, Marcin91 napisał: nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze hodowli Jeśli chcesz kupić psa rasowego, ktorego rodowód jest uznawany przez większość organizacji kynologicznych na świecie, to kupuj psa z hodowli zarejestrowanej w Związku Kynologicznym w Polsce. Wybieraj tylko taką hodowlę, w której psy i szczeniaki maja stały kontakt z człowiekiem, zapewnione prawidłowe warunki rozwoju - możliwość poznawania otoczenia, zabawy; izolowane klatki tego nie dają. Wybierz się na większą wystawę i postaraj się zawrzeć znajomość z psami tej rasy. Predyspozycje charakteru są dziedziczne - jeśli spodoba Ci się zachowanie jakiejś suni samoyedki, to zamawiaj po niej szczeniaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin91 Posted September 30, 2019 Author Share Posted September 30, 2019 Dnia 26.09.2019 o 12:21, Sowa napisał: Jeśli chcesz kupić psa rasowego, ktorego rodowód jest uznawany przez większość organizacji kynologicznych na świecie, to kupuj psa z hodowli zarejestrowanej w Związku Kynologicznym w Polsce. Wybieraj tylko taką hodowlę, w której psy i szczeniaki maja stały kontakt z człowiekiem, zapewnione prawidłowe warunki rozwoju - możliwość poznawania otoczenia, zabawy; izolowane klatki tego nie dają. Wybierz się na większą wystawę i postaraj się zawrzeć znajomość z psami tej rasy. Predyspozycje charakteru są dziedziczne - jeśli spodoba Ci się zachowanie jakiejś suni samoyedki, to zamawiaj po niej szczeniaka. Dzięki za dosyć pomocne informację, ale niestety z takimi wyjazdami na różne wystawy jak na razie mogę mieć problem (czasowo). Może znasz jakieś hodowle, które warto polecić w obrębie pomorza ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowa Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Nie pomogę - nie znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts